Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"סילבן שלום הטיח בנתניהו - שהבן שלך יהיה פחח"

חן פרחי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בעימות סוער בישיבת הממשלה התנגד השר סילבן שלום להחזרת בתי הספר המקצועיים, מאחר ולטענתו הם "מנציחים את הפער העדתי".

לא להאמין כמה אדם משכיל יכול להיות טיפש.

סגירת בתי הספר המקצועיים היתה טעות איומה - אלפי נערים בעלי ידי זהב וראש טכני נאלצים בעל כורחם ללמוד מקצועות לא רלוונטים או ללמוד מקצוע "תוך כדי תנועה".

מצד שני מבין אותו, אף אמא יהודיה לא תרצה שהבן שלה יהיה פחח, מסגר או מכונאי, רחמנא לצלן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לא טיפש בכלל, ולדעתי הוא מבין את העניין מצויין. הוא ראה הזדמנות להתנגח בנתניהו תוך שימוש במרירות שעדיין קיימת בחלק מהציבור על בתי הספר הללו. אופורטוניזם פר אקסלנס ותו לא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפש...טיפש אחושרמוטה טיפש!

אם לא היה טיפש, היה מקבל ייצוג וכבוד קצת יותר מרשים בסיעה שלו אחרי כ"כ הרבה שנים בפוליטיקה.

בכ"כ הרבה רבדים שונים ומשונים, הוא מזכיר מאוד את דוד לוי.

וזה עוד לפני שדיברנו על טיפשות ברמה של "תראו עם איזה פוסטמה מטומטמת התחתנתי" או "יא, איזה מאאאאגניב, בואו לא נעבוד יותר ביום ראשון".

בקיצור, טיפש!

מצד שני מבין אותו, אף אמא יהודיה לא תרצה שהבן שלה יהיה פחח, מסגר או מכונאי, רחמנא לצלן.

בא ניקח תסריט, אבא ואמא, לא משנה מאיזה עדה, שניהם עובדי ייצור באחת מעיירות הדרום.

יש להם שישה ילדים, בן ובת מבריקים ועוד 4 בנים שכולם מסתמנים שהולכים על הקו הדק בין עבריינות למובטלות.

אז מה אתה בתור אבא מעדיף,

שילך לתיכון ריאלי, יתקשה בלימודים מאוד, ינשור, יגיע לצבא (אם בכלל) כנער רפול (לא יודע איך קוראים לפרויקט היום) וישתחרר לאן? לעולם האבטלה והפשע בחזרה בעיירה שכוחת האל שלו.

או

שילך לתיכון מקצועי, ילמד חשמל/פחחות/מסגרות/, יקבל הסמכה, יעבוד בזה עוד 3 שנים בצב, יצא עם תעודה, הסמכה, מקצוע, נסיון.

ביום שהוא יוצא לחופשת שחרור מחלק פלאיירים, למחרת הוא כבר יתחיל להתפרנס.

צריך להיות ממעמד סוציו-אקונומי גבוהה בשביל להתנגד לפרויקט כזה.

ורק מילה לסיום, אתם מייחסים ל"סטיב" תכונות של בחירה שלא קיימות אצלו לחלוטין, "סטיב" עושה מה שניר מוזס שלום סממה שלו אומרת לו לעשות!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור מורה שמלמד בתיכון אני רואה מדי שנה את המחדל שבביטול בתי הספר המקצועיים. מדי שנה אנו מנסים בכח להתאים ריבוע אל מעגל ומנסים להכין תלמידים שאין להם את זה למבחני הבגרות. כאשר הם נכשלים, מגישים אותם לתוכניות כמו הזדמנות שניה ומחצית שלישית שוב ושוב רק שיעברו בעזרת השם.

והתוצאה, תלמידים ממורמרים , מורים מיואשים והורים שאיבדו תקווה. במקרה הטוב התלמידים האלו מצליחים לעבור בציון 55 שלא מאפשר שום קבילות אקדמית.

אז למה ? כי במדינת היהודים כולם רוצים להיות מהנדסים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סלחו לי על בורותי - בתי ספר מקצועיים כגון עמ"ל - נסגרו?? אבא שלי היה מלמד שם ספרות בזמנו, היה המון ביקוש, לאחר שנתיים בערך הפסיק ללמד שם ואף פעם באמת לא שאלתי אותו מדוע

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעימות סוער בישיבת הממשלה התנגד השר סילבן שלום להחזרת בתי הספר המקצועיים, מאחר ולטענתו הם "מנציחים את הפער העדתי".

לא להאמין כמה אדם משכיל יכול להיות טיפש.

סגירת בתי הספר המקצועיים היתה טעות איומה - אלפי נערים בעלי ידי זהב וראש טכני נאלצים בעל כורחם ללמוד מקצועות לא רלוונטים או ללמוד מקצוע "תוך כדי תנועה".

