Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורת חום מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי שלום חברים

אז יש לי בעיה של מנורת חום מנוע שדולקת לי אחרי חצי שעה שהרכב עובד

אני רק יצין שהמנורה דולקת חלש לא חזק

ועוד דבר אני יצין פה שהחלפתי רדיאטור חדש חדש

ושהונטה עובד יפה מאוד נדלקת נכבת

מדובר ברכב מסוג גולף מנוע 1.3 ידני

פורסם
אוקי שלום חברים

אז יש לי בעיה של מנורת חום מנוע שדולקת לי אחרי חצי שעה שהרכב עובד

אני רק יצין שהמנורה דולקת חלש לא חזק

ועוד דבר אני יצין פה שהחלפתי רדיאטור חדש חדש

ושהונטה עובד יפה מאוד נדלקת נכבת

מדובר ברכב מסוג גולף מנוע 1.3 ידני

תתקדם לשעון , ותרשום מה הטמפ שאתה מגיע .

יכול להיות שאין לך בכלל בעיה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

יתכן שהרדיטור סתום.

כשהרדיטור סתום יש קצת קירור ואם יש עוד קצת אוויר מבחוץ החום גבולי. קצת מאמץ (עליה מהירות) וכבר אין מספיק קירור.

תפקיד הוונטה להעביר אוויר ברדיטור כדי שנוזל הקירור שזורם בו יתקרר. אם אין זרימה (כי הרדיטור סתום) אין קירור.

שים לב המערכת בלחץ, אז אם תפתח את מכסה הרדיטור כשהמנוע חם תוכל לחטוף כוויה קשה כזו שחס וחלילה תאשפז אותך בבית חולים.

אם יש לך מד חום, כשהמנוע קר, פתח את מכסה הרדיטור ותפעיל את המנוע וכהשעון יראה לך שהמנוע הגיע לחום נורמלימדוד את טמפרטורת נוזל הקירור ברדיטור. הטמפרטורה הסבירה בסביבות 80-90 מעלות.

אמץ את המנוע וכשהחום עולה מדוד שוב את הטמפרטורה אם יותר מ 90 מעלת השעון כנראה בסדר.

אם הטמפרטורה נשארת בסיסיות 80-90 מעלות והשעון מראה שהמנוע חם סימן שיש כנראה זיוף בשעון החום. בכל מקרה הטמפרטורה היא לא צריכה לעבור 100 מעלות ( רתיחה) כשהמכסה פתוח.

יתכן גם שאחד מהצינורות גומי במערכת הקירור רקוב. מבחוץ הצינור נראה טוב, אבל בפנים הדופן משוחררת וחוסמת את הזרימה.

אל תזניח את הענין כי אם המנוע באמת מתחמם הדבר יכול לגרום לנזקים יקרים כמו אטם ראש מנוע והרבה יותר.

אם אתה לא מבין מספיק כדאי לך לשקול לגשת למוסך אמין לבדיקה.

שלמה דן גדרון

פורסם

מנורת חום מנוע לא אמורה להדלק חלש עקב בעית התחממות המנוע

מנורת חום מנוע לא עובדת כמו שעון חום או שהיא דולקת או שלא

כנראה שי לך בעיה בחיווט בין היונית ללוח השעונים /מינוסים ומפלי מתח בלוח השעונים / יונית חום לא תקינה / יונית חום לא מתאימה.

• תוכן חדש...