Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעיקר של מפורסמים.

לעניננו, את הצמיגים שיש לי כרגע רכשתי משומשים מבחור שהגדיל את מידת הג'אנטים שלו, ונסע עליהם סה"כ כ5K ק"מ (קיבל אותם עם הרכב מהחברה).

את זה אתה יודע כשאתה קונה ישירות מבן אדם ורואה את הק"מ בלוח אצלו ומבין שמיד החליף צמיגים והם באמת חדשים. כשאתה קונה מסוחר אין לך סיכוי לדעת מה וכמה עבר עליהם

פורסם
אתה מתקין את הצמיג לבד או הולך לפנצ'ריה? אז מה ההבדל בין צמיג שאתה קונה ממישהו פרטי לבין צמיג שאתה קונה בפנצ'ריה?

בצמיגים עם כיוון סיבוב מוגדר יש חץ עם כיתוב rotation ולכן אין שום בעיה.

לגבי צמיגים ללא כיוון סיבוב מוגדר קיימת תאוריה האומרת שלא כדאי לשנות כיוון סיבוב לאחר שהצמיג נסע נניח 20-30 אלף קילומטרים בכיוון מסויים.

אני לא בטוח שהתאוריה הזו נכונה ב 100% אבל בהחלט קיימות המלצות לא לבצע רוטציה בהצלבה גם בצמיגים ללא כיוון סיבוב מוגדר.

פורסם

חידשת לי בוקי. גם לגבי כיוון סיבוב מוגדר, וגם לגבי התאוריה.

מה ההיגיון אבל להגדיר כיוון סיבוב עם זה גלגל עגול מכל כיוון שהוא? בגלל החריצים?

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם
מה זאת אומרת? למרבית הצמיגים היום יש צד פנימי וחיצוני - ככה שהוא יכול להסתובב רק לצד אחד

הרבה פעמים מרכיבים את הצמיגים, גם בצד ההפוך, שהתאריך בפנים, או שהתאריך בחוץ, ואם אתה מחליף לדוגמא גלגל ימני קדמי, אם גלגל שמאלי קדמי, אז הצמיג יסתובב לכיוון הנגדי שלו, וזה ממש לא מומלץ, להופך לו את כיוון הנסיעה שנסע.

פורסם

לא מצאתי סיבה הגיונית למה זה לא חוקי?

צמיג במצב "טוב מאוד" יכול לשמש אותך במשך חודשים /שנים תלוי במצב. ואם הוא במצב מצויין ומפירמה ידועה הייתי מעדיף אותו על סיני חדש!!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
חידשת לי בוקי. גם לגבי כיוון סיבוב מוגדר, וגם לגבי התאוריה.

מה ההיגיון אבל להגדיר כיוון סיבוב עם זה גלגל עגול מכל כיוון שהוא? בגלל החריצים?

יש צמיגים עם חריצים "לא כיווניים" ואותם אפשר להרכיב (כשהם חדשים) ללא התיחסיות לכיוון סיבוב. רוב הצמיגים הפשוטים והזולים הם כאלה.

יש צמיגים עם חריצים "כיווניים" - על דופן צמיג כזה יופיע חץ וכיתוב "Rotation" שמראה את כיוון סיבוב הגלגל לאחר הרכבת הצמיג.

חריצים "כיווניים" מאפשרים להשיג תכונות משופרות כמו פינוי יעיל יותר של מים.

יש צמיגים עם חריצים סימטריים, כלומר אין חשיבות לצורת ההרכבה מבחינת צד חיצוני/פנימי.

וכמובן יש צמיגים אי-סימטריים בהם יש חשיבות לצד חיצוני/פנימי. על צמיג כזה יש כיתוב outside על אחת הדפנות והדופן הזו אמורה להיות בחוץ לאחר ההרכבה. בצמיג כזה קיים הבדל בצורת החריצים בצד (ובכתף) הפנימי והחיצוני של הסוליה וזה גם מאפשר להשיג תחונות אחיזה משופרות.

יש גם צמיגים (יקרים יותר למכוניות יקרות או מכוניות ספורט) שמשלבים את שני הדברים הנ"ל - כלומר יש משמעות גם לכיוון סיבוב וגם לצד חיצוני/פנימי בהרכבה.

פורסם

על פי החוק מותר בהחלט, בתנאי שגיל הצמיג המשומש לא יעלה על שנתיים מיום יצורו.

תקנה 322 (ב1) אומרת:

עובד מפעל לתיקון צמיגים ואבובים לא יתקין בגלגלי רכב צמיגים שחלפו 6 שנים

ממועד ייצורם, ואם היו הצמיגים משומשים – 24 חודשים ממועד ייצורם; בתקנת משנה זו –

"מועד ייצור" – המועד המוטבע על הצמיג;

"מפעל לתיקון צמיגים ואבובים" – כמשמעותו בתוספת הראשונה לצו הפיקוח על מצרכים

ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב), התש"ל-1970

אופנוען

• תוכן חדש...