Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז למרות ששטפתי במכונים עם כפפה/סמרטוט בלבד (בלי מטאטא), איכשהו אחרי שנתיים וחצי האוטו עדיין צבר המון סווירלים,

כמו כן, פעם אחרונה עשיתי ווקס לפני יותר משנה, והווקס לבדו לא עזר בהעלמת הסווירלים.

הרכב הוא יונדאי וולוסטר אדום מטאלי (2012),

שתי השאלות הן:

1) האם כדאי לעשות פוליש באופן כללי? (משיקולי עובי צבע, עמידות הצבע לנזקים בהמשך, הורדת שיכבת לכה, דהייה כו')

2) מקום מומלץ באזור הצפון שיודע מה הוא עושה מבחינת פוליש + ווקס. (עדיף כמובן לא במחיר שחיטה - אשמח אם תוכלו לפרט כמה עולה).

הרכב כנראה יימכר מתישהו בעתיד (שנה/שנתיים), אז חשוב לי לא לפגוע במאפיינים שיקשו על מכירה בהמשך.

בברכה!

יונתן.

פורסם

קודם כל ווקס לא עוזר בהעלמת סווירלס. ווקס זה רק שכבת הגנה. מה שמוריד סווירלס זה פוליש.פוליש מוריד שכבה מיקרונית של לכה ו"חושף" לכה חדשה נטולה סווירלס.

אני ביצעתי לרכב שלי פוליש בפעם הראשונה רק לפני שנה,והרכב שנת 2006. שיקולים שפשוט לא היה צריך כי הוא נשמר בהקפדה מיומו הראשון על הכביש.

אחרי שמבצעים פוליש טוב רצוי גם להגן טוב. הגנה תתחיל מהנמוך: ווקס, אוטם צבע, או קואוטינג (ציפוי). כמובן שאם אתה מבצע פוליש טוב ויעיל (נניח 2 שלבים מינימום) אז מומלץ ורצוי לשקול על אוטם צבע או ציפוי. הכל בהתאם לתקציב שלך. אתה צריך להגדיר תקציב ולפי זה אפשר לתת לך תוכנית עבודה. איזה פוליש,ממוצע או פרימיום. אוטם צבע פשוט או משהו עמיד ונחשב, או בכלל ציפוי.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

תראה, מבדיקה בכמה מכוני שטיפה, המחירים נעו בין 250 ל-400 שקל.

אני מניח שהמקומות הללו לא הכי מתמחים בנושא, אלא זה יותר סייד-ג'וב.

השאלה אם יש מקום בצפון (עדיף חיפה/קריות) שידוע שהוא מקצועי מאוד, אבל בלי לעוף על מחיר מטורף מדי.

לבד אני מעדיף שלא לעשות - כי רק לקנות את הציוד כנראה יעלה לי יותר, וזה לפני ההתמקצעות בלעשות את העבודה.

בהנחה שהתקציב הוא משני, כמה לדעתך תעלה עבודה יסודית עם חומרים טובים, שלא רק תתן לי ברק למשך חודש, אלא גם תשמור על הצבע לאורך זמן?

האם ניתן לעמוד בדרישות האלה בתקציב של נגיד 500 שקל?

או שאני בכלל לא בכיוון?

לגבי פוליש 2 שלבים, או איך מודדים מה זה פוליש טוב, קואטינג ואוטם צבע, כל אלו מושגים שאני לא מכיר, אשמח אם תוכל לפרט ב2 מילים (מבלי לשלוח אותי ל10 מאמרים ארוכים בנושא).

בברכה!

יונתן.

פורסם

כדי להמנע מסווירלים, לדעתי הכי טוב לאחר פוליש פשוט לשים חומר ציפוי הגנה שימנע סווירלים נוספים כגון OPTI COAT וכו'.

לדעתי אין פתרון טוב יותר מזה.

