Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המסקנה מכל מה שאתם אומרים פה, היא שצריך להלחם בהסללה. ואולי גם ב"מיתוג" של מקצועות הצאוורון הכחול.

לא לסגור את בתי הספר. הם ממש לא הבעיה. להיפך, הם אולי פתרון להרבה בעיות.

אבל במדינה מתלהמת, ישר יורים בתותח הכי גדול. מנטליות כזו, של "להוריד לו את הראש" שפושה בכל, מענייני בטחון, ועד מחיר המילקי.

ומי שחושב שבעלי מקצוע "לבני צווארון" מקבלים כאן כבוד מקצועי, טועה.

בשום מדינה בעולם (כולל באפריקה,בדוק, מנסיון) לא מתייחסים לאדריכל כמו שמתייחסים בארץ.

אגב, עוד משהו- זה שלא רואים "בני עשירים" ברצפות הייצור במפעלי המתכת, זה לא בגלל הסללה מכוונת, ולא בגלל שאין ביניהם כאלה שלא מסוגלים להשלים בגרות.

פשוט, בחברה של אבא, הם מתקבלים לתפקיד מפנק (עם האוטו והמזכירה מההודעות הקודמות) בלי תנאים מוקדמים מיותרים, כמו למשל, בגרות,תואר,הכשרה או נסיון.

הם לא צריכים ללכלך את הידיים ממילא.

אבל מה יהיה על מי שאביו לא בעל חברה, ובעוונותיו לא מתאים ללימודי תואר?

עדיף שיתחיל את ההכשרה המקצועית שלו בגיל 21, או שמא עדיף שאחרי צבע הוא יהיה בעל מקצוע, שיכול להתפרנס מעבודת כפיו, בכבוד, ולעיתים קרובות לא פחות טוב מאותו בוגר מנה"ע שיפלט לשוק רווי "מנהלים" עוד 4 שנים אח"כ (שבמהלכן הוציא הרבה יותר ממה שירוויח בארבע השנים שלאחריהן)?

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתייחס למספר דעות שעלו כאן.

ראשית כישרון אינו דבר "מולד" כי אם דבר מתפתח לפי תרבות, חינוך, נתונים פיזיים במקצועות מסויימים ואימון. ישנם מחקרים המצביעים על היכולת להכשיר כל אחד לכל דבר אם רק יקבל את הכלים הנכונים ויאומן בהם בהתאם. כמובן שרצוי מאוד להתאים בין עניין שמגלה החניך, לבחירה של 'מקצוע' בו רוצים להכשיר את אותו.

שנית, לא מעניין אותי לצורך העניין מי אומר את הדעה אם זה "סטיב הטיפש" או אחר. הערת אגב מה הקשר בין קידום ומעמד במפלגה כזו או אחרת לבין "חכמה" חסרות דוגמאות של "טיפשים" הנושאים במעמד גבוה ובמשרות בכירות במפלגות כאאלה או אחרות (אמנע מדוגמאות שמה אפגע במישהו או מישהי...).

החינוך המקצועי אכן בא לתת מענה לתלמידים שלא יכולים לעמוד בסטנדרטיזציה המאוד ממוצעת של החינוך הכללי-עיוני, עם זאת אי אפשר להתעלם ממה שהוא גרם לחינוך, לכלכלה ולחברה. גם אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא הוקם ברובו המכריע בערי הפיתוח והפריפרייה וזוהה עם אוכלוסייה מאוד מסויימת שלא תמיד באשמתה. גם אי אפשר להתעלם מתופעת ההסללה שהייתה: כאשר יש אופצייה אחרת נגישה, מהירה, אז לא כל כך נלחמים על כל תלמיד ו"שילך ללמוד מקצוע". מפותרי מגבות ערד כדוגמא הם כאלו שהוכשרו (חלקם הניכר) עוד בבית הספר לרכישת מקצוע שה'מדינה' זקוקה לו וכל מה שנאמר לפני... ואז אותם תלמידי מגמת תפירה, (במקרים אחרים ובמפעלים אחרים שנסגרו היו אלה תלמידי מגמות חריטה ומסגרות), מוצאים עצמם מפוטרים בגיל 45 ללא יכולת לעסוק במשהו אחר.

סילבן שלום אכן יצא באמירה פופולוסטית אבל האם באמת רה"מ או כל שר אחר היה מוכן שילדיו ילמדו במסגרת החינוך המקצועי? ובאמת ילמדו פחחות ומסגרות?

