Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא לא מבין את התלונה..

ידוע שהמנועים האלו אוכלים שמן אז במוסך, כשירות ללקוח, שמו לו עודף....

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא לא מבין את התלונה..

ידוע שהמנועים האלו אוכלים שמן אז במוסך, כשירות ללקוח, שמו לו עודף....

אתה טועה ומטעה!

מנוע 1.6 אטמוספרי (BTS) ידוע כאחד האמינים והוותיקים במשפחת ואג וללא מחלות מאפיינות כגון אכילת שמן מרובה.

עומר

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
זאת טעות קטנה שבהחלט קורית וגם קלה מאוד לתיקון

לזה אתה קורא טעות? ניראה לך הגיוני? חלק מהליך מילוי שמן חדש הוא מעקב קפדני במדיד אז הטעות היחידה היא שנתנו לאותו מכונאי בכלל לגעת ברכב. רוב הסיכויים שאותו מכונאי הביט במדיד ומעצלנות פשוט לא רוקן. כזה דבר ניקרא במזיד ובמיתכוון ולא בטעות!

פורסם

התקלה קלה אומנם לתיקון כשמגלים אותה, אבל פוטנציאל הנזק עקב לחץ גבוה מהנדרש שעשוי לגרום לפריצת אטמים ממש לא זניח. מסיבה זו, לדעתי, אין לתקלה כזו מקום. זה פשוט חוסר מקצועיות ברמה הבסיסית ביותר. אם אני מכניס שמן למנוע של האוטו שלי - אני שם בדיוק. בטח לא חצי ליטר יותר. אז למה כשמשלמים לבעל מקצוע לא מעט כסף בשביל שיעשה את העבודה שלו הוא עושה אותה בצורה מזלזלת שיכולה לגרום לנזקים - נשגב מבינתי.

פורסם (נערך)

הערה שלי, למי שלא הבין, הייתה צינית...

ברצינות-

1.ברור שזה לא תקין להוסיף שמן מעבר לקו המקסימום.עודף שמן יגרום לנזקים, למשל לגומיות שסתומים.

נכון שקל מאד לתקן את הטעות אבל רוב האנשים שמוציאים את הרכב מטיפול לא בודקים אותו.רובם הם אנשים ללא רקע טכני, והם לא אמורים לעשות מסדר למכונאי.על זה משלמים למוסך, ואם כתוצאה מטעות כזו יגרם נזק לרכב,לאדם הסביר לא תהיה היכולת להבין מה גרם לנזק, ובטח שלדרוש ולקבל את תיקון הנזק ולכן טעות כזו איננה טעות שולית.

2. ברור שמדובר בחוסר מיקצועיות.לבדוק מפלס נוזלים אחרי טיפול זה בסיסי.אם את זה לא בדקו אז מה עוד לא בדקו או למה עוד לא שמו לב?

3.להסיק מהמקרה הזה שכל מוסכי הרשת של אותו יבואן דפוקים (מסקנה שמשתמעת מהתגובה של shugiflex, לדוגמא) זו מסקנה גורפת מדי...

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
לזה אתה קורא טעות? ניראה לך הגיוני? חלק מהליך מילוי שמן חדש הוא מעקב קפדני במדיד אז הטעות היחידה היא שנתנו לאותו מכונאי בכלל לגעת ברכב. רוב הסיכויים שאותו מכונאי הביט במדיד ומעצלנות פשוט לא רוקן. כזה דבר ניקרא במזיד ובמיתכוון ולא בטעות!

בחוצפתך הרגילה והילדותית אתה שוב מקצין אבל אתה לא מבין גדול אז אין מה לקחת אותך ברצינות.

מכונאי לא הכניס מדיד לא עד הסוף וקיבל קריאה שגויה או שמדד מיד לאחר דימום מנוע ולא ביצע בדיקה נוספת לאחר מספר דקות.

כמו שאמרתי זה דברים שלפעמים קורים והם דיי קלים לתיקון וזה מנוע אטמוספרי ולכן הסיכויים לנזק אפסים עם בעל הרכב יטפל בזה בקרוב.

פורסם

למה לא טיפלת אצל מוסך רון חביב הפורום?

ממה שאני קורא פה אני מבין שהוא מקצוען לא קטן והמחירים שלו שפויים יותר ממוסכי צ'מפיון.

אילו היה לי רכב VAG שלא באחריות הייתי מטפל בו אצלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אגב, כמעט כל מוסך שאני מכיר טועה.

להשוות לכנופיה לא הוגן- לכנופיה אין משכורות לשלם, אין לקוחות שממתינים בתור, ואין דרישות מהם כי זה הכל בזכות ולא בתשלום.

עם כל הכבוד לחבר'ה של הטיפולים השוטפים.

פורסם (נערך)

3.להסיק מהמקרה הזה שכל מוסכי הרשת של אותו יבואן דפוקים (מסקנה שמשתמעת מהתגובה של shugiflex, לדוגמא) זו מסקנה גורפת מדי...

