Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש בתקציב של ~200K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סובארו B4 שנת 2010, שאותה אני מתכוון למכור.

אני מתלבט כבר מספר חודשים בין מספר רכבים, שאני חייב לומר - כל קשר בינהם מקרי בהחלט :wink:. התקציב הוא סביב 200K ואולי קצת יותר, תלוי באופציה של מימון / טרייד אין / כמה אקבל על ה B4 ועוד. כמה דברים שחשוב לציין: אני כרגע במסגרת של זוג, עם אופציה להרחבה בעתיד הרחוק (החשיבות של זה תתבהר בהמשך), חובב נהיגה ועם זיקה לשטח. כרגע גר בעיר אבל בגדול התוכניות הן לעבור לסביבה יותר פתוחה. אני מעוניין לקנות רק מכונית יפנית (אולי קוריאנית. פג'ו, רנו, שברולט וכו' לא מדבר אליי בשום צורה).

הסיבוב שלי התחיל בסובארו פורסטר. הוא נגמר בדאבון לב כשכשלו נסיונותיי להבין או לשכנע את סובארו להביא את הדיזל לארץ (לדעתי אחד הרכבים המדהימים שיש). הפורסטר שישנו בארץ הוא בנזין, והגרסה הידנית קורצת אך אני חושב שהיא מאובזרת בעניות רבה. (רק הג'אנטים עושים לי בחילה). זה רכב טוב, אמין, גבוה ועם עבירות שטח טובה ביחס לשלדה ולמחיר, אחרי מיגונים. המנוע קצת חלש, מה שמביא אותי לדגם הטורבו. הטורבו יקר יותר לאחזקה בצורה משמעותית (טיפולים, דלק, ביטוח, יותר סבירות לבעיות מנוע) וגם במחיר שלו עצמו גבוה לדעתי. (~260K כבר מביאים אותי קרוב מאוד ללנד קרוזר קצר).

אז למה לא לנד קרוזר קצר? זה החלום. לדעתי אחד הרכבים האמינים שיש, עם מנוע דיזל טוב וחזק, עבירות שטח מעולה (שלדת סולם נדירה והולכת), הדגם הקצר מאובזר מעולה ועוד הטבות. הוא עולה 299K, שזה הרבה מעבר לתקציב שלי. מצד שני, זה רכב של "יציאה מהמרוץ" - כלומר, זה רכב שקונים להישאר איתו, והוא בכיף יכול ללוות אותך 20 שנה כמו גדול. אז אולי זה כן משתלם להשקיע בפעם הראשונה, מאשר להחליף רכב כמה פעמים עד שנגיע אליו בגיל מאוחר יותר. אני לא יודע, אף פעם לא טרחתי לעשות את החישוב המדויק.

משם קפצתי ליונדאי, ושם מצאתי פנינה שמתחבאת לה - IX 35 דיזל. מנוע נדיר מבחינת יחס כוח למחיר בישראל, גבוה, 4X4 (לא באמת טוב בשטח, אבל עדיין), מאובזר יחסית בסדר (לא בטירוף), אמין יחסית וגם "זול" - סביב 190K. משום מה יונדאי לא חוזרים אליי אחרי שהשארתי פרטים אצלם כמה פעמים, אבל במבט שני ושלישי ראיתי שהוא לא מאובזר ברמה של 190K ואני גם חייב לומר שאני לא אוהב את צורתו החיצונית כלל.

משם, ללא קשר, התחלתי לראות סרטונים של סובארו BRZ. חובב נהיגה אמרתי? אז זה הרכב המושלם (אולי קצת חלש, אבל עדיין). אני מוותר על השטח, על הגובה, על אחזקה של שנים רבות, על מושבים אחוריים ועל בגאז' סביר, אבל מרוויח פאן בטונות, וזהו בגדול :wink:. משום מה הרכב הזה משך אותי בצורה רצינית. אני חושב שראיתי את כל הסקירות והקבלת רכבים והסרטוני שיפורים שיש ביוטיוב, וזה ממש עשה לי חשק. מצד שני, זו לא עסקה חכמה מבחינה כלכלית, זה רכב שאחליף בטוח כשהמשפחה תתרחב / כשארצה לשים דברים בבגאז' מעבר לשקית / כשישבר לי סופית הגב מהבורות בכביש. וגם אין לי שום יכולת שטח. אז למה אני רוצה אותו? לא יודע. זו בטח אותה רצייה של ילד שרואה צעצוע ממש יפה. אה כן, והילד יכול לנהוג בו בהנאה ובהנעה אחורית. הדגם הנוכחי שיש בארץ הוא דגם של שנתיים, לא מצאתי שום אינדיקציה על דגם חדש שאמור להגיע (בחו"ל יש מהדורה מוגבלת שנקראת Series Blueׂׂ, שזה כמו הדגם הנוכחי רק עם עוד כל מיני שיפצורים במראה בעיקר). לא במקרה ההתלבטות שלי כוללת שני רכבים של סובארו, אני חושב שהם מייצרים רכבים מעולים, יש 5 שנים אחריות והשירות גם מעולה.

