Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו צורת חשיבה צרה מאד. אנשים לומדים רק כדי להתפרנס?!

לומדים רק כדי לעשות עם זה משהו ולא להרוות את הצימאון לידע?

הצורך להתפרנס לא צריך בכלל ללכת ביחד עם הצורך ללמוד. אלה שחושבים שלימודי רוח יפרנסו אותם ללא מקצוע - רובם טועים. אבל זה לא מה שאמור למנוע מהם ללמוד לימודי רוח.

לא קשור אחד לשני.

אני מאד בעד ללמוד על מנת להעשיר את הידע, אבל נגד לימודים לא רלוונטיים כמקצוע עיקרי.

מה לעשות שרובנו צריכים לעבוד על מנת לחיות ?

מי שרוצה ללמוד מקצועות רוח יותר ממוזמן, רק שלא יצפה לחיות מהם, זה הכל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך לימודים לא רלוונטיים הופכים למקצוע עיקרי? זה או שאתה לומד מקצוע (עם או בלי תואר) או שאתה לומד לימודי רוח. האשלייה היא שכל תואר, לא משנה במה, מבטיח לך עבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אי אפשר לתקן סטיגמות.

בסטיגמות האלה, אשמים בחלקם בעלי המקצוע עצמם, אף אחד לא מלמד בפקולטה לשרברבות איך להבליט את החריץ בתחת ואף אחד בלימודי מכונאות לא מלמד איך להסתובב כל היום עם מכוסה גריז ופיח (שתכלס, זה המצב הנתון של רוב המכונאים בארץ, אני עוד לא פגשתי את המכונאי שעובד עם כפפות לטקס, זה מאוד נפוץ בחו"ל). מצד שני, אני גדלתי בצפון תל אביב, למדנו כל החברה בתיכון עירוני ה' במגמות ריאליות ביולוגיות ויצא מין מקרה מוזר כזה שכל החברה יצאו עצמאיים בעלי עסקי צווארון כחול, אחד מסגר, אחד בעל מוסך, אחד אינסטלטור וכו', תאמין לי שכשאתה מזמין מסגר הביתה והוא מגיע לבוש יפה, אדם מנומס, שולף את הלפ-טופ ועל המקום מתחיל לעצב לך את הדרישה שלך, מוציא לך תסריט של המוצר, עם כמויות חומרים ועלות, התחייבות למועד מסירה, במקרה הזה אין שום סטיגמות, יש רק כבוד.

הבעיה העיקרית היא שאני ואתה לא ממש פוגשים את בעלי המקצוע האלה כי מהר מאוד הם מוצאים את עצמם מטפלים באנשי המאיון/אלפיון העליון כי הם מאוד בררנים את מי הם מכניסים הביתה.

ושלא תהיה חו"ח אי הבנה, אין פה שום רמיזה לאשכנזים או מזרחים!

סילבן שלום אומר - שפרו את ההשכלה המקצועית העל תיכונית בכל הארץ, ותנו למשוחררים לבחור מה הם רוצים ללמוד. זה נשמע לכם רע? זה נשמע לכם פופוליסטי ולא הגיוני?

אתה וסילבן מתעלמים מאוכלוסיה בכלל לא קטנה, שכן, לרוב היא מזרחית ובפריפריה, שבתי הספר האלו היו קרש ההצלה האחרון שלהם לפני קריסה התדרדרות סופית לעולם הפשע.

לקחת את ההכשרה המקצועית, השארת רק בתי ספר ריאלים ואין שום ספק שהאוכלוסיה הזו בחלקה הגדול תנשור וייתרתה, תצא משם ללא בגרות (או בגרות בחאווה, מה שלא יעזור להם כלל לרכוש השכלה גבוהה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שמעתי יש ספר מפורסם - "זן ואומנות אחזקת האופנוע".

הספר של פירסיג הוא ספר פילוסופי המציג שתי גישות לחיים ומשתמש בהתייחסות לתחזוקת האופנוע להדגים את ההבדל בין הגישות. הספר אינו קל לקריאה אבל בהחלט הזדהיתי עם גישת המספר. ספר קשה לקריאה ואני מניח שלא נמצא ברשימה של משרד החינוך.

פורסם (נערך)

אתה וסילבן מתעלמים מאוכלוסיה בכלל לא קטנה, שכן, לרוב היא מזרחית ובפריפריה, שבתי הספר האלו היו קרש ההצלה האחרון שלהם לפני קריסה התדרדרות סופית לעולם הפשע.

לקחת את ההכשרה המקצועית, השארת רק בתי ספר ריאלים ואין שום ספק שהאוכלוסיה הזו בחלקה הגדול תנשור וייתרתה, תצא משם ללא בגרות (או בגרות בחאווה, מה שלא יעזור להם כלל לרכוש השכלה גבוהה).

אתה טוען את הטענה של יוזמי הרפורמה בסוף שנות השישים "קרש הצלה..." מה שהתברר במחקרים האקדמאים (מילה שלא כלכך אוהבים פה כנראה...) יותר כקרש הסללה וכאשר כמעט ונעלמו בתי הספר המקצועיים לא עלה בהכרח ובקשר ישיר אחוז הפושעים ושוב זה מוכח במחקרים.

