Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים של מרצדס אני ממליץ

מרצדס חדשה שעדיןן במסגרת האחריות - אין ברירה לטפל במורשה היבואן

אבל,

דקה לאחר תום האחריות אני ממליץ על מוסך רם בת"א ברחוב בית אלפא 14 משה ועדי (אבא ובן)

מומחים למרצדס, הכל בהגינות יתרה, והוא ינסה להשיג את החלפים במחיר הטוב ביותר והחשוב יש עם מי לדבר,

מוסך עם אוירה של פעם שאתה מרגיש שרוצים לעזור לפתור בעיה חס ושלום אם יש

מומלץ בחום

גם רכבים משנים אחרונות

ובמיוחד את המרצדס 450 SLשלי שהם הפכו למדהימה!

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שאצל נהגי מוניות זה גם עניין של נוחות. יש הבדל עצום בין לבלות 12 שעות ביום מאחורי הגה קיה ריו לבין לבלות את אותן שעות מאחורי הגה של מרצדס, לכן נהג שהפרוטה מצויה בכיסו, עובד למרצדס, ומי שיש לו מרצדס, כבר לא מוכן לרדת ממרצדס. אני חושב שזאת גם הסיבה שנהגי מוניות מעדיפים רנו ופז'ו על רכבים יפניים (כמעט ולא תראה מונית יפנית)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשאומרים לך את המשפט "ני שיש לו כבר מרצדס,כבר לא מוכן לרדת ממרצדס"

אתה בטוח שהם אנשים הזויים,

אבל,

כאשר אתה נוסע זמן מסוים ברכבים הנ"ל אתה מבין כמה הם צודקים!

פורסם

אחרי מרצדס, מאוד קשה לנהוג במשהו אחר.

בשביל להנות עם מרצדס בעלויות סבירות, דרוש מוסך מקצועי וגישה לחלפים תחליפיים. או לקנות אחת חדשה :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגלל זה, זה במשפט אחר. ;)

עלויות סבירות ומרצדס, בדרך כלל מדובר ברכב משומש (אלא אם כן אתה נהג מונית), במקרה כזה גם עלויות אחזקה משחקות תפקיד. מי שקנה רכב חדש, כניראה ישתמש בו בתקופת האחריות וגם אחרי אחריות, מי ששילם מיליון וחצי (כי מה לעשות: אוטו טוב - צריך אותו הרבה), חיישן ב4000ש"ח לא יהיה מה שישבור אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
כשאומרים לך את המשפט "מי שיש לו כבר מרצדס,כבר לא מוכן לרדת ממרצדס"

משפט קצת פלצני לטעמי, לא חסר רכבים טובים אחרים- לקסוס, ב.מ.וו, אינפיניטי וכו' (ולא, אאודי לא נמצאת באותה סקאלת "איכות").

כל הרכבים האלה מציעים חוויה טובה בסה"כ בסגמנט היוקרתיות\פאר, לא להתפס אם ליצרן מסויים היה דגם ספציפי שלא היה מוצלח, לכולם יש דגמים כאלה וגם למרצדס היו דגמים בתחילת שנות ה-2000 שהיו מתחת לכל ביקורת בכל הנוגע לאיכות חומרים, הרכבה ובקרת איכות.

מעבר לזה, ברור לגמרי שנהג מונית (לדוגמא) שיש ברשותו מרצדס לא ירצה לרדת פתאום לקיה, הפער בין הרכבים האלה עצום- בתמורה כמו גם בעלות הרכישה.

בעניין עלויות האחזקה, כן, אלה באופן טבעי יקרות יותר, פעם אחת כי זה "מרצדס" וזה מותג יוקרה ופעם שניה כי יש חלקים שמספיק להסתכל עליהם ולהבין למה הם עולים יקר יותר מחלק מקביל ברכב אחר.

