Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בדיוק.

זה כמו סרטים ומשחקים, למה לי לשלם 60$ על משחק כשאני יכול להוריד אותו?

אם היו מוכרים משחקים במחיר זול, הרבה יותר אנשים היו קונים אותם.

אני למשל לא קניתי שום משחק באולי 10 שנים האחרונות (רק אחד, לפני שנה), תחשוב שאם משחקים היו זולים כמה כסף היו עושים עליי החברות. ככה זה WIN-WIN, הן מרוויחות עליי כסף ואני נהנה ממוצר במחיר שפוי.

על אותו משקל למה לקנות אוטו כשאפשר לגנוב אותו?

זכותם לדרוש מה שהם רוצים בשביל המוצר שלהם. לך יש את הזכות לא לקנות אבל אין לך את הזכות לגנוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זכותם לדרוש מה שהם רוצים בשביל המוצר שלהם. לך יש את הזכות לא לקנות אבל אין לך את הזכות לגנוב.

אכן נכון,

באירופה למשל יש להם בעייה בכמה מקומות כיוון שהוכרזו כמונופול.

מה שמרגיז אבל שמי שקונה חוקי צריך להתעסק עם האקטיבציות ותקלות באימותים כמו כעת, ומי שגונב - קל לו,

שיהיה לכולם שבוע טוב

קובי

:-)

פורסם
בדיוק.

זה כמו סרטים ומשחקים, למה לי לשלם 60$ על משחק כשאני יכול להוריד אותו?

אם היו מוכרים משחקים במחיר זול, הרבה יותר אנשים היו קונים אותם.

אני למשל לא קניתי שום משחק באולי 10 שנים האחרונות (רק אחד, לפני שנה), תחשוב שאם משחקים היו זולים כמה כסף היו עושים עליי החברות. ככה זה WIN-WIN, הן מרוויחות עליי כסף ואני נהנה ממוצר במחיר שפוי.

אני מבטיח לך שגם אם משחק היה עולה 60 שקל, ורישיון לחלונות היה עולה 100 שקל, לא היית קונה אותם. אנשים קונים סמארטפון ב4000 ש"ח, אבל מתקמצנים לשלם דולר על אפליקציה באפסטור/גוגל פליי. אנשים קונים מערכות בעשרות אלפי שקלים, אבל מורידים מוזיקה ביוטורנט, בונים מחשב גיימינג חולני, אבל מתקמצנים על מערכת הפעלה.

אני מאמין שאם רכבים חשמליים יהפכו למיינסטרים, אנשים יחפשו איפה אפשר להטעין בחינם.

זה מושרש בראש אצל אנשים עוד משנות ה90 העליזות, שאם אי אפשר לגעת בזה, אם אין לזה צורה מוחשית, לא צריך לשלם על זה.

נ.ב. אני לא בא להטיף לאף אחד, אני בעצמי נמצא באותו מצב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כמעט רבע מהעבודה שלי זה אנשים עם WINDOWS מקורי שמיקרוסופט דחפה להם עדכון שדפק להם את המערכת.

"אל תתקין עדכונים" זו ההמלצה שלי גם לאילו בעלי תוכנה מקורית.

אז בעצם ההמלצה שלך היא "תישארו עם גרסות בעלות פרצות אבטחה".

זה כדי לספק לעצמך עוד עבודה בהמשך, כשהמחשב מותקף? :-)

לכל הבכיינים:

- אובונטו עובד לא רע.

- יש מחוזות שלמים באירופה שעובדים עם לינוקס מתוך בחירה.

- תבואו לשטוף לי את האוטו בחינם, אני לא מספיק פראייר כדי לשלם לכם.

- עדכונים דפוקים יש בכל מערכת בעולם. אפילו מבצעים ריקול למכוניות, שמעתם על הדבר המדהים הזה?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מישהו פה נסחף..

אני מבטיח לך שגם אם משחק היה עולה 60 שקל, ורישיון לחלונות היה עולה 100 שקל, לא היית קונה אותם. אנשים קונים סמארטפון ב4000 ש"ח, אבל מתקמצנים לשלם דולר על אפליקציה באפסטור/גוגל פליי. אנשים קונים מערכות בעשרות אלפי שקלים, אבל מורידים מוזיקה ביוטורנט, בונים מחשב גיימינג חולני, אבל מתקמצנים על מערכת הפעלה.

אני מאמין שאם רכבים חשמליים יהפכו למיינסטרים, אנשים יחפשו איפה אפשר להטעין בחינם.

זה מושרש בראש אצל אנשים עוד משנות ה90 העליזות, שאם אי אפשר לגעת בזה, אם אין לזה צורה מוחשית, לא צריך לשלם על זה.

נ.ב. אני לא בא להטיף לאף אחד, אני בעצמי נמצא באותו מצב.

אם המחירים היו נורמאלים (מבחינתי) הייתי קונה.

גם לגבי אפליקציות, יש אפליקציות שמתומחרות בעשרות שקלים ולדעתי לא שוות את זה, אז כן אני אוריד ממקום אחר בחינם.

ותאמין לי שהייתי מעדיף לקנות אותן, ככה אתה נהנה מעידכונים אוטומטיים ותמיכה. (כשמורידים פרוץ צריך כל פעם לעקוב כדי לראות אם יצאה גרסה חדשה ולהוריד מחדש)

לגבי מוזיקה, מערכת היא סוג של הוצאה חד פעמית בעוד שמוזיקה תמיד מתעדכנת.

אנשים לא רוצים להוציא כסף על משהו שהם לא יודעים אם הם הולכים להשתמש בו.

They are trying to ban me...

פורסם

בוא תסביר לי למה נסחפתי.

