Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התסריט שאני מפחד ממנו, שמדובר בחוב "רדום" ועכשיו שאני אעשה רעש אז יבינו שהאוטו כבר לא ברשותה ויעדיפו לממש את המשכון.

מכיוון שאני לא בקיא בנושא (כפי שניתן לראות), אני מנסה להבין האם התסריט שאני מתאר הוא דמיוני ואז כמובן שאפנה לבנק

ואם הוא לא דימיוני, אולי עדיף קודם לפנות לעורך דין. (דרך אגב מישהו יכול להמליץ על עו"ד בנושא?)

פורסם

אני מאמין שאין חוב ומדובר בטעות שהמישכון לא הוסר.

אם אתה רוצה עו"ד, אני יכול להמליץ על חבר פורום בשם עו"ד רומן קוגן הכינוי שלו RK, הוא מתמצא היטב בתחום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

טכנית ניתן - כן.

אני לא מוצא סיבה לעשות את זה. זה מחליש את הבטחון שלכאורה נוצר לטובת זה שחייבים לו כסף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

דיסקו - אתה בטוח לגמרי במה שאתה אומר לגבי רישום שיעבוד במשרד הרישוי?

למיטב ידיעתי משרד הרישוי לא רושם שיעבודים אלא רק עיקולים, רכב מעוקל אכן חסום להעברת בעלות.

אגב דעתי לגבי העניין - רוב הסיכויים שהחוב שולם מזמן וקצת לחץ על הבנק יביא להסרת הרישום ברשם המשכונות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן. 45

לשעבר:

פורסם

עדכון קצר: דיברתי עם הבנק, הם העבירו את זה הלאה,

נראה כמו משהו שיקח שבוע שבועיים, ואז אני אקבל מכתב תשובה בדואר.

יחי הבירוקרטיה.

פורסם (נערך)
אני לא יודע אם הגברת משלמת או לא.

אני קצת חושש מכל התהליך,

מכיר אולי כתבות או פסיקות בנושא?

אני רוצה לקבל עוד מידע בטרם אני מתחיל לפנות לאנשים, להגיע מוכן יותר. (במיוחד לאור העובדה שקניתי את הרכב מסוחר ):|

בוצע כאן סלט ובלבול שלם לגבי המשמעויות של שני המושגים. ראשית, כן, הסעיף "שעבוד מכל סוג" כולל בתוכו את המשכון.

צויינו כאן הדרכים הטכניות בהן "רושמים שעבוד" על רכב לעומת משכון אך האמת היא שעניין זה פחות רלוונטי. שעבוד הינה מילה כללית לציון הכפפת נכס או מספר נכסים לנושה, בצורות שונות ומשונות. מקור המושג מפקודת החברות ומשמש לרוב לשעבוד נכסיה של חברה כדי לקבל עדיפות בסדר הנשיה, ביום הדין, ויום הדין הינו כינוס נכסיה של חברה לקראת פירוק (להבדיל, כמו שהסכם ממון לרוב נכנס לתוקף ביום הגירושין).

משכון הינו שעבוד מסוג "שעבוד ספציפי" של נכס מסוים, והמילה "שעבוד" על גבי רישיון הרכב באה להזהיר כי קיימת הכפפה של הנכס לנושה, קיימים יחידות רשמיות במשרד המשפטים בהן רושמים את השעבוד הנ"ל, לפי המקרה הרלוונטי- רשם המשכונות, רשם החברות או רשם האגודות השיתופיות.

הסיבה כי לא ניתן להעביר בעלות כאשר רשום שעבוד וכן ניתן כאן רשום המשכון הינה מצחיקה כעצובה- המחשבים של השניים אינם מקושרים. היות ומשרד הרישוי מבצע את ההעברה הוא מגביל את עצמו בנהליו שלא לעשות כן כל עוד רשומה האזהרה, אך מיאן לעשות את הקישור אל משרד המשפטים (כמדומני ישנה הצעת חוק בנושא), והסתפק בהחתמת המשעבד בהתחייבות למחיקת המשכון ברשם הרלוונטי לאחר הסרת הרישום.

נקצר את הסיפור, בעיקרון, החשיבות לסוג השעבוד הינו קדימות הנושה בסדר הנשיה על פני נושים אחרים. כיוון שגם "שעבוד" הרשום ברישיון הרכב מתייחס לנכס הספציפי (לעומת שעבוד כללי שיתגבש ביום פשיטת הרגל חו"ח ויהיה שני לנושים להם יש שעבודים ספציפיים על נכסים מסוימים), כמוהו כשעבוד ספציפי/משכון של הנכס הספציפי, הבעיה היא בדרכי המימוש שלו- משכון ניתן לבצע ישירות בהוצל"פ ואילו שעבוד, לרוב, יש לפנות תחילה לבית משפט לקבלת פס"ד. בהקשר זה, כן, משכון הוא "יותר חזק".

לגבי פסיקה בנושא, הנושא הרלוונטי לגביך הינו מה שנקרא "תקנת השוק" (חוק המכר) ו"עסקאות נוגדות" (חוק המטלטלין). העובדה כי מדובר בסוחר רכב דווקא לטובתך כיוון שתקנת השוק חלה על העוסקים בתחום המסוים. כמו כן, עניין תום הלב מחוק החוזים רלוונטי גם הוא.

אך אל נלך רחוק מדי, כאשר המשעבד מבקש להסיר את השעבוד, הוא מתחייב למחיקת הרישום ברשם הרלוונטי. כיוון שהשעבוד נמחק מרישיון הרכב, הרי כי בהכרח הבנק חתם על הטופס הנ"ל- http://media.mot.gov.il/PDF/RISHUI/FormExampleLoanerCancellation.pdf

וניתן להסיק כי הוא התחייב למחיקת הרישום וניתן לדרוש זאת ממנו.

יש לציין כי האמור לעיל אינו ייעוץ משפטי, להרחבה בנושא ועוד שאלות פנה אלי בפרטי

עריכה אחרונה על ידי david brown
פורסם

ראשית תודה רבה, אכן הצלחת לסדר לי קצת יותר טוב את משמעות הביטויים.

כרגע אני ממתין לתשובה הרשמית של הבנק (עוד שבוע אני אתחיל שוב לפנות אליהם)

וכשאקבל אותה אעדכן.

• תוכן חדש...