Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חייל משוחרר, אחרי שנים עם המשפחתית שלא סוחבת את העליות בירושלים אני רוצה להגשים סוף סוף את החלום ולקנות רכב ספורט ראשון.

אני יודע שהתקציב לא בשמיים אבל זה מה שיש בתור התחלה ומשם נמשיך להתגלגל.

ביצעתי הרבה חיפושים, וקראתי המון אבל השרשורים די ישנים וכבר לא כ"כ רלוונטים.

שני האופציות המועדפות עליי כרגע הם פונטו HGT או קליאו ספורט.

יש משהו שדי מפחיד אותי בקליאו, למרות כל הסיפורים על אמינות של הדגם הספציפי אני די חושש מצרפתיות. מוסיף את זה שלכמה מכרים יש או היה קליאו רגילות בעבר והם פשוט היו קטסטרופה, מלא תקלות חוזרות בעיקר חשמליות.

בתקציב הנ"ל אפשר לקנות HGT יחסית די שמורה לעומת הקליאו ספורט שתהיה די גמורה.

מה שדי חשוב לי שיהיה ברכב זה כוח, אני פשוט צמא לכוח. מעבר לזה כמובן שיש את הבקשות החוזרות של אמינות, אחזקה לא יקרה כ"כ וכדו' כמובן שהכל יחסי לרכב ספורט והכל נלקח בחשבון.

עוד שאלה, לפי איזה מחירון רכב אמורים ללכת? ההבדל במחירונים של יד 2 ולוי יצחק פשוטים עצומים (בערך 10K)

אשמח לשמוע את חוות דעתכם, עצות או המלצות נוספות.

תודה מראש.

פורסם

בתקציב שלך הייתי הולך על הHGT , אבל קצת חושש מהאחזקה. ( אוטו שמתיישן לו, שיהיה קשה למצוא אחד שמור ).

לגבי המחירון לוי יצחק הוא הנבחר. כי במקרה של החזר כספי מהביטוח הוא נבדק ע"י לוי יצחק.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

לרכבים הנ"ל אין מחירון, יש מחיר שוק.

מה הכוונה? המחירון (יצחק לוי, יד 2 לא מעניין אף אחד) מאוד נמוך ולא משקף את כמות ההיצע מול הביקוש.

כמו כן הוא לא משקף את "התמורה" שאתה מקבל ברכב כגון הקליאו ספורט מול רכבים רגילים (ובקיצור, הוא לא מתחשב שהיא ספורטיבית מאובזרת ומיוחדת)

בדוק בכמה נסגרו עסקאות על רכבים דומים ועם איזה נתונים בחודשים האחרונים וכך תיהיה לך סוג של אינדיקציה לגבי המחיר.

וכמובן, קח בחשבון שכמו שענה לך "איש המכונית", קח בחשבון שבמקרה של תאונה\השבתה\גניבה (חס וחלילה טפו טפו טפו) אתה תקבל שווי לפי יצחק לוי ולא לפי מחיר קניה.

אתה צמא לכח, מפחד מעלות אחזקה ויש לך רק 20K? רד מקניית רכב ספורטיבי מזדקן. בטח מקליאו ספורט שלא תמצא אחת שמורה במחיר הזה.

הHGT לא חזקה בכלל ולא ברור לי מה ספורטיבי בה.

אתה צריך לקחת בחשבון שיהיה לך להשקיע על יישור קו בנוסף לקניית הרכב.

ואם בכל זאת לא ירדת מהרעיון לקנות רכב ספורטיבי ב20K והצלחת לחסוך עוד 5-10K לתקציב,לדעתי חפש איביזה טורבו 2001-02, הרכב הכי חזק שתמצא מהקטנות, עלויות אחזקה נמוכות מאוד ופוטנציאל אין סופי לכמה כח שרק תרצה מבחינת שיפורים.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובות.

לגבי המחירון, אני יודע שהמחירונים די לא משקפים אבל כמו שכבר כתבתם צריך לקבל פרופורציה מסויימת.

לגבי החזר מהביטוח אם קורה משהו חס וחלילה אני כנראה אעשה צד ג כי שוב הם הולכים לפי המחירון של לוי יצחק כך שלא משתלם לעשות מקיף.

