Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה...

לפני כחודשיים קיבלתי רכב ליסינג מהעבודה יונדאי I25 מנוע 1400 גיר 6 הילוכים (לא מוזכר אפילו באתר של יונדאי).

לרכב כ8000 קילומטר.

ב2000 קילומטר האחרונים התחילה בעיה שמשגעת אותי...

כל בלימה ממש לקראת העצירה בקמ"שים האחרונים האוטו נותן כמו פמפומים של המנוע כאילו עומד להיכבות.

מרגיש כאילו כל ההילוכים יורדים אחד אחרי השני בבום.

התופעה מלווה בנורת ECO שדולקת בהבהוב בזמן העצירה.

הרכב היה כבר פעמיים במוסכים של יונדאי דרך חברת הליסינג כשהם אומרים שזה לא תקלה. ככה זה צריך להיות:roll:

מישהו מכיר את התופעה הזו או יכול לכוון אותי מה להגיד למוסך?

תודה.

פורסם

לא יודע לגבי אופי התקלה ואם אכן מדובר בתקלה, אבל הרכב כן מופיע באתר של יונדאי, ובספר הרכב אין התייחסות להבהוב של נורת הECO אבל כן לגבי מתי היא נדלקת ואיך לבטל את מצב ECO.

עמודים 108 (4-42) ו-110 (4-44):

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2011-i25.pdf

פורסם

עכשיו אני רואה שהתעדכן...

לא ידעתי אפילו שהתיבה היא רציפה כי היא לא מרגישה ככה בשום צורה שהיא.

בכל מקרה לא מצוין שום דבר שקשור איכשהו לתקלה.

פורסם

התיבה היא לא רציפה וגם אין בה 6 הילוכים.

מדובר בגיר אוטומטי פלנטרי רגיל עם 4 הילוכים.

אגב המכירות של ה-1.4 נעצרו בישראל, בטוח שלא קיבלת את ה-1.6?

פורסם

כמו בכל התיבות הרציפות יש כמה מצבים מוגדרים מראש (כביכול טיפטרוניק).

רק לא ידעתי שזה רציף כי גם בDrive הוא עדיין מרגיש גיר אוטומטי רגיל וברוטלי... גרוע אפילו מהAL4 של פיג'ו.

בכל מקרה מישהו יכול להכווין לבעיה ?

פורסם
התיבה היא לא רציפה וגם אין בה 6 הילוכים.

מדובר בגיר אוטומטי פלנטרי רגיל עם 4 הילוכים.

אגב המכירות של ה-1.4 נעצרו בישראל, בטוח שלא קיבלת את ה-1.6?

אם אתה לא יודע אז אל תקפוץ בראש עם טענות חד משמעיות.

אכן מדובר בתיבה רציפה (CVT) בעלת 6 הילוכים וגם המנוע שונה מהדגם הקודם.

גם לנו יש כזאת בליסינג, אני מכיר היטב את התופעה המתוארת.

אגב, גם אני חשבתי שיש קשר למצב ה ECO אך לא כך הדבר, התופעה חוזרת על עצמה גם כשמכבים

את מצב ה ECO.

סתם מתוך התעניינות - מה הצריכת דלק הממוצעת אצלך?

פורסם

בוודאות לא כמו שאמורה להיות...

1ל9 עד 10 במקרה הטוב.

מתדלק כל 350 קילומטר.

אתה טיפלת בבעיה ? ניסית לברר ממה היא ולמה זה בא ?

פורסם

אצלי האוטו עדיין לא הגיע ל 4,000 ק"מ.

על מיכל שכמעט כולו בנסיעה בין עירונית, הצלחתי להגיע ל 1 ל 11.

ברגיל הצריכה כ 1 ל 9 ואפילו יצא לי למדוד 1 ל 6.5 צריכה אמיתית על מיכל עם הרבה נסיעות עירוניות.

מצחיק ועצוב שרכב שאמור להיות חסכוני מאוד (מנוע 1,400 + תיבה רציפה) צורך דלק כמו ג'יפ ואפילו יותר.

לוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר - אתה מתכוון לזה שכשאתה מגיע לעצירה מלאה, קצת לפני שהאוטו עוצר לגמרי יש תחושה

של מעין קפיצה קדימה של האוטו?

הייתי בטוח כמוך שזה נובע ממצב האקו ומצאתי איך מכבים אותו (דרך לוח השעונים, תגיע למצב אקו ולחץ לחיצה ארוכה על הלחצן מימין

וירשם שם eco off), לצערי אין שום שינוי.

קיוויתי שאולי זה ישתפר (וגם הצריכה) אחרי עוד כמה אלפי ק"מ, אך לפי המקרה שלך כניראה שלא כך הדבר.

לא הגעתי עדיין ללנסות לברר את העיניין מעבר לעיון בספר הרכב שלא הניב הרבה בנושא.

אגב, אני להבדיל ממך מאוד מרוצה מהתיבה בסה"כ, העברות לא מורגשות והנסיעה חלקה מאוד (בטח בהשוואה

ל I30 CW שהייתה לפניה עם תיבה אוטומטית 4 הילוכים).

פורסם

לפי הספר רכב נובע כי נורת הECO (אם פעילה) נדלקת כאשר אופי הנסיעה חסכוני ובאה בתור אינדיקציה לכך בלבד וללא שינוי באופי המנוע/תיבת הילוכים.

פורסם

זה מה שאני מבין מהספר ומהפיסקה:

נורת הביקורת ECO היא מערכת המיידעת אותך לנהוג בצורה חסכונית.

זו מוצגת אם אתה נוהג בצורה היעילה בדלק לשם שיפור יעילות הדלק הכללית.

כאשר אתה נוהג בצורה יעילה בדלק

• נורת הביקורת ECO (ירוקה) תידלק ואתה מצוי בתצורת ECO.

אם אינך רוצה שנורת הביקורת תוצג, אתה יכול להפסיק את תצורת ECO ON על ידי לחיצה על לחצן TRIP.

פורסם

רכבי היונדאי במיוחד האקסנטים אף פעם לא היו ידועים כחיסכוניים. סתם בתור השוואה. לאח שלי יש סיאט לאון 1.2 TSI לאחר מתיחת הפנים דגם 2013.

צריכה ממוצעת בעיר עם פקקים ורמזורים 7.5 ליטר ל 100 ק"מ. הוא סוגר בקלות 500 ק"מ בנסיעות עירוניות ואפילו יותר מזה. לגבי התופעה המתוארת אני יכול רק להגיד שכניראה המוסכים מורשי יבואל לא יודעים להתמודד עם התופעה הנ"ל. וגם ככל הניראה לא מעוניינים להגדיר אותה כתקלה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

פה מדברים על ריקול לגיר.

כנראה שיש בעיה ידועה לגיר הזה...

הודעה אחרונה בעמוד שצירפת אומרת שההתייחסות היא לגיר אוטומטי 6 הילוכים ולא לרציפה.

• תוכן חדש...