Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתת הצעה שהיא לא ריאלית ליכולת ההחזר שלו. גם אין מצב לריבית של 1000 ש"ח בחודש על 700000 הלוואה. זה משקף ריבית של 1.7%, הריבית ל 25 שנה תהיה קרוב לכפולה. הסכום יהיה קצת פחות אם לוקחים שליש בפריים, אבל עדיין זה הרבה מעבר ליכולת ההחזר.

פורסם

כמה הערות

אחד תשלום שכ"ד זה לא שריפת כסף אלא זו השכרת רכב לעומת רכישה.

אין לך כסף לרכוש אז אתה שוכר.

אופציה אחרת כמובן היא לגור עם ההורים. לא מלבב במיוחד אבל אפשרי.

תחשוב אולי על רכישת דירה בסכום נמוך יותר ב 50-100K ואז חייך ייראו טובים יותר מבחינה פיננסית.

לקחת הלוואה של 50-60K לשנה שנתיים זו לא אופציה כי רק החזר קרן זה 5000 ש"ח לשנה או 2500 לשנתיים.

ניתן כמובן לקחת בבלון אם יש מקור להחזר בסיום התקופה ואז התשלום החודשי לאותם 50-60K הוא פחות מ 100 ש"ח.

עדיין נשאר לנו להחזר של יתרת ההלוואה של 600-650 אלף.

רצוי שההחזר יהיה האופטימאלי , לא נמוך מדי הבנק נהנה, ולא גבוה מדי , שיכניס אותך בסופו של יום לאי יכולת לפרוע את המשכנתא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני די מכוון על 1/3 פריים ו2/3 קבוע. לא תיהיה לי את האופציה לקחת משתנה ל5 שנים ולכסות.

ראיתי פריים ל30 וקבועה ל20 עם החזר של 3600-3800 לפי סימולטורים. אני אחסוך מספר חודשים ואתחיל לגשש עם הבנקים.

פורסם

שלום לכולם,

שאלה שלא קשורה לריביות אלא לביטוח משכנתא: האם כדאי לבטח את המשכנתא אצל הבנק או שעדיף לי לגשת לסוכנויות ביטוח ולקבל הצעות מחיר? האם יש הבדלים בפוליסות של ביטוח משכנתא מבחינת כיסוי על נזקי מבנה או ביטוח חיים?.

תודה לכולם.

פורסם

לגבי הביטוח יש לערוך סקר שוק וגם להתמקח.

שיםן לב שביטוח המשכנתא הוא בעצם שני ביטוחים נפרדים:

1. ביטוח חיים ללווים ל סכום המשכנתא.

2. ביטוח מבנה, עד סכום המשכנתא.

לגבי ביטוח החיים אין הרבה חוכמות - או לרכוש ביטוח חיים "רגיל" ולשעבדו לבנק עד סכום המשכנתא, או לרכוש ביטוח ייעודי.

לגבי ביטוח המבנה - המלצתי היא לררוש ביטוח דירה כולל (כלומר מבנה, תכולה, סעיפים נוספים כמו חבות מעבידים וצד ג' ובמיד הצורך ערך קרקע), ואותו לשעבד לבנק עד גובה המשכנתא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אשמח לדעת מה הסיבה? דווקא בסוכנות מעלות מטעם בנק לאומי. שדרכו יש לי משכנתא. הציעו לי תנאים טובים בביטוח החיים שכבר לקחתי וגם בביטוח המבנה אותו טרם לקחתי. נאמר לי שהיא עובדת עם 3 חברות ביטוח (מנורה, הראל והפניקס, נדמה לי) ומציע את ההצעה האטרקטיביות ביניהן.

פורסם
אשמח לדעת מה הסיבה? דווקא בסוכנות מעלות מטעם בנק לאומי. שדרכו יש לי משכנתא. הציעו לי תנאים טובים בביטוח החיים שכבר לקחתי וגם בביטוח המבנה אותו טרם לקחתי. נאמר לי שהיא עובדת עם 3 חברות ביטוח (מנורה, הראל והפניקס, נדמה לי) ומציע את ההצעה האטרקטיביות ביניהן.

לא פסלתי את הסוכנות, אבל לדעתי מדובר בביטוח שאינו מתאים לרוב האוכלוסיה. למעט שלב הבניה הדירה מכילה רכוש בשווי מאות אלפי ש"ח, אורים שלך, או של השכנים, יכולים להפצע, הכלב עלול לנשוך מישהו ואתה עלול לפגוע עם האונפיים במישהו אחר - בקיצור, במקום ללקט כיסויים עדיף לקנות ביטוח דירה מקיף ולשעבד אותו לבנק למקרה של טוטאל לוס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזנה כפולה

פורסם

הניסיון שלי הוא פשוט

עשה ביטוח לטובת הבנק אצל גורם חיצוני ורק את מה שאתה זקוק מול הבנק.

את ההרחבות תעשה בנפרד כדי לכסות אותך בכל מה שקשור לביטוח מקיף של המבנה.

לגבי ביטוח החיים

אין מדובר כאן בביטוח עם חיסכון אלא ביטוח ריסק בלבד, לכן חפש את הגורם הזול ביותר לכך.

ברעוז מומלץ

אבל לא רק הוא

צריך לשים לב בייחוד כאשר לוקחים מסלולים לטווחי זמן שונים בצורה ניכרת כמו אם לקחת מסלול ל 10 שנים ועוד מסלול ל 30 שנה, שהסכום המבוטח יקטן בהתאם להחזר האמיתי ולא כל שנה הפחתה של סכום זהה

והחשוב ביותר הוא לא להתפתות להחזר נמוך בשנה הראשונה ואח"כ אלוהים גדול, אלא יש לקבל טבלת תשלומים עבור כל התקופה המבוטחת ולהשוות בין מספר הצעות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שאלת תם: לאילו תנאים עליי לשאוף בקבלת הצעות מחיר לביטוח המשכנתא? כלומר משהו בסגנון - צמוד מדד פחות טוב מ...

מהם התנאים הכי טובים אליהם ניתן לשאוף? מהם האלף בית?

מה לחפש מבחינתי כמבטח?

פורסם

אז ככה דרך WOBI הגעתי להצעות של 160-170 ש"ח לביטוח חיים+מבנה, דרך הסוכן שאני מבוטח אצלו כבר הרבה שנים בביטוח הרכב הוצע לי 130-120 ש"ח לביטוח חיים+מבנה. הוסבר לי שמכיוון שהכניסה רק בעוד שנה וחצי אז בינתיים הביטוח שאפשר לרכוש זה רק ביטוח חיים ולא ביטוח מבנה. שלחתי פנייה לבר עוז, ממתין לתשובה :).

• תוכן חדש...