Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש לי דייהטסו טריוס שנת 2000 ויש לרכב תופעה מוזרה שאני לא מצליח להבין ממה היא נובעת...

כאשר אני מדליק מזגן ברכב בזמן נסיע - בדקות הראשונות הכל עובד המזגן מקרר הכל טוב - אבל אחרי כ 5 - 10 דקות המנוע מתחיל לעבד טורים ומפסיק לעבוד כאשר אני עוצר (הרכב בניוטרל). אני לא מצליח להבין למה זה קורה ואיפו צריך לחפש אחר הבעייה - אודה לכם מאוד עם תוכלו בבקשה לעזור לי לגלות ממה נובעת הבעייה.

תודה מראש!

פורסם

אם אתה נותן גז, הרכב ממשיך לעבוד ולא נכבה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, קודם כל תרשה לי להודות לך על הרצון לעזור.

כן, אם אני נותן גז ו/ או לא עוצר ברמזור וכו' המנוע ממשיך לעבוד...

פורסם (נערך)

יש מגבר טורים למזגן - בטריוס הוא פועל על וואקום. הסימפטומים שאתה מתאר אופיניים לבריחת וואקום.

תראה באיזור המצערת מעיין פטריית מתכת שיוצאים ממנה צינורות גומי.

תראה שכולם שלמים ומחוברים (בשני הקצוות שלהם).

אם הכל שלם, יכול להיות שהדיאפרגמה שלו תקועה.

יש לו בורג שלוחץ על אוזן המצערת. אפשר לקרב אותו כך שילחץ יותר טוב. אבל זה לא פותר את הבעיה, אם היא נובעת ממה שרשמתי לעיל

אני אצלם לך את האיזור המדובר, אם אגיע לרכב באור.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
יש מגבר טורים למזגן - בטריוס הוא פועל על וואקום. הסימפטומים שאתה מתאר אופיניים לבריחת וואקום.

תראה באיזור המצערת מעיין פטריית מתכת שיוצאים ממנה צינורות גומי.

תראה שכולם שלמים ומחוברים (בשני הקצוות שלהם).

אם הכל שלם, יכול להיות שהדיאפרגמה שלו תקועה.

יש לו בורג שלוחץ על אוזן המצערת. אפשר לקרב אותו כך שילחץ יותר טוב. אבל זה לא פותר את הבעיה, אם היא נובעת ממה שרשמתי לעיל

אני אצלם לך את האיזור המדובר, אם אגיע לרכב באור.

תודה רבה על ההסבר. אודה לך מאוד אם תוכל לשלוח את הצילום וסליחה על הבורות - מה זה דיאפרגמה?

פורסם

זה מגבר טורים (חדש, מהנט, מחנות חלפים מקוונת. והוא לא של טריוס, אבל דומה מאד. עדיין לא יצא לי להגיע לטריוס של האשה בשעות שאפשר לצלם תמונה ברורה).

הצינור המתכתי שמימין בתמונה מקבל/לא מקבל ואקום, לפי אם הפעלת/לא הפעלת את המזגן. בתוך הקונכיה המתכתית יש דיאפרגמה (מעיין דיסקית גומי) שיחד עם קפיץ דוחפת או מושכת את הבורג שמשמאל.

הבורג הזה פשוט מאד לוחץ על האוזן של המצערת (בדיוק כמו כבל הגז) כשהוא נדחף החוצה, ולא לוחץ על האוזן של המצערת (דהיינו לא "נותן גז") כשהוא נמשך פנימה.

בקיצור, כל האלמנט הפשוט והפרמיטיבי (אך יעיל :D) הזה, אמור "לתת קצת גז קבוע" כל פעם שאתה מפעיל מזגן, בדיוק כאילו שאתה לוחץ טיפונת על הדוושה.

אם דיסקית הגומי שבתוך הקונכיה קרועה- הוואקום לא יצליח להזיז אותה. והיא לא תזיז את הבורג.

אם הקפיץ הנגדי תקוע - הוואקום לא יצליח להזיז את הבורג.

אם אחד הצינורות שמתחברים למע' הוואקום קרועים/סדוקים - לא יהיה בכלל מה שיזיז את הבורג.

ואם הבורג לא זז- אז אין את "תוספת הגז" הקטנה הזו, ואז האוטו "יחנק", "יגמגם", או אפילו יכבה, כי המזגן מעמיס עליו.

אני מקווה שההסבר ברור, ובכל מקרה, בהזדמנות ראשונה שתהיה לי, אצלם לך תמונה אותנטית מהטריוס של הגברת.

