Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אילוחה,

הקירור סטוק שמגיע עם המעבד, מארז ת'רמלטק V5. לא עשיתי המהרה כי פשוט לא היה צורך להתעסק עם זה, עכשיו כבר מתקרבת הנקודה שלא תהיה ברירה.

הזאב,

הבנתי והפנמתי, הוזמן זיכרון תואם למק"ט שמותקן במחשב (היותר יקר).

מה דעתכם, כאשר יגיע הרגע לשדרג מעבד, להשקיע במעבר לאינטל/סוקט יותר מתקדם AMD או לרכוש FX8350? האופציה האחרונה תהיה זולה יותר אך אחריה לא תהיה לי אופציה לשדרג ואני רוצה לוודא שזה באמת שדרוג ולא דחיה של הקץ. לפי שיטוט קצר בגוגל משווים אותו בעיקר ל I5 3570K מה שנראה לי עסקה לא רעה תמורת אלף שקלים.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
  • תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקפיץ לטובת שדרוג המחשב שלי

רוצה לקנות:

CPU: I5 4690K

MB: GA-Z97-D3H

RAM: 8GBx2 G.Skill Ripjaws X 1600MHZ CL9 // Crucial Balistix Sport CL9

HD: Samsung SSD Pro 840 256GB SSD // 850 Pro 256GB SSD

CPU Cooling: Scythe Ninja 3 // CM Hyper 212x

Thermal Paste: Arctic Cooling MX4

א. שווה להשקיע בגרסת ה K של המעבד?

ב. האם שווה בכלל להחליף את המעבד ל xeon e3 שהוא I7 בתחפושת עם מהירות שעון נמוכה יותר ובמחיר טוב יותר

ג. דעות על ה SSD, אומרים שזה ה top preformer, האם פספסתי משהו?

ד. עוד דעות?

פורסם

שלום,

א. משקיעים בגרסא זו במידה ומעוניינים לבצע OC זאת אומרת המהרה של המעבד ויש לכך קירור מתאים ודי גדול ( המעבדים האלו לא "קרירים" )

ב. מעבדי XEON מייחדים את עצמם בסט פקודות נרחב קצת יותר עבור השוק המקצועי אליו הם מיועדים ובדרך כלל עם זיכרון CACHE קצת גדול יותר בהשוואה ל I7. אבל... עבור משחקים ששם מהירות השעון היא הקובעת, העדיפות היא ל I7 מהיר מבחינת השעון ללא כל ספק. במיוחד כאשר גם ככה ה I7 ייתן לך 4 ליבות פיזיות ועוד 4 וירטואליות עבור תחום העריכה וכו', כך שהרווחת גם ככה " 8 ליבות " . מעבר לכך אין לזה שימוש.

ג. ה SSD אכן בין הטובים ביותר והאיכותיים ביותר שיש, בדגמי ה PRO כמובן. אבל כיום יש SSD טובים ומעולים גם כן מבית INTEL כגון 730 וכו' אבל בעיקרון? לא משנה איזה SSD מה TOP שיש בין אם זאת אינטל או סמסונג וכו', כולם יבצעו את העבודה כמו שצריך. אתה תמיד יכול לבדוק ברשת לגבי מבחני ביצועים נרחבים מאוד ולהחליט. למרות שעבור המשתמש הרגיל זה שטותי.

ד. עם עוד שאלות.

פורסם

א. שווה להשקיע בגרסת ה K של המעבד?

אתה מקבל תוספת ביצועים בתוספת תשלום. אני גם קניתי את המעבד הזה לאחרונה, לאו דווקה בגלל התוספת הביצועים אלה גם כיון שאני אוהב להתעסק ב-OC.

ב. האם שווה בכלל להחליף את המעבד ל xeon e3 שהוא I7 בתחפושת עם מהירות שעון נמוכה יותר ובמחיר טוב יותר

לא.

ג. דעות על ה SSD, אומרים שזה ה top preformer, האם פספסתי משהו?

בין המומלצים, בחירה טובה.

ד. עוד דעות?

ניתן לחסוך קצת בלוח האם.

אם אין בעיית תקציב אז אפשר להשאר עם הלוח שבחרת, אחרת תשקול את הלוח הזה.

בבורדו.

פורסם

מנצל"ש עם שאלה לגבי SSD - האם ריאלי לשים בלפטופ עם חלונות 8/7, אופיס, מאטלב וכנראה גם סולידוורקס SSD בגודל של 128GB בלבד?

במחשב הנוכחי אין לי מאטלב וסוליד, לכן אין לי סדר גודל.

האם אתם מכירים חיה הנקראת Solid State Hybrid Drive?

סוג של שילוב של SSD עם HD מכאני, עם זיכרון של 8GB כ-SSD והשאר מכני.

פורסם

לשמחתי אין שום תנאי. מה הכוונה?

בוצעו מבחנים ובדיקות ברשת, לקחו כונן קשיח שעבר חיים לא קלים, מאות התקנות שונות, עברו מספר שנים, עדכונים רבים למערכת ( WIN 7 ) ובצעו העתקה בעזרת התוכנה של סמסונג לדוגמא או קובץ IMAGE לכונן ה SSD ובדקו אותו לעומת הקשיח.

