Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או במילים אחרות, האם יש יתרון לרכב משפחתית גדולה על סופרמיני, במידה והגודל לא משחק תפקיד.

 

אנחנו זוג בלי ילדים, ככה שפונקציונלית לא נשתמש בגודל העודף ב99.99% מהזמן. הרכב הנוכחי הוא טויוטה קמרי L2.5, הקודם היה מזדה 6.

לפני שאני ממשיך עם המחקרים לגבי הרכב הבא, עצרתי לבדוק האם בכלל יש טעם לקנות רכב בגודל כזה. כלומר, האם למשל טויוטה קמרי נותן יתרון על טויטה קורולה, או האם הונדה אקורד עדיף על הונדה סיוויק, אם אין צורך ברכב גדול.

ההנחה שלי היתה שרכב כמו קמרי מגיע עם מנוע גדול יותר ולכן יתן ביצועים טובים יותר (2.5 לעומת 1.8), אבל הנתון של משקל הרכב לכאורה גם משחק תפקיד, אז אולי נפח מנוע פחות רלוונטי מאשר היחס בין משקל לנפח?

כלומר, האם יתכן, מנסיונכם חברי הפורום שמזדה 3 למשל ירגיש מהיר יותר ממזדה 6 למרות מנוע קטן יותר כי הוא קל יותר?

שאלה נוספת היא לגבי בטיחות, האם באספקט הזה יש יתרון לגודל?

 

תודה!

פורסם

אם תקח C5 טורבו או C4 רגילה אז ברור שהC5 חזקה יותר

מצד שני קח מאזדה 3ספיריט, או מאזדה 6, הספיריט חזקה וזריזה יותר

ברכבי מנהלים יש לך את הגודל הנוחות

אם תשאל אותי הכל מסתכם במה שאתה אוהב

אני נוהג 8 שנים, כשעברתי טסט נסעתי על פאסאט של ההורים, הרכב אחריו היה שכבר השתחררתי סוזוקי אלטו תשמע אולי התקדמתי ב 10 שנים אבל הלכתי שנות אור אחורה הרכב נמכר עוד לפני שגמע 10000 קילומטר, מאז החלפתי הרבה מכוניות, כיום אני סטודנט שנוסע על ניסאן פרימירה,אין לי בעיה לשלם דלק 1-11,אני מאמין שאת הכסף שאני מפסיד על דלק אני שומר בירידת ערך ( הרכב מפסיד אולי 2000 שח בשנה מה שלא קורה ברכב חדש ) והשארתי הרבה כסף בצד, הביטוח נשאר זהה כיוון שאני עושה רק צד ג וחובה, וה 350 שקל של הטסט לא יהרגו אותי.

 

לדעתי תסע תראה מה מרגיש לך לנכון וקנה אותו

פורסם (נערך)

כן, אני בהחלט מתכנן לעשות נסיעות מבחן לפני הרכישה. אני מנסה להתפקס קודם על איזו קטגוריה ללכת, כדי לצמצם את האופציות.

 

שאלה לגבי מה שאתה אומר המאזדה 3 ספיריט לעומת ה6. איך אפשר לדעת שהרכב זריז יותר? אם אתה מסתכל על נתונים של האצה מ0 ל100 נראה שהמזדה 6 מהיר יותר. על איזה נתונים אתה מסתכל כדי לדעת את זה, או שזה מנסיון?

תודה.

 

עריכה: אני אנסח מחדש את השאלה - האם ניתן לדעת מנתוני יצרן יבשים האם הרכב הוא ״רכב זריז״ או ״רכב עצל״?

עריכה אחרונה על ידי Davidi
פורסם

מילת קסם חזקה קצת יותר - תיבת הילוכים שונה.

 

המונעים זהים בערך, אבל תיבת ההילוכים של המאזדה 6 מקבלת הילוך נוסף וכך ניתצן לקצר קצת את החלפות ההילוכים.

 

כמו כן, הנושא שהכי חשוב ברכבים גדולים, זה האבזור, הנוחות, בידוד רעשים וכו', אין ספק כי בידוד הרעשים במאזדה 6 יהיה טוב יותר ממאזדה 3 זה די ברור, קטגוריות שונות.

כמו כן, האבזור, המרחב הפנימי והנוחות, דברים אלו משודרגים הרבה יותר ברכבים ממוצעים שכאלו.

 

שלא תבין לא נכון, מאזדה 6 כלל לא רכב גדול, בסה"F מדובר על בסיס גלגלים של 270 ס"מ, שום דבר מיוחד כן. החדשה לעומת זאת עם בסיס של 283 ס"מ או מונדאו למשל עם 285 אלו כבר רכבים גדולים ידידי.

