Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב לא מאוד ישן (בצבע לבן), אבל כבר מופיעות נקודות חלודה ופיצוצים בפח במקומות שונים (בעיקר בגג ובחלקים העליונים של הדלתות).

הלכתי לפחח דרך חבר, אחד שהוא מוסך גדול שעובד עם חברות ביטוח רבות, והוא אמר ככה:

'אין מה לעשות.

שמע, אני יכול לעשות לך כל חלק ב-500 ש"ח וזה ייראה מצוין, חדש לגמרי, עבודה יסודית. אבל אחרי שנה-שנה וחצי זה יחזור.

ברגע שזה מתחיל, זה תמיד יחזור'.

לשאלתי מה קורה אצל אנשים אחרים, הוא השיב שכשמגיעים אליו עם דגם הרכב הזה הוא מציע לתקן וישר למכור. אמר שיש לו לקוח אחד גם כן עם אלמרה, שאוהב מאוד את הרכב, והוא מגיע אליו פעם בשנתיים לעשות תיקון.

אני מניח שאם אני אלך לפחח אחר, שאני פחות מכיר ופחות סומך עליו הוא יגיד לי: "אין שום בעיה. אני אעשה את העבודה, רק תן לי כך וכך כסף". במקרה הזה, חוות דעת אחרת אולי תהיה תואמת את צרכיי, אבל אני מנסה להבין אם הדיאגנוזה שלו היא נכונה.

האם הנושא מוכר פה למישהו? האם באמת אין דרך לטפל בזה באופן יסודי וקבוע או לפחות להאט את התפשטות החלודה?

פורסם

זה כמו סרטן.

לחבר כל הגג מחליד לאט לאט,והוא כבר עבר תיקונים רבים. עכשיו החלודה אצלו מתפשטת לדלתות.(פונטו 2001)

אני אומר תתקן שיראה כמו חדש ותיפטר מהרכב.

הקטע שלאבא שלי נהייתה שריטה גדולה בגג שהחלידה.בכל מקום שהוא הלך אמרו לו לא לגעת בזה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

החוות דעת ששמעת עד כה לא היו מוגזמות, אבל כדאי בכל זאת לקחת בפרופורציות.

חלודה בפח של הרכב זאת בהחלט בעיה רציני. בעיקר ככשל במבנה הרכב, החוזק ירד וכל תאונה קטנה עלולה להפוך לקטלנית.

אבל תאמינו או לא, אתם לא הראשונים (או האחרונים) שנתקלים בחלודה.

וכן, חלודה מופיעה בעוד מקומות ויש לכך מגוון פתרונות. (זה בסה"כ חימצון של המתכת ויש מגוון חומרים מעכבי חלודה שמחזיקים שילדות של בניינים משנות ה 30 של המאה הקודמת, חלקים חיצוניים של צנרות ועוד - החיסרון לעולם אין איטום של 100% והבעיה תמיד חוזרת)

בארץ מעדיפים לא להתעסק כי הפתרון הקבוע המצריך עבודה רבה, מדויקת ולא מעט ניסיון.

(חיתוך של המקום הפגוע וריתוך חתיכה חדשה עם צביעה מלאה, החיסרון - יקר)

- בנוסף בארץ יש פחד עז מהמילה "שאסי" או "שלדה" אבל האמת שאם עושים עבודה טובה ונכונה אין סיבה לחשש.

והנה החלק האופטימי: אנשים חיים עם זה.

לוקח שנים רבות עד המצב מגיע לכשל במבנה הרכב או חדירת מים כלשהי.

ועם צביעה טובה וחיפוי ווקס מקצועי פעם בחצי שנה, רוב הסיכויים שהרכב יגיע לאספות לפני שתראה שוב חלודה.

הרכב שנת 2006 אתה יכול להפטר ממנו תמורת גרושים, אבל מי מבטיח לך שגם ברכב הבא לא יהיה מעט חלודה?

זה מה שקורה לכל רכב שהצבע מתקלף ממנו, לא דואגים לחסות את הפח החשוף ונוצרת חלודה.

וכאלה, לא חסרים בארץ.

לדעתי, אתה יכול לצבוע ולעשות ווקס מדי פעם. אם הרכב אמין ובמצב טוב, אין סיבה למכור.

ולדעתי זה עדיף.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם (נערך)

בכל מה שקשור לצבע, האלמרה זה פח אשפה, קילופים, פיצוצים וחלודה כאילו אין מחר.

הצבע המקורי פשוט מתקלף מהפח אצלי, עבודת צביעה (מקורית) ברמה של כפר בשטחים.

פחחים היום לא מתחייבים על חלודה.

עריכה אחרונה על ידי noogie
  • תוכן חדש...