בית ספר לא אמור לתת הכשרה מקצועית- כשמו כן הוא בית של ספר. כך גם פסקה ועדת דוברת (לא מסכים עם כל מה שהומלץ בה, אך עם הנושא הזה לגמרי). כולם וכן כווווללללם יכולים לסיים עם הרף הנמוך הזה שנקרא "בגרות". אפילו יותר מאשר כולם יכולים ללמוד חשמל לדוגמא. בית הספר נועד לתת מצע משותף ומאוזן יחסית של השכלה כללית שתהווה בהמשך נקודת פתיחה ללימודים. אז נכון שיהיו כאלה עם חמש יח"ל מתמטיקה וכאלה עם שלוש ואולי כאלה שלא יעשו עם זה כלום וילכו ללמוד מסגרות- מעולה! המטרה היא שבהמשך יבחרו מי שיבחרו ללמוד מסגרות, נגרות, טבחות או מדעי הרוח ולא בית הספר יסליל אותם מראש לשם. כמובן זה מבלי להיכנס להרבה מגרעות במערכת החינוך ולהרבה שינוים שצריכים לחול בה. כאשר העיקר הוא במתן הבחירה הזו.

ודרך אגב למי שדאג לציפיות... אני בחרתי ללמוד מקצועות המוגדרים "מדעי הרוח" ואני מתפרנס מהם לא רע בכלל (ואני נהנה מכול רגע, לא פחות חשוב).

אני מצטער בשביל מי שחושב שיש ילדים שלא מסוגלים. יש מורים שלא מסוגלים..., חברה שלא מסוגלת..., ומערכת שלא מסוגלת..., הילדים מסוגלים. אנחנו צריכים למצוא את הדרכים השונות והמגוונות להביא אותם למימוש המסוגלות שלהם. אין שום בעיה ואני לא רואה בכלל ניגוד שלמסגר, חרט, רצף או טכנאי מזגנים תהייה גם "תעודת בגרות".

עריכה אחרונה על ידי loty

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אולי אני לא שם לב טוב אבל אני חושב שאנשים חושבים שאם בוחרים מגמה מקצועית אין בגרות מלאה, איך סיפרתי לאנשים

זו הייתה השאלה הראשונה.

בבתי ספר שכן נשארו המגמות המקצועיות הן רק יתקדמו עם השנים נניח המגמה שאני עושה אותה, לפני שנה לא היה אותה.

בתיכון לומדים רק מכונאות ומי שרוצה ממשיך ליג',יד', היום במגמה שלי לומדים מכתה י' כבר בסיס להנדסאי, ולא רק מכונאות.

זאת אומרת שגם במגמות המקצועיות הרמה רק עולה וזה לא נכון שרק הילדים שבוחרים את המגמות הנ''ל זה מוצא אחרון

בישבילם.

רועי

פורסם
והכי כדאי ללמוד פילוסופיה ומדעי הרוח, זה בדיוק מה שמדינת ישראל צריכה, אלפי בוגרים שסיימו בהיצטיינות אוניברסיטאות במגמות המאד שימושיות האלו.

בתור מי שמכיר מקרוב גם את עולם ההייטק וגם עולם מדעי הרוח בארץ, אני לא יודע מה יותר גרוע - ללמוד מדעי הרוח או ללמוד בכח הנדסת תוכנה בלי שום חיבור למקצוע ושום סיכוי של ממש להשתלב בתעשייה. חוגים של מדעי הרוח, בכל מקרה, כנראה יעלמו לחלוטין בעשור הקרוב, אז זה כבר לא ממש יהיה משנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעניין אם סילבן עדיין חושב שהוא צדק או שעכשיו הוא מגמגם כמו אהבל:

[h=1]העצה של מייקל בלומברג: לכו תהיו אינסטלטורים[/h][h=2]ראש עיריית ניו יורק לשעבר והבעלים של סוכנות הידיעות על שמו, אומר כי "אפשר לשלם 60 אלף דולר בשנה להרווארד, או להרוויח סכומים כאלה כשרברב מתלמד"[/h]

ואם כבר נזכרנו בגאון הזה, איך אפשר בלי אנקדוטה על זוגתו המטומטמת ש"צריכה להתקלח אחרי שעלתה במעלית עם זהבה גלאון"!!! :shock::shock::shock:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000985149

אם יש עדות מוחלטת לזה ש"יש אלוהים", כנראה זה נעוץ בעובדה שלא סיימנו עם הנעל הזאת בתור אשת נשיא מדינת ישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1) מייקל בלומברג תרם מילארד דולר לאוניברסיטת גו'נס הופקינס, כך שהציטוט הזה מפיו "בגנות" ביה"ס ivy league אחר, היא מעניינת. בכל מקרה, בוא נגיד שבארה"ב אין עודף של מובטלים בוגרי הרווארד, גם לא במדעי ה"שקר כלשהו" כמו שאנשים פה אוהבים להגיד. אולם, מה שהוא אומר תקף מאוד למכללות בדרגי הביניים בארה"ב.

2) הוא מדבר על בחירה שאנשים צעירים עושים אחרי התיכון, בין vocational training ולימודים אקדמיים, שבארה"ב הם תעשייה בפני עצמה. זה ממש לא תקף כאן, אנחנו לא במצב של האמריקאים מבחינת חינוך וביטוח בריאות. להם יש את השחיטה שלהם ולנו את שלנו (דיור ותעבורה).

3) ההתנגדות בארץ היא ללימודים מקצועיים תיכוניים עם הכוונה לשירות צבאי וקריירה בתחום. הכל כבר נכתב פה בעמודים מעל, הכוונה היא לא להתנגדות לחיזוק ההכשרה המקצועית כאלטרנטיבה להשכלה אקדמית. גם אני עברתי במוסדות להכשרה מקצועית, וזה תרם לי לפרנסה יותר מההשכלה האקדמית.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.

• תוכן חדש...