Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ZVIT: אלעד לא מדבר רק על הגיר, אלא על כל פרט ברכב. והוא כותב דברים לא נכונים שמטעים את הגולשים פה. גם אני אמרתי שהגיר של הפיאסטה/פוקוס לא מושלם, אבל הוא מעוות לגמרי את המציאות. אני עם 30 אלף ק"מ ועוד לא נתקלתי בבעיה מלבד האופי הידוע של הגיר הרובוטי.

עריכה אחרונה על ידי shimib1977
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

razi pazi -

להוסיף 20% זה לא נכון, זה להוסיף עוד 8-9 אלף מכיוון שכל הכביש האיביזה עולה 82K.

במיוחד שהיא מגיעה עם שנתיים אחריות במקום 3 כמו כל שאר הרכבים הנורמלים ובמיוחד שהיא עם גיר ידוע לשמצה {בתקווה שבאמת נפתרו מהתקלות שלו} ובמיוחד שהיא מגיעה ללא שום אבזור.

pipinoadar -

הגיר אכן זהה לכן רשמתי בהתחלה שיש להתרגל אליו ויש כאלה שמברכים אותו ויש כאלה שמקללים את האמאמא שלו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

Arikc, היות ונהגתי ונסעתי לא מעט בפיאסטה ומתנייד ביום יום על הפוקוס, הרשה לי לומר לך שאין לך מושג בככל: הפיאסטה אומנם הנוחה ביותר בקבוצה (לטעמי), היא גם בהחלט שקטה (יותר מהפאביה 1.2TSI - והייתה לי כזאת בעבר), אך רחוקה מהלהיות שקטה או נעימה יותר מהפוקוס / אוקטביה / גולף. אין צורך להגזים.

PowerShi(f)t מול DSG: שתיהן בעלות השהייה מעט מעיקה בתחילת נסיעה. בתנועה העירונית יש ל-DSG יתרון, היא מרגישה זריזה וקצת יותר החלטית, עם פחות גמגומים. מצב ה-SPORT שתיהן מרגישות נעימות ויעילות מהותית מאשר מצב D רגיל. התפעול הידני של ה-PowerShift לא נוח בשיט. לא ברור מה עבר למהנדסי פורד בראש בכלל. מבחינת אמינות ועמידות - שתיהן די דרעק. המחלות של ה-DSG מוכרות ופתירות, בעוד אלו של ה-PowerShift מוכרות אך פחות פתירות.

יתרונות הפיאסטה: נוחה ומעודנת יותר, עדיפה דינמית בפער ענק (היגוי / בלמים / התנהגות / הנאה), בטוחה יותר והרב גם יגידו שהיא הרבה יותר נאה ומושכת מהפאביה.

יתרונות הפאביה: בנויה ומרגישה מעט איכותית יותר (לפחות בחלק מהפלסטיקה, למרות שהיא פחות נעימה משל הפיאסטה), ה-DSG יעיל ונעים יותר, ה-1.2TSI נעים וחזק יותר לשימוש (תמיד אפשר לשדרג תוכנה לכ-130 סוסים ולכ-21 קג"מ), היא מרווחת יותר ויש לה תא מטען גדול יותר.

נ.ב, חבר טוב - כתב רכב לשעבר - התנייד מספר שנים על עקרב מאוד חזק ומשודרג, כיום הוא על פיאסטה 1.6 PowerShift (אילוצים כאלו ואחרים לצערנו) והוא מרוצה מאוד מהאוטו (קצת פחות מהגיר, אך לא היו תקלות שהן עד כה), בעיקר מהחוויה הכוללת ביחס לתמורה (ביצועים יחסיים / הנאה מנהיגה).

אם אין לחץ לרכישה כעת - הייתי ממתין לאיזור ינואר / פברואר. אז צפויות להגיע הפיאסטות עם ה-1.0EB המצויין וכנראה שגם הפאביות החדשות.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
Arikc,

אם אין לחץ לרכישה כעת - הייתי ממתין לאיזור ינואר / פברואר. אז צפויות להגיע הפיאסטות עם ה-1.0EB המצויין וכנראה שגם הפאביות החדשות.

וגם המחירים יהיו אחרים...(כלפי מעלה :cry:)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי מה שנאמר לי בפורד ולפי מה שהובן מחבר לגבי שקודה - לאו דווקא. ככל הנראה יוזלו - ובמידה ולא, המחיר ישאר זהה לדגם היוצא ויהיה יותר איבזור.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Rs כמה מהרכבים שאני נוהג בהם כמעט על בסיס יום יומי זו אוקטביה חדשה, ופוקוס סטיישן 13' פאביה ורומסטר 13'.

ויש לי את הרכב הפרטי שלי שהוא פיאסטה 2014,הפוקוס סטיישן רועשת יותר מהפיאסטה, גם מבחינת מנוע וגם מבחינת צמיגים, כמובן שזה גם תלוי בצמיג.

