Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום רציתי למכור את רכבי,

והגעתי עם הקונים לסניף הדואר.

בסניף הוצע לבדוק משכונים קיימים ואכן הסכמתי להוצאה הנוספת כדי שהקונים יהיו בטוחים.

לפתע חשכו עיני, מתברר שהאוטו ממושכן משנת 2009 (אני רכשתי אותו ב-2012) - כנראה שבזמנו לא בדקתי פרט זה.

כמובן שהמכירה לא התבצעה, כשחזרתי הביתה מצאתי את זכרון הדברים מהקנייה שלי ושם מופיע הסעיף הבא:

המוכר מצהיר בזאת וערב לכך שהמכונית הנ"ל אינה משועבדת בשום צורה שהיא ושאין כל חוב, תביעה או שיעבוד על המכונית הנ"ל. כמו כן שהמכס, מס קניה וכל המיסים הממשלתיים שולמו במלואם ואין כל התנגדות במכס לשינוי בעלות על המכונית הנ"ל

כפי שניתן לראות, אינני מספיק בקיא בנוסף (ובעבר הייתי עוד פחות מכך), למיטב הבנתי יש הבדל בין משכון לשעבוד.

ולכן יש לי מספר שאלות אליכם:

1. האם הסעיף המצוטט מכסה מקרה של משכון רכב?

2. ברצוני למכור את האוטו לזוג החביב, אך הם כמובן מצדם רוצים אוטו ללא משכון, איך אני יכול להסיר את המשכון?

3. איך אתם ממליצים לדבר עם האדם שמכר לי את הרכב (עברו 3 שנים מאז)?

בתודה מראש לכולם

יום טוב ושקט,

אריה

פורסם

שתי אפשריות מול המוכר: בראשונה הוא ניגש בעצמו לרשם המשכונות הקרוב למקום מגוריו ומסיר את המדכון במקום. בשניה, הוא מבקש מהגורם הממשכן, בדר"כ בנק להסיר את הרישום עבורו- בדר"כ לוקח עד שלושה שבועות או תוך 24 שעות אם ממש רוצים לעזור לו

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

1. כן. הוא מכסה.

2. תתקשר לרשם המשכונות בין 8:30-16:00 בטלפון 1-700-70-60-44.

תברר קודם כל לטובת מי המשכון. יש סיכוי טוב מאד שהחוב נפרע זה מכבר, והמשכון לא הוסר כתוצאה מרשלנות.

3. רק אחרי שתדע את פרטי המשכון, תדע אם לבוא אליו עם פרחים או חלילה עם גרזן....

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בגדול המצב הוא כזה:

את האוטו קניתי בחולון, ומפרטי המשכון (יש לי את הדף של רשם המשכונות) זה מופיעה על שם מישהי מהצפון.

עולה לי התהיה שמדובר באפילו עוד יד לפני...

היתה לי עוד התלבטות קטנה האם לפנות לבנק המדובר, מחשש שאולי (במידה והחוב קיים) הוא יחליט לקחת את הרכב? - זאת סיטואציה אפשרית?

פורסם

שאלה נוספת,

בקשר לשאלה הראשונה ששאלתי, מישהו מכיר/שמע/קרא על מקרים משפטיים שבהם המוכר הקודם נתבע על כך שהעביר רכב ממושכן כאשר בזכרון דברים יש התחייבות שכל שיעבוד קודם הוא באחריות המוכר?

פורסם

עדכון קצר:

דיברתי עם רשם המשכונות, לאותה הגברת היו שלושה משכונים, שניים מבוטלים ושלי עדיין פעיל :(

מה אתם מציעים לעשות?

אני קצת פוחד לפנות לבנק, שהם לא יחליטו פתאום לממש את המשכון

פורסם

אם המשכון פעיל, והגברת לא משלמת, הבנק בהחלט יכול לממש אותו.

נסה לדבר קודם עם מי שקנית ממנו, ואם אפשר, גם עם אותה גברת שרשומה כחייבת.

אתה צריך להסביר להם, שזה שאתה לא יכול למכור עכשיו את הרכב גורם לך נזקים כלכליים, שאתה לא מתכוון לשאת בהם.

הקלט את השיחה, אולי תגובתם הראשונית (כשאתה תופס אותם בהפתעה) תסייע לך במידה ותאלץ לתבוע את נזקיך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא יודע אם הגברת משלמת או לא.