 

גם אני, בסיום הלימודים, עם החסכון וכו', הייתה לי אפשרות לרכוש רכב מיני כלשהו באיזור ה 80-90 אלף שקל, אבל מה הייתי מקבל שם? אז רכשתי בקצת מעל 100,000 מונדאו טיטניום עם 13,500 ק"מ שמורה כאילו הוצאה מהסוכנות אתמול, אבזור בשפע, רכב מדהים, מנוע? פשוט מטורף לקטגוריה וגם תיבת הילוכים מתקדמת, משהו שלא הייתי מקבל בשום מיני.

אצלי ברכב נוסעים בנוחות, בנינוחות וברוגע ויש לכולם מקום וזה תענוג, זה מה שאני אוהב.

פורסם

Kayben, עשיתי חיפוש על מומנטום לא מצאתי מידע מועיל. חיפשתי גם בגוגל הבנתי שזה נוסחה של p=mv אז את הm יש לי אבל את ה v לא מצאתי. בדקתי גם למשל את הנתונים באתר של מזדה 6 לא מצאתי מידע לא על הMomentum ולא על הVelocity.

 

Automatic1, לגבי תיבת ההילוכים, עשיתי חיפוש זריז באתר של מאזדה, נראה שגם למאזדה 3 וגם למאזדה 6 יש תיבה בת 6 הילוכים:

SKYACTIV-Drive 6-speed Sport automatic transmission with manual shift mode



http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsSpecs&vehicleCode=M3S



אולי אלו שמייבאים לארץ יש נתונים אחרים. או שזה שנתון אחר.

לגבי הבידוד רעשים - לפי מה שאני מבין זה בגלל שהקטגוריה של מאזדה 6 היא ״מכונית מנהלים״. זו לא מגבלה של גודל. כלומר, רכב יוקרתי אבל קטן יכול לתת בידוד רעשים לא פחות טוב. נכון? בכללי, האם זה נתון שמופיע במפרט של רכב איפשהו, או שניתן להסיק אותו רק על סמך קריאת reviews?

לגבי אבזור, זה נראה שבאתר היצרן אפשר לבנות את הרכב לפי איך שרוצים. בדקתי את אחד הרכבים נדמה לי הונדה סיוויק, הייתי יכול להוסיף לו את כל האיבזור שרציתי, לא היה חסר כלום.

לגבי מרחב פנימי, אני לא איש גדול, ככה שאני מסתדר יופי עם כל רכב. היה לי גם פיז׳ו 205 בעבר, לא היו בעיות.

 

לסיכום, אני מבין שמאזדה 6 סטנדרטית תהיה יותר מפנקת/זריזה ממאזדה 3 סטנדרטית. אבל זה כי מאזדה 6 נחשבת ל״מנהלים״.

לא השתכנעתי שבאופן כללי לרכב גדול יותר יש יתרון על רכב קטן.

הסכום שאני מתכנן להוציא על הרכב הוא קבוע ללא קשר לגודל, כך שאם אני אקח רכב קטן הוא לדעתי יהיה מפנק באותה מידה כמו הגדול. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

תודה רבה!



פורסם (נערך)

הוא רמז לך להתרכז בנתון המומנט של המנוע. רכב "זריז" בדר"כ יוציא את המומנט גבוה יותר ובסל"ד נמוך (בעזרת מגדש טורבו).

רכב "עצל" יצטרך לטפס ל4000-5000 סל"ד כדי לקבל את מירב המומנט. אז השאלה מאיפה אתה מודד "זריזות" .כל רכב נותן תאוצה מקסימלית ברצועת כח קצת אחרת. הרוב בודקים כבר ברמזור.

חלק מתרכזים בתאוצות ביניים (80-100 קמ"ש) .

למשקל הרכב יש כמובן משמעות ביחס להספק המנוע. היתרון ברכבי מנהלים הוא דבר ראשון באבזור ,באיכות החומרים והנוחות. המנוע פה הוא רק בונוס.

למרות שגם למיני קופר S קלת משקל עם מנוע מוגדש 1.6 יש זריזות לא רעה בכלל... היא מספקת כ 26 קג"מ בטווח של 1600-5000 סל"ד. לגבי הנוחות - אני בספק אם יש לה מרווח רגלים כמו של רכב ארוך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עולם הרכב מאוד מתפתח בכיוון מכוניות פרימיום קטנות, היום לכל יצרני הפרימיום יש מכונית קומפקטית (בגודל של פורד פוקוס, מזדה 3 ודומיהן) ולחלקן גם סופר מיני (בגודל של פיאסטה, קליאו וכו').

יש גם גירסאות חזקות ומפנקות של מכוניות עממיות (גולף, 308, לאון, מזדה 3, פורד פוקוס), לכן אם אתה אתה מחפש כוח, איבזור ונוחות אתה ממש לא צריך לקנות מכונית גדולה ומסורבלת.

פורסם

תודה save ו עומר ב.

