Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

350-400 - עוד 4-5 שנים.

אין הוצאות צפויות שלא נלקחו כבר בחשבון בכל החישובים על גובה ההחזר החודשי שאנחנו יכולים להחזיר, כלומר ה4500 +-/ זה אחרי החישובים כולל לשים בצד כמה גרושים ליום שחור

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

הבאת בחשבון הוצאות נלוות על הדירה (עו"ד, תיווך, מס רכישה, יישור קו)? לפחות עוד 100K.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך הגעת ל100? עורך דין 8 , אין תיווך , מס רכישה 4500 , יישור קו אין צורך הבית בן שנתיים

פורסם (נערך)

אין תיווך - בסדר. כבר ירדו 40 אש"ח.

אין יישור קו? אין חיה כזו. הריהוט שאתה מעביר מספק ומתאים לדירה החדשה? יש לך גופי תאורה? המטבח הקיים מתאים לך? שילמת תמורת חיבורי חשמל, מים, גז ושאר תשתיות (עניין של כמה אלפי ש"ח)? יישור קו זה לא רק קרמיקה וצנרת, זה גם מה שעומד על הרצפה ותלוי על הקירות והתקרות. אם אין לך עלויות תיווך הרווחת, את המצב הטכני מוטב שתבדוק עם בעל מקצוע לפני הכניסה לדירה, ודירה יכולה להיות דיר עיזים גם כשהיא חדשה או בת שנתיים. כאחד שסבל מאיכות בניה לקויה בשתי הדירות הקודמות שלי - ואלו דירות שהבניה שלהן נחשבה איכותית - גיל הדירה מש לא מהווה ערובה למצבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה נבדקה ע״י בעל מקצוע שמצא אותה תקינה, כרגע אין כוונה לשפץ וכן אנחנו לוקחים איתנו גופי תאורה , הם כמעט חדשים ואני פשוט אשים את הישנים במקום בכל מקרה השארתי 15 להובלה ושאר ירקות

פורסם

בפעם האחרונה שעברנו לקחו כמה גרושים על העברת שם החשבון , למיטב הבנתי העלות חיבור היא בקניית בית חדש . אבל בכל מקרה נבדוק

פורסם

sperial

אכן הגזמת עם הסכום, אלא אם אתה מבוגר שמשקיע עד הסוף, גם בדירה חדשה זה לא מגיע לסכומים כאלו.

אתה מדבר כמו אחד שיש לו כסף וישנה מטבח טרם יכנס כי זה לא מתאים לו וירצה לרהט את הבית טיפ טופ ויוציא אלפי שקלים על אקססוריז מסביב.

שום דבר ממה שציינת זה לא הכרח, דמי תיווך אני בטוח שמי שמשתמש בתיווך לקח את זה לעצמו בחשבון.

פורסם (נערך)

אנימדבר מנסיון גם בשנים שבהן חייתי על הקשקש, וגם כיום כאשר מצבי יותר נוח:

דירה ראשונה שרכשנו כזוג - חדשה מקבלן, מטבח סטנדרטי לא מספק. הארונות העליונים עברו לחדר הכביסה, התחתונים למחסן, נרכש מטבח מנגר פרטי שעשה עבודה בינונית מאד - אבל הדירה, שתכננו לגור בה כ-10 שנים, נמכרה כעבור חצי מזה בגלל צמיחת המשפחה. כנראה שאילו הינו נשארים בדירה המטבח היה מוחלף לאחר 6-8 שנות שירות בלבד.

דירה שניה - חדשה מקבלן - הקבלן בכלל לא נתן מטבח. נרכש מטבח מחברה גדולה, סה"כ עשה עבודה טובה במשך 17 השנים שבהן גרנו בדירה, וחוץ מכמה צירים שדרשו החלפה היה מחזיק לפחות עוד 8 שנים. באותה דירה, שנרכשה בצורה די חצופה מבחינה כלכלית, ההשקעות היחידות שלו מעבר לסטנדרד הקבלן היו המטבח וכמה נקודות חשמל.

הדירה הנוכחית - הפעם רווח לנו וקנינו דירה גדולה (במחיר ריבוי מדרגות), במצב חצי חורבה. הדירה היתה זולה יחסית לגודל ולמיקום, אבל את ההפרש שילמנו בשיפוץ גדול ולא זול. מצד שני, לראות את אשתי נכנסת הביתה אחרי יום עבודה מייגע והחיוך נמרח על פניה - שווה כל גרוש.