דוגמא-

החלפתי ידית איתות ברכב שלי, הידית כולל ההתקנה עלו סביב 150$, לא סוף העולם אבל יקר יותר מידית איתו שהחלפתי בעבר ברכב "עממי".

בתום ההתקנה קיבלתי את הידית שהוחלפה ובחנתי אותה.

בעוד ידית האיתות ברכב העממי היתה כמעט חסרת משקל וקצת שברירית למראה זו שחזרה מהמרצדס שקלה סביב 400-500 גרם והיתה מאוד מסיבית והבסיס שלה היה פלטת מתכת עבה.

מספיק היה להתבונן ב-2 ידיות איתות כדי להבין שלפעמים כנראה יש סיבה למחיר החלפים הגבוה יחסית.

יחד עם זאת, יש חלקי חילוף רבים שהם זולים מאוד לרכישה- אחד ה"שיפורים" הכי טובים שעשיתי ברכב שלי מבחינת עלות\תמורה היה החלפת משאבת המים החשמלית שמזרימה את נוזל הקירור מהמצנן של הסופרצ'ארג'ר אל האינטרקולר.

עלות המשאבה החדשה- 100$ כולל משלוח מארה"ב והיא שינתה לי את חוויית הנהיגה מקצה לקצה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על התשובות, שעזרו לי לא לפחד מהאפשרות של קניית המרצדס.

כרגע ההתלבטות היא האם לקנות את זו של אבא שלי, עם הסיכון של הוצאות לא קטנות (כמו שנכתב - יכולות להיות שנים עם הוצאות סבירות ואז פתאום תיבת הילוכים בכמה עשרות אלפי שקלים), או מרצדס/ב.מ.וו. מהשנים האחרונות, בסכום של כמה עשרות אלפי שקלים יותר.

אז כלכלית זה די שקול, זה מול זה, כשאת ההוצאות האמיתיות על האוטו הישן יותר ניתן לדעת רק בדיעבד.

נתבקשתי בהודעה פרטית לכתוב קצת על המרצדס המדוברת, אז השורה התחתונה היא שזו המרצדס הראשונה וכניראה גם האחרונה של אבא שלי, גם בשל עוגמת הנפש של האמינות שלא הייתה ברמה המצופה.

היא נרכשה באמצע 2006 כמודל 2007 ב 330 אלף ש״ח (מחירון היום 75 אלף).

מדובר במנוע v6 2500 עם 204 כ״ס שלמיטב זכרוני היה חדש אז והחליף את ה-1.8 סופרצ׳רג׳ר ששימש עד אז בc230.

לא זוכר בדיוק את הבעיות, אבל הרכב סבל מנזילות, הוחלף בו ההגה שהתקלף ועוד בעיות.

לזכותו של היבואן (בניגוד לניסיון רע שלי עם צמפיון, למשל) הוא הכיר באחריות ונתן שירות של מחלקה ראשונה.

תמיד באו לקחת את האוטו מהבית, תוך השארת רכב חלופי לכל ימי הטיפול.

זה אולי השאיר אצל אבא שלי בכל זאת טעם טוב, והוא ממשיך לטפל במוסך הזה.

פורסם

עם כל הבעיות שהיו, אני הייתי נשאר עם הרכב של אביך כי הסיכוי למצוא רכב כזה בגיל הזה ,יד 1 עם הסטוריה מלאה ושטופל לכל אורך הדרך בחברה הוא כמעט אפסי. במידה ולאחר תקופה תראה שזה לא זה, תמיד אפשר למכור.

אני ממליץ לאתר את מק"ט החלק הנדרש ולהזמין חלק מקורי מחו"ל דרך דילר רשמי באיביי וכו' .

לאחר מכן לשלם על התקנה במוסך מתמחה.

זו שיטה שאני עובד לפיה מעל עשור במקרה ויש חלק שהוא קטן פיזית אך בעל עלות לא פרופורציונלית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סתם חיפוש זריז לעלויות חיישני האצה לפי המק"ט בEBAY הניב את זה:http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=mercedes+acceleration+sensor&_jsoff=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p4758.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XA0065426918&_nkw=A0065426918&_sacat=0

... יחי ההבדל הקטן...

