Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום.

לפני מספר ימים הייתי צריך לסדר עניין כלשהו בבנק, ולא הייתי בטוח אם הוא פתוח או לא.

נסעתי לבנק, וכל החניות החינמיות היו תפוסות. עשיתי סיבוב מסביב ולא היה שום מקום פנוי. כמו בור חשבתי לעצמי לעצור בחניית כחול לבן בשביל לבדוק אם הבנק פתוח או לא (עניין של דקה הליכה), וכשחזרתי גיליתי שמוצמד לי קנס על שחניתי בכחול לבן.

התנהגתי בחוסר אחריות מלא, ואני לא מאשים אף אחד ואני פשוט אשלם את הקנס (100 שקלים), אבל יש לי שאלה:

בצידו האחד של הקנס כתוב שאני צריך לשלם בתוך 90 ימים, ומצד שני רשום שאני יכול לשלם עד לחודש השמיני.

בגלל שזהו הקנס הראשון שלי (בתקווה שגם האחרון), השאלה שלי היא לאיזה מהמשפטים אני צריך לצייט לו?

תודה רבה על העזרה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

אני מכיר 90 ימים. אתה יכול לעלות צילום של שני המשפטים או של הקנס מקרוב?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין סתירה בין שני משפטים. 90 יום מהיום זה בערך 20 באוגוסט (שהוא החודש השמיני).

להבא הפעל איזיפארק\פנגו גם בחניה קצרה. היה לי פעם מקרה שבו פקח רצה לרשום לי דו"ח בזמן שכיונתי את האיזיפארק (פחות מדקה לאחר שנכנסתי לחניה, ובעודי יושב במושב הנהג).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבי קיבל קנס ב25 שניות. הוא עצר, נכנס לחנות לשלם למוכר על קנייה שביצע כמה ימים לפני כן, אחרי 25 שניות הוא יוצא והפקח צועק לו אל תיסע. התקמצן על שני שקלים ושילם 100. קורה. ייתכן והייתה עילא לביטול הדו"ח. אני מניח שפקח צריך להמתין כמה שניות לפני נותן דו"ח במיוחד אם אין מדחן בקרבת מקום. בנתניה זה קורה המון שהמדחן נמצא במרחק של 2-3 דקות הליכה מהחניות. מצד שני, בשביל מאה שקלים לא התחשק לו להתעסק בזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני מכיר 90 ימים. אתה יכול לעלות צילום של שני המשפטים או של הקנס מקרוב?

הקנס כרגע נמצא ברכב, והוא לא אצלי. אבל אני חושב שאני פשוט לא אשחק ראש קטן ואשלם לפני, פשוט הסתירה הזאת עוררה את סקרנותי. תודה רבה על התשובה.

אין סתירה בין שני משפטים. 90 יום מהיום זה בערך 20 באוגוסט (שהוא החודש השמיני).

להבא הפעל איזיפארק\פנגו גם בחניה קצרה. היה לי פעם מקרה שבו פקח רצה לרשום לי דו"ח בזמן שכיונתי את האיזיפארק (פחות מדקה לאחר שנכנסתי לחניה, ובעודי יושב במושב הנהג).

שחכתי להוסיף בהודעה המקורית שמדובר בסתירה של מספר ימים, ולא של שבועות או חודשים, אבל כמו שציינתי, אני אשלם לפני ליתר ביטחון.

ולפעם הבאה אני אכן אפעיל פנגו, פשוט חשבתי שמרפי לא עד כדי כך מהיר. כנראה שטעיתי :)

תודה על התגובה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

פורסם

סליחה שאני מפריע, יש לי שאלה קטנה.

אם אני עוצר בכחול לבן, מוריד משהוא ומחכה לו חצי שעה ברכב מותנע אפשר לתת לי דו"ח?

הרי זה לא הגיוני שאם נהג נמצא ברכב יכולים לתת לו דו"ח.