לגבי ריהוט - יש עניין של התאמה. בכל שלושת מעברי הדירה שלנו נאלצנו לרכוש רהיטים כיון שהקיימים לא התאימו מבחינת הגודל, וכן כיון שיש רהיטים שבעייתי מאד להעביר: ארונות בגדים ומיטות המצריכים פירוק והרכבה פשוט לא מחזיקים מעמד אחרי ההרכבה מחדש, וגם אם לא מוחלפים מיד יש צורך להחליפם לאחר 2-3 שנים. אני ממש לא מדבר על רהיטי מעצבים. למשל - במעבר האחרון קנינו לשני בנים משטח+מזרן (כפול) + ארון 3 דלתות, כל הסיפור ביחד פחות מ-6000 ש"ח לשני הסטים, כולל הובלה והרכבה.

בסופו של דבר, כאשר אני כותב 100,000 ש"ח זה כולל דמי תיווך שהם מסחטה לא קטנה (היה שרשור על הנושא לא מזמן) וכן צורך בהתאמות\שיפוץ הדירה. ישראל נמצא במצב בו הדירה מתאימה לצרכיו בלי שום השקעה, אבל זה בהחלט חריג. בד"כ קונים לא דירות בנות שנתיים במצב טוב אלא או דירה מקבלן שעירומה לחלוטין ומצריכה התאמות, או דירה יותר ישנה שמצריכה שיפוץ, או ששיפוץ כזה צפוי בתוך שנים ספורות ואז עדיף לבצעו קודם הכניסה לדירה. כדי לסבר את האוזן, מטבח לא גדול עם פרזול איכותי יעלה בקלות 40-50 אש"ח בלי להתפזר על ברזים מזהב ולא כולל מכשירי חשמל. דמי תיוון + מטבח + שיפוצון + כל מיני הוצאות קטנות מסביב יגיעו בקלות ל-100 אש"ח ויותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

וללא משטח וללא אבזרים סנניטריים שמוסיפים עוד 10-15 אש"ח.

במקרה הוצאתי הערב לךר מהצעות מחיר שקיבלתי למטבח לפני שנתיים וחצי. מטבח די ממוצע (נדמה לי שהוגדר כ-12-13 מטר רץ, אבל זו מידה נזילה מאד), ההצעות התחילו ב-30 אש"ח והגיעו עד 60-70 אש"ח. בסופו של דבר בוצע על ידי נגר פרטי שעשה עבודה שכנראה היתה מביישת את הגדולות בחברות.

הנקודה שלי אחרת לגמרי: מישהו חשב שהמספר של 100 אש"ח שזרקתי לגבי עלויותדירה מעבר למחירה הפורמלי הזוי. הטענה שלי היא שלא רק שאינו הזוי, אלא אפילו שמרני אם כוללים בו דמי תיווך, שיפוץ לא גדול וקצת ציוד וריהוט. זה שהיה כאן מישהו שהצליח לחסוך את אלה זה לא מייצג דבר.

פורסם

ומטבח מקבלן עולה..... 0.

כל עוד לא קיבלת חורבה, אתה בהחלט יכול להסתפק בסטנדרט היום שהוא יחסית טוב.

כשהמצב לחוץ, לא מוציאים עוד 50K אלא "סובלים" בשקט ומתאזרים בסבלנות.

פורסם

תשמע, אני לא יודע איזה מטבח קנית ובאיזה חברות, אבל אלה המספרים שאני קיבלתי, וכאמור לא מדובר במטבח גדול ובציוד חריג. כבר ב-1996 שילמתי 25,000 ש"ח תמורת מטבח של "11 מטר רץ" (נגרות בלבד), ולא היה מדובר במשהו יוקרתי, אם כי בהחלט איכותי.

ברור שאפשר לצמצם עלויות, השאלה היא מה המחיר בהמשך. היו לי רהיטים שנרכשו במחיר מציאה, והתפרקו אחרי 3 שנים. אז את מה שחסכתי הוצאתי ברכישה חדשה. כאשר מדובר ברהיטים ניידים זו בעיה קטנה, אבל כאשר מדובר בדברים קבועים כמו חיפויי קירות, אבזרי סנטציה או מטבח כל צורך בשינוי הופך לפרוייקט גדול ומורכב של פירוק והרכבה, כולל כל מיני דברים מסביב. הנסיון מראה שמה שלא יתבצע לפני הכניסה לדירה לא יתבצע אלא בשיפוץ שלאחר 20 שנה, או כאשר יש תקלה מגורית (נניח, דליפה חמורה מצנרת). לכן כאשר מדובר בדירה שנועדה לשנים רבות אני מעדיף השקעה ראשונית והנאה מהדירה על פני קמצנות, סבל וצורך בתיקונים מטרידים לאחר שנים בודדות. כמובן בהתאם ליכולת.

• תוכן חדש...