Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חיישן MAF או בשמו המלא Mass Air Flow הוא חיישן המודד מסת האוויר הנכנס למנוע. לחיישן זה חשיבות רבה בשמירה על ביצועי הרכב וצריכת הדלק, וחיישן מלוכלך עלול לזייף ולגרוע מהביצועים, גם אם לא תדלק נורת check engine ונהגים שאינם מיומנים אף לא ישימו לכך לב.

חיישן ה MAF מורכב למעשה משני חיישנים, חיישן ה MAF עצמו וחיישן IAT אשר מודד את טמפרטורת האוויר שיונק המנוע. חיישן ה MAF מורכב משני נגדים, האחד "חוט חם" אשר משנה את התנגדותו בהתאם לאוויר שזורם עליו והשני חיישן טמפרטורה אשר משנה את התנגדותו בהתאם לטמפ' הסביבה. אלה, בנוסף לחיישנים נוספים כגון חיישן ה IAT, חיישן מצב מצערת וחיישן חמצן, קובעים את תערובת האוויר האידאלית ואת כמות הדלק שתוזרק בפעימת העבודה של המנוע.

כמו בפעמים קודמות, גם הפעם לא הייתה סיבה לי של ממש לנקות את החיישן. לא מצאתי כל הנחיית יצרן לגבי ניקוי או החלפה של חיישן MAF וגם לאחר 94,000 ק"מ נראה לי שהרכב מתפקד פיקס, סוחב כמו שצריך ומציג צריכת דלק מצויינת.

בשל רגישות חיישן ה MAF פותח עבורו תרסיס מיוחד. אסור לנקות חיישן MAF עם ספריי קרבורטורים! זה חיישן עדין ויש כאלה עם ציפויים מיוחדים שספריי קרבורטורים עלול להמיס ולשלוח את החיישן לעולם שכולו טוב. בנוסף וככל הזכור לי מהקורס של "BOSCH", יש חיישנים שאסור לפרק שכן לא ניתן להחזירם בדיוק לאותו המקום לאחר ההרכבה וכתוצאה מכך קריאת החיישן לקוייה.

הרמתי טלפון לאבי חלקי חילוף ברחובות אחרי שעברתי בערך על כל חנויות חלקי החילוף באיזור הבית שלי, ולא רק שלא היה להם הם אפילו לא ידעו על מה אני מדבר :roll:

לאבי היה ואיתמר מבסוט.

יש ללחוץ על התמונות להגדלה

1. הסבר מספרות יצרן מקורית של טויוטה על אופן פעולת חיישן ה MAF. מי שמעניין אותו יש בגוגל ט-ו-נ-ה של חומר על העניין, כולל הסברים טכניים מפורטים מאוד.

MAf_exp.jpg

2. מיכל התרסיס עצמו:

IMG_0021.jpg

3. מיקום חיישן ה MAF על סעפת היניקה. לפירוקו יש לשלוף את הקונקטור ולפתוח את שני ברגי הפיליפס.

IMG_0022.jpg

ולאחר שליפת הקונקטור:

IMG_0023.jpg

4. חיישן ה MAF נשלף בקלות וללא התנגדות. ה"בועה" החומה היא חיישן ה IAT - Intake air temprature וניתן לראות שהיא שקופה. בתמונה הבאה רואים את הצד השני של הבועה, זו שפונה לכיוון כניסת האוויר למנוע והיא מכוסה במשקע שחור:

IMG_0024.jpg

IMG_0029.jpg

5. בתמונה הלא ממש ברורה הזו רואים את שני הנגדים שמרכיבים למעשה את חיישן ה MAF. ניתן לראות שהם במצב לא רע, בטח שלא שחורים או עטופים בפיח כמו ה IAT, ניתן להבחין בחוט הכסוף ובצבעי החיישנים.

IMG_0026.JPG

6. הניקוי עצמו התבצע ממרחק של 10~ ס"מ מהחיישנים, התזה, המתנה של דקה, התזה, המתנה וכך הלאה עד שנגמר המיכל. לאחר מכן מומלץ לתת לחיישן להתייבש כמה דקות לפני הרכבתו חזרה. אין לגעת בשום פנים ואופן בחיישנים עצמם, רק לרסס עם התרסיס.

7. תמונה טובה יותר של חיישן ה MAF הנקי. גם הבועה של ה IAT חזרה להיות בצבע חום-כהה שקוף.

