Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל כדי שהיצרן ירוויח, הוא מעוניין שתחליף את הרכב בתדירות גבוהה יותר, לכן הוא מראש מגדיר מרווח טיפולים מטעה, שמראה לך כאילו הרכב אמין יותר (צריך לטפל רק פעם בשנתיים! WOW!), אבל בפועל, אחרי 30K הרכב מגיע למוסך עם ח#א במנוע, מה שגורם לשחיקה מוגברת.

ככה שהקונה המאושר, לקראת סוף האחריות יהיה כבר לא כל כך מאושר, כי הרכב יתחיל לעשות בעיות, והוא יעדיף להיפתר ממנו לקראת סוף האחריות, לטובת רכב חדש, ויעדיף להעביר את הצרות לקונה יד שניה, כאשר הצרות האלה מקורם בהזנחה, שבתורה נגרמה ע"י מרווח טיפולים מטעה.

And that's the way the cookie crumbles

קשה לי להאמין.

אז מה שאתה אומר למעשה שהיצרן בוחר ברכבים חדשים בלבד והוא למעשה אומר לכל מי שקונה רכב מיד שנייה 4 שנים על הכביש "אל תתקרב זה חרא של רכב עם אמינות בתחתונים ויראה לך מוסך כל שבועיים".

דווקא היום כשיצרנים רוצים להראות לך וגם מבטיחים שהרכבים שלהם מחזיקים מעמד לשנים ארוכות?

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאיזה שנה הסנטה פה של אשתך?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ישראל אקלים קשה?

אקלים קשה זה (לדוגמא) ברלין ועוד כמה ערים אירופאיות גדולות - קפוא בחורף ו-35 מעלות בקיץ. זה קשה. מלח על הכביש זה קשה. קרח, שלג ובוץ שנתקעים לך מתחת למנוע ולתיבת הילוכים זה קשה. נסיעה על שרשראות זה קשה. כבישים סדוקים משינויי אקלים זה קשה.

ישראל מדינה עם אקלים בונבון למכוניות. לא סתם בארה"ב מכוניות מפלורידה או קליפורניה נחשבות לכאלו שנשחקות פחות.

+1.

אולי תפסיקו להתייחס לישראל כאילו אנחנו אמצע מדבר סהרה? התנאים לרכבים בישראל הרבה יותר קרובים ל"אידאלי" מאשר ל"קיצון". אומנם אנחנו במזרח התיכון אבל יש לנו אקלים מצויין.

דיסקסנו וטחנו את זה מליון פעמים, ובכדי לקצר אפשר לסכם זאת כך: רכב מודרני נכנס למוסך פעם בשנה או לאחר 15,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

עדיין לא המציאו את שמן המנוע ופילטר השמן שמחזיקים מעמד 30,000 ק"מ, זה פשוט לא קיים. כמו שכתבו כאן, הרבה פעמים מרווח הטיפולים שמפורסם על ידי היצרן או היבואן מונע משיקולים אחרים שהם לאו דווקא טובת הרכב, בעיקר לטווח הארוך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היונדאי שלי עושה כל 15K טיפול

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אצלי ביונדאי החברה אמרה תגיע לטיפול כל 30 אלף או כל שנה .הידע שלי במכונאות לא רחב לכן אני מציית.

מכאן אני מסיק שהכל אמור להיות תקין.

פורסם
אל תשכחו שישראל נכנסת תחת הגדרת 'אקלים קשה', מה שמקטין את מרווח הטיפולים ברוב הרכבים.

אישית אני לא מאמין בשגרת טיפולים של 30,000/שנתיים, גם אם היצרן מאשר כזאת.

אולי אם היו מטפלים ברכבים שלנו עם כפפות משי, שמנים של mobil1 ונוזלי קירור מקוריים של היצרנים, אולי הייתי מסכים.

אבל אצלנו לא יודעים להחזיר בורג למקום ממנו הגיע (ובכלל בורג קודח זה הכי, אחי), משתמשים בשמנים של פז/דלק (ששומרים על תכונות מיטביות במשך שנתיים? זיבי) ושמים לך מים מהברז (או במקרה הטוב מה שיצא מהמזגן) ברדיאטור.

בכלל במותגי היוקרה יש שירות של איסוף והחזרת הרכב הביתה, אז אני לא מבין מה הבעיה.

1+

יום שישי שעבר הגעתי למוסך מורשה של רנו מצוייד בשמן ELF מקורי ומומלץ ע"י רנו EVOLOTION SXR.

המוסכניקים הסתכלו על השמן הלא מזוהה (מבחינתם) כאילו ראו עב"ם.

הגדיל לעשות מחסנאי החלפים שאמר שהוא לא מכיר את השמן כי זה שמן חליפי לפי הגדרתו ומבחינתו שמן מקורי זה השמן של פז.

(כמעט נחנקתי כששמעתי אותו אומר את זה :roll:)

פורסם (נערך)
+1.

אולי תפסיקו להתייחס לישראל כאילו אנחנו אמצע מדבר סהרה? התנאים לרכבים בישראל הרבה יותר קרובים ל"אידאלי" מאשר ל"קיצון". אומנם אנחנו במזרח התיכון אבל יש לנו אקלים מצויין.