יישור קו נלקח בחשבון, לכן התקציב עומד על 20 ולא 25.

לגבי האיביזות, את האמת פזלתי די הרבה הרבה לכיוונם אבל רובם ממש גמורות או במחיר די משתווה לקליאו ספורט במצב טוב.

פורסם

עוד נקודה לגבי הביטוח.

אתה צריך גם לקחת בחשבון שאם נהג מטומטם נכנס בך באשמתו והרכב שלך מושבת, חברת הביטוח שלו תשלם לך לפי מחירון יצחק לוי.

אני שוב חוזר ומדגיש, לדעתי עדיף לשלם גם 10K יותר על רכב במצב טוב מהרכבים שציינת מאשר לקנות נבלה ב20K.

אני במקומך לא הייתי נכנס להרפתאה שבקליאו ספורט או איביזה טורבו שמוצעת למכירה ב20K.

(וזה אומר לך בעלים של איביזה טורבו 2001 במשך 7 שנים שבבעלותו הייתה גם קליאו ספורט 2002לתקופה קצרה)

פורסם

אתה צודק, זאת באמת נקודה חשובה שלא חשבתי עליה בכלל.

בקיצור לפי מה שאני מבין ממך ומהחיפושים בפורום זה או לקנות אחת ממש שמורה בהרבה מעל המחירון או לוותר על התענוג מראש שזה די מבאס לשני הצדדים.

אם נגיד ואחליט לבסוף לרדת כרגע מרכב ספורטיבי עד שאחסוך מספיק כסף, על מה היית ממליץ בתור רכב ביניים בתקציב הנ"ל? כמובן עם העדפה לרכב כמה שיותר זריז ולא גטס או משהו בסיגנון..

ועוד משהו קטן, ממש אודה לך אם תוכל לרשום בקיצור עלויות אחזקה של האיביזה שלך.

פורסם

ובתור דעה אישית רכב קטן קומפקטי וחסכוני שאמור לשמש בתור רכב ביניים עד לקניית הרכב הספורטיבי (וקח גם בחשבון שלאחר שתסיים לחסוך יכול לעבור המון זמן עד שתמצא אחת ראויה לקנייה) הייתי הולך רק על גטס ידנית 2004-2006.

אמינה מאוד, בעלת עלות אחזקה זולה בצורה מצחיקה וירידת הערך במכירה תוך שנה תיהיה אפסית אם בכלל.

עלויות לאיביזה:

טסט 1300 ש"ח

ביטוח מקיף+חובה לנהג מעל 30 ללא תביעות 3822 ש"ח

טיפול קטן 650 עם שמן יקר מאוד (סינטטי מלא מתוסף אגיפ) אפשרי סינטטי מלא רגיל ולסגור עלות ב450 לטיפול.

דלק בנסיעה בין עירונית רגועה על 100 צריכה 1-17

דלק בהתגרזנות צריכה 1-5 ויכול להגיע גם ל1-1 :)

טיימינג 1200 רצועה מקורית ומשאבת מים תחליפית מניפה מברזל (המקורית זולה יותר אבל מפלסטיק)

קלאץ 2600 VR6 עם גלגל תנופה G60

צמיגים T1R 310 ש"ח לצמיג

בהצלחה.

פורסם

דווקא אם הוא רוצה רכב קטן שהוא לא ספורט, הייתי ממליץ על פיג'ו 206 XS. אם ימצא אחת שמורה, הוא יהנה מאוד (כמובן עם המנוע 1600, 110 כס).

פורסם

הXS אחד מהרכבים האהובים עלי,

אבל למצוא אחת עם מנוע במצב ממש טוב זה קשה מאוד עכב אי שימוש במים ירוקים באופן מוחלט ותמידי ב90% מהרכבים בארץ.

כמו כן חלק גדול מהן סובלות מבעיות חשמל כאלו ואחרות (ידית איתות\סאן רוף\קצרים במערכת השמע)

אם פות"ש מוצא אחת במצב ממש טוב- אכן רכב כיפי מאוד.

פורסם (נערך)

ועוד מידע על ה-XS 16V, מערכת החשמל במודלים המוקדמים (2001) פשוטה יותר (ללא מולטיפלקס) ולא סובלת מבעיות החשמל ש-fish תאר.