IMG_0154.JPG

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
ניקוי מצערת וכוון סלד סרק בסיסי יפתרו את הבעיה לדעתי

תודה על תגובתך. עשיתי ניקוי מצערת יסודי לפני מספר חודשים - והבעייה עדיין קיימת...

פורסם
תודה על תגובתך. המצבר בסדר - עדיין באחריות...

זה טוב שהוא באחריות, אבל לפני שאתה מתחיל להחליף חלקים יקרים, אני ממליץ לך לבדוק אותו ובעיקר את האלטרנטור באמצעות מכשור ייעודי. זה נראה כאילו בסרק אין טעינה מספקת. בהתחשב בכך שהמזגן נחשב לצרכן חשמל כבד, טעינה נמוכה בשילוב מזגן פועל וסל"ד סרק יובילו תוך מספר דקות להתרוקנות המצבר ולהיכבות המנוע.

מניסיון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה מגבר טורים (חדש, מהנט, מחנות חלפים מקוונת. והוא לא של טריוס, אבל דומה מאד. עדיין לא יצא לי להגיע לטריוס של האשה בשעות שאפשר לצלם תמונה ברורה).

הצינור המתכתי שמימין בתמונה מקבל/לא מקבל ואקום, לפי אם הפעלת/לא הפעלת את המזגן. בתוך הקונכיה המתכתית יש דיאפרגמה (מעיין דיסקית גומי) שיחד עם קפיץ דוחפת או מושכת את הבורג שמשמאל.

הבורג הזה פשוט מאד לוחץ על האוזן של המצערת (בדיוק כמו כבל הגז) כשהוא נדחף החוצה, ולא לוחץ על האוזן של המצערת (דהיינו לא "נותן גז") כשהוא נמשך פנימה.

בקיצור, כל האלמנט הפשוט והפרמיטיבי (אך יעיל :D) הזה, אמור "לתת קצת גז קבוע" כל פעם שאתה מפעיל מזגן, בדיוק כאילו שאתה לוחץ טיפונת על הדוושה.

אם דיסקית הגומי שבתוך הקונכיה קרועה- הוואקום לא יצליח להזיז אותה. והיא לא תזיז את הבורג.

אם הקפיץ הנגדי תקוע - הוואקום לא יצליח להזיז את הבורג.

אם אחד הצינורות שמתחברים למע' הוואקום קרועים/סדוקים - לא יהיה בכלל מה שיזיז את הבורג.

ואם הבורג לא זז- אז אין את "תוספת הגז" הקטנה הזו, ואז האוטו "יחנק", "יגמגם", או אפילו יכבה, כי המזגן מעמיס עליו.

אני מקווה שההסבר ברור, ובכל מקרה, בהזדמנות ראשונה שתהיה לי, אצלם לך תמונה אותנטית מהטריוס של הגברת.

NATCO שלום רב. הלכתי לרכב וראיתי שאין שם מגבר טורים כמו בתמונתך - הנה צילמתי את האזור בתמונה מספר 1... בנוסף מצאתי סדק די רציני בקצה הצינור שבתמונה 3 - בהמשך היום אני יתקין במקומו צינור חדש - אולי זה יפתור את הבעייה. ושאלה לי אליך - תסתכל בבקשה בתמונה מספר 2 - האם צריך להתחבר משהו לצ'ופצ'יק שעיקפתי בעיגול האדום?

תודה רבה ושבת שלום. IMG_20140704_091237.jpgIMG_20140704_091332.jpgIMG_20140704_091339.jpg

פורסם
ניקוי מצערת וכוון סלד סרק בסיסי יפתרו את הבעיה לדעתי

על סמך מה אתה קובע חד משמעית שניקוי מצערת וכיוון סל"ד בסיסי יפתרו את הבעיה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום רב.

יש לי דייהטסו טריוס שנת 2000 ויש לרכב תופעה מוזרה שאני לא מצליח להבין ממה היא נובעת...

כאשר אני מדליק מזגן ברכב בזמן נסיע - בדקות הראשונות הכל עובד המזגן מקרר הכל טוב - אבל אחרי כ 5 - 10 דקות המנוע מתחיל לעבד טורים ומפסיק לעבוד כאשר אני עוצר (הרכב בניוטרל). אני לא מצליח להבין למה זה קורה ואיפו צריך לחפש אחר הבעייה - אודה לכם מאוד עם תוכלו בבקשה לעזור לי לגלות ממה נובעת הבעייה.

תודה מראש!

לפני שאתה מחליף חלקים וזורק כסף לחינם בצע סריקת תקלות בכדי לחלץ קוד תקלה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...