Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זו הנקודה

בא בן אדם מבקש בדחילו הלוואת משכנתא . חלק משוכנעים שהבנק עושה להם טובה גדולה ביותר אם הוא אישר להם את המשכנתא .

הפקיד שואל כמה כסף אתה צריך כמה אתה יכול להחזיר בחודש

אמרת 500K והחזר של 3000 ש"ח

סבבה אומר הפקיד

שליש בפריים ל 30 שנה שליש בקבועה צמודה לX זמן ושליש צמודה משתנה כל 5 ל Y זמן החזר 3000 ש"ח.

ואתה מבסוט בא הביתה מספר לאשתך איזה גאון פיננסי אתה ואפילו מראה לה לוח סילוקין שהוד רוממתו הפקיד,הדפיס על נייר של הבנק שמראה החזר מכאן עד לסיום המשכנתא 3000 ש"ח ואם מסלול אחד הסתיים קודם אז אפילו החזר חודשי יותר נמוך לתקופה מסויימת.

רק מה שכח הפקיד לספר שכל המסלולים האלה יעלו

הפריים היום ברצפה יכול רק לעלות המסלול המדדי היום על אפס אפילו טיפה שלילי יעלה גם הוא והמשתנה מדדי תעלה פעמיים פעם בגלל המדד ופעם בעליה הריבית בתחנה.

ופתאום מ 3000 ש"ח ההחזר קופץ ל 4000-ואף לכפול יכול להגיע. ואתה מהיכן תביא את הגידול הזה??

את זה לא מגלים לך בבנק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שלא יגלו, כמו שלא יגלו לך שהטלוויזיה Pilot שקנית היא בעצם צ'ינג לינג.

אבל באופן כללי ניתן להגיע לבנק ולקבל לוח סילוקין מעודכן לאותה נקודת זמן?

משמע עבור כל מסלול נותרו X תשלומים, תשלום נוכחי Y, סה"כ נותרו X1 תשלומים (כאשר X1 הוא ה-X הכי גבוה מכל המסלולים) בתשלום Y2 (כאשר Y2 הוא סכום כל ה-Y במסלולים השונים)?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מתמטיקה גבוהה

כל חודש אתה מסתכל בחשבון הבנק יורד לך X שקלים התחלת ב 3000 כמובטח. ומשם זה עולה ועולה ועולה .

אתה משווה רכישת טלויזיה לרכישת דירה ולקיחת הלוואה ב 500-2000K עיסקה שיכולה להביא אותך לפשיטת רגל ולהתאדות הדירה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

למעשה כאשר אתה בודק את מצב ההלואה שלך באתר הבנק אתה מקבל את הנתון הנכון באותו רגע: גובה התשלום הבא ותאריך התשלום האחרון אם ההלואה נלקחה בשיטת שפיצר זה הנתון הרלונטי כל עוד אין שינוי ברבית או בהצמדה - אותם שני נתונים שצויינו קודם כבלתי ניתנים לחיזוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצמדה לא ניתנת לחיזוי אבל....

יש תוואי שנקבע על ידי בנק ישראל בין 1-3% מדד שנתי

עכשיו אנחנו בתאונה ( מיתון לכן הוא שלילי ).

אז תיתן לאנשים סימולטור, שמע ב 2% לשנה ההחזר יעלה לך מ X ל 1.5X אבל שאין מדד!!

או הפריים היום ככה אם הוא יעלה ל 3% ל 5% ההחזר יעלה לך ככה.

כלום נאדה גורנישט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, שנינו מספיק זקנים כדי לזכור ימים של אינפלציה של 1-3% ביום ואנשים ששיחקו עם העברת כסף בין הבנקים כדי לנצל את ההבדלים בשעות של החלפת ימי הערך.

וכמובן שאף אחד לא חזה את ההיפר-אינפלציה. וגם לא את המצב היציב במיוחד שבשנים האחרונות. ואני אפילו לא בטוח כמה אנשים חזו את עלית שער הדולר בשבועות האחרונים. אז עם כל הכבוד ליעד האינפלציה, כנראה שהוא מתפקשש לא מעט (ובשני הכיוונים). בתור מי ששילם משכנתא בריבית מציאה של מדד+5.2% (תנאי תחילת שנות ה-90) אני חושש מאד מנבואות להלואות של 30 שנה, או אפילו 3. את המשכנתא שהיתה לי עד לאחרנ לקחתי בקל"צ, למרות שבדיעבד מסלולים אחרים יכלו להיות יותר זולים (והקל"צ היה ברבית נוחה מאד, כראוי להלואה על חלק קטן מערך הדירה ולטווח קצר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מתמטיקה גבוהה

כל חודש אתה מסתכל בחשבון הבנק יורד לך X שקלים התחלת ב 3000 כמובטח. ומשם זה עולה ועולה ועולה .

אתה משווה רכישת טלויזיה לרכישת דירה ולקיחת הלוואה ב 500-2000K עיסקה שיכולה להביא אותך לפשיטת רגל ולהתאדות הדירה.