 

אז המסקנה שאני מבין מיכם היא, שאם אני לוקח למשל מיני קופר, אני אוכל לקבל את אותה התמורה שאקבל מרכב מנהלים, חוץ מהנושא של הגודל.

כלומר, אם אני לא איש גדול והמרווח לרגליים במיני קופר מספיק לי וגם אין לי כוונות להשתמש במושב האחורי, אין לי שום סיבה לקנות רכב גדול כמו רכב מנהלים. כי אני יכול לקבל את אותו כוח, איבזור ונוחות.

 

רק דבר אחרון שרציתי לוודא - האם לבטיחות יש תפקיד בגודל? אם נעמיד למשל את המיני קופר מול המאזדה 6, האם נכון יהיה לומר שהמאזדה 6 בטיחותית יותר כי היא שוקלת הרבה יותר? כמובן, אני מניח שלשניהם אותם פרמטרים בכל מה שקשור לאבזור בטיחות. אני מדבר אך ורק על הפרמטר של המשקל.

 

תודה!

פורסם

לא הכל שחור ולבן וצריך לקחת כל מקרה לגופו.

מיני קופר שהיא מכונית מיני, דהינו יותר קטנה ממאזדה 2 והיא מכונית מוכוונת ביצועים והתנהגות כביש, כנראה תהיה פחות נוחה ממזדה 6.

פורד פיאסטה, מכונית סופר מיני פחות מכוונת ביצועים ובעלת מתלים טובים, לאו דווקא תהיה פחות נוחה, במיוחד אם אתה משווה אותה למזדה 6 דורות קודמים.

 

בקשר להשוואת בטיחות, למשקל הרכב יש משמעות, ולפעמים גם לגובהו. גם פה קשה להכליל. יש מקרים שמכונית קטנה מודרנית תהיה בטוחה יותר ממכונית גדולה ישנה יותר ויש מקרים שלא, זה תלוי ברכבים הספציפיים ובתאונה עצמה.

 

אני חושב שכדאי שתתן לנו פרטים על צרכיך מהרכב, אופי הנסיעות, כמות הנסועה, תקציב וכל פרט אחר וננסה לעזור לך למצוא את הרכב שיתאים לך.

פורסם

תקנה דיזל ותגלה עולם חזק יותר.

(באופן יחסי כן? אל תשווה לי עכשיו שברולט קאמרו בנזין עם רנו פלואנס דיזל)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה רבה עומר, אני אפתח בהמשך טופיק חדש לקבלת ייעוץ ספציפי איזה רכב לקנות.

 

לגבי דיזל, האמת שהתעלמתי מראש מכל רכב דיזל, זכור לי שהם רועשים. מחיפוש זריז אני רואה שהיום המצב שונה. אני אעיף מבט.

פורסם (נערך)
יש גירסאות די בכירות של מכוניות סופר מיני שיתנו לך את אותה תחושה שיש בקאמרי, למעט הגודל.

לא מדוייק. אבזור הוא לא זה שנותן את ההרגשה. מעבר לבידוד רעשים, ברכבים הגדולים לרוב מתלים הרבה יותר טובים, בגלל משקל גבוה הם יושבים טוב יותר על הכבישוהרבה יותר נוחים. זה מעבר למרווח פנימי העדיף בהרבה. אחרי רכב גדול, קשה מאוד להסתגר בקופסא קטנה.

 

דוד, אם השיקול שלך צריכת דלק, יש רכבים היברידיים בגודל הזה, למשל פורד פיוזין שמיובא על ידי איילון מוטורס היבואן המקביל של פורד וקאמרי היברידית בגירסא בסיסית שמיובאת על ידי אלבר או היקרה על ידי היבואן הרשמי של טויוטה.

 

לגודל אין תחליף, החיסרון היחיד תמרוני חניה, כל השאר רק יתרונות. צריכת דלק לא שיקול כי יש רכבים חסכוניים מאוד בגודל כזה (יותר חסכוניים מהרכבים הקטנים) : היברידיות ודיזל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה tzvipper. אני גר בארה״ב. פורד פיוז׳ן הוא אכן אחד הרכבים ששמתי עליהם עין כמו כן המיני קופר.

צריכת דלק פחות חשוב לי (המחירים פה של דלק די זולים) והצריכה של שני הרכבים הנ״ל היא די דומה.

העניין הוא שחשבתי לעצמי אם אני לא צריך את הגודל הזה, אז כמו שאתה אומר - יותר קל למצוא חניה.

אבל אם יש הבדל בנוחות זה בהחלט שיקול רציני ללכת על הגדול.

מה שאני לא כל כך מבין זה למה זה בעצם ככה - למה אין מתלים טובים על רכבים קטנים? (אני מדבר על רכבים קטנים באותה רמת מחיר של רכב מנהלים).

אני מניח שזה לא עניין פיזיקלי כי נסיעה באוטובוס או וואן היא לא כל כך חוויתית...

×
×
  • תוכן חדש...