Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעייה נוספת, לפחות בשנים האחרונות, היא ההורים שלוחצים על הילדים ללמוד מקצוע שהם לא מוכשרים בו.

כשרון הוא תכונה מולדת, אי אפשר לקנות כשרון בשום מכללה, וכל אחד צריך ללמוד ולעסוק במה שהוא מוכשר בו.

הלחץ החברתי גדול, ולכן רבים פונים ללימודים בענפים שלרוב כלל לא מעניינים אותם.

או לומדים כל מיני קשקושים כמו תעשיה וניהול בכל מיני מכללות שורפים עשרות אלפי שקלים ומגיעים.לא מגיעים לשום מקום.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתי ספר מקצועיים הם עולם ומלואו. איני יודע מה המבחר היום, אבל בעבר זה התחיל ברמת החניכות - יום בשבוע בבית הספר, חמישה בעבודה, דרך המסלול התעשייתי שחן תאר קודם (שלושה ימים בביה"ס ושלושה בתעשיה), המסלול המקצועי הרגיל (בגרות חלקית) והמסלול המקצועי התיכוני - שמביא לבגרות מלאה + לימודי מקצוע, ומדובר במסלול קשה מאד שמפיק בוגרים בעלי יכולות גבוהות. למעשה המסלולים קיימים בוריאציותאלה ואחרות עד היום, אבל בהיקף קטן מאד.

קרוב לודאי שסילבן שלום צודק בכך שבתי הספר מבטאים פערים חברתיים (וכיום האוכלוסיות שיגיעו לבתי הספר המקצועיים יהיו מהעליות האחרונות - ברה"מ לשעבר ואתיופיה), אבל, היי, לא עדיף שמישהו יהיה ספר או פחח או מסגר, יתרום את חלקו לכלכלה ולחברה ויתפרנס בכבוד, מאשר יתגלגל ברחובות ויהפוך לעבריין? ולא לשכוח - המדינה זוקקה לבעלי המקצוע בתעשיה ובמקומות אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רציתי להשתתף בדיון כי אני לא רציתי לחשוף את גילי אבל את הדיון אני מרגיש אותו יום יום הנה סיפור קצר מהחיים האישיים שלי.

אני נער בתיכון מרכז נוער בירושלים, אני לומד מכונאות,הנדסאי, אוטוטרוניקה וכו', אני כבר כשנתיים מבצע טיפולים ברכבים.

אני לא טוב במקצועות עיוניים אלא בטכני עם הידיים, הבית ספר להגיד דוגרי זה בית ספר שממנו נפלו או לא הצליחו ילדים

ממסגרות אחרות, מבחינה חברתית, לימודית וכו'...

תמיד אהבתי רכבים אבל לא להיות מכונאי בשנתיים האחרונות קיבלתי את השריטה ומאז אני חולם וחושב רק על זה.

כשאמרתי להורי אני לא עושה בגרות עיונית אלא מקצועית (לא ידעתי על המגמת אוטוטק) הם קצת עשו פרצופים וכאילו לא היו מרוצים.

ברגע שהורי ואני גילינו את המגמה רק שמחנו, הורי כי אולי יצא ממני משהו יותר מתקדם ממכונאי רגיל, ואני כי החלום שלי להיות הנדסאי ולעבוד במוסך.

הייתי אמור לעשות מגמת גיאוגרפיה ורוב הסיכויים שהייתי נכשל, עכשיו הציונים שלי הרבה יותר גבוהים ויש סוף זוף מגמה

שדוחפת אותי להצליח גם במקצועות האחרים.

לדעתי זו (סלחו לי העל הביטוי) טיפשות לסגור בתי ספר מקצועיים כי אני רואה גם אצל חברים שלא יאמינו שהם יעשו בגרות מלאה

ובזכות המגמה הם על הדרך הזאת.

גם כיף לעשות מגמה שאוהבים, מקווה שתרמתי לדיון, רועי.

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
או לומדים כל מיני קשקושים כמו תעשיה וניהול בכל מיני מכללות שורפים עשרות אלפי שקלים ומגיעים.לא מגיעים לשום מקום.

וכך אנחנו הופכים למדינה של 700 מנהלים על כל עובד.

שילך לתיכון ריאלי, יתקשה בלימודים מאוד, ינשור, יגיע לצבא (אם בכלל) כנער רפול (לא יודע איך קוראים לפרויקט היום) וישתחרר לאן? לעולם האבטלה והפשע בחזרה בעיירה שכוחת האל שלו.