אני קצת חושש מכל התהליך,

מכיר אולי כתבות או פסיקות בנושא?

אני רוצה לקבל עוד מידע בטרם אני מתחיל לפנות לאנשים, להגיע מוכן יותר. (במיוחד לאור העובדה שקניתי את הרכב מסוחר ):|

פורסם

משכון הוא רישום שמגיע בדר"כ בעקבות שעבוד. השעבוד הוסר ולכן כנראה שגם המשכון כבר לא רלוונטי. פנה לגורם הממשכן.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
משכון הוא רישום שמגיע בדר"כ בעקבות שעבוד. השעבוד הוסר ולכן כנראה שגם המשכון כבר לא רלוונטי. פנה לגורם הממשכן.

זה מוזר כי ממה שאתה אומר, זה נשמע שמשכון זה יותר רציני משיעבוד

אבל רכב משועבד לא ניתן להעביר בעלות בעוד שרכב ממושכן ניתן (מניסיון :()

פורסם

תתקשר לבנק הממשכן ללא פחד, או בקש מעו"ד שיעשה את השירות הזה עבורך בתמורה לעמלה סבירה.

לדעתי אין לך מה לפחד. הבנק הסיר את השיעבוד מהרישיון, אחרת לא ניתן היה להעביר בעלות, ולכן סביר שהחוב כבר שולם. רוב הסיכויים הן שהבנק לא שלח את מלא הטפסים לביטול המשכון והם יעשו זאת מייד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין שני המושגים? (משכון, שיעבוד)

אני לא מצליח להבין מה יותר חמור, ולמה בכלל יש שני מושגים, ואם השיעבוד הוסר, מה זה אומר שיש עדיין מישכון?

בקיצור אני מבולבל, מישהו יכול לעשות סדר?

פורסם

שיעבוד - מבוצע מול מחשבי משרד הרישוי, און ליין.

מישכון - מול מחשבי רשם המשכונות, באמצעות טפסים שנשלחים ומוקלדים. רשם המשכונות הוא חלק ממשרד המשפטים.

על מנת שרכב ישמש כבטחון לבנק לדוגמא, הוא צריך להירשם בשתי המערכות.

שיעבוד במשרד הרישוי נרשם על גבי רישיון הרכב, ולא ניתן להעביר בעלות ללא הסרתו.

מישכון ברשם המשכונות - כאמור אינו דבר שמבוצע און ליין אלא נדרשים טפסים ידניים שנשלחים לרשם המשכונות, מוקלדים למחשב ורק אז תופסים. אגב, שילמת בדואר משהו כמו 100 שקלים - אותה הבדיקה באינטרנט, ישירות מול מחשבי משרד המשפטים עולה רק 11 שקלים...

במקרה שלך, כנראה שגורם הממשכן/ משעבד (בנק?) - ביצע את ההסרה של השיעבוד במשרד הרישוי, ושלח או לא שלח את הטפסים לרשם המשכונות, אבל בדרך משהו נתקע והמישכון לא הוסר. אגב, רשמת שהיו שלושה מישכונים, ושניים הוסרו. כלומר יכול להיות שהבנק בכלל לא היה מודע לשלישי. בנק ממשכן רק פעם אחת, אין צורך בזוגות של מישכונים או שלשות.

אגב, הוראות בנק ישראל מחייבות היום את הבנקים להסיר את המישכון בתוך 30 יום מהרגע שהחוב בגינו מושכן הרכב הסתיים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

תודה רבה על ההסבר,

עוד שאלה בנושא.

האם יש משמעות משפטית לרכב שהוא ממושכן אבל לא משועבד?

כלומר האם עדיין יכולים לקחת אותו?

והאם יתכן שבכוונה הסירו רק את השעבוד ולא את המשכון?

פורסם

כן, עדיין יכולים לקחת אותו.

נניח שהפקיד בבנק עשה 'קומבינה' עם החייב, קיבל 2000 במזומן בתמורה להסרת השיעבוד במשרד הרישוי...

עזוב, אתה לא שם.

תפנה לבנק ותדרוש הסרת השיעבוד, או פנה לעו"ד שידבר עם הבנק בשפה שהוא מבין.

לשעבר:

• תוכן חדש...