דיסקסנו וטחנו את זה מליון פעמים, ובכדי לקצר אפשר לסכם זאת כך: רכב מודרני נכנס למוסך פעם בשנה או לאחר 15,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

עדיין לא המציאו את שמן המנוע ופילטר השמן שמחזיקים מעמד 30,000 ק"מ, זה פשוט לא קיים. כמו שכתבו כאן, הרבה פעמים מרווח הטיפולים שמפורסם על ידי היצרן או היבואן מונע משיקולים אחרים שהם לאו דווקא טובת הרכב, בעיקר לטווח הארוך.

איתמר

לא מסכים.

בפונטו איבו שאבא שלי מכר הרכב נכנס לטיפול לפי המלצות היצרן, כל 30 אלף ק"מ.

הרכב נסע 130 אלף ק"מ בשלוש שנים(טווח יחסית ארוך).

המנוע יצא פרפקט בבדיקה(כל האוטו יצא פרפקט בבדיקה)

*אציין רק שהיינו מביאים שמן משלנו למוסך, קסטרול מגנטק.

*קרוב ל85% מהנסיעות היו בתנאי שיוט(בינעירוני).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נזק של בוצה וחיסכון בטיפולים רואים בטווח הארוך, לא אחרי 3 שנים או 130,000קמ.

ממליץ לצפות:

חלק1

[video=youtube;KC-SxrsgEwo]

חלק2

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה הקשר לגיל הרכב? אנחנו מדברים על המנוע בלבד 130K הם 130K.

מה זה בשבילך בטווח הארוך? 300K ?

חשב את עלויות הטיפול עד הק"מ הזה בשגרה לפי היצרן מול שגרת המה שמתחשק לכם ותגיע לעלות שיפוץ מנוע בקלות.

פורסם

כבעלים של סיוויק מודל 2000, דרישת היצרן לטיפול כל 10,000 ק"מ. אני מבצע 30,000 ק"מ בשנה.

האם באמת יש הבדל משמעותי בין הרכב שלי לבין כל כך הרבה רכבים אחרים שם הדרישה לטיפול היא כל 15,000 ק"מ ?

מה יקרה אם אעשה טיפול כל 15,000 ק"מ ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

farkash7 ארוך טווח מבחינתי זה מספר הקסם שכולם בארץ מפחדים ממנו - 200,000ק"מ למנוע בנזין.

הבדל בין טיפול כל 15,000 ל30,000 במהלך 200,000קמ עומד על 6 טיפולים סה"כ.

בוא נגיד שאת הטיפולים הרגילים עם פלאגים, רצועות, משאבות וכו' תשאיר למוסך המורשה, בין-לבין תיכנס למוסך רגיל ותעשה החלפת פילטר ושמן בעלות של כ₪250, אז ₪1500 זה מה שישבור אותך? זה עלות של שיפוץ מנוע? עדיף מנוע משופץ מקומי (שגם ככה תעשה אצל מי שייתן את ההצעה הכי זולה, כי אם חוסכים אז עד הסוף) מאשר מנוע סגור מקורי מהמפעל?

פורסם (נערך)

אתה טוען טענה בלי שום עובדה על סמך סרטון שמצאת באינטרנט.

כמה רכבים מודרניים עם שגרת טיפולים של 30K ק"מ ע"פ היצרן אתה מכיר שעברו 200K ק"מ?

כמה מהם נזקקו לשיפוץ מנוע?

שיהיו לכם נתונים מוחשיים אני אאמין לכל מני תאוריות קונספירציה על המניעים של יצרני הרכב.

עד אז אני אטפל ברכב ע"פ המלצת היצרן, אם הוא יגיד כל 10K זה מה שיהיה, ואם כל 30K זה מה שיהיה.

מספיק לזרוק טענות ולהפחיד אנשים בלי סימוכין.

הסקסו החבוטה שלי שאלוהים יודע איזה שגרת טיפולים היא קיבלה עד שהגיע אליי נסעה 220K ק"מ ועדיין נוסעת כמו שד.

היא נזקקה להחלפת סט אטמים וטיפול ראש מנוע ב200K וזה הכול.

אם היא נוסעת כמו שהיא נוסעת 200K לא אמורים לרגש אף רכב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

הסנטה פה של אישתך זה דיזל ?

כי יונדאי מגדירים עבור סנטה פה שיגרת טיפולים:

לדיזל כל 30K או שנה , המוקדם מביניהם .

לבנזין כל 15K או שנה המוקדם מביניהם.

שים לב שבספר הרכב גם לדיזל מומלץ כל 15K או שנה המוקדם מביניהם. בתנאים קשים .

פורסם

כבר ביקשתי סימוכין מאלו הטוענים ששמן מנוע לא מסוגל להחזיק שנתיים\30 אלף ק"מ ולא קיבלתי. אני מטפל לפי מה שהיצרן אומר - מה שרשום בספר הרכב בעברית זהה למה שכתוב בחו"ל. ברור שאתעקש על שמן איכותי במוסך. הם עובדים עם AGIP - זה מספיק טוב?

פיאט ממליצה על Selenia אבל לא נראה לי שיש כזה בארץ בכלל..

אה, ולזה שבא עם שמן ELF למוסך רנו שלא ידע לזהות אותו - ממליץ לך להחליף מוסך לגמרי.. הפישר הכי קטן בעולם הרכב יודע ש-ELF ורנו זה ירח דבש בן עשרות שנים.

:idea:

• תוכן חדש...