זו ההתלבטות המוזרה שלי. בדרך גם עברתי על סדרה 1 של BMW, איי קלאס של מרצדס, וולוו V60, אוקטביה VRS ועוד. (בכולן תהיתי למה לא מביאים את דגמי הדיזל??!)

אשמח לשמוע עצתכם, שיתוף הידע שלכם ברכבים הנ"ל, אופציות שלא חשבתי עליהן וכל מה שעולה על דעתכם (אני תמיד שמח לשוחח על רכבים ללא קשר)

בברכה,

"Turn on, tune in, drop out"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי כדאי לך אחרי הגדרת תקציב, לחשוב מה הצרכים שלך מן הרכב מבחינת גודל, יכולת הסעת נוסעים, יכולת ספורטיבית בכביש או רצון לנסוע בשטח ואז להחליט מה אתה רוצה לקנות.

בסכום של 200 אלף אתה בהחלט יכול למצוא מגוון דגמים החל מרכבים חדשים עד לרכבי יוקרה יד 2 שעלו כפול לפני 3 שנים.

להלן השוואות מחירים שמתאימים לסכום של עד 200 אלף:

גיפ יוקרה עד 200 אלף

רכב יוקרה משפחתי עד 200 אלף

דרור

פורסם

אישית הייתי הולך על הוולוו s60, מבחינתי זו הייתה הבחירה אם היה לי התקציב.

אתה מפוזר מידיי, ג'יפ/רכב קופה ספורטיבי/משפחתית גדולה.

אתה צריך להינעל על קטגוריה.

פורסם

אתה בהחלט מפוזר. מסכים עם כל מלה שנאמרה בנושא.

כנראה שאתה חובב טורבו דיזל. בדקת לדוגמה את האוקטביה טורבו דיזל? יש להם דגם שאני רואה שמשווק חזק למוניות, כנראה המאובזר ביותר באוקטביה, עם גג פנורמי שחור.

מציע לך לקחת אותו לנסיעת מבחן. עד כמה שידוע לי, נהגי המוניות מעדיפים את האוקטביה עם מנוע 2 ליטר טי.די.איי. רכב זה מגיע בדגם הספציפי הזה עם גיר די.אס.ג'י 6, שהוא נקרא גיר כפול מצמדים רטוב, היינו בשילוב שמן, בניגוד לגיר די.אס.ג'י 7 שהוא גיר יבש, ואיתו היו בעבר בעיות.

מציע לך לקחת את הדגם הספציפי לנסיעת מבחן, אם אתה באמת כזה חובב דיזלים, אתה ממש תהנה.

גם המרצדס בדגמי הדיזל אינה קוטלת קנים. תבחן את האיי קלאס בגרסת דיזל. חושב שגם במקרה זה אתה תהנה.

דווח לנו. שנוכל להמשיך ולסייע לך. בכל מקרה, בהצלחה

פורסם

אני אכתוב לך מה שרשמתי במדריך שלי ואני רושם לכל מי שלא החליט- אתה חייב להיסגר עם עצמך מה אתה צריך מהרכב. ממש לעשות "רשימת קניות" כמו שהולכים לסופר. ככה הקניה תהיה הרבה יותר מוצלחת, מועילה, אתה תהיה שלם עם הקנייה ולא תחייה בתחושה של "חבל שלא קניתי רכב אחר" וסשורה התחתונה זה ישתלם לך כלכלית כי כמו שהולכים לפי רשימת קניות בסופר ולא קונים דברים מיותרים- הדבר נכון גם לרכבים.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

מדובר על תקציב בעייתי. אם אתה נעול על רכב שטח, לא תוכל לקבל שום דבר יוקרתי או מאובזר ברמה מספקת. בתקציב הזה, סוזוקי גרנד ויטארה ייתן לך הכי הרבה יכולות שטח, והוא בניגוד לסובארו מצויד במנוע טיפה יותר גדול (2.4) שייתן לך קצת יותר כח.

אם אתה מוכן להתפשר על משפחתית או משפחתית גדולה, אני מסכים עם M.L שאמר וולוו S60, גרסת הבסיס עולה בדיוק 200K והיא נותנת אחלה מנוע שעשוי לתת פייט אפילו ל-BRZ בקו ישר. חוץ מזה היא גם מאוד נעימה (נוחה, שקטה, מעודנת). הבעיה - אבזור, כדי להגיע לרמת אבזור סבירה צריך להוסיף קצת תוספות (עניין של 10-20K).

אם בא לך "כאילו שטח" אבל עדיין עם תחושת יוקרה, לך על אחד מג'יפוני "רמת אביב" מהדור האחרון - קרי וולוו V40 קרוס קאנטרי, אאודי Q3, במוו X1 או מרצדס GLA (כולם חוץ מהוולו עולים קצת יותר מ-200). הוולוו מגיע גם בגרסת הנעה כפולה אבל הוא עולה 280K.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לדעתי האישית,אם לנדקרוזר זה החלום, ואתה לא רוצה לחרוג מהתקציב, למה לא לקנות משומש?