פורסם
שמעתי פעם שעד כ15 דקות אין לתת דו"ח. האם זה נכון?

אני הייתי פחות מחמש דקות והביאו לי דו"ח, אז לא יודע עד כמה זה נכון.

פורסם
כן, אבל אתה החנתה את הרכב וירדת ממנו, אני שואל לגבי עצירה ולחכות ברכב מותנע.

הדגשתי במשפט שלך שני מילים, אני מסכים איתך בגלל שמשלמים עבור חניה ולא עבור עצירה, לא שמעתי שהגדירו אי פעם שאחרי פרק זמן מסויים זה נהפך מעצירה לחניה.

פורסם

מעולם לא יצא לי לראות פקח שמעיר לרכב שאין לו תו חניה איזורי, מותנע (וגם לא מותנע) ועם נהג בפנים, שחונה בכחל"ב. הפקחים כן נוטים להשאר במקום יותר זמן בכדי לראות אם אותו נהג דומם את המנוע ועזב את הרכב, בכדי שיוכלו להעניק את הדו"ח המיוחל ולברוח מהמקום.

לעומת זאת, לנהגים ברכבים ממונעים שעומדים באדל"ב או כל איזור אסור אחר, מעירים חופשי, לרבות מתנ"א.

פורסם
כן, אבל אתה החנתה את הרכב וירדת ממנו, אני שואל לגבי עצירה ולחכות ברכב מותנע.

מתוך חוקי העזר של עיריית תל אביב (המסמך המלא):

12. (א) בכפוף לאמור בסעיף 4, לא יעמיד אדם ולא יחנה רכב ולא ירשה לאחר להעמידו או להחנותו במקום חניה מוסדר, אלא אם כן שילם אגרת הסדר חניה.

אני מבין מזה שאסור לעמוד נקודה בכחול לבן לצורך הענין, בלי קשר לאם הנהג ברכב או לא ואם הרכב מותנע או לא.

יש כן לדעתי צורך בשיקול דעתו של הפקח, אם אין הנחיות פנימיות לגבי נוהל/תזמון זה או אחר, כדי לקבוע אם מדובר במישהו ש"זכאי" לדו"ח או לאו.

בחו"ל אגב נתקלתי בפקחים שמסמנים רכבים חדשים בשטח בסימון על הגלגל עם חתיכת גיר, ואם עד הסיבוב הבא שלהם אין תשלום על החניה, ינפקו דו"ח.

פורסם
שמעתי פעם שעד כ15 דקות אין לתת דו"ח. האם זה נכון?

זה 10 דקות, זה רק באיזורי פריקה וטעינה, וזה בהנחה שמי שמחנה שם אכן פורק/טוען.

מקור1, מקור2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בקיצור הפקחים לפעמים הם חסרי התחשבות כאילו אנחנו מוצאים את הכסף ברצפה.

אני לא יודע האם הם צריכים לעמוד במכסות של דוחות ליום או אולי מקבלים בונוסים ובגלל זה הם ממהרים לתת דוחות לרכבים.

אבל קצת סבלונת לפני שאתן לוחצים על ההדק ונותנים דוח.

אבל מהצד השני גם הישראלים לא אצילי נפש, וגם הם לא מתחשבים וחונים איך שבא להם וחוסמים את הכביש כי הם רק קונים סיגריות ואלף ואחת סיבות ותרוצים.

בקיצור רק הוצאתי את מה שהיה לי על הלב. כי לא נוכל לשנות, אולי רק להשתנות...

בהצלחה.

עיצוב פנים

לימודי תואר שני

פורסם

פקח כשהוא מגיע ורואה רכב חונה ללא נהג וללא תשלום ,הוא לא יודע כמה זמן הרכב שם ולכן נותן דו"ח.לגבי ישיבה ברכב בכחול לבן.בתל אביב וראשון לציון מניסיון הפקח אפילו לא מתעכב וחולף על פני.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...