Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטרטר מחליק פיגו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לאחרונה נתקלתי בבעיה חדשה באוטו.

זה קרה לי פעם ראשונה לפני 4 ימים ומאז קרה לי עוד כמה וכמה פעמים.

מה שקורה זה שאני נכנס לאוטו, לוחץ על הברקס מכניס מפתח מסובב והאוטו לא משמיע רעש של הנעה.

מדובר בפיגו 206 1.4 אוטומאטית שנת 01

לאחר כמה פעמים פתאום כאילו משהו נתפס והאוטו מניע חלק ובשניה.

לאחר כמה פעמים שהתופעה חזרה החלטתי לחקור את העניין והבנתי שבהנעה כן יש רעש מסויים, בהתחלה זה היה נשמע כמו משאבה שעובדת, אבל הבנתי אחרי שפתחתי את המכסה מנוע שמדובר בעצם בסטרטר שמסתובב על ריק!

יש לציין כי אין שום רעש של חריקה או שחיקה או שיפשוף כאשר אני מנסה להניע והסטרטר מנותק, זה פשוט נשמע כמו מנוע חשמלי שמסתובב על ריק.

בעצם מה שקורה כאשר התקלה מופיעה זה אני מנסה להניע, יש סטרטר הוא פועל ושומעים אותו, אין שום רעש של חיכוך או שפשוף מתכת במתכת(כלומר זה לא שהגלגלי שיניים שם מתחככים אחד בשני) והאוטו כמובן לא מניע, ככה אני משחק עם הסוויץ כמה דקות כשלפתע באחד מסיבובי הסוויץ פתאום המנוע מניע כאילו כלום לא קרה חשוב לציין שגם בהנעה אין שום רעש של חיכוך, כלומר זה לא שפתאום הסטרטר נתפס בפליי וויל.

הדבר הראשון שאני רוצה לעשות זה לנסות לבדוק את הבעיה בעצמי לפני שאני פונה למוסך ולכן אודה מאוד לכל מיש שמכיר או יודע איך לגשת לעניין, מה לבדוק לפני הפירוק ובמידה ויש צורך לפרק משהו אז הוראות בסיסיות לאיך ומה לפרק.

יש לי ידע טכני גדול, כלים והרבה אומץ :)

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם (נערך)

בזמן שאתה מפעיל את הסטרטר נשלח זרם חשמלי לאלקטרומגנט שתפקידו כפול, הוא משלב גלגל שינים אל השיניים בזר של גלגל התנופה.

בסוף המהלך כשגלגל השיניים כבר משולב מתחבר זרם חשמלי גבוהה אל מנוע הסטרטר שמתחיל לסובב את המנוע. גלגל השיניים של הסטרטר

מחובר אל ציר הסטרטר דרך מצמד. כנראה שהמצמד (שנקרא בנדיקס בלשון החשמלאים) שחוק ולכן הסטרטר מסתובב אבל לא מסובב את המנוע.

קרוב לודאי שאם תפרק את הסטרטר ותחליף את הבנדיקס, הבעיה תיפתר.

עריכה אחרונה על ידי מוסך אמ הדרך
טעות דפוס
פורסם

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!

האם בנדיקס שחוק אכן יכול לגרום לסימפטום של פעם מחליק ופעם לא?זה הגיוני?

אם כן האם יש לך אפשרות להפנות אותי למישהו שמוכר את החלק הזה שנקרא בנדיקס או לחילופין אולי אתה מתעסק עם כאלה דברים?

שוב תודה!

פורסם

תודה על התגובה דני, הייתי במוסך בסביה שלי ואמרו לי שמה שיכול לגרום לתקלה זה או הסולונאיד שאחראי על זריקת הגגש שעל הסטרטר קדימה ובכך בעצם לחבר את הסטרטר למנוע או הבנדיקס עצמו שמחליק על הציר של הסטרטר.

בהנחה והסטרטר עובד ומסתובב בהנעה האם יכול להיות שהסולונאויד אכן תקול? כי למיטב הבנתי הוא זה שגם אחראי בעצם להפעלת הסטרטר.

• תוכן חדש...