חפש ביד 2 לנדקרוזרים קצרים צעירים.

יש המון כאלה 2014-2013 עם כלום ק"מ.

פורסם (נערך)

וולוו V60 לא מביאים, אם תצליח לשכנע אותם להביא את הרכב לארץ, תעדכן, לדעתי הרכב המושלם (טוב, C4 פיקאסו 2 ליטר דיזל יותר קרוב לשלמות, אבל ב-V60 אני מאוהב).

לנד קרוזר קצר ל-20 שנה ואופציה להתרחבות מעבר לזוג לא הולכים ביחד, תצטרך להחליף ל-5 דלתות כנראה. אז אם התכנון להחזיק רכב שטח 20 שנים, תלך כבר על הארוך.

SPIRE הוולוו (S60) תשאיר הרבה אבק ל-BRZ בקו ישר. וגם לאוקטביה VRS. אבל כדאי לקחת אחת הגרסאות ב-230K, האיבזור ב-200K מעליב.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

אתה חייב לעשות סדר ולתעדף את הצרכים שלך.

סובארו XV - יפני עם זיקה לשטח, והקרוסאובר היחיד אגב שבאמת שמיש בשטח.

גרסת ה2.0 150 כ"ס על 20 קג"מ מספקים, אך בשילוב עם התיבה הרציפה אל תצפה להתנהגות ספורטיבית למרות שבשטח יש לה את היחודיות שלה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אמרת יפני אז בוא נישאר שם...אם חובב נהיגה ובעתיד תיגדל המשפחה,הייתי מציע לך לבדוק רכבים שנתיים על כביש.

כחובב נהיגה הייתי פוזל לGT37 איפיניטי ! יד שניה עשה נסיעת מבחן חובה.

כחובב 4X4 רק פורסטר טורבו שמשלב גם נהיגה וגם גיפון.יקר,אבל הכי שווה מבחינת הכל מהכל.נכון ש 2 הרכבים אינם פאן

כדוגמת ה BRZ אבל לפחות לא צריך למכור כשתיגדל המישפחה אם וכאשר.

הפורסטר הו רכב אמין מאוד אזלא הייתי דואג להוצאות על קילקולים,אבל שתיין גדול כמו האנפיניטי.

פורסם

כשאין לך כיוון ברור או רצון ספציפי לרכב מסויים אז ההתלבטויות ימשכו ככל הנראה גם לאחר שתרכוש רכב חדש והכי טוב הוא להמתין מעט.

זו קללתם של חלק מחובבי הרכב (הנהיגה) - יונימוג זה מגניב וגם דלתא אינטגרלה זה מגניב וגם פורסטר טורבו וגם אלקמינו וכך הלאה,

במקרה שלך ה-BRZ מגניב, והיונדאי דיזל הזה נראה (על הנייר) מגניב ושניהם שונים באופן קיצוני אחד מהשני, כך גם לנדקרוזר והמרצדס 1.

"מגניב" היא מילה מאוד שימושית בהקשר הזה וגם אקורד קופה 3.5 בייבוא אישי.

גם אותי פקדו התלבטויות כאלה בכל החלפת רכב.

עצתי לך היא לקחת את הזמן ולהתחיל 'לגעת' פיזית בכל הרכבים הללו שציינת, להגיע לסוכנויות, 'לשים את התחת באוטו',

פתאום תגלה שהרשימה מצטמצמת, שיש דברים לא לרוחך ולהפך, תגלה לאן אתה נוטה יותר ובאיזה רכב אתה נזכר יותר אח"כ -

ואז לדעתי חשוב לנהוג במועמדים ששרדו את הזמן והחשיבה ומהם אולי אחד יחליט עבורך ויתבלט ותתאהב בו.

מי שחושב על BRZ ולנדקרוזר במקביל (אני הייתי אז במחשבות על סיוויק טייפR ולנדקרוזר קצר במקביל) טוב לו שיינוח קצת :)

אם אין לך לו"ז קצוב או לחץ למכור אז לפעמים אי-עשייה היא פתרון הביניים העדיף מכל, לפעמים הפתרון מתגלה בסוף בעצמו.

The first one to get angry loses

פורסם

אם אהבת את הפורסטר אז מה אתה אומר על מיצובישי אאוטלנדר PHEV? אומנם בנזין אבל עם צריכת דלק של דיזל.

חיית שטח הוא לא יהיה אבל בהחלט יספיק לשבילי קק"ל. מצד שני אתה תהיה מאוד חריג בנוף הישראלי.

תאלץ להגדיל את התקציב לאזור 250K ש"ח אבל לכלמוביל יש חברת מימון וטרייד אין מאוד גמישים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...