Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

היום קניתי 4 צמיגים של Toyo

מידה : 225.50.R17

דגם : Proxes r32 89W

עכשיו שמתי לב שהרכיבו לי שני צמיגים תאריך ייצור שבוע 22 שנת 2014

ועוד שני צמיגים תאריך ייצור שבוע 16 שנת 2014 .

יש הבדל משמעותי בין התאריכים ? האם זה משנה ? והאם הייתי צריך לדרוש תאריך זהה או אפילו תאריך ייצור יותר חדש ??

דרך אגב כל צמיג עלה לי 500 שקל , 2000 שקל 4 צמיגים כולל הרכבה ואיזון גלגלים .

שילמתי בנוסף בלי קשר 170 כיוון פרונט .

איך המחיר שגבו ממני לדעתכם ?

ומה דעתכם המקצועית על הצמיגים האלו ? והאם הייתם ממליצים על משהו אחר ?

תודה על העזרה ,

יוני.

פורסם (נערך)

מה יהיה? אתה כבר שנה וחצי בפורום ולא למדת לשאול דברים כאלו לפני רכישה?

אתה בטוח שזו המידה הנכונה ולא 205/50R17?

ההבדל הוא 6 שבועות, כאילו דה...

או לחילופין, שבוע 16 = השבוע בין ה-14 באפריל ל-20 באפריל. ושבוע 22 = השבוע בין ה-26 למאי לראשון ביוני.

אין משמעות להפרש הזה, והצמיגים נחשבים טריים בהתחשב בעובדה שהיבוא עצמו אורך בין כ-3 לכ-6 חודשים.

המחיר בסדר, אבל אותו צמיג מוצע באתר טיירקלאב לדוגמה ב-520 ש"ח לצמיג והיית מקבל 200 ש"ח חזרה בדמות כרטיס מתנה ברשת FOX.

בסה"כ הטויו אמור להיות צמיג ממוצע טוב (שמגיע כסטנדרט במספר רכבים), אבל באותה רמת מחיר פחות או יותר יש גם את:

גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, דלנופ בלו-ריספונס, הנקוק K110 שמציגים דירוגי EU עדיפים במעט.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כן התבלבלתי המידה היא [h=2]205/50R17[/h]

אין לי מה לקנות ב FOX .. בכל מקרה ממה שרשמת אני מבין שאין הבדל בין התאריכי ייצור שהרכיבו לי ברכב ..

מה שכן האם הייתי יכול לבקש תאריך יותר חדש ?

ועל איזה צמיגים אתה הייתה לוקח ? אין בעיה של תקציב, מה שכן חשוב שזה יצדיק את המחיר .

פורסם (נערך)

אין לי מה לקנות ב FOX ..

זו רשת שכוללת חנויות נוספות: https://www.dreamcard.co.il/stores

בכל מקרה ממה שרשמת אני מבין שאין הבדל בין התאריכי ייצור שהרכיבו לי ברכב ..

יש. שישה שבועות.

מה שכן האם הייתי יכול לבקש תאריך יותר חדש ?

אולי כן ואולי לא. בטח לא משהו משמעותי ואין שום בעיה עם התאריכים הנוכחיים (אלא אם אוחסנו בצורה מחפירה). כאמור, ייבוא יקח בממוצע כ-4 חודשים מתאריך הייצור, והצמיג הכי "ישן" שלך הוא בן 7 חודשים.

ועל איזה צמיגים אתה הייתה לוקח ? אין בעיה של תקציב, מה שכן חשוב שזה יצדיק את המחיר .

הצדקת המחיר תלויה בין השאר בדרישות שלך מהצמיג. יש גם צמיגים באזור ה-1000 ש"ח שכמעט בטוח יציעו ביצועים עדיפים וחלקם לפחות גם נוחות עדיפה. לגבי מדד שחיקה איני יודע להעיד.

בכחול.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

דבר ראשון תודה על העזרה ..

מה אורך חיים של הצמיג שלי ? ואם עבר 7 חודשים מאז שהוא נוצר אז זה אומר שאני צריך לספור את האורך חיים שלו X שנים פחות ה 7 חודשים .. ?

או שאני סופר אורך חיים של צמיג חדש מהרגע שהוא הורכב על הרכב שלי ?

הדרישות שלי מצמיג שהוא יהיה קודם כול שקט ונוח ואחרי זה בעל אחיזה ספורטיבית .. על מה אתה היית ממליץ ?

פורסם

דבר ראשון תודה על העזרה ..

מה אורך חיים של הצמיג שלי ? ואם עבר 7 חודשים מאז שהוא נוצר אז זה אומר שאני צריך לספור את האורך חיים שלו X שנים פחות ה 7 חודשים .. ?

או שאני סופר אורך חיים של צמיג חדש מהרגע שהוא הורכב על הרכב שלי ?

הדרישות שלי מצמיג שהוא יהיה קודם כול שקט ונוח ואחרי זה בעל אחיזה ספורטיבית .. על מה אתה היית ממליץ ?

פורסם

מבחינה חוקית אין למכור צמיג בן יותר מ-6 שנים ממועד הייצור או לתקן כזה שיותר מ-8 שנים ממועד הייצור.

בסבירות גבוהה שתגיע לקצה החיים של הצמיגים עוד קודם לכן בעקבות שחיקה מנסועה או בלאי אחר כתוצאה מהשימוש בהם (חשיפה לאקלים ולכביש הישראלי).

בתמחור קצת יותר גבוה מאלו שציינתי קודם ולאור הדרישות שלך, כנראה מישלין פרימסי 3.

זו אינה המלצה מתוך נסיון עם הצמיג הספציפי, אבל הוא מקבל לפחות בפורום חוות דעת חיוביות בתור צמיג נוח ואוחז.

ישנם עוד כמה צמיגים טובים בקטגוריית המחיר שלו ומעלה, אבל בעלי איפיון ספורטיבי יותר לכאורה.

אתה מתכתב כאילו שיש לך אפשרות להתחרט ולהחזיר את הצמיגים שכבר רכשת. אתה בטוח שזה אפשרי?

פורסם

אני יכול להחזיר את ה 4 צמיגים שרכשתי ולהוסיף כסף ולקחת 4 צמיגים אחרים .

השאלה היא אם כדאי לי ? והאם באמת אם זה שאני ייקח צמיגים יותר יקרים משלי אני ירגיש שיפור ניכר ?!

פורסם

זה נרכש אתמול .. בכל מקרה בעל הפמצ'ריה מכיר את אבא שלי ומאשר לי להחזיר .

השאלה היא אם כדאי לי ? והאם באמת אם זה שאני ייקח צמיגים יותר יקרים משלי אני ירגיש שיפור ניכר ?!

זה דחוף לי תודה מראש לעוזרים !

פורסם

כסף זה לא העניין ..

כמו זה שאני רוצה צמיגים איכותיים שקטים נסיעה חלקה ואחיזה ספורטיבית ...

אם יש מישהו שמבין בתחום בבקשה לעזור !

• תוכן חדש...