Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה 2001 - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לקבל את חוות דעתכם על פורד פיאסטה 2001 ידני.

בהתאם לתקציב שלי (10 אלף ש"ח +-), ולמגבלות נוספות זה הכיוון כרגע.

ייתרונות בולטים? חסרונות?

הרכב מיועד לסטודנט מעט נסיעות במהלך השבוע, ונסיעות קצת יותר ארוכות בסופ"ש, כמו כן צריך להחזיק בעליות...

פורסם

ממה שאנשים פה דיווחו די אמין,מאחור מעט צפוף,כול רכב יסע בעליות.

איני זוכר פרטים מדויקים מציע להריץ חיפוש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקיי אז ככה:

יש לי את הרכב כבר 3 וחצי שנים (פיאסטה שנת 2000 מנוע 1.3 ידני) מאז שהתחלתי ללמוד באונ' העברית בירושלים (נוסע מאיזור אשקלון לפחות פעם-פעמיים בשבוע ככה שעולה את כל העליות של כביש 1 כמו גדול).

אני נוסע עם הרכב כבר 3 שנים, קניתי אותו עם 116k km עכשיו הוא עם 165k km, הרכב ידני, הגיר סבבה, המזגן מעולה.

אני מקפיד לעשות לו טיפול כל 10k km (פילטר אויר, פילטר שמן, שמן ופלאגים מקוריים) והוא מפגין אמינות מופתית טפוטפוטו...

במהלך כל התקופה החלפתי לו רדיאטור ב500₪ חודש בערך אחרי שקניתי אותו, סליל הצתה ב300₪ עקב גמגומים, 2 מיסבים אחוריים ב500₪ (במוסך).

חוץ מזה היו טיפולים שוטפים די זולים של פילטרים ושמנים (בערך 250₪ לטיפול כל 10k km), רפידות ברקסים פעמיים + צלחות קדמיות וסנדלי בלם אחוריים פעם אחת.

צריכת הדלק היא אחלה ממש לסטודנט, הצריכה אצלי היא 1:14 בנסיעה רגילה על 90-100 עם מזגן רוב הזמן, 1:15 בלי מזגן ואפילו 1:16-17 בנסיעה רגועה על 80-90 בלי מזגן. בנסיעה על 110-120 ומעלה עם מזגן והרבה בלימות וכו' הצריכה היתה בסביבות ה1:13, אף פעם לא פחות מזה.

ביטוח עולה 2000₪ לחובה+צד ג' לכל נהג מגיל 24+, טסט בסביבות ה980₪, לא זוכר במדויק.

תא מטען סבבה ממש אפשר להכניס 7 תיקי גב בשקט, אם מוציאים את המדף האחורי ומקפלים את גב המושב האחורי אפשר להכניס גם מכונת כביסה ונשאר עוד מקום לציוד, יש מלא מקום ברכב אע"פ שהוא קטן ממש (נוח בחניות).

בגדול הרכב ממש סבבה, אמנם רק 60 כ"ס אבל זה מספיק לסטודנט, נסיעות רגילות ללימודים בבינעירוני וגם בעיר, נסעתי איתו פעמיים לאילת ופעמיים לצפון כשהיינו 4 ברכב עם מלא ציוד קמפינג וגגון מלא בציוד/שק"שים/כסאות/ אוהלים ככה שאין בעיה. אל תצפה לנסוע על 130 בעליות אבל עדיין לא ראיתי עליה שלא הצלחתי להגיע ל80-90. נסיעה בכביש 6 אתה יכול גם על 140-150 את כל הכביש (לא ניסיתי בעצמי אבל אני סבור ב100% שזה אפשרי..)

אם תמצא אחת שמורה מטופלת כנדרש ותטפל במה שצריך אתה תיהנה מאוד מהאוטו.

אשמח לעזור אם יש עוד שאלות וגם בטיפולים אם תצטרך, באמת שממש בכיף..

שלומי

• תוכן חדש...