ואז לבסוף יבוא שר המסחר והתעשייה ויאמר (כפי שכבר אמר) שמדינת ישראל היא מדינת הייטק ויש למזער ולהעביר את כל המפעלים עתירי כוח אדם לחוץ לארץ. ובינתיים גם כך הקבלנים והתעשיינים אומרים שלא שווה להעסיק עובד ישראלי כי עלותו גבוהה אז או שמעסיקים מסגרים- פעם מרומניה היום מניגריה, או שמעבירים את כל המפעל לסין ולירדן.

לכן חינוך מקצועי חייב להעשות לטעמי, בכפיפה להוצאת תעודת בגרות וטובה אפילו (כמו שמתקיים לדוגמא בבתי הספר הטכניים של חיל האויר), והאמינו לי כל אחד יכול. כמובן שיש עוד הרבה טיעונים והעניין מורכב אך בגדול, המחקר החינוכי מצביע על כישלון, הסללה, ועיוותים חברתיים וכלכליים שהחינוך המקצועי גרם, הרבה יותר מאשר תרם לחניכים ולמדינה. לכן ועדת דוברת במסקנה 1.5.1 המליצה לסגור את בתי הספר המקצועיים (ולשלב במינימום קצוב של בתי ספר חינוך מקצועי עם עיוני לבגרות מלאה ולתעודת מקצוע- משמע להשאיר רק את מיש קיים כמו הטכני של חייל האויר).

ד"א אני מורה 7 שנים בתיכון במערכת החינוך הכללי, אבא שלי מסגר, ובימים אלה אני חוקר את הרפורמה שהביאה לפתיחת בתי הספר המקצועיים (בתקופת שר החינוך זלמן ארן).

סחתיין וסליחה למי שקרא עד הסוף, יצא ארוך...:agrue:

עריכה אחרונה על ידי loty

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמנם מדינת הייטק (מונח מטומטם לדעתי) אבל מקצועות של לוו-טק תמיד ידרשו, כי בתכלס אנחנו חיים בסביבה שבנויה מאטומים ולא מביטים. החכמה היא למצוא תחום שיהיה לו דרישה. אולי להקים מפעל לחולצות זה יקר פי100 מבסין אבל לייבא בעצמך סיני שירכיב לך סיפון לכיור זה יקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בא נתחיל מזה, שכשרון בהגדרתו המילונית, הוא "תכונה מולדת של חוזקה".

והתאוריות הללו, שאנשי חינוך כ"כ אוהבים ש"כל הילדים שווים וטהורים, ולכולם אותן יכולות, רק לא כולם זוכים לאותן הזדמנויות" סטייל "אחים בדם", כבר מזמן לא מחזיקות מים.

ו"העניין שמגלה החניך" הוא, ובכן... "העניין" כולו.

לא כל ה"חניכים" מגלים עניין בפיזיקת קוונטים. יש כאלה (אני הייתי ביניהם) שמגלים עניין בעיקר בפיזיקה של בנות המין היפה ואופנועים.

ודא"ג- אפשר גם להתחרט ולהשלים בגרות אחרי/במהלך/במקום הצבא. גם זה מנסיון אישי.

לגבי העלאת הרמה של בתי הספר המקצועיים, אני יותר ממסכים איתך.

אני למשל, לא חושב שנער בן 14 צריך לעבוד (למרות שאני עבדתי בגיל הזה, ונשארתי בחיים) ואני בהחלט חושב שגם במקצועות צווארון כחול צריך לדעת הסטוריה,אנגלית מתמטיקה ומחשבים. גם כי זה חלק מכל מקצוע בעולם טכנולוגי, וגם כדי להשאיר "אופציות פתוחות".

בגרות מלאה? ממש לא חובה. ה"מבחן הסופי" הזה ממש לא משקף כלום. העיקר, לדעתי, הוא לא לייצר פערי השכלה גדולים מידי.

וזה שצריך "לסגור" מקצועות בהן מדינת ישראל אינה תחרותית, זה מובן ומקובל. ובאותה נשימה- אין לזה שום קשר לבתי ספר מקצועיים.

לא צריך ללמד תפירה. אבל מכונאות רכב, אלקטרוניקה, חשמל, מסגרות, הם לא מקצועות שעומדים להעלם (ואלו רק מס' דוגמאות).

