Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנתיב המהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה אחד הדברים הכי מקוממים.

https://www.fastlane.co.il/FAQ.aspx

[TABLE=width: 787]

[TR]

[TD]האם זה נכון שנתיב הופקע מכביש 1 לצורך סלילת הנתיב המהיר?[TABLE=width: 762]

[TR]

[TD]

לחלוטין לא נכון. הנתיב המהיר נסלל בנוסף לשלשה נתיבי כביש 1 ולא על חשבון שום מסלול

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פשוט שקר גס. הסיבה לשקר?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4011044,00.html

הפקעת נתיב לצורך נתיב אגרה טעונה אישור שהם לא קיבלו.

הם רק עשו "שינוי מתווה" קטן בכביש. אז אפשר להעלים עין ולתקוע את הנהגים שלא משלמים בפקק.

באמת חוצפנים ברמות. הם לא מתביישים לומר (בכתבה) ש"ישנו קטע קטן של 100 מטר שהוקצה לנתיב המהיר" במחשבה שהמקטגרים פשוט יגידו "אה, זה כולה 100 מטר, אז זה לא נורא". הבעיה היא שמה לעשות ומספיק רק מטר אחד של צמצום משלושה לשני נתיבים בשביל להגדיל משמעותית את הפקקים, וכל מי שטיפה שכל בקודקודו מבין את זה. זו מתמטיקה בסיסית. אם בשלושה נתיבים עוברות 3X מכוניות בשעה, בשני נתיבים, ואפילו אם זה ל-100 מטר, יעברו רק 2X, מה שיגרום לפקקים גדולים יותר בקילומטרים הרבים של ה-3 נתיבים שבאו קודם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למעשה פחות מ-2X מכיוון ששני נתיבים שמתמזגים מעבירים פחות מ-1X מכוניות בשעה (כי ההתמזגות עצמה לוקחת זמן וגורמת להאטה כדי להשתלב).

תכנון דפוק בא לידי ביטוי גם בכך שהכניסה לנתיב המהיר מתבצעת (מכביש מהיר כן?) מהנתיב השמאלי, בניגוד לכל הגיון במדינה שבה התנועה היא בצד ימין.

משמע הגאונים שלא רוצים לפספס את היציאה לנתיב המהיר תופסים את הנתיב השמאלי כבר מכביש 6 (מחלף דניאל) ולמשך 10 ק"מ בערך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עזוב אותך מהנתיב השמאלי, הכניסה לנתיב המהיר מתבצעת מאותו הסנטימטר שנגמר מעקה הבטיחות של היוצאים מנמל התעופה, כלומר מי שיוצא מנמל התעופה לכביש 1 לא יכול להשתמש בנתיב המהיר. זו גם הסיבה שסתם נגזל מהציבור קטע כביש באורך 4 קילומטרים משדה התעופה ועד מחלף שפירים, בניגוד לכל הגיון תכנוני.

באמת, אבל באמת שהייתי רוצה לראות מתי הפרשייה הזו תתפוצץ ושאולי פעם אחת ראשים יעופו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מי שיוצא מנמל התעופה יכול לצאת דרך היציאה של נתב"ג לכביש 40 ומשם לעלות לנתיב המהיר.

אבל כן, הנתיב השמאלי זה מה שמציק לי, כי זה מה שגורם לפקקים של 10 ק"מ בבקרים על פארש, פשוט על כלום, בגלל שהחליטו לעשות את היציאה מצד שמאל ולא מצד ימין כמו כל מחלף תקין אחר במדינה שהיא RHD.

כל הכשלים האלה באמת מצביעים כנראה שאיזה פרשייה עסיסית תתפוצץ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מאמין שלאורך זמן יש שינוי מהותי - אין יותר אתרוגים, בית המשפט מחמיר עם לוקחי ונותני שוחד, קו פרשת המים לדעתי בנושא הזה הוא הירשזון, ואת החותמת נתן משפט הולילנד, אולמרט עוד יהיה בעל כורחו הילל בן שחר של קשרי ההון שלטון.

