Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, תתחדש בן אדם!!

מחר אני אעשה עליו נסיעת מבחן ואחזור לדווח כאן :) אם כבר אתה כאן - אילו דברים היית ממליץ לי לבדוק מחר? במילים אחרות-מהם,לדעתך, המגרעות של הרכב (חוץ ממה שאני קורא בכל מקום,שהרכב רועש כשדוחקים בו..).. 3 שבועות זה מעט זמן, אבל אני מאמין שאתה תוכל לעזור לי כאן :)

ואם אתה כבר כאן 2 (כאחד שנושם את ענף הרכב) יש לי התייעצות נוספת... וזה עידכון גם לכל החברים שכאן - עידכון דרישות..

כתבתי בתחילת השרשור שמחיר וסחירות מבחינתי לא משחקים תפקיד מרכזי. אני מעוניין 'לשנות' את אחת הדרישות. במידה וסחירות היא כן פונקציה-היכן ממוקם כל יבואן? קצת פרטים נוספים- מתכוון למכור את הרכב בעוד(לא מדע מדויק) 3-5 שנים (כנראה באמצע, נגיד 4).

אני מאוד מאוד רוצה לדעת, וגם כאן זה לא מדע מדויק - מה הפער,באחוזים+-, בין המחיר של לוי יצחק למחיר שהרכב יימכר במציאות. כלומר, ידוע לי שלוי יצחק משמש כמחירון לביטוחים וכאלה אבל הוא לא באמת המחיר שרכבים נמכרים ולזה למשל יש המון משחק (לראיה ההבדלים בין מה שאנשים,גם כאלה בעלי עניין, מפרסמים ביד2 כמחיר שהרכב שלהם נמכר -לבין לוי יצחק. שמתי לב שבינו לבין לוי יצחק יש הבדלים שמגיעים לפעמים גם ל15%!)

אתן דוגמא שאני מכיר - הונדה שומר על הערך שלו ובמקרה האישי שלי - לא נמכר אף פעם מתחת למחירון לוי יצחק. אני 'ידוע' כאחד ששומר על הרכב, מטפל רק במורשה+טיפולים בזמן+קילומטרז' נמוך= הרכבים שהיו בבעלותי בשנים עברו נמכרו כמעט תמיד במחירון, תוך יומיים לשבוע מהרגע שפירסמתי.

אבל - זה הונדה. ואני מודע לזה שהונדה ידועה כמשהו מיוחד. אני לא אקנה הונדה יותר, כי פשוט כל הרכבים של 'מאיר' נמוכים בצורה מחרידה. אפילו הCRV של הונדה נמוך לי במושב ליד הנהג..

עכשיו לשאלתי - מבחינת הדגמים הבאים, אני רוצה לדעת בכמה אני הולך 'לאכול אותה' בעוד נגיד 4 שנים. הדגמים: טראקס,קרוסאובר,XV,מוקה. עם דגש על הטראקס והמוקה. אגב, למי שמתפלא איך הוספתי את המוקה והXV--- אז ככה, החלטתי שהם יהיו הbackup שלי במקרה שה2 הראשונים ייכשלו. מה אעשה עם הגובה של הכניסה והיציאה? זה לא משהו שאני ממש רוצה לעשות, אבל זה בערך לשים 'שייבות' מתחת למושב ולהגביה אותו. אני עליתי היום לדקותיים על XV שעשו לו את זה ומשם המחשבה שאצליח להעתיק את זה גם למוקה. זה לא באמת שייבות, זה איזה מבנה שעליו מולבש הכיסא. זה אך ורק במקרה שלא תהיה ברירה וה2 הראשונים ייפסלו. אני מצטער מאוד על האורך, בגלל השעה המאוחרת והיום הקשה שעבר על כוחותינו אני פחות מפוקס. מקווה שרובכם הגעתם עד לכאן. אם כן- עזרתכם בבקשה :)

תודה :)

נכון שיש לי את הרכב תקופה קצרה יחסית אבל אני יכול לומר שאני נהנה מכל נסיעה.

