Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קונדסון, יש מצב שתגלה לנו כמה פעמים נכנסת בעץ/ נפצעת תוך ביצוע Down-Hill?

המרצה שלי, היה רוכב DH מושבע. כל פעם היה מגיע לשיעור עם פציעה אחרת (בד"כ אצבעות שבורות/ צליעות זמניות):loco:

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)
איזה מסלולים קונדסון, ממש עושה חשק (על אף שכנראה הייתי נכנס שם בתוך עץ), יא תותח.

תודה, תודה... כמו שנאמר, גם את רומא לא בנו ביום אחד. בפעם הראשונה שלי במסלולי דאונהיל אמיתיים הייתי בהלם, זה לא מזכיר במאומה את מה שיש בארץ (כולל החרמון וצוק מנרה). השנה נכנסתי כבר ביום הראשון למסלולים שחורים בגשם והצלחתי להגיע למטה בלי להתרסק. גם משהו :) ד"א, עברתי הרבה הדרכות רכיבה בארץ ובחו"ל, ואני ממליץ בחום לכל רוכב לעבור הדרכות כאלו.

קונדסון, יש מצב שתגלה לנו כמה פעמים נכנסת בעץ/ נפצעת תוך ביצוע Down-Hill?

המרצה שלי, היה רוכב DH מושבע. כל פעם היה מגיע לשיעור עם פציעה אחרת (בד"כ אצבעות שבורות/ צליעות זמניות):loco:

אם תשים לב, במסלולים של אליפויות העולם בדאונהיל (כמו שיש בחלק מהתמונות), יש מזרונים על העצים. אז להיכנס בעץ זה דווקא בסדר גמור... :D הבעיה החמורה היא בד"כ בקפיצות גבוהות, האימפקט של המפגש עם הקרקע שובר דברים חד משמעית. במהלך השנים אכן נפצעתי, וגם היה חשש שאחת הפציעות תגרום לכך שלא אוכל לרכוב דאונהיל יותר אף פעם, אבל כמו שאומרים "עברנו את פרעה, נעבור גם את זה"... מי שלא מוכן להיפצע, שלא ירכב בשטח בכלל לדעתי.

מצד שני, יש דאונהיל ויש דאונהיל. מסלולים כחולים בדאונהיל הם חביבים וזורמים, אדומים הם כבר יותר מאתגרים, ושחורים זו כבר קפיצת מדרגה עצומה מבחינת השיפוע והקושי שלהם. אפשר להעביר שבוע ויותר באתרי הדאונהיל בעולם מבלי "לפספס" שום דבר ובלי להיכנס לאף מסלול שחור. המסלולים הכחולים בפירוש בנויים כך שרוכב מיומן בצורה סבירה יסתדר איתם בכייף. המסלולים השחורים יכולים להיות מאוד בעייתיים, בעיקר בתקופות של גשם - רק תסתכל בתמונה האחרונה על כמות הבוץ שיש ב- Pleney (אחד מהמסלולים המפורסמים בעולם), וזה ככה מההתחלה ועד הסוף...

רק כדי לסבר את העין, מצ"ב וידאו שצולם שבועיים לפני שהייתי שם השנה, התנאים היו זהים, וזה היה מסלול הבית שלי... זה בפירוש לא המסלול הכי קשה שיש באיזור, אבל זה נותן טעימה טובה ממסלול דאונהיל זורם ואיכותי:

https://www.youtube.com/watch?v=vhpHCjZ4hhE

עריכה אחרונה על ידי Kundason

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
dorsht איזה נוסטלגיה, גרי פישר כבר לא מייצרים, TREK קנו אותם אם אני לא טועה.

כן הם די ישנים, היו של אבא שלי בעבר וקיבלתי אותם לידי ב2008.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא יודע אם היית ציני אבל אם תרצה לסדר אני יכול לסדר לך הנחות במקום שעבדתי בו.

ממש לא ציני, אמת לאמיתה.