אלו מקצועות שיכולים לפרנס אדם בכבוד (כשכיר וכעצמאי) לא פחות ממקצועות אקדמיים. לפעמים יותר. הם מקצועות מתפתחים, טכנולוגיים ומכובדים מאד.

אז תפירה זה כבר לא שוס גדול (אגב, לא ידעתי שלימדו זאת בבתי ספר מקצועיים. יש לך סימוכין לכך?) אז נכון שלא צריך ליצור דור חדש של תופרים. להיפך, צריך לדאוג להסבה מקצועית לבני ה-40-50 שתקועים עם המקצוע הזה, שילדים ויאטנמים כבר שולטים בו מזמן.

פורסם
אפשר לדבר על העובדה שמלא חברה רוצים ללמוד מכונאות? ריתוך? פחחות? אפשר לדבר על העובדה שאפשר להרוויח במקצועות כאלו יותר ממה שמרוויחים בשווקים אחרים?

והנה, אני אגיד את זה בריש גלי. לא כולם חכמים ו/או אינטילגנטים מספיק כדי להיות מדעני אטום. יש גם כאלו שבסופו של יום אין להם הרבה יותר יכולת מלהיות רתכים פשוטים או צבעי רכב, או לחלופין אין להם מספיק רצון. אם היה לי ילד "טמבל", לפחות הייתי יודע שהוא יכול למצוא משהו טוב לעשות עם התיכון, ולא לשבת בכיתה להזיל ריר במקרה הטוב או לחתוך משיעורים כדי ללכת לים כדי לעשות באנגים במקרה הפחות טוב, ושלא נדע מה המקרה הרע. די כבר עם גישת האדם במרכז הזה. לא כולם שווים אבל לכולם צריכים לתת הזדמנות שווה ולפעמים ילד שלא יכול לשבת 5 דקות בשיעור מתמטיקה יכול להיות פנומן עם פטיש או מפתח ברגים.

אין דבר כזה רתך פשוט. רתך זה לא פשוט בכלל. וזאת עבודה עם אחריות מאוד גדולה,

we make the stuff than keep the country running.

לא מזלזלעם ברתכים כי הרבה פעמים החיים שלך תלויים בהם.

וכמובן אתה יכול לראות את הריתוכים שלי באינסטגם בחתימה חח

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חטיפה של הנושא - איפה ניתן ללמוד ריתוך וכמה זמן זה לוקח?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, עוד משהו- זה שלא רואים "בני עשירים" ברצפות הייצור במפעלי המתכת, זה לא בגלל הסללה מכוונת, ולא בגלל שאין ביניהם כאלה שלא מסוגלים להשלים בגרות.

פשוט, בחברה של אבא, הם מתקבלים לתפקיד מפנק (עם האוטו והמזכירה מההודעות הקודמות) בלי תנאים מוקדמים מיותרים, כמו למשל, בגרות,תואר,הכשרה או נסיון.

הם לא צריכים ללכלך את הידיים ממילא.

זה פשוט לא נכון לגבי הדור השני.

אני בן של תעשיין (אבא שלי הקים את המפעל מ 0) בתחום המתכת ואת העבודה שלי התחלתי כנער כפועל פשוט. בהמשך עברתי את כל השלבים אחרי הצבא ובזמן הלימודים (בתקופה הסטודנטיאלית הייתי איש שירות השדה בצפון ובחופשות וסופי שבוע עבדתי במפעל גם בייצור וגם באחזה) מזה שמטאטא את הרצפה דרך השחזות ריתוכים, עיבוד שבבי, הרכבות, גומי, צבע ועוד.

גם היום שאני סמנכ"ל הנדסה ופיתוח ואחראי גם על שיווק ומכירות חו"ל אני עדיין עם בגדי עבודה וידיים שחורות ונהנה מכל רגע.

אני גם לא יוצא דופן בסביבת המפעלים שאני עובד איתם ונתקל בהם. ברוב המקומות הדור השני עובר את המסלול הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
we make the stuff than keep the country running.

רק שמערכת החינוך נכשלת פעם אחר פעם בלהכין כח אדם ש-keeps the country running

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כן. גם בסט"ילים זה ככה.

החובלים הצעירים עוברים בכל התחנות, כולל מנוענים.

אבל הם יודעים מראש שזה לתקופה מוגבלת, ואופק הקידום שלהם ידוע מראש ומובטח.

שלא כמו פועל יצור "רגיל".