IMG_0036.JPG

8. תהליך ההרכבה הפוך לתהליך הפירוק. יש לוודא כי גומיית האטימה של החיישן יושבת במקום (וטויוטה ממליצים להחליף אותה לאחר פירוק), לוודא שלא נכנסו גופים זרים לסעפת היניקה ולהדק את הברגים.

זהו.

לצערי לא יצא לי לעשות בדיקה מקדימה לפני ואחרי הניקוי, היה מעניין לראות שינוי, אם בכלל, בגרפים של חיישן החמצן או שינוי במתחים הנקראים על ידי המחשב. זו ההוכחה הכי טובה לאפקטיביות של טיפול כזה.

שאלות, הארות הערות והוספות יתקבלו בברכה!

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שהוא עלה 49 ש"ח.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יפה מאוד!

אוסיף שחיישן כזה בדיוק זייף קשות בעקבות שימוש במסנן אויר לא מקורי.

סיבים נשרו מהמסנן, נשרפו בגלאי החם והתוצרים לא רצו להפרד ממנו. לצערי שום ניקוי לא עזר. בנוסף בדיקת ההתנגדות הראתה שהוא מזייף.

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

אם כבר פתחת את תיבת הפנדורה של מסנני אוויר, אני מתמיד להשתמש בפילטר אוויר מקורי ומיום עליית הרכב לכביש היה מותקן רק פילטר אווויר מקורי.

פילטר אוויר שאינו מקורי לא יכול להבטיח סינון מושלם, מה שעלול לגרום לחדירת גופים גדולים (ובגדולים אני מתכוון לחלקיקי חול למשל) אשר מבצעים "שיוף" או "ניקוי חול" לרכיבי החיישן הרגישים.

פילטר "פתוח" או כזה המשתמש בשמן לשם שיפור הסינון מאדה עם הזמן שמן אל סעפת היניקה, שהם בתורם מתיישבים על החיישן, סופחים אליו לכלוך ופוגעים בתקינותו.

סתם חומר למחשבה.

איתמר

פורסם (נערך)

אני כל כמה זמן פותח שני ברגים ומוציא אותו. לא צריך לפרק את הקונקטור. הוא מתמלא פיח כל כמה זמן. ספריי פשוט של ניקוי מגעים מוציא אותו מבריק כמו חדש וזה תענוג.

אם אתה רוצה לקחת צעד קדימה תפרק את כל בית הפילטר עד למצערת ותנקה הכל אתה לא מאמין מה יוצא משם אם עדיין לא נגעת בזה. זה גיפה.פייח... אחרי ניקוי יסודי ראשוני בפעמים הבאות רק להעביר סמרטוט מבפנים מבלי לפרק כלום.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

subaru loyale כתב שהוא עושה את זה, אני לא הייתי עושה את זה.

איתמר

פורסם
אני כל כמה זמן פותח שני ברגים ומוציא אותו. לא צריך לפרק את הקונקטור. הוא מתמלא פיח כל כמה זמן. ספריי פשוט של ניקוי מגעים מוציא אותו מבריק כמו חדש וזה תענוג.

אם אתה רוצה לקחת צעד קדימה תפרק את כל בית הפילטר עד למצערת ותנקה הכל אתה לא מאמין מה יוצא משם אם עדיין לא נגעת בזה. זה גיפה.פייח... אחרי ניקוי יסודי ראשוני בפעמים הבאות רק להעביר סמרטוט מבפנים מבלי לפרק כלום.

חבל על הזמן, רק לפני כמה ימים החלפתי סטרטר לפיג'ו 406 עם 300 אלף על השעון, מי שלא מכיר צריך לפרק פרפר, חנוכיית דלק סעפת יניקה בית פילטר אוויר הכל מכניסת האוויר ממש עד שרואים את השסתומים, צרפתים מטומטמים. נתן לי הזדמנות לעשות ניקיון פסח מוקדם וההבדל מורגש מאוד!

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ברכבים בהם ה IAT מורכב על אותו המודול של ה MAF אז כן, בהחלט ניתן לנקות אותו עם ספריי ה MAF.

אנטון, לעיתים חיישן MAF יכול לזייף והנהג לא ידע או ירגיש את זה, זאת בשל העובדה שמדובר בחיישן מאוד רגיש ומדוייק. טיפול מונע כמו זה שביצעתי (ורשמתי שלצערי רציתי למדוד את נתוני הקריאה של החיישן ושל חיישן החמצן לפני ואחרי ולא עשיתי זאת) הוא טיפול קל, פשוט ואין מניעה מלעשות אותו חוץ מאשר פוטנציאל לגרימת נזק לחיישן.

איתמר

• תוכן חדש...