חשוב מאד שבתור התחלה תגדיר לעצמך צרכים . מה אתה מחפש מה יותר חשוב ממה, ובעיקר להבין ששם המשחק הוא תמורה לכסף ושאין מצב שכל פרמטר יהיה מושלם ובחלק מהדרישות גם תצטרך להתפשר. אם חשוב לך גובה ומרווח ואבזור אבל מהצד השני המנוע קצת רועש אני מאמין שזאת לא סיבה לפסול את הרכב כי בסופו של דבר מתרגלים לכל ומה שנראה לך בעייתי היום בעוד חודש כמעט ולא תשים אליו לב.

הגיר הרציף זה משהו שלוקח קצת זמן להתרגל אליו אבל אחרי שמבינים איך הוא עובד ולומדים לשחק גם עם המנופים הקטנים על ההגה זה באמת נסבל ולא מפריע כמו שחשבתי והתמורה הגדולה היא בתצרוכת הדלק שהיא באמת מצויינת.

כל זמן שחברות הביטוח עובדות עם מחירון יצחק לוי זה המחירון הקובע בשוק.

חשוב להבין שבניגוד לעבר היום מחיר מחירון הוא המלצה בשוק החופשי והיחידים שיכולים לשלם ללקוח מחירי מחירון אלה חברות הטרייד אין של היבואנים שמאלצים אותך לקנות בתמורה לזיכוי אטרקטיבי רכב מהמותג שלהן וכביכול להשאר שבוי של היבואן. אני מעריך שסוזוקי קרוסאובר ששווה היום במחיר הבסיס 120.000 ₪ יהיה שווה בסביבות 30% פחות בעוד שלוש שנים.

העניין העיקרי הוא זה שמותג כמו סוזוקי היום קל למכור ואם אני מסתכל אחורה כמה שנים הוא הפגין תמיד אמינות טובה וביקוש בניגוד יחסית לאופל ולשברולט אבל אין חוקים . אני לא מאמין היום בסיסמאות " זה הונדה, זה טויוטה ..." היום השוק חרא ולמכור זה עניין של מזל בלבד,עם כל תכניות המימון האטקרטיביות שהיבואנים נותנים קשה מאד לא להתפתות ולקנות רכב חדש ולא משומש...

בשורה התחתונה הבחירה שלי בקרוסאובר היתה פשוט מהסיבה שכחבילה נראה לי שהוא נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכל חבריי היקרים,

לא הייתי כאן מיום שלישי, עם סיבה כל כך לא כיפית. הייתי ב'הסגר' בגלל דלקת גרון עקשנית במיוחד, ומדבקת אפילו יותר. נשארתי במיטה בלי אפשרות אפילו להתיישב מול המחשב. 2 הנסיעות שתוכננו על הקרוסאובר והטראקס - בוטלו כמובן... מחר אקבע מועדים חדשים :) ומקווה שאתם עדיין כאן כדי להמשיך לעזור לי :)

לגבי הרכבים - אחרי כל מה שקראתי, אני חושב שאשקול יותר בחיוב את הקרוסאובר על פני הטראקס- כחבילה הכוללת שיותר משתלמת, גם בגלל הסחירות העתידית שנכנסה כאן בתפקיד משנה..

בנוסף, אני באמת מעוניין לדעת מתי קרסו יתחילו עם המכירות של הקשקאי החדש... מישהו כאן העלה את הרעיון לגביו ונדלקתי.. קראתי וראיתי ממש עכשיו מספר ביקורות וידאו (טופ גיר אנגליה בין השאר) והתרשמתי מאוד. אני רוצה להאמין שהוא יתחיל להימכר במחיר כניסה מפתה ותחרותי, אבל ממה שהולך עם חלק מהיבואנים בארץ ידוע שעם מחיר זול מגיע גם איבזור דל מאוד. אם אסתכל מה קרסו מוכרים היום עם הקשקאי (2.0 visia) שנמכר ב150 אלף, אז רק מילה אחת יכולה לתאר את זה...עירום. הייתי אומר אפילו שזה די בושה למכור רכב במחיר כזה עם איבזור כזה, במיוחד שהמתחרות הישירות (קיה ויונדאי) מציעות באותו מחיר הצעה משתלמת יותר מבחינת איבזור. שאלה שכבר שאלתי, אבל אולי לא כולם ראו - האם יש למישהו כאן מידע לגבי הקשקאי החדש- מתי יגיע ארצה?

