Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבודה יפה איתמר אך יחד עם זאת הייתי נמנע מלהמליץ על ביצוע הניקוי הזה ומכמה סיבות:

1.בעבר שאלתי 2 מוסכניקים לגבי זה והם ציינו בפני שיש סוגי חיישנים (MAF) שלא מגיבים טוב לחומר הניקוי הייעודי (יש כמה חומרים בשוק) ועשויים לגרום לו נזק.

2.מי שאינו בקיא במלאכה עלול לגרום נזק לחיישן המאוד רגיש.

3.זה חיישן שהוא לרוב יקר, כל עוד הוא לא מזייף- עדיף לא להתעסק, פוטנציאל הנזק גבוה מפוטנציאל התועלת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. זאת בדיוק הפואנטה של החומר הייעודי, אני לא נתקלתי באיסור כזה או אחר, אבל התעניינתי והתמקדתי ב MAF של טויוטה. רשמתי זאת בהודעה המקורית שחיישן של BOSCH לדוגמה (זה שמגיע מולבש על מין גליל פלסטיק) אסור לפרק כי הפירוק שלו מוציא אותו מכיול.

2. נכון.

3. גם פלאג עלול להישבר בעת ההחלפתו ובעצם כל רכיב "פריק". מאחר וזו באמת פעולה סופר פשוטה שלא ראיתי יותר מדי סיכון בביצועה אני חושב שאין בעייה לעשות, ובמקרה הכי גרוע מחפשים חיישן מפירוק או מזמינים מאי-ביי בגרושים. מי שיש לו שתי ידיים שמאליות ועוסק בניחושים עדיף באמת שלא יעשה את זה.

אגב, כל התיעודים שאני מבצע (וגם שאחרים מבצעים) הם לא בגדר חובה, הם בגדר המלצה ואינפורמטיביים בלבד למקרה שמישהו יהיה מעוניין לעשות את אותה הפעולה. מין הסתם בכל פעולה כזאת כרוך סיכון, ואותו ניתן למזער מצפייה בנסיון של אחרים, שימוש בספרות יצרן מקצועית, כלי עבודה טובים וכמובן הפעלת שיקול דעת וזוג ידיים ימניות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איתמר,

הדברים שאמרתה כאן הם נכונים. אך אם החיישן יזייף אני בטווח שירגישו בך.

מידע הקריטי שהחיישן פולט זה על הקמות אויר, הוא פולט את המידע הזה בעמצאות תדר HZ (אם נדייק חיישן תקין בדרך כלל יפלוט 7KHZ ב800סלד ואם נוסיף גז אז הוא יגעה עד 17KHZ זה המיקרה הנפוץ).

עכשיו בשביל לחשב את כמות האויר הניכנסת צריך לדעת את טמפ האויר והמחשב של הרכב מחשב את זה לg/sec (בזמן שתעשה בדיקה בOBD תוכל לראות זאות). אם החיישן לא תקין או יש עליו קילו אבק החיישן יתחיל לזייף לכיון מינימום כלומר התדירות שלו לא תיגדל ותהיה קטנה ברוב הפעמיים זה יבוא על ידי שגיאה(p0101). כמו כן חיישן MAF לא תקין אפשרי לראות גם בעזרת גרף של oxygen sensor כך שם תיתן גז לכיון 2500סלד הוא יראה כל הזמן תערובת ענייה (0.3V לפי הגרף) בזמן MAF "מגמגם יהיה אפשרי לזהות התנהגות שונה של הרכב, אם הופיעה שגיאה אז המחשב עובר לתוכנית "קשיחה" (ברוב הפעמיים ירגש בחוסר כוח יש מקריים שגם רעידות).

עכשיו לגבי

כיול, יש חיישנים שאפשר להתקין אותם בכמה מצבים וכל מצב הם יפלטו מידע שונה בשביל זה מחברים מחשיר דיאגנוסטיקה מסובבים אותו עד שמגיעים לתדר הרצוי או מחברים לשקע OBD ומגעים ל g/sec הרצוי.