אני לא מחפש לדעת אם הם יכולים לחזות לי את התשלומים בפועל שיהיו בעוד שנתיים (או אפילו חודשיים), אלא האם ניתן להוציא מסמך מפורט כזה נכון לרגע הוצאתו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפי ההנחיות האחרונות שאני זוכר, צריך כ- 40% מערך הדירה, כך שבשביל דירה של 1.8 מיליון, תצטרך הרבה יותר מ- 300K.

ניתן למצוא דירות של מיליון ש"ח בפריפרייה. בערים כמו אשקלון, אשדוד. אני לא יודע מה הנתונים לגבי נתניה וכד'.

באיזור קדימה-צורן ניתן למצוא דירות 4 חדרים במחירים של 1.4 מיליון ש"ח (שלדעתי האישית, ממש לא שווה את הסכום...).

מה שכן, מחירי הדירות נתונים בידיים של הממשלה. ניתן להוריד את מחירי הדירות תוך שנה ב- 10% עד 30%. אבל יש 2 סיבות למה זה לא יקרה.

1. אם תוריד את מחירי הדירות בכזו מהירות, תפגע בכל הרוכשים האחרונים.

2. למה שהמדינה תפסיד כסף?

באשקלון אפשר למצוא דירות 3-4 חדרים במקומות טובים לא חדשות גם ב 700. זוג צעיר יכול לוותר על מעלית לכמה שנים ואחרי שיתבסס שיעבור לדירה יותר טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה לך תחפש אישה שאחרי שעברה את המבצע האחרון "צוק איתן" בחרדות כי היא גרה בשפלה, שתעבור לאשקלון ותראה את איתמר שמעוני על ווסט קסדה מקרוב. הכל טוב ויפה עד המבצע הצבאי הבא, יש אנשים שפיזית ונפשית זה לא מתאים להם, עכשיו תאר לך את הסיטואציה הזאת כשאשתך בהריון או עם זאטוט בבית, ואתה כבר במילואים בחזית הלחימה, והיא לבד. יש גבול למה אנשים מסוגלים לספוג, אני בטוח שתושבי אשקלון עוד זוכרים מה קרה להם במבצע האחרון.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אז לא אשקלון, תעברו לפרדס חנה.

מחירים זולים, יש תחנת רכבת להגיע כל יום לעבודה.

איפה הבעיה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שנקל שלי-

דירה 90 מ"ר, קומה ראשונה ואחרונה- זאת אומרת לא קרקע אבל מעליי אין שכנים.

גינה יחסית גדולה- 270 מ"ר.

פוטנציאל הרחבה של קצת יותר מ-30 מ"ר בערך.

מיקום- בית-שאן, אני יודע שלא להיט, אבל בתור ירושלמי לשעבר ואישתי תל-אביבית המרחק הוא לא כזה נורא (שעה ורבע נסיעה).

עבודה- לא חסר באזור, מבחינת היי-טק זה באמת בעייתי. יקנעם הכי קרוב אלינו. בשנים הקרובות תסתיים העבודה שמחברת לחיפה עם רכבת, כך שזה אמור להועיל בנושא הזה.

הדירה לא חדשה, שיפוץ כללי רק ייטיב עמה, אבל יש ב"ה קורת גג.

המחיר? 360K.

פורסם
נהג לילה לך תחפש אישה שאחרי שעברה את המבצע האחרון "צוק איתן" בחרדות כי היא גרה בשפלה, שתעבור לאשקלון ותראה את איתמר שמעוני על ווסט קסדה מקרוב. הכל טוב ויפה עד המבצע הצבאי הבא, יש אנשים שפיזית ונפשית זה לא מתאים להם, עכשיו תאר לך את הסיטואציה הזאת כשאשתך בהריון או עם זאטוט בבית, ואתה כבר במילואים בחזית הלחימה, והיא לבד. יש גבול למה אנשים מסוגלים לספוג, אני בטוח שתושבי אשקלון עוד זוכרים מה קרה להם במבצע האחרון.

קודם כל עברתי את זה (כבר סיבוב שלישי שלי באשקלון) והשד ממש לא כל כך נורא (המשכתי לעבוד רגיל ולחיות רגיל. המשפחה היתה חלק מהתקופה בקריות אבל מהמרכז הן חזרו הביתה כי זה היה עבורן אותו הדבר).

שנית, אשקלון היא רק דוגמא. פשוט זוגות צעירים רוצים לקנות ישר דירת 4 חדרים חדישה ומודרנית אבל זה עולה הרבה כסף. לעיתים יש בבנין צמוד דירה ישנה אבל מסודרת בקומה שנייה בלי מעלית שעולה חצי אז אפשר להתפשר.

ד"א, שמעוני עם הוסט נראה יותר סמכותי ואחראי מועקנין בלי קשר מה הוא לבש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לי בעיה לגור בדירה 70 מ"ר שלושה חדרים באיזור לא הכי משובח שיש ומשם להתחיל, הבעיה שגם עם זה, להגיע להון עצמי ולקנות, בעייתי ממש.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...