Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית I20 2011 מלסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי היום הייתי באלבר ושלמה סיקסט לקבל הצעות חיר על מספר מכונית סופר מיני.

נסעתי על מזדה 2 סדאן שלא כ"כ התרשמתי ממנה לחיוב (האצה שלה הרגישה קצת מוזר וקפצנית),

ובנוסף על יונדאי I20 שקרצה ונתפסה לי בעין עוד לפני.

לבסוף החלטתי ללכת על ה-I20 והוצאו לי מספר דגמים

1. 2011, אוטו', 119,000 מהשכרה (נשלל על הסף) - 47,000.

2. 2010 - אוטו', 97,000 ק"מ מליסינג - 50,000 ש"ח

התחבטתי בשתי ההצעות כיוון שנשמעו מאוד מוזרות וביקשתי לראות את הטופס בדיקה של הרכבים.

מתברר שהדגם מ-2010 שיותר עניין אותי היה מעורב בתאונה (מצורפת תמונה מס' 1).

unnamed.jpg

כשאספתי את הפלאפון והארנק שהיו מונחים על השולחן והתכוונתי לקום, הסוכן שלף פתאום רכב שלא נמצא

במגרש - I20 שנת 2011, יד 1 עם 95,000 ק"מ ב-50,000 ש"ח - מצורפת הבדיקה של הרכב ממחשב הסוכן.

unnamed (1).jpg

שמתי 2,000 ש"ח מקדמה (500 ש"ח עלות שינוע?) ע"מ שימשכו את הרכב מנהריה לסניף בראשון לציון וביום א' הוא צפוי להגיע.

עכשיו הייתי רוצה לקבל מכם התרשמות על הרכב / עסקה,

בדגש על המחיר ועל מה אפשר להתמקח עוד קצת והכי חשוב את מה לבחון כאשר הרכב יגיע.

פורסם

הק"מ גבוה.

בכל מקרה הייתי מעדיף לרכוש מחברת ליסינג אחרת שמטפלת במוסך מורשה של היבואן כמו אלדן או אוויס (לי באופן אישי יש ניסיון טוב עם אלדן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חובה לקחת את הרכב לבדיקה משלך ולא להתסמך על הבדיקות שלהם-זה חובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי חברים שקנו משלמה סיקסט ואמרו לי שהם קיבלו היסטוריית טיפולים במוסך מורשה יבואן. בכל מקרה צריך לבדוק זאת. אגב, גם אם הרכב טופל במוסך מורשה יבואן יכול להיות שהשתמשו בחלקים תחליפיים כדי להוזיל עלויות.

כמובן לקחת לבדיקה מטעמך.

יש מדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי, ממליץ לך לקרוא אותו.

פורסם

הבדיקה שהראו לך לא שווה את משקלה בנייר. אולי בגלל זה הפסיקו להדפיס אותה ללקוחות, זה פשוט בזבוז של נייר. בוחן הרכב שעושה את הבדיקות האלו לא רואה אפילו את הרכב, הוא כותב את הבדיקות האלו "על עיוור", בלי לצאת מהמשרד. כשהרכב יגיע אתה חייב לקחת אותו לבדיקה משלך, במכון בדיקה שאתה תבחר ואתה תשלם עליו. אחרת - זה לא שווה כלום. וגם אז, זה לא שווה הרבה, אבל זה הכי טוב שיש.

לא ציינת אם הרכב האחרון שהוצע לך הוא גם מהשכרה או מליסינג. הקילומטראז' שלו קצת גבוה אבל לא נורא. צריך לקחת את הרכב לבדיקה ולבדוק איזה חלקי מרכב הוחלפו ומה מצבו של הרכב. כמו כן, עוד לפי שאתה מוציא 500 ש"ח על בדיקה אתה יכול לבקש היסטוריית טיפולים ותיקונים מלאה של הרכב. תבדוק שאין נזקים חריגים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב השני שהוצע לי הוא ליסינג לשעבר (נהג יחיד) עם, 95,500 ק"מ ב-49,000 ש"ח.

לגבי כל עניין הבדיקה - אין ספק שאני אקח את הרכב למכון בלתי תלוי.

זהו הרכב הראשון שלי, יש לכם המלצות למכוני בדיקה באיזור ראשון לציון / חולון / בת ים?

ושוב, הייתי רוצה לדעת מה בדיוק לבדוק כאשר הרכב יגיע למגרש

נ.ב.

האם מקובל לחתום על זיכרון דברים מול החברה בה אני קונה את הרכב?

פורסם

בחולון יש לך את המעבדה לרכב שהם בסדר גמור.