לגבי חיישן BOSCH בידיוק עכשיו אני מחזיק אחד ביד שלי ממנוע בנזין, אניני רואה פה איך אפשר להתקין אותו בצורה שונה או לפגוע בכיול של החיישן עצמו לדעתי זה אחד האגדות שהם המציאו בשביל שנשלם כסף על השירות, אם יש הסבר מקצועי אני ישמח אם ירשמו לי. מצורפות 2 תמונות.

http://postimg.org/gallery/30hu3mswc/

מפה אני אישית חושב שלהמליץ לגעת בMAF זה כמו להמליץ לשתוף את החיישן O2 שאוכל פיח ואת חיישן camshaft שתופס חלקי מתכת אם המגנט שלו.

כך שאם האוטו עבר טיפולים שותפים כמו שצריך אולי פעם ב 150 אלף ק''מ שפשר להציץ.

בכל זאות ממש כיף לראות אנשים שאוהבים את הרכבים שלהם ודואגים לו. אצלי מחובר כל הזמן ברכב מחשיר דיאגנוסטיקה אנשים חושבים שאני חולה נפש חחח..

אבל אני שואל מתי במוסכים ילמדו להשתמש במכשרי דיאגנוסטיקה וברב מדד ולא ימליצו להחליף חצי מנוע שזה גם לא יעזור...

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם

לדעתי, עדיף קודם שתדע מה ההתנגדויות של החישן ואז עם רב מודד תוכל לדעת אם הוא תקין או לא. או בעזרת כבל דיאגנוסטיקה תדע מה הנתונים שהוא מספק למחשב. אם הם לא נכונים או מזייפים טיפה אז תוכל להחליט אם אתה רוצה לגעת בו. אם הוא מזייף בהרבה אז אין לך כלכך מה להפסיד.

אני בכול מקרה הזמנתי חיישן חדש כי שלי מקורי משנת 2002 ולצערי , ניקוי כבר לא עוזר כלכך. למרות שהוא מזייף טיפה אבל עדיין במכניקה אני שואף לשלמות, קוסמטיקה קצת פחות בשלב זה.

פורסם
בכול מנוע קיים החישן. בחלק בסעפת יניקה ובחלק על יד הפילטר אוויר

אתה טועה. יש שני סוגי חיישנים MAP ו-MAF.

פורסם

אני אתקן. בכול מנוע קיים חיישן מד כמות אוויר. בחלק מהמנועים הוא נמצא אחרי הפילטר אוויר, ובחלק מהמנועים ( איביזה 1.6,2002 לדוגמה)זה נמצא במצערת. החישן maf נמצא על הסעפת ובמנועי טורבו בדרך כלל במקור אחרי הקולר ולפני המצערת.

פורסם
אני אתקן. בכול מנוע קיים חיישן מד כמות אוויר. בחלק מהמנועים הוא נמצא אחרי הפילטר אוויר, ובחלק מהמנועים ( איביזה 1.6,2002 לדוגמה)זה נמצא במצערת. החישן maf נמצא על הסעפת ובמנועי טורבו בדרך כלל במקור אחרי הקולר ולפני המצערת.

אני אתקן.

קיימים שני סוגי חיישנים-

1- MAF- חיישן המודד כמות אוויר יחסית ליחידת זמן.

2- MAP- חיישן המודד את לחץ האוויר

בשניהם משולב גם חיישן המודד טמפ' של האוויר, ואחד משניהם יכול להופיע במנוע בנפרד.

פורסם

גם לא מדוייק כי לא בכל MAP או MAF יש גם IAT ויש גם מנועים שיש בהם גם MAF וגם MAP ויש גם מנועים שאין להם אף אחד מהחיישנים האלו

• תוכן חדש...