והראשים כמובן יעופו רק עם הגשת כתב האישום, לא עם התפוצצות הפרשות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מי שיוצא מנמל התעופה יכול לצאת דרך היציאה של נתב"ג לכביש 40 ומשם לעלות לנתיב המהיר.

אני בטוח שאת אותה התשובה אקבל מהמתכננים של הנתיב, אבל אין להתעלם שזה נעשה במכוון ובכדי להקשות על היוצאים מנמל התעופה לעשות שימוש בנתיב המהיר. פשוט אבסורד.

אני חושב על אנשי עסקים שמגיעים לפגישה בתל אביב וכדי לעלות על הנתיב המהיר נהג המונית עושה איזה עיקוף ארוך והזוי מדלת אחורית במקום להשתלב עליו באופן ישיר דרך היציאה הראשית :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים עם איתמר, עוד תכנון לקוי (שאולי תוכנן מראש בכוונה תחילה?) של כביש שאמור כביכול להקל על הנהגים.

הלוואי שיעשו אחד כזה באיילון.

באיילון צריך לעשות כביש מקביל, אולי זה יעזור :(

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ולמי שלא מכיר את המקום צירפתי תמונה מ Google StreetView

הנתיב הכי ימני זה תחילתו של נתיב ההשתלבות ליוצאים משדה התעופה. הנתיב השמאלי ביותר הוא הכניסה לנתיב המהיר.

לציין שמרגע הכניסה לנתיב המהיר ועד לחניון בשפירים יש ארבעה קילומטרים תמימים של כביש ציבורי שהופקע לטובת כביש פרטי.

אולי צריך לשאול את כ"ץ מי נתן לזה יד. בברלין סביר להניח זה לא היה קורה.

איתמר

fastlane.jpg

פורסם
אני בטוח שאת אותה התשובה אקבל מהמתכננים של הנתיב, אבל אין להתעלם שזה נעשה במכוון ובכדי להקשות על היוצאים מנמל התעופה לעשות שימוש בנתיב המהיר. פשוט אבסורד.

אני חושב על אנשי עסקים שמגיעים לפגישה בתל אביב וכדי לעלות על הנתיב המהיר נהג המונית עושה איזה עיקוף ארוך והזוי מדלת אחורית במקום להשתלב עליו באופן ישיר דרך היציאה הראשית :roll:

איתמר

ברור שזה תכנון לקוי, אני מנסה לאמר שבמדרג "פאקים תכנוניים בנתיב המהיר" הוא נמצא רק במקום השלישי אחרי ה-100 מטרים האחרונים שהם שני נתיבים ואחרי הכניסה שהיא מהנתיב השמאלי ביותר.

אגב כבר יצא לי לראות לפני כמה חודשים טובים גאון שהחליט בכל זאת להשתלב מהיציאה לכניסה לנתיב המהיר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא לא, זה לא תכנון לקוי. תכנון לקוי זה גשר ששוקע במחלף דרור. כל מה שנעשה בנתיב המהיר נעשה במכוון ופשוט להתפוצץ ממי שנתן לזה יד.

פורסם

אני מעדיף לחשוב שזה תכנון לקוי, אני עדיין בשלב ההכחשה.

לחשוב שמהנדס כלשהו ישב ותכנן מחלף שיוצא מהנתיב השמאלי זה מטריד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הפטנט של כניסות ויציאות משמאל גיים בעוד מקומות. למשל - הירידה מכביש 75 ליציאה מכביש 22 לכיוון טבעת פז. המהירות המותרת בסעיף של 22 היא 70 קמ"ש, אבל מעשית לא פחות מ-100 - ואילו המשתלבים מ-75 ממטרפים באיטיות משמאל.

לצערי הצילומים ב-Google street view הם מלפני למעלה מ-3 שנים, לפני שהרמפה נפתחה לתנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש את הפטנט הזה גם במחלף דניאל מכביש 1 ל-6 (רק שם יותר גרוע, עשו קטע כביש משותף), וזה פשוט מטומטם בכל מקום ששמים את זה.

ממתי ב-RHD יציאות מכביש מהיר הן מהנתיב השמאלי?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...