עוד לפני שהרכב מגיע למגרש תבקש שיכינו לך את היסטוריית הטיפולים והתיקונים המלאה שלו. לא את ההיסטוריה החלקית, שכוללת רק תאריך ותאור כללי של העבודה, אלא תיאור מפורט של מה בוצע, באיזה מוסך ובאיזה הקשר. בשלמה סיקסט זה לא משהו שיש לנציג על המחשב שלו, הוא צריך לבקש את זה ממקום אחר אז לוקח זמן עד שזה מגיע. לכן, תבקש את זה כבר מחר כדי שיהיה מוכן עד שהרכב יגיע למגרש. יומיים לפני תתקשר לוודא שהכינו לך את ההיסטוריה, כי מניסיוני הם לא ימהרו להביא לך אותה.

כשהרכב מגיע תבדוק אותו כמיטב יכולתך בעין בלתי מקצועית. בראש הפורום הזה יש שרשורים דביקים עם מדריכים שמסבירים מה לבדוק וכיצד. קרא אותם, אם יש לך שאלות ספציפיות שאל כאן.

לאחר מכן קח את הרכב לבדיקה במכון. את הטופס אתה יכול להעלות לפורום ואנשים פה ינסו לעזור לך לפרש אותו.

תזכור - אתה לא משלם את יתרת הכסף עד שלא מתקנים לך הכל. ברגע ששילמת, האינטרס של איש המכירות שמולך לעזור לך יורד פלאים. הרי אתה כבר שילמת, השלמת את העסקה והוא את העמלה שלו קיבל. אתה לא משלם עוד כסף על הרכב עד שלא מסדרים לך את כל הליקויים! אם צריך, תגיע שוב למגרש ותבדוק שתקנו את הכל. אל תתעצל, או שתצא פרייאר.

נהוג לחתום על זכרון דברים ברכישה מסוכנות מסודרת. למעשה, הנציג לא יתן לך לקחת את הרכב לפני שתחתום לו על זכרון דברים מסודר. כל כך מסודר, שאפילו קוראים לו "חוזה מכירת רכב" או משהו כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתקציב כזה אתה יכול למצוא רכב פרטי במצב נורמלי, ולא שחוק עם ק"מ אסטרונומי, למה ללכת על רכב ליסינג שנסע בשנתיים 100 אלף ק"מ?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סימני נזילה בין בלוק מנוע לראש? רעש ממערכת תזמון?

גם אותי מעניין אם זה כסת"ח או לא.

מבחינת המחיר, הנתון והק"מ הגיוני מאוד. חבר קנה עכשיו I20 מאותו שנתו מליסינג, עם 30K ק"מ פחות אבל 10K ש"ח יותר. תיקנו את כל ליקויים החליפו 4 צמיגים, ואחריות לשנה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

רעש מערכת זה כסתח,הבדיקה עצמה סבירה,לא מדובר מציאה גדולה,המחיר בהתאם,מאחור הייתה תאונהולכן תוקן הדופן,עניין הקורוזיה הם גם רושמים,לא מובן למה רשום לטפל במערכת המצתה,יש בעיה עם זה?

צמיגים שונים,נו רכב ליסינג הם חוסכים,על סרן צריך להיות סוג דומה של צמיגים.

הרכב לא נשמע שמור במיוחד,אישית לא הייתי רוכש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתקציב כזה אתה יכול למצוא רכב פרטי במצב נורמלי, ולא שחוק עם ק"מ אסטרונומי, למה ללכת על רכב ליסינג שנסע בשנתיים 100 אלף ק"מ?

יש שני יתרונות לרכישה של רכב "ליסינג" משומש, האחד מימון שתתקשה לקבל אצל מוכר פרטי, השני אחריות. מבחינת מחיר אין היום הבדל גדול בין ליסינג לפרטי, למעט כמובן דגמים מיוחדים או מושקעים באופן מיוחד, את אלו ממילא לא תמצא בליסינג כך שגם אין בסיס להשוואה.

פורסם
סימני נזילה בין בלוק מנוע לראש? רעש ממערכת תזמון?

גם אותי מעניין אם זה כסת"ח או לא.

מבחינת המחיר, הנתון והק"מ הגיוני מאוד. חבר קנה עכשיו I20 מאותו שנתו מליסינג, עם 30K ק"מ פחות אבל 10K ש"ח יותר. תיקנו את כל ליקויים החליפו 4 צמיגים, ואחריות לשנה.

קודם כל גילוי נאות, מכון הבדיקה עובד עם החברה בה עובד קרוב-רחוק משפחה

אז הוא זרק לו מילה לגבי הגעת הרכב לבדיקה והאחרון הבטיח שהוא יעשה מחיר טוב (350 ש"ח).

איפה קנה אותו חבר את ה-20 והאם הוא מרוצה ממנה?

• תוכן חדש...