תודה על ההצעה, האופניים האלה מתוחזקות בתחזוקת שבר (כמעט, מדי פעם אני משמן את השרשרת) ולהערכתי 90% מהמכלולים כבר הוחלפו, לפחות פעם אחת. הן תשרתנה אותי עד מותן הסופי שיבוא בדמות שבירת שלדה, בולם שיתפגר או כל הוצאה אחרת שתהפוך את התיקון ללא כדאי.

אני מקווה שהיום הזה לא יקרה כי כמו שאני מכיר את עצמי אני לא אתפשר על אופניים חדשות פשוטות, המכלולים החשובים יהיו לפחות דרגה אחת מעל ה"בסיס".

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

^ איתמר, לשימושים שלך, חבל על הכסף.

באופניים שווה להשקיע רק אם רוכבים איתם בשטח או הרבה ולכושר, לא בשביל ניידות.

רוכב על GT Karakoram 1.0 2012.

הכל מקורי, חוצמי גלגלים Elsworth XC (היה בחצי מחיר, לא תקנה?!) וגריפים של Setlaz (שדרוג של החיים).

רוצה - בולם יותר מפנק. בלמים יותר הדרגתיים.

צריך - קראנק חדש. פצצתי את הגדול בנוכחי. אעבור ל-2X10 (יותר ממספיק יחסי העברה).

חולם - להיות מספיק בכושר לרכב 1X10.

מציאות - רוכב סינגלי קק"ל בקצב טיול, ורק מנובמבר עד מאי.

תמונות - אין.

אופניים זה משולשי מתכת מרותכים עם גלגלים, גומי וחוטים משתרבבים. אין בזה אסתטיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

Kundason,

נראה פצצה חבל על הזמן :mm_yeah:

אני רוכב על Specialized Stumpjumper בציר 2010.

דגם Elite המשודרג.

גלגלים: Mavic Cross Ride Disc 2011.

צמיגים: maxxis advantage 2.1 lust אחורי

ומקדימה - maxxis ardent 2.25 lust.

רוכב בעיקר סינגלים ללא קליטים עם Spike Flat Pedals ונעלי Freerider VXi - Five Ten.

שבוע שעבר עשיתי את דרך הסוכר - גרררר יאמי!

לאחר טיפול מלא בולם קדמי ובולם אחורי אצל האחלה חבר'ה בשיפ. תענוג.

פורסם

וואי,עשיתם לי חשק לחזור לרכב. היו לי בשנות ה 90 אופני GT , כשלא רבים הכירו את החברה הזו, בתקופה שלא נמכרו עם בולם קידמי כסטנדרט כמו היום (או שאני טועה?) אבל, אם אני אחזור, כנראה ששוב זה יהיה רק GT .

פורסם

באופניים שווה להשקיע רק אם רוכבים איתם בשטח או הרבה ולכושר, לא בשביל ניידות.

תמשיל את זה לביצה ותרנגולת. אני מאוד אוהב לרכב על אופניים ולא עושה את זה כי אין לי אופניים מתאימים.

בינתיים ולניידות כשצריך הבסידן עושות את העבודה, לא נוח ולעיתים גם כואב, אבל עושות את העבודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
רוכב על טרנזישן בנדיט 29

כל הפרטים כאן:

http://www.vitalmtb.com/community/matang,30892/setup,25729

אופניים מדהימים! איזה סגנון אתה רוכב?

תודה, תודה... כמו שנאמר, גם את רומא לא בנו ביום אחד. בפעם הראשונה שלי במסלולי דאונהיל אמיתיים הייתי בהלם, זה לא מזכיר במאומה את מה שיש בארץ (כולל החרמון וצוק מנרה). השנה נכנסתי כבר ביום הראשון למסלולים שחורים בגשם והצלחתי להגיע למטה בלי להתרסק. גם משהו :) ד"א, עברתי הרבה הדרכות רכיבה בארץ ובחו"ל, ואני ממליץ בחום לכל רוכב לעבור הדרכות כאלו.