היא יותר שקטה מהאוקטביה, אומנם לא משמעותית אבל יותר שקטה, כנ"ל מהפאביה, על הרומסטר אין בכלל מה לדבר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הפיאסטה אקובוסט תגיע עם powershift

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

Arikc, גם על הצמיגים הישנים והפגומים שלי שהוחלפו אתמול (ER300), הפוקוס שקטה בפער לא קטן מהפיאסטה / פאביה / רומסטר. כעת, על גומי טרי / איכותי ותקין (K107 S1 EVO) היא אפילו שקטה עוד יותר. יצא לי לבלות יומיים עם פוקוס סדאן וכמה נסיעות בפוקוס סטיישן - ואכן נתקלתי ביותר רעשי מנוע / גיר - היות והן היו רובוטיות, שלי ידנית.

נכון לרגע זה, הן ככל הנראה יגיעו עם PowerShift, אך זה לא וודאי - היות ופורד הצהירו שהם יתחילו בייצור של הפיאסטה והפוקוס EB עם תיבת ZF6 "נורמלית".

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)
כל מה שאלעד כתב - להפך. יש לו משום מה אובססיה שלילית לגבי הפיאסטה ואין לי מושג מה המניעים שלו לכתוב רצף של שקרים גסים ומנותקים מהמציאות בכזו אובססיה. בקיצור: גיבוב של שטויות שאין להן מקום פה. תקרא את כל מבחני הרכב ותבין שכל מה שהוא כתב זה בדיוק הפוך.

בוא וקרא היטב את מה שכתבתי:

בלי לחשוב פעמיים - סקודה. תיבת ה-DSG משמעותית רהוטה ונעימה מתיבת הפאוורשיפט המחורבנת, וכנראה גם פחות בעייתית ממנה. בנוסף, בידוד הרעשים בסקודה עדיף משמעותית מזה הקיים בפיאסטה.

קח בחשבון שהפיאסטה בעלת כושר שיכוך מהמורות נמוך והנסיעה בה, בעיקר בעיר, פשוט לא נעימה.

לשתי המכוניות יש מנועים בעלי הספק זהה, אלא שמנוע ה-TSI נהנה מרצועת כוח נדיבה ביותר, מה שגורם לו להרגיש חי ואתלטי, ביחוד כשמשווים אותו למנוע גמלוני משהו כמו המנוע של פורד.

ככל שזה תלוי בי, אין כאן בכלל התלבטות.

"שקרים גסים"? במה בדיוק שיקרתי? בכך שתיבת ה-DSG לדעתי יותר נעימה מתיבת פאוורשיפט? בכך שלדעתי בידוד הרעשים בפיאסטה הוא במקרה הטוב עלוב? בכך שיכולת שיכוך המהמורות שלה, בהסתמך על כמעט 30,000 הק"מ שהעברתי מאחורי ההגה שלה, הוא תיאורטי בלבד? או אולי בכך שלמנוע TSI יש רצועת כוח רחבה יותר ביחס למנוע אטמוספרי של פורד?

אין לי מניות של אף אחד מיצרני הרכב או מהיבואנים. כל מה שכתבתי מסתמך על הניסיון שצברתי בנהיגה בפורד פיאסטה במגוון מצבים ודרכים. שים לי שיש לי גם ביקורת על ההיגוי, הבלמים והנדסת האנוש שלה, אולם מכיון שלא בחנתי את הסוגיות הללו בסקודה פאביה, נמנעתי מלהתייחס אליהן.

עריכה אחרונה על ידי zvit
הוסרו בטויים מעליבים

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קח בחשבון שתא המטען בפיאסטה קטן יותר מהפאביה. כשחיפשנו רכב שני עשינו סיבוב ובדקנו גם את הפיאסטה שנפסלה אחרי שעגלת הבייבי ג׳וגר סיטי מיני לא נכנסה שם...

פורסם (נערך)

אלעד, אתה איש מוזר וממורמר. לא נותר לי אלא לרחם עליך *** נמחק תוכן פוגעני ***

עריכה אחרונה על ידי shimib1977
פורסם

שיהיה לך כל טוב, חביבי. כשתחליט שאתה מעוניין לקיים דיון ענייני במקום לדון בגופו של אדם, אתה מוזמן לקרוא לי. עד אז, בבקשה אל תגיב יותר לפוסטים שלי. הם אינם מיועדים לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שימי,

אלעד מדבר מהניסיון שלו.

גם אני לא מסכים איתו כי אני והפיאסטה מסתדרים טוב מאוד, אבל זאת דעתו ובשביל זה אנחנו פה מנהלים דיון. הרי נוחות, בידוד רעשים וכו' וכו' אלה עניינים סובייקטיבים ומה שנוח ונעים בשבילי לא מחייב שיהיה נוח ונעים בשביל אלעד.

אין צורך לרשום דברים כאלה, בטח שלא ממורמר ואין צורך לרחם עליו. ויש עוד דברים שנמחקו ולא ראיתי אותם ומזל שכך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...