או

שילך לתיכון מקצועי, ילמד חשמל/פחחות/מסגרות/, יקבל הסמכה, יעבוד בזה עוד 3 שנים בצב, יצא עם תעודה, הסמכה, מקצוע, נסיון.

אל תשכח את התרומה של המדיה בלהפוך את העבריינות למקצוע מבוקש. עבריין קריירה זו מזמן לא בושה בקרב רבים מבני הנוער. להרביץ לבעל מכולת כדי שיביא כסף זה יותר מושך מאשר לסגור אומים בשמש כשהזיעה מטפטפת לך לעין.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא רציתי להשתתף בדיון כי אני לא רציתי לחשוף את גילי אבל את הדיון אני מרגיש אותו יום יום הנה סיפור קצר מהחיים האישיים שלי.

אני נער בתיכון מרכז נוער בירושלים, אני לומד מכונאות,הנדסאי, אוטוטרוניקה וכו', אני כבר כשנתיים מבצע טיפולים ברכבים.

אני לא טוב במקצועות עיוניים אלא בטכני עם הידיים, הבית ספר להגיד דוגרי זה בית ספר שממנו נפלו או לא הצליחו ילדים

ממסגרות אחרות, מבחינה חברתית, לימודית וכו'...

תמיד אהבתי רכבים אבל לא להיות מכונאי בשנתיים האחרונות קיבלתי את השריטה ומאז אני חולם וחושב רק על זה.

כשאמרתי להורי אני לא עושה בגרות עיונית אלא מקצועית (לא ידעתי על המגמת אוטוטק) הם קצת עשו פרצופים וכאילו לא היו מרוצים.

ברגע שהורי ואני גילינו את המגמה רק שמחנו, הורי כי אולי יצא ממני משהו יותר מתקדם ממכונאי רגיל, ואני כי החלום שלי להיות הנדסאי ולעבוד במוסך.

הייתי אמור לעשות מגמת גיאוגרפיה ורוב הסיכויים שהייתי נכשל, עכשיו הציונים שלי הרבה יותר גבוהים ויש סוף זוף מגמה

שדוחפת אותי להצליח גם במקצועות האחרים.

לדעתי זו (סלחו לי העל הביטוי) טיפשות לסגור בתי ספר מקצועיים כי אני רואה גם אצל חברים שלא יאמינו שהם יעשו בגרות מלאה

ובזכות המגמה הם על הדרך הזאת.

גם כיף לעשות מגמה שאוהבים, מקווה שתרמתי לדיון, רועי.

:mm_yeah:

כל הכבוד לך. הלוואי שהיו עוד נערים רבים כמוך.

בהצלחה!

פורסם

רועי, אתה ואחרים שכתבו דברים דומים צודקים ב100%.

עוד לפני הדיבורים על בתי הספר המקצועים - אני לא מצליח להבין איך השר שלום מרשה לעצמו לזלזל כל כך במקצוע כזה או אחר. פשוט מביך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הוא פשוט סובל מרגשי נחיתות, זה הכול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הגיע הזמן שיחזירו את הכבוד למקצועות הצוארון הכחול. לדעתי הרבה יותר מכובד לבוא הביתה עםידיים שחורות מאשר לשבת בבית קפה ולחיות מכספי משלם המיסים.

במקצועי אני מהנדס מכונות ואין לי בעייה לשבת כל היום במשרד עם חליפה ועניבה אבל אני עם בגדי עבודה, מסתובב ברצפת הייצור ולא לביקור אלא כדי לגעת ולעשות. תוך כדי עבודה למדתי חריטה, כרסום, CNC, מסגרות ועוד הרבה מאוד תחומי ייצור שלא רק הרחיבו את אופקיי כמהנדס אלא נתנו לי כלים לעשוויכולות שלא הייתי מקבל בשום אוניברסיטה.

אם כולם יהיו אקדמאיים אז מי ינקה את הרחוב, יתקן את המדיח, יבדוק את תקינות הרכב שלנו או יבנה את הבית שבו אנחנו גרים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שוב, אתם מתעלמים מההסללה שרווחה שנים, שכיוונה את המזרחיים והעניים למגמות המקצועיות. לא סתם שלושת השרים המזרחיים מהפריפריה הם אלו שהתנגדו לה.

