Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלב - כמה שאלות.

EmptySoul
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אימצתי היום כלב שאמור היה להיזרק לרחוב.

אני לא יודע בן כמה הוא אך נאמר לי שהוא בערך בן שנה.

אין לי שום מושג בגידול כלב.

אשמח לכמה טיפים.

אני אציין שבנתיים הכלב לא עשה את צרכיו בבית אלא רק כשהוצאתי אותו.

שמתי לב שהוא משלשל ממה זה יכול לנבוע?

קניתי לו אוכל אך הוא לא מתקרב בכלל לאוכל.

את הכלב אימצתי היום.

טיפים יתקבלו בברכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון, טיפול רפואי, אם אין לך הסטוריה רפואית של הכלב, קח אותו לווטרינר ל"ישור קו", חיסונים נדרשים (כלבת חייבים ע"פ חוק) והשתלת שבב.

כלבים משלשלים משינויים בתזונה וגם מלחץ נפשי, 2 דברים שקורים במעבר לבית חדש.

עם האוכל אין בעייה, דאג שהוא יהיה זמין עבורו, כשהוא יהיה רעב, הוא יאכל.

אם הכלב לא מסורס, בטיולים איתו דאג להרחיק אותו מזכרים אחרים, כי 2 זכרים נוטים לריב אחד עם השני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי האוכל עצמו, איזה סוג אוכל קנית לו?

בנוסף לפעמים צריך לנסות כמה ימים \ כמה סוגי אוכל עד שהכלב מתרגל למשהו מסוים ומגיב לו טוב.

תשתדל לא לתת לא אוכל מבושל של בית, זה לא עושה להם טוב בעיקר לא אוכל מטוגן\ מתובלן.

תימנע לחלוטין ממתן עצמות(בעיקר של עוף) זה מסוכן לכלב.

מצטרף להמלצה לגבי וטרינר, גש וחסן את הכלב בנוסף הייתי ממליץ על טיפול מונע פרעושים קרציות (אמפלות של פרונטליין פלוס למשל).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי לו אוכל pro pac ultimate puppy והוא לפני כמה דקות אכל ממנו קצת. וקולר נגד פשפשים וקרציות. לוטרינר אקח אותו בהקדם.

שמתי לב שהוא ממש פחדן זאת אומרת מפחד מהצל של עצמו,לא רגוע ומפחד מכלבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טעות נפוצה היא להרגיע וללטף אותו כשהוא בלחץ, אל תעשה זאת כי הוא יפרש את זה כעידוד למצב הקיים. רק כשהוא נהיה יותר נינוח תראה לו חיבה.

בהצלחה! זה כיף גדול אבל מחויבות לא פחות גדולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תסדר לו מקום בבית שהוא ישב בו , כלומר הוא מוגבל בתנועה ויש לו את הפינה שלו, זה חשוב כדי לחנך אותו לא לעשות צרכים בבית,

בקשר להתנהגות תהיה מאוד נוקשה אבל מצד שני תן לו עידוד כאשר הוא מתנהג כמו שצריך,

בעניין אוכל, אתה חייב לתת לו אוכל בשעות קבועות כדי שיתרגל לאכול בשעות קבועות, וככה גם טיולים ,

משמעות של "טיול" זה לעשות סיבוב עד שהוא עושה את הצרכים שלו ואז הביתה, כדי שיבין שמוציאים אותו כדי שלא יעשה בבית,

מזון שאני השתמשתי זה "יקנובה גורים", אם קשה לו ללעוס אז תערבב את זה עם קוטג' או יוגורט כלשהוא, או שתרסק לו את זה בבלנדר עם יוגורט כדי שתהיה לו כמו דיסה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי אוכל גורים אצלי הם אכלו רויאל קנין עוף לגורים (Veterinary Exclusive או שקר כלשהו אחר) ולא כל כך אהבו בדיעבד, את הנוטרו צ'ויס כבש שהם אוכלים עכשיו הם ממש אוהבים.

לגבי פרעושים וכו', התרסיס של פרונטליין לא עשה טוב לגדול, והוחלף באמפולות של Advantix (של Bayer) שעובדות מצוין, לא ניסיתי קולרים נגד פרעושים כי יש להם נטייה לאכול אחד לשני את הקולרים, אז עדיף שיאכלו בלי חומרי הדברה בפנים, ולכן גם אני שם להם קולר "חנק" שנעול כמו קולר רגיל ע"י אזיקונים (יענו קולר מברזל DIY).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משמעות של "טיול" זה לעשות סיבוב עד שהוא עושה את הצרכים שלו ואז הביתה, כדי שיבין שמוציאים אותו כדי שלא יעשה בבית,

גם אני אימצתי כלב השבוע וקראתי הרבה על זה,הבנתי שאסור לעשות טיול "עד שיעשה את הצרכים והביתה" אלה אחרי שהוא עושה צרכים לטייל איתו עוד כמה דקות,כדי שלא ייפרש את עשיית הצרכים למשהו רע שבגללו חוזרים הביתה.

וטיפ קטן לכל השאלות שלך: לך לווטרינר!

הבאנו את הכלבה שלנו בערב,ויום למחורת בבוקר הלכנו לווטרינר וגם הוא בדק אותה שהכל בסדר,גם הוציא לה פשפשים וקרציות ומרח לה אמפולות נגד, וגם עשה לנו "הרצאה" קטנה של כמה דקות שהסביר לנו על מה לעשות ומה לא לעשות והביא לנו לשאול שאלות,לא חושב שיש משהו יותר טוב מזה בשביל ההתחלה.

עוד משהו,אם יש לך פייסבוק כנס לקבוצה People&dogs ותוכל לשאול ולהתייעץ שם על כל מיני דברים בנוגע לכלב החדש.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגביי מזון - יש מזונות שלא כדאי לתת להם כמו בצל, דברים מתוקים, ענבים וצימוקים, צריך להזהר עם זה.

הכלבה שלנו רגישה לדברים האלה, ואם אפילו נופל בטעות אחר כך היא מקיאה ואנחנו סובלים והיא סובלת. אז עדיף להזהר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק רוצה לציין שעשית מאוד בשכל שלקחת כלב בן שנה במקום גור.

אולי יהיה לך טיפה יותר קשה לשנות לו הרגלים רעים אבל לא תסבול מכל ה"מחלות" של גורים (פיפי וקקי בבית, אכילה של רהיטים/נעליים וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הכלבה שלנו לקחנו כגורה, קרה שהיא אכלה אולי איזה פעם או פעמיים נייר טואלט, אבל לא אכלה רהיטים או נעליים מעולם.

הגמילה לקחה קצת זמן, אבל עכשיו היא יודעת לבקש לצאת לטיול, לבקש אוכל או שתיה וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הכבוד על האימוץ, מדהים. לגבי השאר, כבר נתנו לך טיפים,. אין לי מה להוסיף.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...