Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לילה טוב. היום אחרי שגיליתי שיש לי נזילה של שמן ברקס מכיוון דוושת הברקס פירקתי את הפלסטיק שנמצא באיזור תיבת הפיוזים כדי שתהיה לי גישה נוחה יותר מחר בבוקר להסתכל מה קורה שם.

מפה לשם נגלו אלי כל החוטים של האימובולייזר והגעתי למסקנה שהגיע הזמן להעיף אותו לעזאזל.

עקבתי אחרי החוטים שלו עד שהגעתי לקופסה שחורה שממנה יוצאים חזרה כמה חוטים.

שכחתי לציין שזה אימובולייזר ישן, מהאלו שצריך להצמיד חלק עגול לחלק דומה ברכב עד שהנורה נכבית ואז אפשר להניע. בלי הפעולה הזו לא יהיה אפילו סטרטר.

אז ראיתי חוט כתום שמגיע מהסוויץ והוא נקטע בהמשך וחוט שחור ממשיך אותו. ומתיבת הפיוזים יוצא חוט כתום זהה לקודם וגם אותו ממשיך חוט שחור אחר :idea:

ניתקתי את המהלך הזה וחיברתי בחזרה את הכתום הראשון לכתום השני והופה- יש סטרטר גם בלי להצמיד את החלק העגול.

וכאן זה נגמר. הצלחתי להחזיר את הסטרטר, אבל המנוע לא נדלק- יש עוד חוטים לסדר.

עקבתי אחרי כל שאר החוטים שיוצאים מהסוויץ וגם שם היו חיבורים של חוטים נוספים של האימובולייזר אבל לא חיבור שקוטע את החוט. אלא נניח חוט צהוב שיוצא מהסוויץ ומגיע עד התיבת פיוזים. אבל בדרך קילפו לו את הבידוד והלבישו עליו 2 חוטים שמגיעים איך לא- מהמוח של האימובולייזר. (צירפתי תמונה עם הסברים)

כאן כבר הידע שלי בחשמל נגמר וניסיתי לחשוב בהיגיון איך זה פועל כדי לדעת מה צריך לנתק מהאיחוד שיצרו שם.

חוץ מהחוט הצהוב הנ"ל ישנם עוד 2 חוטים גם אותו עניין בדיוק.

אשמח לתגובה/ הארה :lol:

20140919_010245.jpg

עריכה אחרונה על ידי מורפיום
פורסם

לפי מה שאני מזהה בתמונה הרי שהחוט הצהוב [ככל שהוא מקורי ואכן מחובר בצידו האחד לסוויץ' או לבית הנתיכים] נחתך באמצע, אליו חיברו חוטים שחורים של האימובילייזר והלבישו בנוסף חוט צהוב במקביל. נראה שהמשך החוט הצהוב הסתתר מעינך וכנראה זו התקלה.

עקוב אחרי החוטים השחורים שיוצאים ממח האימובילייזר לאיתור החלק האחר של החוט הצהוב אותו תחבר* לחלק הגלוי שמופיע בתמונה.

*יש לוודא חיבור החוטים המתאימים. חיבור של חוטים לא מתאימים שאינם מוגנים על ידי נתיכים מתאימים עלול לגרום לנזק בלתי הפיך עד כדי שריפה ברכב, וכוויות בידיים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שהיה ניתוק לסטרטר יש כנראה ניתוק נוסף אן למשאבת דלק או לסליל הצתה. ההתחברות לחוט הצהוב היא רק לצורך קבלת מתח.

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

תודה רבה! היום הסתכלתי שוב על החוטים. ובאמת היה לי מוזר אתמול שראיתי את ההמשך של החוט הצהוב הרבה יותר דק מההתחלה.

אז לא הייתי צריך אפילו לחפש, ההמשך של החוט הצהוב היה לי ממש מול העיניים. כנראה היה קשה לראות אותו אתמול בחושך עם הפנס של הפלאפון :-D (אפילו רואים אותו בתמונה שהעלאתי אתמול מסתתר מאחורה)

תודה רבה לכם על ההסברים! עזרתם לי מאד

• תוכן חדש...