אם תשים לב, במסלולים של אליפויות העולם בדאונהיל (כמו שיש בחלק מהתמונות), יש מזרונים על העצים. אז להיכנס בעץ זה דווקא בסדר גמור... :D הבעיה החמורה היא בד"כ בקפיצות גבוהות, האימפקט של המפגש עם הקרקע שובר דברים חד משמעית. במהלך השנים אכן נפצעתי, וגם היה חשש שאחת הפציעות תגרום לכך שלא אוכל לרכוב דאונהיל יותר אף פעם, אבל כמו שאומרים "עברנו את פרעה, נעבור גם את זה"... מי שלא מוכן להיפצע, שלא ירכב בשטח בכלל לדעתי.

מצד שני, יש דאונהיל ויש דאונהיל. מסלולים כחולים בדאונהיל הם חביבים וזורמים, אדומים הם כבר יותר מאתגרים, ושחורים זו כבר קפיצת מדרגה עצומה מבחינת השיפוע והקושי שלהם. אפשר להעביר שבוע ויותר באתרי הדאונהיל בעולם מבלי "לפספס" שום דבר ובלי להיכנס לאף מסלול שחור. המסלולים הכחולים בפירוש בנויים כך שרוכב מיומן בצורה סבירה יסתדר איתם בכייף. המסלולים השחורים יכולים להיות מאוד בעייתיים, בעיקר בתקופות של גשם - רק תסתכל בתמונה האחרונה על כמות הבוץ שיש ב- Pleney (אחד מהמסלולים המפורסמים בעולם), וזה ככה מההתחלה ועד הסוף...

וואו כל הכבוד!

שבת הזו גררו אותי לעשות סינגל טכני קצר במהלך הרכיבה. כמות העצים והענפים שנכנסתי בהם...

אם כבר סרטון דאונהיל, הכי טוב שיצא לי לראות אי פעם:

:drinking:

https://www.youtube.com/watch?v=szA983CnNPg

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יש לי טרנטה אחת לאול מאונטיין וטיולים

Canfield brothers Balance

20141021_210445_1.jpg

וטרנטה אחת לדאונהיל

Canfield brothers Jedi 2014

Screenshot_2014-11-16-17-41-29.jpg

אמנם אני רוכב יותר דאונהיל במנרה מאשר אול מאונטיין בשאר הארץ

אבל נותן לכולם פייט על הזמנים :)

אני לא אפציץ במילים כמו קונדסון, אבל נראה סבבה מה שהוא עושה גם :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

Shmelov, ברור שיש סרטי דאונהיל יותר טובים עם עריכה מפוצצת ומוזיקה משלהבת, אבל מה שצירפתי זה ממש לא זה - פשוט תיעוד קסדה של ראן מהיר בתנאים בלתי אפשריים של אחד הרוכבים הטובים בעולם. עד כמה התנאים האלו היו קשים? ובכן, הורדה של הרגל לקרקע משמעה שפגט ונפילה - עד כדי כך חלק היה שם. חודש יולי השנה כלל 24 (!!!) ימי גשם בצרפת, אפילו סבב אליפות העולם שנערך במריבל (שעתיים נסיעה ממורזין ולה ז'ה, היכן שהתגוררתי) נערך על מסלול רטוב...

לגבי הסינגל הטכני, לאן לקחו אותך? איזה יער ומה שם הסינגל?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יש לי שני זוגות,

Brompton M3L, האולר השוויצרי שלי, עושה הכל. זה הזוג העיקרי שלי, לרוב מחליף את האוטו.

(תמונה ישנה יחסית, כיום מורכב עליהם אוכף של ברוקס בין היתר).

Bike2.jpg

הזוג השני, שהוא בעצם סוג של קוריוז אצלי, Peugeot P6 אספנות, אם יש כזה דבר בתחום האופניים.

נרכשו לא מזמן, עברו שיפוץ קל למדי, שאולי ימשיך בעתיד.

bike1.jpg

!AWDSOME

פורסם (נערך)
Shmelov,

לגבי הסינגל הטכני, לאן לקחו אותך? איזה יער ומה שם הסינגל?

זה לא היה יער, איפשהו באזור פלמחים אם יורדים מהשביל וממשיכים 5 דק' מגיעים לשם.

קטע ממש קצר, נראה לי 200 מטר, אבל קשה. עשינו אותו איזה 10 פעמים ברצף.

-עריכה-

יש לך אולי להמליץ על איזה סינגל ממש טוב?

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...