Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מזגנים בדירה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

עם הכניסה הקריבה לדירתנו החדשה, התעורר כמובן הצורך במיזוג אוויר.

הדירה בת 3 חדרים [סלון חדר שינה וממ"ד המשמש כחדר ילדים], בקומת גג, בעיר חמימה [בית שמש].

ישנה הכנה מינימלאית להתקנת מיני מרכזי.

איזה מזגן בוחרים?

מיני מרכזי? מפוצל לכל חדר?

איזו חברה?

איך משווים מחירים?

כיצד מוצאים מתקין איכותי?

בקיצור, כל הפרטים שאתם יכולים לספק לי :wink:

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם יש הכנה למיני מרכזי,בדירה של 70-80 מ"ר הכי טוב לבחור בכזה.

סד"ג של 8-10K ש"ח כולל התקנה, לא כולל סגירות גבס.

החברה המשווקת פחות משנה במקרה הזה. יותר חשוב שהמתקין יהיה איכותי.

החסרונות מול מפוצלים הם בעיקר בצריכת החשמל ובגמישות לשינויים בטמפ' בין חדרים.

כמו כן, בזמן תקלה, כל הבית לא ממוזג.

מזגן בטכנולוגיית אינוורטר (שזה אומר הספק משתנה של המדחס) יהיה יקר יותר להתקנה, אבל יחזיר את עלותו מהר מאד בחשבון החשמל.

בטכנולוגיית האינוורטר ישנן גם מערכות מרובות מאיידים, שיכולות לעבוד (פחות או יותר) על אותה הכנה של המיני. זה בערך הטוב שבכל העולמות, אבל זה כבר מאד יקר.

מתקין טוב, יש לך פה את חבר הפורום, איציק נ. אבל בגלל שהוא טוב, אז הוא גם עסוק מאד.

ברר אם יוכל להתפנות להתקנה באיזור שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מתקין איכותי מבית שמש אני יכול להפנות אותך לינק1 לינק2 (לא יודע באיזה מהטלפונים הוא זמין).

המחירים למיטב בירורי הם דיי סטנדרטיים, והעבודה שלו מצוינת, הוא התקין אצלי ואצל ההורים.

אצל ההורים שלי שמו במקור מזגן מיני מרכזי, ולאחר מכן "שידרגו" למזגן קטן עצמאי בכל חדר ומאז המיני מרכזי לא מופעל יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מהניסיון האישי שלי, השילוב הכי טוב הוא מיני מרכזי קטן לאזור הסלון/פינת אוכל/מטבח, ויחידות מולטי לחדר השינה ולממ"ד. ככה במהלך היום/ערב כשמסתובבים בעיקר בשטחים הציבוריים כל האזור מחומם/מקורר באופן טוב, ובלילה כשצריך רק מיזוג לחדרים, לא מפעילים את המרכזי הזללן.

פורסם

מה גודל הדירה ?

אם אתם בעניין של מיני מרכזי, אז הסופר-ווינד של תדיראן עולה בערך 6700 ש"ח לדגם 4 כ"ס (יש חד פאזי ותלת פאזי, ההבדל פחות מ 100 שח).

התקנה בסיסית 3500-4000 ש"ח. שידרוגים - תלוי בכם (סלוטים מעוצבים, דאמפרים וכד').

חיפויים בגבס - בנפרד.

אופציה 1- מבחינתי הכי טובה -

מזגן עילי מפוצל 2 כ"ס לסלון ולמטבח, 1 כ"ס לחדר ו 1 כ"ס לממד.

אופציה 2 -

מיני מרכזי פיצפון לסלון ולחדר ממ"ד (לתדיראן יש כזה 2 כ"ס), ומזגן נפרד 1 כ"ס לחדר שינה.

אופציה 3-

מיני מרכזי אינוורטר לכל הדירה

אופציה 4-

מיני מרכזי לכל הדירה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל העונים.

לפי מה שהבנתי מדברי איציק העדיפות העליונה היא רק מפוצלים לכל הבית וכלל לא מיני מרכזי.

אגב, המטבח נפרד לגמרי מהסלון [יש ביניהם קיר משותף אך המטבח סגור] מה שמצריך מזגן נוסף.

איך זה עובד עם ההתקנה?

אני לא רוצה לתלות מנועים מבחוץ, זה בנין חדש וזה לא נראה טוב [לדעתי גם לא חוקי].

מה עם הגג?

זה שאני קומה אחרונה אמור גם להקל עלי במשהו את החיים, לא?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בעיקרון ההכנה למיני מרכזי אכן מוליכה למסתור כביסה שצמוד למרפסת שירות, אך אם מדובר ב3-4 מזגנים קטנים אין סיכוי להכניס שם כ"כ הרבה מנועים, מה גם שהמרחק בין החדרים למרפסת נראה לי גדול.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שכח מזה. אתה צריך ניקוז לכל יחידה ואני מניח שמדובר בבניין חדש שאן אפשרות לדפוק מדחס על חזית הבניין כמו חזיר. עלויות התקנה יהיו מטורפות.

תתקין מיני מרכזי של 4 כ"ס, עם עדיפות לאינוורטר ושלום על ישראל.

רצוי כזה שיש לו מערכת שליטה נפרדת על כל חדר ואפשרות להדליק ולכבות מכל חדר.

פורסם

השאלה איך יגיבו השכנים לכך שכל הצנרת תעבור חיצונית, על גבי קיר הבניין, את הדרך שבין היציאה מהדירה שלך עד לגג.

לגבי יעוץ יותר מפורט, צריך כבר לראות תכנית של הדירה.

ככה"נ הגג הוא גם רכוש משותף של כל הדיירים, וצריך לראות בתקנון הבית המשותף שאתם חתומים עליו מה הדין לגבי הצבת מערכות פרטיות שם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה לכל העונים.

כבר כתבתי שבלי קשר לשכנים אני ממש לא מתכוין להניח מדחסים בקירות חיצוניים ולכער את הבנין.

אני רוצה את המדחסים עצמם להניח על הגג.

לגבי הניקוז, אמנם אני לא מתקין מקצועי אבל אני מאמין שניתן למצוא פתרונות.

למשל:

מזגן סלון - להתעלק על ההכנה של המיני מרכזי [לפחות מבחינת הניקוז. אני מאמין שניתן להסתייע בהכנה גם בעוד חלקים מההתקנה].

ממ"ד - יש קיר משותף עם חדר הרחצה. אולי ניתן להוציא לשם ניקוז? ברור שמתקין צריך לבוא ולבדוק בעצמו?

חדר שינה - קיר משותף עם שירותים שבהם תעלת גבס המחפה על צנרת ביוב וונטה ועוד כמה דברים. ניתן להתחבר לשם לדעתי.

בקיצור הכוונה ברורה.

שוב תודה על כל ההכוונה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...