תודה ושבוע טוב לכולנו :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
שלום לכל חבריי היקרים,

בנוסף, אני באמת מעוניין לדעת מתי קרסו יתחילו עם המכירות של הקשקאי החדש... מישהו כאן העלה את הרעיון לגביו ונדלקתי.. קראתי וראיתי ממש עכשיו מספר ביקורות וידאו (טופ גיר אנגליה בין השאר) והתרשמתי מאוד. אני רוצה להאמין שהוא יתחיל להימכר במחיר כניסה מפתה ותחרותי, אבל ממה שהולך עם חלק מהיבואנים בארץ ידוע שעם מחיר זול מגיע גם איבזור דל מאוד. אם אסתכל מה קרסו מוכרים היום עם הקשקאי (2.0 visia) שנמכר ב150 אלף, אז רק מילה אחת יכולה לתאר את זה...עירום. הייתי אומר אפילו שזה די בושה למכור רכב במחיר כזה עם איבזור כזה, במיוחד שהמתחרות הישירות (קיה ויונדאי) מציעות באותו מחיר הצעה משתלמת יותר מבחינת איבזור. שאלה שכבר שאלתי, אבל אולי לא כולם ראו - האם יש למישהו כאן מידע לגבי הקשקאי החדש- מתי יגיע ארצה?

תודה ושבוע טוב לכולנו :)

אני אענה לשאלה ששאלתי לפני חודשיים בכדי שמי שיירצה יוכל להיעזר בכך- הקשקאי החדשה כבר הושקה ומוצעת בינתיים רק עם מנוע בנזין 1.2 טורבו+ דיזל 1.6 טורבו. המחירים מתחילים מ155 אלף שח ל1.2 טורבו, רמת גימור הרגילה.. ועד ל190 אלף שח לדיזל 1.6 טורבו, רמת גימור הבכירה ביותר.

לצערי, לי זה לא מתאים. יקר מדי.

שיהיה בהצלחה לרוכשים. ותיכף אעלה עידכון לגבי הטראקס שעשיתי עליו נסיעת מבחן שנייה.

שבוע טוב :)

פורסם

שלום חברים יקרים , ביצעתי בשבוע שחלף נסיעת מבחן שנייה על הטראקס . הפעם על ה1.4. אעתיק לכאן את רשמיי מהפוסט החדש שפתחתי (לגבי מסלול לנסיעת מבחן ארוכה) --- מקווה שיהיו לעזר למי ששוקל לרכוש את הרכב, ואשמח לתגובות מכם על מה שכתבתי :)

מה גיליתי על הטראקס שלא ידעתי קודם :

נגד -

*קורה שמאלית מאוד מפריעה בפניות שמאלה. שדה ראייה היה מבחינתי מאפיין חשוב (כפי שתיארתי בשרשור הראשון שלי) וכאן באמת שאני קיבלתי בומבה לפנים. לא התייחסתי לזה בנסיעה הקודמת על ה1.8 אבל בנסיעה הזו שהיתה הרבה יותר ארוכה - הדבר היה מוחשי ומפריע.

בנוסף - שדה הראייה לאחור---כמעט ולא קיים. חלון פיצפון והמצלמה לצורך העניין, עוזרת מאוד (ואני אומר את זה בתור בעלים של רכב עם מצלמה לאחור שאני כמעט ולא מסתכל במה שהיא מראה לי. בטראקס אי אפשר שלא להשתמש בה..)