אפשר לזהות לפי ידיות איתות שונות:

http://www.firstchoicecarparts.com/uploads/4/3/0/0/4300831/s226119572679804550_p138_i1_w1024.jpeg

http://www.firstchoicecarparts.com/uploads/4/3/0/0/4300831/s226119572679804550_p155_i1_w1024.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Yarin
פורסם

ואוו תודה רבה לכולם על התגובות והרצון לעזור, ממש מעריך.

למה אתה לא שוקל רכבים כמו וולקן,106 ראלי וכו'? רכבים מהנים מאוד שישאירו לך עודף ענק ליישור קו.

106 ראלי/ GTI היה הרכב הראשון שרציתי.

הוא ירד מהפרק בגל החשש שקראתי כאן מספורטיביות מזדקנות אשר נוטות לעשות בעיות.

ובתור דעה אישית רכב קטן קומפקטי וחסכוני שאמור לשמש בתור רכב ביניים עד לקניית הרכב הספורטיבי (וקח גם בחשבון שלאחר שתסיים לחסוך יכול לעבור המון זמן עד שתמצא אחת ראויה לקנייה) הייתי הולך רק על גטס ידנית 2004-2006.

אמינה מאוד, בעלת עלות אחזקה זולה בצורה מצחיקה וירידת הערך במכירה תוך שנה תיהיה אפסית אם בכלל.

עלויות לאיביזה:

טסט 1300 ש"ח

ביטוח מקיף+חובה לנהג מעל 30 ללא תביעות 3822 ש"ח

טיפול קטן 650 עם שמן יקר מאוד (סינטטי מלא מתוסף אגיפ) אפשרי סינטטי מלא רגיל ולסגור עלות ב450 לטיפול.

דלק בנסיעה בין עירונית רגועה על 100 צריכה 1-17

דלק בהתגרזנות צריכה 1-5 ויכול להגיע גם ל1-1 :)

טיימינג 1200 רצועה מקורית ומשאבת מים תחליפית מניפה מברזל (המקורית זולה יותר אבל מפלסטיק)

קלאץ 2600 VR6 עם גלגל תנופה G60

צמיגים T1R 310 ש"ח לצמיג

בהצלחה.

תודה רבה על הפירוט בעלות האחזקה.

דווקא אם הוא רוצה רכב קטן שהוא לא ספורט, הייתי ממליץ על פיג'ו 206 XS. אם ימצא אחת שמורה, הוא יהנה מאוד (כמובן עם המנוע 1600, 110 כס).

הXS אחד מהרכבים האהובים עלי,

אבל למצוא אחת עם מנוע במצב ממש טוב זה קשה מאוד עכב אי שימוש במים ירוקים באופן מוחלט ותמידי ב90% מהרכבים בארץ.

כמו כן חלק גדול מהן סובלות מבעיות חשמל כאלו ואחרות (ידית איתות\סאן רוף\קצרים במערכת השמע)

אם פות"ש מוצא אחת במצב ממש טוב- אכן רכב כיפי מאוד.

לגבי ה206 זה בהחלט רעיון חדש שלא חשבתי על הכיוון בכלל.

הרכב שהעלו פה גם שווה בדיקה.

החשש היחיד שיש לי לגביו הוא הבעיתיות בחשמל של הרכב כמו שאמרו פה (למרות שיש דעה הפוכה גם), היה לחבר שלי 206CC הוא לא יצא איתה ראש ולא יצא מהמוסך, כל שני וחמישי תקלה אחרת.

ושוב תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם

בשנתונים האלו מצב הרכב הרבה יותר חשוב מסוג ודגם הרכב. צרפתייה שטופלה "לפי הספר" תעניק אמינות יותר גבוהה מיפנית שטופלה במוסך מדרכה בחלפים זולים.

מעבר לכך,הייתי מנסה לפזול גם לכיוון אלפא 147/156. בדר"כ אלו רכבים שמטופלים במוסכים יעודים בחלפים מקוריים ושומרים על אמינות לא רעה גם אחרי יותר מעשור. אם תמצא רכב עם היסטוריית טיפולים במוסך מתמחה תקבל בחזרה אמינות טובה וגם הנאה כזאת או אחרת מנהיגה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...