מה מצאו? ובכן ב SSD זה לא משנה שום דבר, המחשב טס והיה זריז בכל פעולה ללא שום קשר למצב של הדיסק הקשיח שהיה על הפנים ופשוט לא התמודד עם פעולות בסיסיות בגלל צורת העבודה וסידור הקבצים המכאני.

מה זה אומר? גם אם יש לך מחשב כרגע עם 100GB של מידע ( מכיוון שמתוך 120/128GB כביכול שאתה מקבל הנפח האמיתי קטן יותר כמובן גם ב SSD ) ולכן אתה יכול בעזרת IMAGE או אם זאת תוכנת העתקה של סמסונג, כפי שגם אני בצעתי למחשב ההורים, המידע עובר כולל המערכת ל SSD והכל טוב ויפה ואין שום בעיה.

*** ברור לך שבמידה ואתה מבצע העתקה בעזרת תוכנת סמסונג מהקשיח ל SSD אתה צריך לוודא שיש לך 100GB למול 100GB של שטח פנוי כן? אחרת זה מבאס מאוד לגבי השגיאות והעצירה שתתרחש בזמן העתקה וכו' ואיבוד זמן יקר.

יש קיטים מיוחדים של סמסונג הכוללים כבל ומתאם USB ( גם USB 3 ) עבור ביצוע השכפול הזה מהקשיח של הנייד ל SSD ולאחר מכן כל מה שנשאר זה להכניס את ה SSD לנייד.

נכון, ללא כל ספק שתמיד עדיפה התקנה נקיה ורעננה של המערכת והתוכנות גם על SSD אבל עובדתית, אין בכך שום יתרון או צורך מלבד זה שאם מערכת הקבצים של מערכת ההפעלה פגומה ועברו מספר שנים והתקנות ומחיקות מרובות, אכן, כדאי לבצע התקנה נקיה.

ממליץ לרכוש כונן של 250GB ומעלה. הביצועים טובים יותר וכמובן, לא תאמין כמה מהר תמלא 110GB שישארו לך כשתקנה 120/128.

לגבי התוכנות? תוכנת הסוליד וורקס 2014 64 ביט התקנה מלאה כולל כל התוספות יכולה לתפוס לך גם 5.5 גי'גה בפועל של מקום בכונן.

במידה וזאת גרסאת לייט ללא כל התוספות מסביב או 32ביט וכו', יכולה לשקול גם 3 גי'גה. הכל תלוי.

קח בחשבון שאופיס + אוטוקאד + סוליד + תוכנות שונות + מערכת ההפעלה ( שיכולה לתפוס גם 20-25 גי'גה עם הזמן כולל כל העדכונים אם זאת WIN7 ) וכו', לא נשאר לך שום כלום לפנאי אפילו, במידה ותרצה ותמיד תהיה לחוץ על הנפח.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ במקום לפתוח שרשור חדש.

מה שעשיתי זה ככה:

המחשב עם מעבד E8400 שנתרם על ידי חבר פורום,נשאר עם 2GB RAM.

בנוסף קניתי כונן 1TB, התקנתי עליו חלונות,לא היה לי כח להעביר את כל המידע אז השארתי את הכונן הישן מחובר למחשב, הכונן הישן מפוצץ, כמעט מלא לגמריי.

הכונן החדש תפוס בבערך 170GB.

המחשב שוב התחיל להיות איטי, ניקיתי תיקנתי קבצי REG מחקתי קבצי זבל וזה ממשיך.

שמתי לב שכרום משוגע אצלי, תופס מלא זכרון כשהוא פועל.

יש לי 2 שאלות:

1.אם אקנה סתם SSD ולא אתקין עליו מערכת הפעלה אלא רק אחבר אותו למחשב, המחשב יקבל "בוסט" ?

2.אם אנתק את הכונן המפוצץ,למרות שהוא לא משמש את מערכת ההפעלה, המחשב יעבוד יותר חלק, או במילים אחרות:האם לכונן הנוסף שמחובר למחשב יש השפעה על פעילותו?

תודה !

Miata ND2

פורסם

שמתי לב שכרום משוגע אצלי, תופס מלא זכרון כשהוא פועל.

יצא עדכון לכרום תנסה לעדכן אולי זה יעזור

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם (נערך)

לאחד הבנים שלי יש עדיין מחשב עם E8400. מבציר 2008 פלוס\מינוס (לא בא לי לחפש את הקבלות כרגע). התחיל על 4 ג"ב וקיבל עוד 4 ג"ב תרומה ממחשב דומה של אחיו שהושבת. עדיין ממלא נאמנה את תפקידו בכמה משחקי רשת. עומד לפני החלפה בגלל תחילת לימודים, אבל אשתי כבר מצאה לו תפקיד לעוד כמה שנים.

לאור הניסיון - ההמלצה להוסיף RAM נכונה, כמובן בתנאי שתשיג אותו במחיר סביר (אאל"ט מדובר ב-DDR2 שכבר די יקר וקשה להשגה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...