גם אני אוהב מאד את השטח ולא את האוטוקאד.

זה עניין של אופי. של רצון ליצור משהו (או לכל הפחות להיות נוכח כשהוא נוצר, במקרה שלי :D).

אני בטוח שאתה לא מסתפק במשכורת של הפועלים שלך, אלא משתכר כסמנכ"ל.

פורסם
וכמובן אתה יכול לראות את הריתוכים שלי באינסטגם בחתימה חח

מרתך יפה.

אגב, אני לא מבין מה הבעיה ללמוד רתכות במקום תיווך נדלן, גישור, או כל החרטה הזה.

אני חושב כמו האחרים, שהוא פשוט רצה צומי, וקיבל אותו.

משכנתא זה קל

פורסם

תתפלא אבל אני לא בעל השכר הכי גבוה אצלי. אני מושך שכר סביר שמספיק לי ולא יותר. כשכיר במקום אחר רוב הסיכויים שהייתי עם שכר הרבה יותר גבוה אבל לא הכל זה כסף וכאן לא רק שאני אוהב את מה שאני עושה אני גם בונה נכס ששווה לא מעט.

כל הכיף במקצועות התכנון והפיתוח זה להיות שותף לא רק לניירת אלא גם ללידה של המוצר. כשאני יורד לתוך שוחות ביוב פעילות כדי לבחון משהו או כדי לפתור תקלות אנשים מסתכלים עליי כמו משוגע למה אני בתפקידי עושה דברים כאלה אבל הם לא מבינים שקודם כל אין דבר כזה שאבקש מעובד שלי לעשות משהו שלא עשיתי בעצמי ושבלי לראות ולהתמודד עם הבעייות אני לא אוכל בחיים להתייעל ולפתח מוצרים טובים יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני בטוח שאתה לא מסתפק במשכורת של הפועלים שלך, אלא משתכר כסמנכ"ל.

איך ההערה הזאת מתקשרת לשרשור?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייתי שוחר בבית הספר הטכני של חיל האוויר, שם יש שלוש מגמות: אלקטרוניקה, חשמל ומכונות.

בכיתה ט' אין שיוך למגמה, כולם לומדים ביחד ונשאלים בסוף השנה לאיזה מגמה הם מעוניינים להשתבץ. את ההחלטה לוקחים בהנהלה בשכלול של כל מיני מרכיבים, ביניהם לדעתי קיים גם מבחן הפסיכוטכני שמבוצע בשלב הקבלה לבית הספר.

היה כזה קטע בבית הספר שכולם, אבל ממש כולם, רוצים להיות במגמת אלקטרוניקה, כי זה מה שההורים דוחקים בהם לעשות. זה נשמע הרבה יותר נקי ממכונות. בגלל שהסביבה שידרה כך, גם אני הרגשתי שאני חייב להתקבל לשם.

לבסוף הוחלט לשבץ אותי במגמת מכונות.

ככל שנכנסתי לעומק המגמה כך אהבתי יותר את הנושאים שנלמדו, לבסוף גם המשכתי ללימודי הנדסאים בבית הספר, ובשבוע הבא אני מתחיל שנה ד' בלימודי הנדסת מכונות.

בדיעבד, אם באמת הייתי חושב על זה ומבין את ההבדלים האמיתיים בין המגמות, הייתי בוחר בעצמי במכונות.

לימים, כשהפכתי להיות מדריך באותו בית ספר, הייתי צופה בשוחרים שמסתערים בכל הכח על מגמת אלקטרוניקה,

ותוהה לעצמי כמה מאלה שמתקבלים לשם באמת מבינים לאן הם הולכים? או שרק עושים זאת כדי לרצות את הסביבה? כמה מהם ידבקו במקצוע גם אחרי הצבא?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
איך ההערה הזאת מתקשרת לשרשור?

כי נהג לילה טוען שהוא "כאחד הפועלים".

והוא לא. הוא סמנכ"ל. ו"הבן של בל'בית".

אז הוא מרוויח יותר מפועל פשוט. ויש לו אופק קידום שאין לפועלים הפשוטים ה"אמיתיים".

גם אני יושב עם הטייחים לקפה וסיגריה. זה עדיין לא הופך אותי לטייח מן המניין.

לא הייתה כוונה להכנס לכיס של אף אחד.

ואם פגעתי, אני מתנצל בכנות.

• תוכן חדש...