Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בדקתי רכב שמוגדר ע"פ האדם שנוהג עליה כיד 1. לאחר בדיקה, התברר שהבעלים של הרכב כיום היא חברת הליסינג ממנה קנה את הרכב עם 0 ק"מ ומי שנוהג עליה נחשב מיופה כוח.

לפי דבריו של הנהג במידה וארכוש את הרכב, הבעלות של הרכב תעבור מחברת הליסינג לבעלותו ואז אני אהיה יד 2..

הייתי שמח לדעת מהן הנגזרות של קניית רכב שכזה..

האם זה אמור להוריד את המחירון של הרכב?

האם זה יקשה עלי למכור את הרכב בעתיד?

עוד הערות יתקבלו בברכה..

פורסם

אם ברשיון מצויינת מקוריות השכרה\החכר, ומספר הידיים הקודמות 00 הרי שאתה תהיה יד שניה (ידיים קודמות 01) של רכב שהיה במקור רכב החכר, על כל הנובע מכך. זה שונה ממצב שבו הרכב נמכר מחברת הליסינג לקונה הפרטי כשהוא חדש (ברשיון 01 ידיים קודמות, ויש תעוד שהרכב נרכש על ידי האדם הפרטי עם 0 ק"מ), שכן הרכב הופעל בבעלות חברת הליסינג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם ברשיון מצויינת מקוריות השכרה\החכר, ומספר הידיים הקודמות 00 הרי שאתה תהיה יד שניה (ידיים קודמות 01) של רכב שהיה במקור רכב החכר, על כל הנובע מכך. זה שונה ממצב שבו הרכב נמכר מחברת הליסינג לקונה הפרטי כשהוא חדש (ברשיון 01 ידיים קודמות, ויש תעוד שהרכב נרכש על ידי האדם הפרטי עם 0 ק"מ), שכן הרכב הופעל בבעלות חברת הליסינג.

אוקיי.

נניח ומדובר במצב בו הנהג המדובר הוא אכן היד הראשונה, האם יש אפקט מסוים לזה שהרכב נקנה מחברת ליסינג ולא מהיבואן הרשמי?

פורסם (נערך)

מה שקובע הוא המסמכים. אם הבעלים ראשון הוא חברת הליסנג אז מדובר ברכב ליסינג לכל דבר ועניין, כולל הורדת הערך הן ברכישה והן במכירה). כל דבר אחר הוא בגדר סיפורים חסרי בסיס. אם אתה מאמין לו שהוא היהנהג יחיד ומוכן לשלם מעל המחירון זה עניין של הסכמה ביניכם (ליתר דיוק - בינך לבין חברת הליסינג שתמכור את הרכב), וכמובן שכאשר תרצה למכור את הרכב בעוד כמה שנים אף אחד לא יתעניין במה שאתה חשבת היום, אלא יסחטו ממך הורדת מחיר כמקובלברכבים יוצאי ליסינג.

כמובן שאם מדובר ב"0 ק"מ מליסינג" מתועד היטב ירידת הערך תהיה פחותה, אבל אני מבין שלא זה המצב.

ועניין אחרון, אבל החשוב והמחשיד ביותר: חברות הליסינג נוהגות למכור את הרכבים בעצמן. אתה מדבר על "מיופה כוח". לפני שאתה סוגר עסקה כלשהי פנה לחברת הליסינג וודא שהכל כשר גם מבחינתה, וכן וודא מצב של שעבוד ומשכון הרכב, מה שמקובל ברכבי ליסינג.

ובקריאה נוספת של הפוסט הראשון שלך - אם הבעלות תעבור מחברת הליסינג ל"מיופה הכוח" הרי שהוא יהיה יד 2 ואתה תהיה יד שלישית (בעלים קודמים 02), מה שמשנה מאד את כדאיות העסקה או את המחיר שאתה צריך לשלם תמורת הרכב. יתכן שבעבודה מול חברת הליסינג תוכל "לחסוך" יד על ידי העברת בעלות ישירה מחברת הליסינג אליך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי המוכר מחרטט אותך.

רכב 0 קילומטרים עובר לבעלותו של הרוכש מיד עם השלמת התשלום. מרגע שהוא רכש את הרכב מחברת הליסינג, אין לה שום אינטרס "להתעסק איתו" ולהשאיר את הרכב על שמה. אם הרכב על שמה של חברת הליסינג היא אחראית לטיפול בכל דוחות החניה, תשלומים על כביש 6, תשלום על טסטים. בשביל מה היא צריכה את הכאב ראש הזה, הרי הרכב נמכר?

יש כאן שלוש אופציות -

1. אתה לא הבנת את מה שהמוכר אמר לך.

2. המוכר בלבל אותך בכוונה עם העובדות כדי שלא תבין, ומדובר ברכב ליסינג (פרטי, תפעולי או השכרה) לכל דבר ועניין.

3. מדובר ברכב מודל 2014 (או לכל המוקדם סוף 2013) כך שהמוכר עדיין נוסע עם הרישיון המקורי של הרכב שהונפק על שם חברת הליסינג ועדיין לא הגיע אליו הרישיון החדש ששמו של הבן אדם רשום עליו במקום חברת הליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יכול להיות גם שמדובר בליסינג ("מימוני") שמסתיים אחרי שנתיים- שלוש כמו באלבר למשל, ואז במקום לממש את האופציה לרכישה יש לך אפשרות כמי שנהג ברכב למכור אותו הלאה לקונה (וזה נעשה עם יפוי כח כמובן, מכתב כוונות לצורך הסרת שעבוד ומשכון וכו').