לא יכול להעיד על כל מוסכי הרשת, אבל המוסך המרכזי של Audi ומוסך פליקס תל אביב יקרנים מאוד ורמת הטיפולים רחוקה מלהצדיק את המחיר המפולפל. כף רגלי לא תדרוך במוסכים אלה לעד. אני יכול להרחיב על הבזיונות שעברתי שם לכל המעוניין.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

לא הגזמת בכלל...

הפכת מילוי שמן ל-pre-flight check של מטוס ניסוי, ברור שהמכונאי העצלן התרשל במזיד וחרצת את דינו להיות מנקה רחובות עד הפנסיה ללא אפשרות חנינה...

מה נראה לך,שבהחלפת שמן ממלאים שמן עם כלי מידה של מעבדה וכל 100 סמק עוצרים לבדוק?

אחרי שהכל סגור (ואם זה פילטר שמורכב בעמידה אפשר למלא אותו בשמן לפני הסגירה ולא לשכוח למרוח קצת שמן על הגומיה של הפילטר,כי אנחנו מקצוענים!!.. ) ממלאים קצת פחות מכמות השמן שרשומה בספר לגבי הרכב, בודקים במדיד שהגיע קרוב למקס' אבל לא מעבר,מניעים, מכבים, ממתינים בודקים ומשלימים לפי הצורך שלום ותודה!

היתה כאן תקלה שחד משמעית לא היתה צריכה להתרחש, אבל תקלות/טעויות קורות גם לטובים ביותר.

אף אחד מהכותבים כאן, כולל אותך, לא יודע אם זה נבע מחוסר תשומת לב או רשלנות וזה גם לא משנה.בשורה התחתונה אכן חוסר מקצועיות של המוסך שבסוף תהליך הטיפול אמור למסור את הרכב במצב תקין לחלוטין.

תהליכי בקרת האיכות של המוסך לא אמורים לעניין את הלקוח.

לדעתי פותש, גם אם פתר את הבעיה שלא דרך המוסך הנ"ל צריך לידע אותם על העניין כדי שלפחות יבינו שיש להם בעיה.

יכול להיות שהמוסך הזה ספציפית בעייתי אבל לפסול מבחינה מקצועית בכזה זלזול ובאופן גורף עשרות מוסכים מורשים של אותו יבואן נראה לי מוגזם.

ול-omer-t,זה נכון שכמדיניות היועצי שירות במורשים מנסים להאכיל את הלקוחות עם כל מיני לקרדות בדמות מגבים שיוצרו בטכנולוגיות של נאסא ונוזל שמשות עם תכונות קסם...זה חלק מהמשחק,לא חייבים לאכול אם לא טעים....

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם
אגב, כמעט כל מוסך שאני מכיר טועה.

להשוות לכנופיה לא הוגן- לכנופיה אין משכורות לשלם, אין לקוחות שממתינים בתור, ואין דרישות מהם כי זה הכל בזכות ולא בתשלום.

עם כל הכבוד לחבר'ה של הטיפולים השוטפים.

מקס ידידי היקר, אתה צודק אין לנו לחץ ולכן אנחנו יכולים לפנק את הרכב,

אבל זה גם המוסך צריך לעשות זאת.

Adz, אנחנו לא בודקים ולא צריך למדוד כל 100 סמ"ק אבל כן למדוד כל 2 ליטר ולא בשיטת מצליח.

דני דין, עוד לא פגשתי מוסך שמודד עם כוס מדידה, עם כל הכבוד למוסכים.

נכון למנהל אין זמן לעבור כל רכב, אבל המכונאי בעל ידע ויתרה מזאת קיבל הסמכה אז הוא

צריך גם לעשות בדיקה עצמאית על רכב שהוא טיפל במיוחד בטיפול כזה בסיסי.

ושתדע לך הלוואי על כולנו להגיע לרמת ידע ונסיון של מאור אז לרשום מה שרשמת לא נראה לי הגיוני.

רועי

פורסם

תחזור למוסך ותבקש לשאוב קצת מהשמן העודף זה לא סיפור גדול. גם אני בטיפול האחרון בדקתי וגיליתי שמילאו כחצי ס"מ עודף וביקשתי לשאוב קצת, אגב מדובר באחד המוסכים המומלצים בפורום ולדעתי במילוי השמן לא קל לדייק ב-100% (אני מעדיף בכל מקרה שימלאו טיפה פחות ולהשלים לבד למחרת).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אז למה כשמשלמים לבעל מקצוע לא מעט כסף בשביל שיעשה את העבודה שלו הוא עושה אותה בצורה מזלזלת שיכולה לגרום לנזקים - נשגב מבינתי.

תודעת השירות של עסקים ונותנים שירות בישראל שואפת לאפס. תמיד היה קשה למצוא עובדים שמוכנים לעבוד מכל הלב. אחת הסיבות שתמיד הצלחתי בכל עסק שניהלתי היה להתסכל על עצמך בתור עסק מנקודת המבט של הלקוח. או במילים פשוטות, אל תעשה ללקוח את מה שלא היית רוצה שיעשו לך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...