בתחנות דלק שיש בהן מכוני שטיפת עמח'ה למיניהם, לא הייתי מוציא כסף כי רוב הסיכוים שיעשו לך פוליש ברמה נחותה וחבל על הכסף הזה.

יש לך רכב יפה וחדש, שווה להשקיע חד פעמי את הפוליש האיכותי במכון שמתמקצע בכך + ציפוי אוטם שיחזיק לך כמה שנים (לפי הצהרת היצרן) ותקבל בכך שקט נפשי לתקופה הקרובה.

לרוב ראיתי שאנשים שעושים ציפוי גם עושים לאחר מכן ווקס וכו' מעל הציפוי, לא יודע עד כמה זה תורם.

Opel Adam S 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם אתה לא עושה לבד פוליש והולך למקצוען שמתמחה בזה זה לא זול, עולה יותר מ 400 לרכב שלם יכול לעלות קרוב לאלפייה, לפעמים יותר תלוי בגודל הרכב.

מבצעים שם שטיפה יסודית, פלסטלינה פוליש וכו', משחזרים צבע למצב מקורי ככל הניתן.

יש כאן בפורום המון המלצות על מקומות שונים כגון הסדנה של אלטר / נס דיטייל / סוויסוקס - ההמלצות עליהם גבוהות במיוחד.

אישית לא ביצעתי אצלם טיפול עדיין, אבל ראיתי רכבים של חברים שיצאו מסדנאות שכאלה, הצבע היה ואוו. כמובן אתה תצטרך לשמור גם כן על טיפול בעזרת חומרים שניתן לרכוש שם / בחנויות באופן פרטי.

Opel Adam S 2017

פורסם

וואו... טוב זה מחיר דיי משוגע.

לכמה זמן זה אמור להחזיק?? (בהנחה שאני לא מבצע טיפולי המשך כלשהם אלא רק שוטף את האוטו אחת לשבועיים במטלית)

האוטו לא מוגן בחניון או חניה מסודרת, לא יודע אם שווה את המאמץ... לא פעם גם חונה באזור עם הרבה אבק.

ועכשיו עולה השאלה אם דווקא בגלל זה - אולי כן כדאי להשקיע.

בברכה!

יונתן.

פורסם

מחזק את מה שאמרו מעלי - וקס זה שכבת הגנה - זה לא מתקן פגמים בלכה , פוליש זה הכלי הכי עדין לתיקון פגמים (סריטות על פני השטח).

ליאב לפני כחצי שנה בערך הייתי בPDR כדי לקבל הצעת מחיר על תיקוני פח , על הדרך שמעתי הצעת מחיר לפוליש דו שלבי , המחיר הרבה יותר גבוהה ממה שציינת למעלה .

לפותח השרשור, אני אישית לא הייתי פונה למכונים הגדולים האלה כי המחירים הם הרבה מעל מה שציינת פה.

מה שכן יש דיטיילרים פרטים (אפילו כאן בפורום) שלדעתי לא רחוקים מהרמה של אותם בתי עסק באיכות העבודה והם יקחו לך הרבה פחות.

עדיין לא בסכומים שציינת , בכל זאת 8 שעות עבודה בערך + חומרים.

COCOdetailing

פורסם
כדי להמנע מסווירלים, לדעתי הכי טוב לאחר פוליש פשוט לשים חומר ציפוי הגנה שימנע סווירלים נוספים כגון OPTI COAT וכו'.

אופטי קואט לא מונע היווצרות סווירלים חדשים, הוא אולי מעט עמיד יותר.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

חשדתי שמקום שעושה פוליש למזראטי כנראה יקח סכומי עתק על העבודה,

אייל - יש לך מושג על איזה סכומים מדובר בצורה יותר מדוייקת?

בסוויס ביקרתי בדף הפייסבוק שלהם ויש להם פרוייקט על וולוסטר עם אותן בעיות כמו שלי, ממש מעניין אותי כמה הפרוייקט עלה...

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...