בכל מקרה- הבעלים הראשונים הם חברת ליסינג ועליך לתמחר את הרכב בהתאם.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
יכול להיות גם שמדובר בליסינג ("מימוני") שמסתיים אחרי שנתיים- שלוש כמו באלבר למשל, ואז במקום לממש את האופציה לרכישה יש לך אפשרות כמי שנהג ברכב למכור אותו הלאה לקונה (וזה נעשה עם יפוי כח כמובן, מכתב כוונות לצורך הסרת שעבוד ומשכון וכו').

בכל מקרה- הבעלים הראשונים הם חברת ליסינג ועליך לתמחר את הרכב בהתאם.

קלעת בול איש, זה בדיוק המצב.

יש לך מושג כרגע איך אני אמור לדעת מהו הערך האמיתי של הרכב?(מאחר והיד הראשונה תהיה חברת ליסינג)

אגב, אני לא מצליח להבין את ההיגיון בזה שהערך של הרכב נמוך יותר מהסיבה שהוא נקנה מחברת ליסינג ולא מהיבואן הרשמי, למה זה אמור להפריע לי או לשאר הקונים הפוטנציאליים מאחר והוא קיבל את הרכב עם 0 ק"מ?

פורסם

איך אתה יודע שהוא אכן קיבל את הרכב עם 0 קילומטרים והרכב לא היה בעצם רכב ליסינג חליפי שעובר כל שבוע בין העובדים בחברה כשרכב הליסינג הקבוע שלהם היה בטיפול? איך אני בתור זה שקונה ממך את הרכב אמור לדעת את זה?

האם אני אמור לקבל את המילה שלך כתורה מסיני למרות שאני לא מכיר אותך? ואולי אתה רמאי? אולי הבחור שמוכר לך את הרכב רמאי ובעצם הוא סוחר רכב שמנסה למכור לך רכב השכרה ורק מספר לך סיפורים?

לרישום של הליסינג ברישיון יש משמעות מסחרית ולכן ההפחתה הנוספת במחירונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם ככה אז כל רכב שנקנה מליסינג הוא בעצם יכול להיות עם נתונים שקריים?

לגבי ה0 ק"מ זה מצוין במסמכים של אויס.

טיפולים כתובים בספר טיפולים של הרכב.

המקרה המדובר הוא בדיוק כמו שתיאר אותו sluzon ליסינג פרטי.

פורסם

ההתייחסות בשוק החופשי לרכבים אלה היא בדיוק כמו כל ליסינג אחר, מרובה נהגים.

וזו מהסיבה שאין דרך אמיתית לדעת מי נהג ברכב וחברת הליסינג מבחינתה למכור לך במחיר כמה שיותר גבוה.

גם כשתגיע לטרייד עוד שנתיים או שתרצה למכור הלאה - הנק' מוצא תהיה ליסינג (22% הפחתה) ולא ממש יסתכלו על "האישור" של אויס. רק קח זאת בחשבון.

כמו כן, תצטרך להתמודד עם עוד כמה עשרות/מאות רכבים שמקוריות ליסינג- וזה לא כ"כ פשוט בימינו.

אם תגיד איזה רכב זה ומה שאר הנתונים (יד, ק"מ, רמת גימור) נוכל יותר לכוון לגבי מחיר הוגן לתחילת מו"מ (לפני בדיקה וכו').

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אוקיי. אז מדובר בפורד פאסטה ידני 1.25 2012

הרכב עבר 49,500 ק"מ והוא יד 1 מאותו ליסינג שדיברנו עליו עד עכשיו, זה נראה רכב פרטי לחלוטין. לרכב יש כמה שריטות וקילופים כתוצאה ממכות(לא משהו קריטי)

פורסם

בקיצור - רכב די חרוש (סביב 20000-30000 ק"מ בשנה, תלוי מתי בדיוק עלה לכביש), עם מקוריות השכרה\החכר ואתה תהיה היד השלישית. בדוק במחירון כמה עליך להפחית עבור שושה רכיבים אלה, אני מניח שלפחות 30%. זה יהיה החשבון שיעשו לך כאשר תרצה למכור אותו, ועליך להביאו בחשבון ברכישה. אולי תוכל להמתיק קלות את הגלולה אם הבעלות תעבור ישירות מחברת הליסינג אליך, ותהיה יד שניה.

פורסם

אכן הוא דיבר על רכישה ישירה עם יפוי כח מחברת הליסינג כך שיהיה יד שניה, עם עבר ליסינג.

המחירון "היבש" מפחית במקרה כזה כ-8% שזה לא משקף בהחלט את מצב השוק ועליך לקחת זאת בחשבון (מעבר לזה שבכל מקרה קשה היום למכור רכבים סטנדרטיים במחירון).

במידה ואתה רוצה לעשות עסקה הוגנת עבורך ההפחתה צריכה להיות באזור ה-25% קרי לא יותר מ- 37K ש"ח.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...