Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה..

אני מתלבט כבר זמן רב איזה רכב לקחת.

ראיתי במחיר מאוד אטרקטיבי סיאט איביזה שנת 2002 דגם סטלה מנוע 1.6 לדעתי 100כ''ס

איך הרכב הזה מתבחינת תחזוק, צריכת דלק, נוחות, תקלות, בעיות?

תודה :) !

פורסם

מהו המחיר המאוד אטרקטיבי?

לדעתי תעלה בשנה אחת ותיקח את ה2003, מלאי חלפים שאני מניח שהוא גדול יותר עקב הצורה החדשה שקיימת עד לשנת 2008.

כמו כן במכירה יהיה לך קל יותר מאחר וזו תהיה הצורה החדשה ולא רכב שכבר מתחיל להיכחד מהכביש (למרות שגם האיביזה 2003+ לא כזה רואים כבר).

אז שוב, מהו המחיר?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מחירו כ12 אלף שח

האמתי שאני מחפש רכב יותר חסכוני בטיפולים..

אני מבובל, החלטתי לבדוק 323 2004 או סובארו אימפרזה שאותה אני רוצה מאז שאני ילד קטן וכיום קצת יותר גדול ;)

מה לדעתך על סובארו אימפרזה 2004-2006 ראיתי במחירים מאוד נוחים לתקציב שלי כ-20 אלף שח בגג, ואני מאוד אוהב את הרכב

פורסם

רכב חלש מאוד בגרסת ה1.6, לא חסכוני בשום גרסה, לא מאובזר, לא נוח, לא מצטיין בכלום, רק באמינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התכוונתי לאימפרזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מנוע ה 1.6 של האיביזה הוא מנוע ותיק, נחשב לאמין, היו לנו במשפחה 2 רכבים עם המנוע הנ"ל והיינו מאוד מרוצים (גיר רגיל, צריכת דלק טובה) מה שכן חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים מלאה.

חשוב להחליף טיימינג כל 90 אלף או 3 שנים, הקודם מבניהם!!!.

אם הרכב לא טופל כראוי יהיו לך המון בעיות (נכון לכל רכב).

מה שכן חשוב לבדוק שהפלאנג' מים לא נוזל כי הוא נוטה להתעוות, החלפה שלו במוסך מורשה נעה סביב 500 ש"ח אם אני זוכר נכון.

תבדוק שכל המכלולים עובדים כראוי, אם הרכב גמור ולא תוחזק טוב- תעבור הלאה. לא חסרים רכבים.

פורסם

dorsht

- הבנתי, מה לגבי סובארו גראנד לאונה? 2002-2004

itamarg - האם הרכב יקר לתחזוק כמו פולו או גולף? מאחר וזה רכב לא יפני או ממשפחת ה''זולים'' אצלי הכל נוטה להיות יקר

פורסם

פולו איביזה פאביה וקורדובה זה אותו הרכב. אל תדבק לסטיגמות. כל רכב גם אם הוא יפאני שראש ממשלת יפן בעצמו ייצר והרכיב אותו - אם לא תוחזק נכוח יעשה המון בעיות! להוריי יש פולו 2007 ידנית והיא לא רואה מוסך חוץ מטיפול לטיפול, כמובן שאנחנו עורכים השוואות מחירים לפני כניסה לטיפול ולכן תמיד מוצאים את המחיר הטוב ביותר (ומטפלים בצ'מפיון במוסך אחד כבר מעל 10 שנים).

כפי שכתבתי תבדוק אם לרכב יש היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת עם קבלות ותבדוק מתי החליפו טיימינג.

פורסם

כמובן שאם לרכב יש היסטוריה יפה ומכובדת עם רכבו וטיפולים בזמן הרכב שמור כל רכב . השאלה היא שונה. אני חושב ש לתחזק רכב כזה יהיה קשה מאחר ואני מתחיל את "חיי" בסוף נובמבר כי אז אני משתחרר בעזרת השם. אומנם אני מאוד אוהב את הרכבים האלה אבל את הסובארו יותר בכל אופן אם לתחזק את ה סיאט יהיה קשה מבחינמבחינה כספית אשמח להכוונה לרכב אחר כגון סובארו יונדאי אקסאנט וכו

פורסם

אני מרגיש שאני חוזר על עצמי שוב ושוב...

אל תדבק לסטיגמות. חוץ מזה, כל רכב, אבל כל רכב חייב תחזוקה שוטפת וכל רכב מתיישן כשהוא מתקלקל ורוצים לטפל בו- צריך להכין סכום בצד.

גם ברכב יפאני מנוע יכול להתקלקל (כנס לפורום טכני ותראה) גם ברכב יפאני אגזוז, חיישנים, מחשב מנוע, ABS ובולמים יכולים להתקלקל...

אתה צריך למצוא רכב שטופל כראוי. פולו/פאביה/איביזה/קורדובה הם רכבים טובים אבל שדורשים טיפול כמו כל רכב, אבל שם כדאי להקפיד על חלקים איכותיים/מקוריים ואתה תהנה מהם.

אני אומר את זה בתור אחד שמתחזק רכבים כבר שמה שנים גם של המשפחה וגם שלי והיו לנו בעיקר רכבי VAG רובם מוצלחים

(איביזה 94' שהיתה אצלנו 8 שנים וכמעט 200K והציגה אמינות מעולה עד שנגנבה, סיאט לאון 2002 מנוע 1.6 שהציגה אמינות טובה עד שהושבתה בתאונה, כנ"ל סיאט קורדובה 2005 ידנית 1.4, וכיום פולו 2007, לאחי הגדול היתה איביזה 95', לאחר מכן קורדובה 2001, קורדובה 2004 ולבסוף פסאט 2002 1.8 טורבו) והיו פחות מוצלחים של VAG (פולו 2002 שמהיום הראשון שעלתה לכביש עשתה בעיות וגולף 99' שהלך לה הגיר אבל עקב רשלנות שלנו כי היתה נזילה ולא טיפלנו בה) ובנוסף תחזקתי כמה רכבים יפניים שגם היו טובים אבל מה לעשות, גם להם יש בלאי.

בסיויק 2004 שהיתה לי הוצאתי כמעט 5K על טיפול+החלפת בולמים+תושבות מנוע+תושבת גיר כי הרכב התיישן (הבולמים והתושבות לא הוחלפו במוסך מורשה, אם זה היה מתבצע במוסך מורשה תוסיף לתיקון עוד 7K חוץ מזה הוא היה שמור ונוסע חלק).

פורסם
רכב חלש מאוד בגרסת ה1.6, לא חסכוני בשום גרסה, לא מאובזר, לא נוח, לא מצטיין בכלום, רק באמינות.

בבעלותי סיאט איביזה 2000 1.6 דגם סטלה, ואתה מדבר שטויות.

עושה לי בנסיעות ארוכות 1:14/15.

מודיעין-הרצליה-מודיעין-אילת ב177 ש"ח.

נוח מאוד (לדעתי האישית), רכב מהנה מאוד לנהיגה, לא חסר לו כוח ביחס ל1.6 מודרנית אפילו, 100כ"ס.

אמין בצורה מופלגת.

• תוכן חדש...