Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתן, מבחינת הטלפון אנחנו דומים. לי יש נוקייה ענתיקה שעובד לא רע כטלפון ברשת גולן/סלקום, אני בעיקר מקבל שיחות ומוציא מעט למספרים קבועים כך שאני מסתדר איתו, הייתי מציע שתחפש לך אחד כזה. ניתן למצוא כאלה ביד 2 אבל בדוק תמיד כי המכשיר לא נעול (אל תאמין לסיפורים "החברה תפתח לך, חייבת לפי חוק" כי בזמנו אחת מהחברות יבאה ומכרה את הטלפונים האלה נעולים). אני מקווה להחליף את מערכת האודיאו אצלי למשהו קצת יותר מודרני (כרגע אני תקוע עם ה 20 Audio הפרימיטיבת) אז כבר לא אצטרך את הטלפון.

עידן, בדגמי ה E עם מתלי האוויר הבנתי כי הבעייה נבעה מצנור האוויר היוצא מהמשאבה שבתחילה תוכנן בצורה לקוייה (זווית 90 באמצע הצינור) שגרמה לו להקרע לאחר מספר שנים, במצב כזה המשאבה פעלה כל הזמן ושרפה את עצמה. צינורות האוויר החדשים שרוכשים היום (ממרצדס או OEM שלהם) תוכננו בצורה שונה ואינם סובלים מבעייה זו. (ב MB המליצו להחליף את את הצינורות לדגם החדש לפני שהישנים מתקלקלים)

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי חיים,

הבעיה המרכזית במתלי האויר היא בקפיצים עצמם (כריות האויר), אלה נוטות עם השנים להתייבש ולהסדק עד למצב שנוצר בהן חור.

הצנרת אויר עצמה פחות בעייתית ונקודת החולשה בהן היא במחברים, אבל זה פחות שכיח ובכל אופן אכן קיים repair kit מקורי של מרצדס לעניין הצנרת.

לגבי משאבת האויר צריך קודם להבין שמערכת מתלי האויר המקורית קצת מורכבת ולמעשה מחולקת ל-2 איזורים, סרן קדמי וסרן אחורי כאשר יש פרוססור שדואג לשנות כיול בהתאם לבחירת הנהג (ידנית) ו\או בצורה אוטומטית בהתאם לאיך שהמחשב "קורא" את הכביש (אוטומטי).

כל כריות האויר מחוברות לפרוססור הזה ומשדרות לו את מצב הפתיחה שלהן ובהתאם לקריאה שהן מקבלות ממנו הן מבצעות AUTO LEVELING, דואגות לשמור את הרכב מאוזן בכל מצב ללא תלות בכמה משקל או מטען יש ברכב כך שגם אם בפינת הרכב יש לך תיק במשקל 150 קילו- הרכב לא ישקע בנקודה הזאת (איזון הרכב מתבצע בכל עת ותורם להפחתה משמעותית של זוית הגלגול).

הסרן הקדמי עובד פשוט, משאבת האויר מחוברת ישירות לכריות האויר (דרך מודול שליטה שממוקם אחרי המשאבה).

אם יש שם בריחת אויר בודקים את הצנרת ואת הכריות אויר, לרוב אלה כריות האויר.

הסרן האחורי מורכב יותר כי הכריות אויר לא ניזונות ישירות מהמשאבה, הן ניזונות מאותו מיכל שימור אויר (שבתורו ניזון מהמשאבה).

בכל כרית אויר יש שסתום חד כיווני בחיבור לצינור האויר וכנ"ל במיכל שימור האויר.

אם יש זליגת אויר בסרן אחורי בודקים בנוסף לכריות ולצנרת את מיכל שימור האויר.

משאבת האויר נשרפת רק אם יש חור בכרית האויר או שיש חור גדול מאוד בצנרת, כזה שלא מאפשר ניפוח מלא של הכריות אויר (שזה כאמור הרבה פחות נפוץ).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפות"ש, תתחדש ותהנה מהרכב!

ואם כבר, למישהו יש המלצה למוסך מומחה טוב באיזור הצפון? כל ההמלצות בשרשור היו למוסכים במרכז וזה רחוק לי..

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
יש המלצה למוסך בנצרת, המלצה של חבר, אני אישית לא התנסיתי. דבר איתי בפרטי.

התיבה שלך מלאה.

אשמח אם תשלח לי את הפרטים בהו"פ או תנקה את התיבה שלך.

תודה!

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
סתם שאלה, האם ניתן להוסיף, חוקית ומעשית, לרכב קיים (ה E350 שלי למשל) התקנים כגון מתלי אוויר, נעילת תא מטען וכו'?

מאמין שזה אפשרי ובטוח שזה לא זול.

ברמת העיקרון אתה יכול לקנות מערכת מתלי אויר שלמה ולחבר אותה למחשב חיצוני שדרכו תשלוט בכיוונונים השונים.

השאלה היא למה לך לעשות את זה?

אין לזה יתרונות בתחום הדינמי וזה קוץ ענק בתחת כשזה מתקלקל.

אני עוד מתלבט מה לעשות לגבי הבולמים האחוריים שלי וכרגע משתעשע ברעיון של הסבה לקויילאוברים עם סט אפ מתון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
התיבה שלך מלאה.

אשמח אם תשלח לי את הפרטים בהו"פ או תנקה את התיבה שלך.

תודה!

תודה על התזכורת, שלחתי את הפרטים.

מדובר בהמלצה יד שנייה מחבר, לכן אני מרגיש צורך להימנע מפרסום הפרטים לכלל הפורום. מוזמן להתנסות ולפרסם.

• תוכן חדש...