חברה משקיעה מאמצים, זמן, ידע וכסף וזכותה לדרוש מה שהיא רוצה על המוצר שלה. אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה יכול לפתוח חברה מתחרה, לקנות מוצר מתחרה או לוותר על השירותים שלהם. לגנוב אסור לך.

פורסם
בוא תסביר לי למה נסחפתי.

חברה משקיעה מאמצים, זמן, ידע וכסף וזכותה לדרוש מה שהיא רוצה על המוצר שלה. אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה יכול לפתוח חברה מתחרה, לקנות מוצר מתחרה או לוותר על השירותים שלהם. לגנוב אסור לך.

אז אתה רוצה לומר לי שאת כל התוכנות שלך קנית? מערכת הפעלה? מוזיקה? אפליקציות?

כי גם אם הורדת שיר מהאינטרנט זה גניבה.

פורסם

קחו לדוגמה חשמלאי, בנאדם למד, השקיע זמן וכסף , וקיבל רישיון לעבודות חשמל.

למחרת מתקשרת אליו הלקוחה הראשונה ושואלת אותו כמה עולה להחליף שקע, הבנאדם חושב וזורק מחיר גבוה לטעמה של הלקוחה (הוא חושב שזה גילום הוגן עבור שנים של השקעה, זמן והרבה כסף), הלקוחה עונה לו ש"לא משנה, במחיר הזה בעלי כבר יחליף את השקע", בעלה הוא לא חשמלאי ואין לו את הזכות לעשות את זה, אבל החשמלאי איבד לקוחה כי הוא תמחר את השירות שלו לפי המחיר האמיתי שלו ולא לפי כוחות השוק, שלפיהם, החלפת שקע זה דבר פשוט וכמעט כולם עושים את זה בעצמם, רישיון או לא.

אז החשמלאי יכול ללכת עם הראש בקיר, לקנות זמן מסך בערוצים הגדולים ולנסות לשכנע את הציבור ששווה לשלם למקצוען עבור החלפת שקע, או להבין שהוא מתחרה בעצם בכל אחד שיודע להחזיק מברג ולתמחר את העבודה שלו בצורה כזאת שיהיה שווה ללקוחות להזמין מקצוען עם רישיון במקום לעשות את העבודה לבד.

פורסם

שי הדוגמא שלך לא טובה.

חשמלאי הוא לא מונפול. מיקרוסופט די כן.

בכל מקרה במק השידרוגים בחינם. המחשב עולה יותר מצד שני אבל מנסיון אני מעדיף מק על כל PC בניידים ואם לא הייתי משחק אז גם בדסקטופ.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
אז אתה רוצה לומר לי שאת כל התוכנות שלך קנית? מערכת הפעלה? מוזיקה? אפליקציות?

כי גם אם הורדת שיר מהאינטרנט זה גניבה.

כן. כל התוכנות שלי ללא יוצא מן הכלל חוקיות ועם רשיונות כדת וכדין.

מוזיקה אני לא מוריד ולא הורדתי אף פעם. שומע בעיקר רדיו בנסיעות ואת מה שאני אוהב אני קונה ושומע בבית כמו בן אדם באיכות טובה.

פורסם
כן. כל התוכנות שלי ללא יוצא מן הכלל חוקיות ועם רשיונות כדת וכדין.

מוזיקה אני לא מוריד ולא הורדתי אף פעם. שומע בעיקר רדיו בנסיעות ואת מה שאני אוהב אני קונה ושומע בבית כמו בן אדם באיכות טובה.

אז כל הכבוד לך! (באמת, לא בציניות)

כי אני לא מוכן לשלם את המחירים האלו.

אני כן בשאיפה לקנות הכל חוקי כי בסופו של דבר זה הכי פייר, אבל צריך להיות גם פייר כלפיי ולתת לי מחיר הוגן.

למשל כן הייתי מוכן לשלם 10-20 שקל למשחק טוב בפלאפון.

הבעיה היא שאחרי תקופה קצרה יחסית במקום שהחברה תוציא עדכונים למשחק היא פשוט מוציאה "משחק חדש".

אבל זה לא באמת משחק חדש, פשוט לקחו את המשחק הקיים שינו לו טיפה את המראה והוספו 2 או II אחרי השם המקורי (או שבכלל החליפו שם) רק כדי לעשות על אנשים עוד קופה.

פורסם

אז אני מחכה שיצא החדש ואז הם מעבירים את הישן להיות חינמי.

היום גם לתוכנות המשרדיות (חוץ ממערכת הפעלה) יש אופציות חינמיות. בחלק מהמחשבים יש לי אופיס אבל אני עדיין מעדיף את האופן אופיס שהרבה יותר נוח לי.

פורסם

היה סיפור דומה לפני כ-5 שנים, כאשר הופיעו הנטבוקים הראשונים, שעלו סביב $350.

ההסדר היה ש-$M מכרו את הרשיונות ליצרנים תמורת $30 (או סכום דומה) - אבל היתה מגבלה של זכרות 1 ג"ב, דיסק 160 ג"ב, אולי עוד הגבלה כלשהי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, זה היה XP על דור ראשון של מעבדי אטום. לגבי מעבדי אטום יש אנקדוטה בגלל שהם משתמשים בסט שבבים 945 (אותו סט שבבים מהזולים שהיו על פנטיום 4 כאשר ה"נחשב" יותר היה 965), מאוורר היה על סט שבבים ולא על המעבד וסט שבבים צרך יותר אנרגיה מהמעבד!

באופן כללי משתלם לקנות מחשב OEM עם מערכת הפעלה, זה עולה הרבה יותר זול מאשר לקנות מערכת הפעלה בנפרד - היצרן מקבל מחירים אחרים לחלוטין (ולמעשה כל מי שמזמין כמות גדולה במיוחד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...