פורסם

צריך להחזיר את שעורי חקלאות ושעורי מלאכה ,

ללמד את הילדים שעם פטיש משתמשים לדפוק מסמרים לעץ, ולא לדפוק למישהו בראש כי הוא הסתכל על חברה שלך,

ועם מברג מבריגים ברגים ולא דוקרים מישהו במועדון כי הוא דחף אותך,

שלנקות ולעדר את השניים וחצי עצים בגינה זה לא משהו שצריך להביא עובד זר ולשלם לו,

שלא יקרה כלום אם אתה תצבע את החדר שלך ולא תביא צבעי.

לדעת לעבוד עם מברגה ומקדחה, זה משהו שאמור להיות בסיסי כמו לדעת להחליף גלגל ברכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
עבודת כפיים הפכה בארץ לבושה, ו "פועל שחור" זו מילת גנאי.

א) לא רק בארץ, זה בכל העולם המערבי ככה, למעט אולי גרמניה, ששם אכן יש כבוד לאדם עובד.

ב) אתה יודע מי אשם בזה? הדור שלך, אם כי לא בכוונה תחילה.

בשנות ה50-60 אנשים לא התביישו מעבודות כפיים. אנשים היו אז הרבה פחות ניידים, ולכן הלכו לעבוד במה שיש. צעירים סיימו צבא, והלכו לעבוד במפעל/מחסן שיש בעיר מגוריהם (או חתמו קבע בצבא/משטרה, שאז היו עבודות ממשלתיות עם הטבות מפה עד הודעה חדשה), כי לא היה אפשרי לנסוע 50-60 קילומטר לעבודה. פחות מחצי היו זכאים לתעודת בגרות, ולרכוש השכלה גבוהה יכלו לרכוש רק כ-10 אחוז מהאנשים (ילדי עשירים או ילדים חכמים וברי מזל), לכן מי שהוציא תואר אקדמי, לא משנה במה, אוטומטית התקבל לעבודה עם משרד ממוזג, רכב חברה ומזכירה כוסית.

אז אותו הדור ראה שמי שמוציא תואר (שוב פעם, לא משנה במה), זוכה אוטומטית לחיים הטובים, לכן הדור הזה גרם לילדים שלהם להתבייש מעבודות פשוטות (לא בהכרח עבודת כפיים, ראה משפט "לא תלמד - תהיה נגד"), ואפילו שילם על זה שיוציאו תואר, בין אם במקצוע נדרש, לבין אם לא.

לכן מה שיש לנו היום, זה עודף אקדמאים (מה שמצד שני גורם למי שאין לו תואר, ו100 אש"ח ושלוש שנים להוציא על כלום, להידפק לגמרי), ובעלי מקצוע שבאמת נדרשים, מצד אחד חסרים (לדוגמא, יש מחסור בנהגי משא כבד), מצד שני מתייחסים אליהם בזלזול, לכן צעירים לא הולכים לעבוד בזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמנמניאק, זה לא רק בגרמניה.גם בהולנד, ספרד וכל הגוש המזרחי יש כבוד לאנשי מקצוע בצוארון הכחול.

מעבר לזה שבמקצועות הטכניים אתה לא תוכל להיות טוב בלי להכיר את השטח. אני רואה מהנדסים שבאים אלי לעבוד ואין להם מושג איך נראה מברג (שלא לדבר על המרצים באוניברסיטאות) וככה הם לא יוכלו אף פעם להיות מהנדסים טובים. אני נתקל בזה גם בעבודה מול מתכננים שמתכננים מכוני טיהור וקווי צנרת עם כל כך הרבה שטויות כי בחיים שלהם לא ראו קו כזה פועל, לא התמודדו עם בעיות התחזוקה שלו ולא ראו איך בונים את מה שהם ציירו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עובד מתי פעם בעבודות ניקיון ובחגים בחנות אופניים.

הגעתי למסקנה כל האלה שמזלזלים בעבודות אלו ואחרות, כפי שצויין מקודם מי היה עושה, נניח לשר מי היה מטפל לו ברכב, לא נראה לי הוא אוהב להתלכלך.

הכי כיף לחזור הביתה מעבודה מלוכלך ועייף עם ריח של גומי.

לדעתי אין במה להתבייש רק המזלזלים שהתביישו.

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בכלל חושב שהבושה האמיתית היא להיתקע עם פנצ'ר בכביש ולא להיות מסוגל להחליף גלגל בעצמך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...