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ועוד חוו"ד.

אני עם E350 2006 שנקנתה לפני 4 שנים עם 50000 ק"מ.

כעת היא על 130000.

מטפל במילר, מחוץ לאחריות.

אז נכון.

הכל יקר, והטיפולים יקרים בעשרות אחוזים מהנורמה.

אבל אני מעדיף לשלם קצת יותר, ולקבל שקט.

והרכב די אמין...למעט פה ושם כל מיני שטויות של גיל, ובעיקר של חשמל , הרכב מתנהג ומרגיש כמו חדש לדמרי

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

אז נכון.

הכל יקר, והטיפולים יקרים בעשרות אחוזים מהנורמה.

אבל אני מעדיף לשלם קצת יותר, ולקבל שקט.

הטיפולים יקרים בעשרות אחוזים בגלל המוסך הספציפי ולא בגלל שזה מרצדס. יש מוסכים מצויינים עם מחירים שקרובים לנורמה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז אחרי יותר משנה של התלבטות, הגיע רגע ההכרעה.

אתחיל במחיר: המחירון בסביבות 65 אלף, עם שקלול קילומטרז' (223 אלף) זה 60 אלף.

אבא שלי רכש עכשיו וולוו ובטרייד-אין הציעו לו 57 אלף ובמידה והוא מוותר על טרייד-אין אז הוא מקבל הנחה על רכישת הרכב החדש של 12 אלף ש"ח, כלומר בנטו הוא היה יכול לקבל מהטרייד-אין 45 אלף - אז זה מה ששילמתי, כדי להשאיר את האוטו במשפחה, כלומר, להעביר אותו אלי - ולכן השרשור הזה קופץ פתאום.

נשמע כמו ההחלטה החכמה ביותר? כן ולא.

כן, בשיקולים של עלות מול מה שאני מקבל.

לא, כי כרגע זה רכב שלישי במשפחה.

יש לנו פיאסטה ידנית, שאני לא רוצה למכור כי אשתי עוברת עוד מספר חודשים לעבוד רחוק מהבית ואני רוצה להשאיר רכב קטן וחסכוני אחד.

יש לנו גם מיצובישי גרנדיס, שאין לה תחליף בסופי שבוע, כשצריך להעמיס שלושה ילדים עם האופניים שלהם ולפעמים עוד נוסע/ת.

במקומות העבודה של אשתי ושלי גם מממנים את הטסט והביטוח של הרכבים שלנו, בתנאי שהם בבעלותנו, אבל אני לא רוצה להעביר את המרצדס מהיד הראשונה שבה היא רשומה, כך שזה לא רלוונטי.

כרגע האוטו משמש אותי ליומיום ואני מאוד נהנה, אפילו את ה-500 מטר כל כיוון לחדר כושר יותר כיף לעשות במרצדס בת 9 מאשר פיאסטה כמעט חדשה.

כרגע, עד החלטה חדשה, אני משאיר אותה, למרות שזו הוצאה נוספת של כמה אלפי שקלים בשנה.

אבא שלי כבר הכניס אותה ליישור קו מכני במוסך המרכזי (כולל הדברים היקרים שפורטו בהודעות הקודמות).

נשאר עוד יישור קו קוסמטי: כמו שאתם רואים בתמונה חסר הסמל וגם (את זה לא רואים בתמונה), צריך להחליף את הספויילר הקדמי שניזוק ממדרכות וכן כנף ימנית.

כחלק מסגירת מעגל, מצאתי תמונה שלי מדרום אפריקה מלפני יותר מ 40 שנה, שמראה שכניראה שמרצדס תמיד הייתה חלום שלי.

Mercedes Israel.jpg

Mercedes South Africa.jpg

• תוכן חדש...