Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה מצבר מאזדה 3 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אפרט כאן את השתלשלות האירועים:

- באת להניע את הרכב לא מניע ומשמיע נקישות - הסקתי שמצבר

- מכיוון שיום שישי ואני תקוע באיזור שומם + המצבר מ12.11 החלטתי לקפוץ לקנות מצבר

- הגעתי למקום הקניה, שאלתי איזה מצבר אני צרך ונאמר לי ש60AH. קניתי חזרתי לרכב התקנתי

- הנעתי את הרכב, שליטת החלונות מצד הנהג על חלונות אחרים ברכב (למעט החלון של הנהג) הפסיקה לעבוד.

- התחלתי בנסיעה, והרגשתי שבעצירות המנוע רועד ולאחר נסיעה של כרבע שעה 20 דקות אף נכבה ברמזורים.

- התנעתי שוב והמשכתי לסוע, נדלקה הנורה של המנוע בלוח השוענים

קראתי קצת בספר הרכב הבנתי שהנורה נדלקת בעת תקלה במערכת הזרקת הדלק או במערכת החשמל.

מפה ה1+1 היה די פשוט אוטו תקין -> הוחלף מצבר -> מנוע רועד ונורה שנדלקת = המצבר גורם לבעיה

הסתכלתי באינטרנט וגיליתי שניגד שנאפ ממליצים על מצבר 65ah לרכב כמו שלי.

הסתכלתי במצבר שנגמר ברכב ובדקתי מסתבר שהוא היה 80ah :shock::shock: - מאוד מוזר

עוד נתונים שחשוב שתכירו :

- הקודן ברכב שלי זה קודן שמנתק את מערכת הזרקת הדלק

- בדקתי עם אמפרמטר - כאשר הרכב מונע המתח במצבר הוא 13.5-13.7v (לא אידיאלי אבל לא אלטרנטור גמור לחלוטין לדעתי, תקנו אותי אם אני טועה)

אשמח אם תעזרו לי - אנשים שמכירים איזה מצבר צריך? 65 או 60? למה לדעתכם היה לי מצבר 80ah ? או כל רעיון אחר לסיבה לתקלות הנ״ל

תודה מראש (:

עריכה אחרונה על ידי shmida1991
פורסם

היה לך מותקן מצבר של 80AH כי מישהו חשב שמצבר בעל קיבולת גדולה יותר טוב יותר לרכב או שאולי הייתה מותקנת מערכת שמע כבדה ברכב.

גש למוסך לביצוע סריקה ממוחשבת ומחיקת תקלות.

אולי בגלל ניתוק המצבר מחשב הרכב צריך ללמוד מחדש ערכים חדשים לכן נדלקה לך מנורה בדוק מנוע.

בכול מקרה מצבר של 65AH מצויין לרכב שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום למעונין

תמיד עם ניתוק מצבר החלונות יפסיקו לפעול ממתג ראשי בדלת קד' שמ' (אין למע' זיכרון) גש לכל דלת בנפרד בצע 2 פעולות תעלה את החלון למכסימום ותמשיך ללחוץ על התג כמה שניות חזור על הפעולה גם בהורדת חלון ולכל יתר 2 הדלתות (חלון בדלת נהג לא משתתף במשחק)

בקשר למצבר טעינה. הטעינה שלך תקינה לחלוטין . המצבר המתאים הוא 55 - 60 AMH

בקשר לזיוף נסה לנתק כבל (-) מהמצבר עם לא יעזור גש למוסך לצורך איבחון במחשב (עולה כסף)

אין כל קשר בים הח' מצבר לזיוף

בברכה יעקב

פורסם

טוב עדכון, הרכב נכבה ברגע שהטורים למטה כלומר המנוע לא עובד. מצבר חדש

לדעתי אלטרנטור למרות שמראה טעינה סבבה

אם אני מניעה ונוסע הכל תקין נכבה רק בעצירות מלאות

עזרה נוספת מישהו?

• תוכן חדש...