היה לי את הדיון הזה לפני כ-10 שנים עם קומונר של "הנוער העובד" שעשה איתי מילואים. הוא גם ביכה את האובדן של אופציות התעסוקה המקצועיות, מנקודת המבט של פעיל חברתי למען הנוער בבאר שבע.

אני זוכר גם שיחות עם בעל עסק למתקני ופתרונות טיהור מים, שלא מוצא טכנאים ומסגרים, למרות שהוא מציע משכורת טובה (מאוד).

בנוסף, היום אני עובד עם ממציא, שהוא רופא שיניים במקצועו, אבל בפרויקט המשותף שלנו הוא משתמש הרבה ביידע שקיבל בבית הספר המקצועי בו למד הנדסת מכונות (ולאחר מכן שירת כחימושניק בצבא).

אחת הסיבות שגרמניה נמצאת היכן שהיא נמצאת זה בגלל הכבוד ל-Meister, איש המקצוע המיומן, וכל אחד מאיתנו נהנה כשפוגשים אחד כזה, מוסכניק, חשמלאי, שרברב... אנשים חכמים שמבחינים במקצוע ופותרים בעיות.

כשחושבים על זה שפועל בניין סיני משתכר כ-27 אלף ש"ח בחודש... איזו פחיתות כבוד יש בזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדהים, במדינות במערב יש כבוד עצום לבעלי מקצוע עם ידיים טובות כמו פחח נגר רתח מכונאי ואפילו פועל בניין, רק בארץ אין כבוד ואין הערכה מצד הצעירים, וככה זה נראה, לך תמצא מוסך לא חאפר, נגר טוב ופועל בניין לא ערבי (לא נאמר מתוך גזענות).

השאלה מי תורם לאשמה? השכר הנמוך או זה שכל אחד רוצה להיות מהנדס, רופא או עו"ד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לדבר על העובדה שמלא חברה רוצים ללמוד מכונאות? ריתוך? פחחות? אפשר לדבר על העובדה שאפשר להרוויח במקצועות כאלו יותר ממה שמרוויחים בשווקים אחרים?

והנה, אני אגיד את זה בריש גלי. לא כולם חכמים ו/או אינטילגנטים מספיק כדי להיות מדעני אטום. יש גם כאלו שבסופו של יום אין להם הרבה יותר יכולת מלהיות רתכים פשוטים או צבעי רכב, או לחלופין אין להם מספיק רצון. אם היה לי ילד "טמבל", לפחות הייתי יודע שהוא יכול למצוא משהו טוב לעשות עם התיכון, ולא לשבת בכיתה להזיל ריר במקרה הטוב או לחתוך משיעורים כדי ללכת לים כדי לעשות באנגים במקרה הפחות טוב, ושלא נדע מה המקרה הרע. די כבר עם גישת האדם במרכז הזה. לא כולם שווים אבל לכולם צריכים לתת הזדמנות שווה ולפעמים ילד שלא יכול לשבת 5 דקות בשיעור מתמטיקה יכול להיות פנומן עם פטיש או מפתח ברגים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי ילד כזה.

בשנות ה 70' לא היה טיפול תרופתי ללקויי למידה ולסובלים מבעיות קשב וריכוז, ואז פשוט הם נחשבו לילדים "עצלנים".

השכלתי הפורמלית היסתיימה בכיתה ה', ולאחר מכן נשארתי בביה"ס רק בשל חוק חינוך חובה.

למזלי, יש לי ידיים טובות וראש טכני, ולכן החלטתי לפנות לכיוון הזה.

למדתי בביה"ס מקצועי שבו לומדים 3 פעמים בשבוע, ושם רכשתי מקצוע, או יותר נכון כמה מקצועות שמשמשים אותי עד היום - חריטה ומסגרות.

עבודת כפיים הפכה בארץ לבושה, ו "פועל שחור" זו מילת גנאי.

תתפלאו, גם בעבודת כפיים יש אתגרים וסיפוק, לא רק בלשבת 14 שעות ביום מול מסך מחשב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סבבה,שינציח את הפער העדתי או איך שהוא לא קורא לדבר הזה שאין לי מושג אם הוא קיים או לא.

זה ייתן לאנשים להתפרנס בכבוד וזה מה שחשוב.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הראשון שאסכים איתך. החלק האהוב עלי בילמודי עיצוב תעשייתי הוא סדנת המכונות שלנו. ביום שבו אוכל להתקיים בכבוד ממה שאני חולם, אני אהיה מאושר (רמז זה ז'אנר דקוריאלטי אמריקאי נפוץ בערוץ דיסקברי)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעייה נוספת, לפחות בשנים האחרונות, היא ההורים שלוחצים על הילדים ללמוד מקצוע שהם לא מוכשרים בו.

כשרון הוא תכונה מולדת, אי אפשר לקנות כשרון בשום מכללה, וכל אחד צריך ללמוד ולעסוק במה שהוא מוכשר בו.

הלחץ החברתי גדול, ולכן רבים פונים ללימודים בענפים שלרוב כלל לא מעניינים אותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...