*חסכו בכל דבר שאפשר! זה ממש מכעיס. באמת. רכב שעולה לא מעט ואין בו תאורה במראת 'איפור' שבסוכך שמש! בחיייאת!! רכב שעולה לא מעט ואין בו הרמה אוטומטית לחלונות בלחיצה (לפחות של הנהג והנוסע לידו. באופל מוקה יש, וזה ממש הפתיע אותי לטובה-- הרמה אוטומטית בלחיצה של 4 החלונות! לא מדובר בסגירה של החלונות עם השלט, אלא על הכפתור בתוך האוטו שצריך להישאר לחוץ כדי לסגור\לפתוח את החלון.) בנוסף אין בקרת אקלים וזה חסר. במקום זה קיים חלל מוזר מתחת למסך המולטימדיה והוא נראה ריק! בכלל, מרגיש שהרכב יצא מהתנור כמה דקות לפני הזמן. ראוי לדעתי שהמהנדסים יישבו שוב לסיעור מוחות ויוציאו רכב קצת יותר שלם.

*מנוע+גיר- המנוע מצוין, הגיר מחליף הילוכים בצורה חלקה אבל לטעמי עולה לפעמים מהר מדי להילוך גבוה (כנראה בשביל צריכת דלק) . בשביל זה יש את השליטה הידנית, אבל כאן הם פיספסו!! במקום מנופים מאחורי ההגה או הורדה אמיתית של 'המוט הילוכים' למטה ומעלה --- הם בחרו בכפתורים מאוד לא נוחים לשליטה הידנית. ממוקמים בצד שמאל-למעלה של המוט ובצורה לא אינטואיטיבית. לא נראה לי שאשתמש בהם, לעומת הקרוסאובר של סוזוקי,ששם הרגשתי שהמנופים כל כך נכונים לרכב הזה. עוזר כל כך)

*קופצני מאוד (בדקתי בכבישים של בני ברק, ובאמת שהייתי המום. המתלים ממש נוקשים.)

לטובה-

*בנסיעה ארוכה עם המון פניות (בכבישים שסלולים היטב יחסית לארץ,חשוב לומר), עליות וירידות --- מאוד נוח. כמובן שזה אינדיבדואלי ואמליץ לכל אחד לבדוק לפני שהוא רוכש, אבל לי היה נוח.

*מנוע 1.4 - מצוין! הרגיש ביצועיסט יותר ושקט משמעותית מה1.8.

*האצות (עקיפות) - הגיר מוריד הילוך בזמן ויש מספיק כוח. שזה חשוב.

דברים שאני לא יודע היכן למקם -

אמינות (לא קשור לנסיעה)

צריכת דלק

סחירות עתידית (לא קשור לנסיעה)

אני לא יודע מה להחליט,באמת. מחכה לשמוע את דעתכם. האוטו לא מושלם בכלל, ואפילו פחות מזה. אבל האישה די נעולה..מאוד נוח לנו לעלות על האוטו ולרדת ממנו,שזה באמת-הפרמטר שחשוב לפני הכל...

בכל אופן לקחתי לנו חופשה קטנה בארצנו כדי לחשוב על זה, וגם כמובן- איך לא- לנוח מהחגים :)

שיהיה שבוע טוב :)

פורסם

save השומר - אתה אכן צודק. האישה תמיד תמיד צודקת ואף פעם לא טועה ;)

אני חייב לומר שהחלפתי לא מעט רכבים בחיים שלי, ובאמת שההחלפה הזו הכי קשה. אם אלך על הטראקס זה לא יהיה בלב שלם.. והבחירה תוכרע בעיקר בגלל הגובה של המושב. כרגע בשיכנועים עדינים לבדוק איתה את האופציה של הקרוסאובר עם הגבהה פרטנית למושבים הקדמיים (תיארתי את זה באחת ההודעות, שמים מעין גשטל מתחת למושב שמגביה בכמה ס"מ את הכניסה) . אם לא יילך - טראקס->הנה אני בא..

נראה לי אנשים כאן התעייפו (כמוני) מהפוסט - וכבר בלי כוח להגיב.

שבוע טוב :)

• תוכן חדש...