Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

visa.jpgpallas.jpgדאשבורדים והגאים מוזרים, זה נושא מאוד מעניין: http://www.katsura-news.com/5-worlds-strangest-car-dashboards/

ואין ספק שסיטרואן היתה החלוצה (אם זה ds, gsa pallas או "סתם" ויזה).

(רק מה - חיפשתי להעלות את הסיטרואן {?} עם ה"גלגלת" של המהירות ולא מצאתי. מישהו זוכר מה היה הדגם המדוייק ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

אלו עיצובים יחסית מאוחרים מסוף שנות ה-60 ואילך.

האדסל עם ההגה המטופש ועיצוב החרטום הדבילי הייתה לפני כן - 1958. אם תתבונן טוב תראה שמלבד מיקום כפתורי ההילוכים במרכז ההגה, גם עיצוב מד המהירות הינו ראדיקלי למדי - בעיצוב של גלגל אופקי.

אל תקח את הקרדיט ממי שהקרדיט מגיע לו!

פורסם

"עיצוב חרטום דבילי" לאדסל זה ביטוי יפה.

הדעה הרווחת באותה התקופה הייתה שהחרטום מזכיר... את איבר המין הנשי :shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
סטיקים או W,A,S,D היו עושים עבודה טובה בהרבה.

לא לגמרי נכון. אמצעי שליטה מכאניים, כמו הגאים, ידיות ודוושות מגיבים הרבה יותר טוב, והרבה יותר נוחים לשימוש מאשר אמצעי שליטה אלקטרוניים שבאו אחריהם.

תאר לך שכדי להתחיל נסיעה היית צריך להכנס לתפריט > התנעה, ואז תפריט > הילוכים > דרייב, ואז ללחוץ W כדי להאיץ, וS כדי לעצור/רוורס (או שוב פעם ללחוץ תפריט > הילוכים > רוורס), כל זה כשאתה שולט בהיגוי עם העכבר, כמו במשחק מסויים שאני מכיר.

יש סיבה שחובבי סימולטורים קונים לעצמם הגה, דוושות, וידית הילוכים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גלגלי הגה מוזרים הופיעו בלא מעט מכוניות.

במכוניות אימפריאל, שהיתה חטיבת הפאר של קרייזלר, היו גלגלי הגה מרובעים עד אמצע שנות ה 60׳.

את הפטנט הגאוני הזה העתיקה אוסטין הבריטית, והאלגרו הכעורה הוצגה אף היא עם גלגל הגה מרובע.

לאחר שנה שבה אוסטין ועגלה את המרובע.

סיטרואן תכננו מערכת היגוי ללא קשר מכאני בין גלגל ההגה למערכת ההיגוי עבור ה xm שהופיעה ב 90׳, אך ממשלת צרפת הטילה וטו, מאחר ולא היתה מערכת גיבוי מספקת במקרה של כשל במערכת האלקטרונית.

הופעת כריות האוויר גרמה לסיטרואן לחדול מהשימוש בגלגלי הגה חד חישוריים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

הגאים של מכוניות מרוץ מודרניות מרובעים ובהשראתם גם ההגה של מכוניות העל האחרונות של פרארי פחוס משהו.

למעשה ההגה של הלהפרארי נראה מרובע לא פחות מזה של האלגרו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

שיסלחו לי כל מלחכי הצפרדעים אבל לטעמי האישי סיטרואן תמיד התעקשו לייצר מכונית נחמדה, ואז רגע לפני שהיא יורדת מפס הייצור - להוסיף לה איזה פיצ'ר מטומטם שיגרום לאנשים (לפחות בישראל) להתרחק.

גם אם הם התכוונו לבדל את עצמם ולהציג יתרונות יחסיים מינוריים בכל מיני מקומות שאיש מעדיף לא לגעת בהם, הם באו לברך ויצאו מקיאים את הנשמה.

מבחינתי הרכב הכי טוב שהיה להם אי פעם היה הסיטרואן AX שפשוט היתה עם הגה וידית הילוכים.

מבחינת הBX היה לה את התחת המתרומם ההזוי שאין לי מושג איזה יתרון הוא יצג

מבחינת ה C5 זה הבולמים הפניאומטיים וחיישון מקסימאלי של כל פעולה

ב C4 זה ההגה המוזר ובפיקאסו ידית הילוכים יותר דקה ממברשת שיניים ושני מיליון קשקושים אלקטרניים

בכל אופן זו התחושה שלי. ההגה עם החישור הבודד פשוט עושה חשק למשוך אותו אחורה ולבדוק גמישות :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

"תחת מתרומם" זה מתלה שנשאר בגובה קבוע בלי קשר לעומס על הרכב (ראית פעם יונדאי אקסנט עם חמישה נוסעים ומטען?), כדי לשמור על אותה רמת נוחות והתנהגות, גם כשהרכב עמוס.

מתלים פנאומטיים קיימים לא רק ב-C5, אלא בכל סיטרואן גדולה (וגם לא גדולה, אפילו בדה שבו היה משהו דומה). בתור אחד שהייתה לו סיטרואן, אני חייב לציין שהיה בהם יתרון מסויים.

הבעיה ב-C4 זה לא ההגה והידית, אלא גיר ומנוע הלא מוצלחים (ה1.6, לא זוכר איך קוראים לו, וגיר AL4), שהיו גם בפז'ו 307.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
היה לה את התחת המתרומם ההזוי שאין לי מושג איזה יתרון הוא יצג

המערכת הזאת הייתה עם מספיק יתרונות כדי שגם מרצדס וגם רולס רויס ירכשו אותה.

פורסם

עשיתי נסיעה קצרה יחסית ב-C4 ואני לא הבנתי למה זה היה טוב, זאת פשוט הייתה יציאה צרפתית טיפוסית

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בדה שבו לא היו מיתלים הידרופנאומטיים אלא מיתלים בעלי זרועות אורך ולא רוחב כמקובל בכל המכוניות.

בדגמים הישנים היותר גם מערכת הבלמים היתה חלק מהמערכת ההידרופנאומטית ואפילו מערכת ההיגוי ב sm וב cx.

ב c5 הבלמים היוו מערכת עצמאית ונפרדת, ונעלמה תחושת המתג מדוושת הבלמים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...