Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה קניתי בזמנו סאב אם שחלקכם זוכרים אולי וגם התאמתי לו תיבה בעזרתו של ישראל.

היה לו פגם כשקניתי אותו וידעתי את זה וקיבלתי גם את הגומי שאני לא בטוח כל כך מה שמו,

קיצר מפה לשם זמנו הגיע ואני רוצה להחליף אותו.

אני קצת חושש להחליף לבד שאם יקרה ואני לא אצליח אז חבל על הסאב כי אני ממש נהנה ממנו ולא רוצה להרוס אותו,

ראיתי פרוייקטים שבוצעו פה אבל עדיין יש לי חששות להחליף לבד.

השאלה שלי זה אם יש מישהו שאתם יכולים להמליץ לי באזור צפון שיכול להחליף לי, כמובן בתשלום.

לא מחפש בחינם או שיעשו טובה או משו.

אני יודע שיש מעבדות במרכז אבל זה רחוק לי.

האם מישו מכיר?

תודה.:wink:

פורסם

מעבדות לתיקוני רמקולים באופן אישי אני לא מכיר, כן הייתי מציע לך לפנות ישירות לאחד מחברי הפורום - סרול או דיוויד REZ0

סרול היות והוא היבואן של הציוד המדובר וכבר יש לו את הנסיון בביצוע ריקון לרמקולים שכאלו.

דיוויד בגלל שיש לו נסיון בבניית רמקולים DIY וכמו כן הוא בעל נסיון בביצוע ריקון.

התייעץ איתם, אולי תמצא דרך להעביר אליהם את הסאב וופר בצורה כזו או אחרת.

מעבר לכך אולי גם שווה לבדוק עם חבר הפורום הישאם, אם אני זוכר נכון הוא עשה ריקון לשני הסאב וופרים שלו לאחר שנשרפו להם הסלילים - הישאם גר בצפון הארץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הגומי שקיבלת הוא סראונד. החלפתו די פשוטה, כל מה שנדרש הוא דבק גומי וסבלנות :)

במידה ותחליט לבצע את העבודה בעצמך, הנה סרטון שיכול לשמש כהדרכה כללית:

אני לא מכיר מעבדות באזור הצפון, אך ישנן כמה וכמה מעבדות באזור המרכז שתעשנה את העבודה ללא כל בעיה.

ברר לגבי מעבדות רמקולים באזור הצפון, העבודה פשוטה וכל מעבדה תוכל לבצע אותה.

במידה ולא מצאת- אתה יכול לשלוח את הסאב לאחת המעבדות במרכז, התיקון לא יקר במיוחד ומסתכם ב -150-200 שקלים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה על התגובות ראשית.

סרול האם יש דבק מיוחד שצריך להשתמש בו? הכוונה הם יש משו מיוחד לרמקולים שמשתמשים או שזה פחות משנה ומה שחשוב זה שזה יהיה דבק לגומי.

אפשר אולי תמונה של דבק כזה בישביל להיות בטוח.

אני נראה לי אנסה לבד לעשות את זה, התהליך אכן אינו קשה ויש לי גם ידיים טובות אז רוב הסיכויים שיצא בסדר.

אבל נגיד ולא יצא לי טוב והרסתי את הסראונד החדש, האם יש אפשרות להזמין דרכך עוד סראונד נוסף?

ואם משו התפקשש לי במהלך העבודה רק הסראונד נפגע נכון, זאת אומרת שאין פה סיכון כלשהו לחלקים אחרים בסאב.

תודה.

פורסם

אני משער שכל דבק ייעודי לגומי יוכל לעשות את העבודה, כל עוד העבודה נעשית באופן מיטבי.

אם אתה רוצה דוגמא לסוג הדבק שמשמש ביישומי סאבים כאלו, יש לך כאן:

http://www.ebay.com/itm/1-2-oz-High-Grade-Rubberized-Speaker-Glue-Adhesive-Repair-/131016248093?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e812d4b1d

אם כי יותר סביר שתמצא בארץ דבק שמזכיר מעט דבק מגע.

רוב הסיכויים שגם אם לא תעשה משהו נכון, תוכל לשמור על הסראונד ע"י שימוש בחום מסוים לניתוקו והדבקתו מחדש.

גם במידה והסראונד ייהרס, ניתן להזמין סראונד חדש (אנא, אם יש לך בקשות או שאלות ספציפית אליי, פנה אליי בטלפון, כבר דיברנו מספר פעמים).

הממשקים של הסראונד הם עם הבאסקט ועם הממברנה. הבאסקט לא ייהרס No matter what, הממברנה גם היא לא תיהרס בקלות, יכול להיות שהציפוי באזור הספציפי של הסראונד יתקלף מעט, אבל שום דבר קריטי. כמובן שאדם חסר כל חוש טכני וידיים גסות יוכל להרוס כל דבר, אבל זה לא משהו עדין במיוחד שאמור להיהרס.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

טוב אז לאחר שיחה עם סרול בטלפון החלטתי לעשות את זה לבד, צפיתי באולי 30 סרטונים ביוטיוב וקראתי קצת ויאללה לעבודה.

ניתוק הסראונד הישן ניקוי כל השאריות של הדבק והסראונד והדבקה עם דבק שמתאים לגומי מבית יעקובי.

מקווה שיצא טוב, אחזור לעדכן מחר בממצאים לאחר לילה של ייבוש.

המשך ערב טוב לכולם.

פורסם

שלום לכולם,

אז כמו שאמרתי שהחלפתי לבד ונתתי זמן לייבוש ללילה, סרול אמר לי לתת לו עוד כמה ימים שיתייבש סופית כמו שצריך ולא לאמץ אותו ממש אז כך עשיתי.

הסאב עובד יפה מעוד, אין כל מיניי חרחורים ורעשיי לוואי.

אני נורא מרוצה מהעובדה שהצלחתי לעשות את זה לבד.

סרול, תודה מיוחדת לך על התמיכה ההדרכה והעזרה.

פורסם

כיף לראות שרשור שמסתיים בצורה שכזו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תמונות אין ממש כי העבודה בוצע בלחץ קצת אז העדפתי להיות מפוקס רק בה.

מבטיח שאם יצא לי שוב לעבוד על אלמנט ולהחליף לו סראונד אז אשתף בתמונות והתהליך.

עריכה: סורי על ההקפצה

• תוכן חדש...