Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

בחיפושיי אחר רכב קטן וחסכוני יחסית,ניגשתי לראות את הפיקנטו (המומלצת לרוב,גם כאן בפורום)

הכל טוב ויפה (גם חיצונית :) ).

בפנים הרגשתי פחות נוח, זו פעם ראשונה שאנהג ברכב מיני ,חוסר הנוחות התבטא בעיקר באי הוודאות בעניין הבטיחות.

כיצד רכב כה קטן יידע להתמודד עם תאונה ?

הרכב צפוי גם לצאת לכביש המהיר,שילוב של רכב קטן מידות ו"תרבות" הנהיגה בארץ זה מתכון לאסון או שאני מגזים ?

אציין כי מדובר ברכב משני במשפחה שתכלית רכישתו היא הגעה מהבית לעבודה (כ-12ק"מ) ותו לו.

יש לי HU של פיוניר שיודע לנגן USB, ישנה גם כניסת AUX בעזרתה אני מחבר את הנייד לרמקולי הרכב ומשתמש בשילוב (נייד+HU) כדיבורית ,אני מאוד מרוצה מהרדיו דיסק ואין סיבה לא להשתמש בו ברכב הבא שלי .

בקרוב החוויה הטכנולוגית הולכת להשתדרג -מחכה להגעת פאבלט בגודל "7 שיוסיף גם אופציה של ניווט ברכב.

התקציב מאוד מוגבל ועומד על 35 אש"ח.

רכב משנת 08-09 יענה למגבלת התקציב, אולי אבחר בסופו של דבר באופציה של תשלום מקדמה ורכישת רכב משנתון מתקדם יותר (וכאן הפיקנטו נכנסת לתמונה).

חשוב שיהיה כמה שיותר בטיחותי כי רכב הוא קודם כל קופסת פח מסוכנת .

תודה

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

אין לך מה לדאוג,אני נסעתי על פנדה 3 שנים ללא שום חשש,הפיקנטו נחשבת לבטיחותית,הבעיה עותר מאחור,המרווח בין הנוסעים מאחור לסוף הרכב קטן.

אבל חזית וצד בסדר גמור.

אל תחשוד מזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב מיועד לנהג ולשקיות מהסופר :) הספסל האחורי בעיקר להגנה מהרכב שנוסע מאחוריי .

עיקר רכבי המיני "מתהדרים" בכניסת USB או בשליטה במערכת מן ההגה כאילו מדובר בחזית הטכנולוגיה .

בשמחה אוותר על איבזור זה לטובת נוחות ובטיחות.

ברבים ממבחני הרכב בודקים האם הדשבורד רך ומעוצד דיו, כאילו זה מה שחשוב בזמן הנהיגה :roll: לדעתי זה מיותר.

מה שכן חשוב, לשבת בנוחות ולהרגיש בטוח ברכב.

במקום עוד כפתור או מראה בסוכך, יותר חשוב להשקיע במושבים נוחים ובהגה שניתן יהיה לכוון להתאמת תנוחת הנהיגה.

חשוב מאוד להשקיע במיתלים כי הם משפיעים על יציבות הרכב, בגלגלים בגודל המתאים -כי הם הקשר היחיד בין הנהג לכביש

ובמקום זה מעדיפים לשים עוד פס קישוט או חישוקי מגנזיום

יצרני הרכב עוסקים במכלולים שיביאו להם את מרבית הרווח ולנו נשאר רק להשלים עם העובדה .

פורסם

כי זה מה שמוכר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפיקנטו היא לא מן החסכוניות ,בטח בהשוואה לרכבי מיני.

האם אוכל למצוא סופר מיני בה צריכת הדלק דומה לזו של הפיקנטו ויחד עם זאת אקבל יותר מהרכב עצמו מבחינת בטיחות ונוחות ?

אין לי בעיה לרדת גם שנתון, הירידה אפילו מתבקשת כי ירידת הערך הגדולה מתרחשת בשנים הראשונות.

פורסם

פיאט פונטו (גרנדה \ איבו או פונטו חדשות) עם המנוע 1250, חסכוני כמו מיני אבל זה סופרמיני מאוד בטיחותית והירידת ערך שלה ממש טובה לקניה כיד שניה.

למרות שקצת הגזמת ומיני כמו פיקנטו תספק את הצורך שלך לגמריי, היא מספיק בטיחותית.

רוצה יותר בטיחותי? תסתכל אצל סקודה סיטיגו \ סיאט מיי - 5 כוכבי בטיחות ויש לה מערכת שבולמת את האוטו אוטומטית אם אתה מעופף ולא שם לב שאתה נכנס במישהו (במהירות עיר - עד 30 קמש) לטעמי האוטו הרבה יותר איכותי מהפיקנטו (לאמא שלי יש פיקנטו ולאח שלי סיאט מיי) אם משומה הסקודה\סיאט לא נראות לך אז תסתכל על יונדאי I10 החדשה.

את הפיקנטו כבר לא הייתי קונה עכשיו, עבר זמנה כבר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לסקודה סיטיגו יש מבצע בחבר עכשיו, הI10 זולה מראש, המחירים מאוד דומים לשל הקיה, הבדלים של 1000-2000

את הפיאט אפשר למצוא משומשת בהרבה יותר זול.

פורסם

אין לי שום קשר ל"חבר".

האם כל דגמי פיאט באים עם גיר ידני\רובוטי או שאפשר למצוא גם רציף\אוטומט ?

ושאלה נוספת ,במידה ויש פיאט עם גיר שאינו רגיל, האם הגירים האלה מפגינים אמינות?

לדעתי ,רכישת רכב שאינו חדש, נכונה יותר (בגלל ירידת ערך ברכב חדש) ,האם היא גם אפשרית מבחינת האמינות כאשר מדובר ברכבי פיאט ?

פורסם

אין כזאת פיאט לא רובוטית או ידנית.

זה יחסית דיי אמין, לא שומעים פה בפורום על תקלות, בדגמים הראשונים אולי היה קצת, אם תקנה 2010 ומעלה נראה לי שיהיה טוב.

אם אתה מסוגל פיזית לנהוג על ידני זה הרבה יותר משתלם.

פורסם

לא מסוגל לנהוג על ידני (עניין בריאותי).

לגבי המחירים ,כנראה שאני מפספס משהו אקוטי, מחירי הרכבים (חוץ מפיאט שכרגע בסימן שאלה בגלל הגיר הרובוטי) גבוהים בהרבה מן התקציב ההתחלתי שלי .

גם אם אשלם מקדמה, ישאר לי סכום מאוד גבוה(דומה לגובה המקדמה ואף גדול ממנה) שאין לי ביד .

מה אני מפספס ?

אם אין לחם-לא אוכל עוגות :)

פורסם

חבריקו תעשה גוגל, תקרא כתבות בנושא. דווקא הפיקנטו נחשבת מבחינת בטיחות לטובה מאוד (5 כוכבים במבחני ריסוק).

מבין את החרדה (זה רכב בשבילך או לאישה?) והכביש הוא אכן מסוכן, אבל בדיוק בשביל זה עושים את כל המבחנים האלו כדי שתדע מי בטוחה יותר ומי פחות.

• תוכן חדש...