Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם היה צריך לבחוש פחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ceyal, זה לא כיוון דוושת גז. לא צריך לתת הרבה "מזון" למנוע כדי לקבל הרבה כוח בסל"ד נמוך. מבחינתי זה יתרון שרכב מזנק לאט, אבל מיד אחרי הזינוק אני כן רוצה כוח ואני רוצה המון כוח בתאוצות ביניים בטורים נמוכים כדי בלי לאנוס מנוע לבצע עקיפות מיד ולא להמתין לטורבו או הורדת הילוכים.

מזדה זה דוגמא לא טובה, במקרה יש לי את הסבל לנהוג בדבר כזה מידי יום. יש לה דוושה עצבנית מאוד שלא מאפשרת לתת כוח באופן מדוד, אלא כלום או לקופוץ קדימה. מיד אחרי הזינוק הראשונה נגמר האויר במפרשים (זה כניראה אחד הרכבים המהירים ביותר ב0-10 בלי לתת גז: בפקק זה נורא). מיילא זה, בגלל היעדר מוחלט של מומנט בסיבובים הנמוכים וגיר שלא מגיב, זה רכב שאי אפשר לתמרן איתו. אני מראש שומר הילוכים נמוכים כדי שיהיה אפשר לנסוע. ככה זה לפחות במזדה 2.

מה שאני מנסה להגיד ברשור הזה, שהמנועים של פעם היו בעלי תכונות דיזליות של גמישות ומשיכה על סל"ד נמוך, בעוד שמנועים החדשים לא גמישים ואין להם כוח על סל"ד נמוך. אפילו דיזלים מודרניים מסויימים לאט לאט אבל בטוח מתחילים לאבד את הדיזליות שלהם על סל"ד נמוך.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תאמין לי שזה כן.

אחד השינויים שאפשר לעשות עם מחשב משודרג (ציפ) זה החלפת מיפוי הדלק כך שבזינוק תקבל כוח יותר לינארי.

ובדיוק מזדה זאת הדוגמה הנכונה.

מנוע חלשלוש אבל דוושה עצבנית שמקפיצה את הרכב קדימה (עד שכח המנוע נגמר..מהר..)

רוצה יותר חזק? אין.

תלוי על מה אתה נוהג icon_smile.gif

גם ברכבים חזקים מאד בהרבה מקרים הדוושה מכויילת לעדינות בהתחלת הלחיצה. נתקלתי בזה במיוחד עם מנועים מוגדשים שמקבלים את הכח בסל"ד די נמוך.

זה נעשה בדיוק כדי למנוע מכת גז חזקה מידי.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם (נערך)

למזדה 2 על הנייר יש מנוע טוב, זה מנוע 1.5 על משקל פחות מטונה: מנוע 16 שסתומים מודרני עם הזרקה רב נקודתית ותזמון משתנה. בפועל בהתנהלות היום יומית מנוע אנמי לחלוטין - היעדר מוחלט של מומנט, יותר גרוע ממנועים אירופאיים 1.4~1.6 של שנות ה90' להם היה מומנט זמין על סל"ד נמוך והמנוע הגיב. במזדה המנוע לא מגיב, רק הגיר באיחור של כמה שניות.

צ'יפ עובד מעולה עם מנועי טורבו, במנועים עם טורבו קטן אפשר בקלות לעשות מיפוי שלחיצה קלה תגרום לטורבו לגדוש מהר מאוד. על חשבון של דלק כמובן. אבל עדיין זה לא תגובה מידית של אטמוספרי חזק.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תאמין לי שזה כן.

אחד השינויים שאפשר לעשות עם מחשב משודרג (ציפ) זה החלפת מיפוי הדלק כך שבזינוק תקבל כוח יותר לינארי.

ובדיוק מזדה זאת הדוגמה הנכונה.

מנוע חלשלוש אבל דוושה עצבנית שמקפיצה את הרכב קדימה (עד שכח המנוע נגמר..מהר..)

תלוי על מה אתה נוהג :smile:

גם ברכבים חזקים מאד בהרבה מקרים הדוושה מכויילת לעדינות בהתחלת הלחיצה. נתקלתי בזה במיוחד עם מנועים מוגדשים שמקבלים את הכח בסל"ד די נמוך.

זה נעשה בדיוק כדי למנוע מכת גז חזקה מידי.

לגבי הפסקה הראשונה אתה צודק בהחלט, אותו סיפור בדיוק בהונדה סיוויק (של שנתוני 2008והסביבה)- תגובות דוושות מאוד עצבניות, אני תמיד צוחק על זה שסיוויק 1.8 מרגישה זריזה יותר מהרכב שלי עד 10 קמ״ש.....

בהמשך לפסקה השנייה שלך אתה שוב צודק ואני אוסיף עוד משהו- ברוב דגמי קומפרסור של מרצדס הסופרצ׳ארג׳ר יושב על קלאץ׳ שמטרתו למנוע כניסה מיותרת לעבודה כדי לא ״להפתיע״ נהגים- המחשב מזהה שיש נהג רגוע ופשוט לא נותן גדישה וגם דואג לנטרל את הגדישה בשיוט נינוח בכביש מהיר.

עוד דבר, מצב נסיעה רגיל בגיר, תתחיל נסיעה בצורה רגועה- המחשב ידאג שהנסיעה תתחיל מהילוך שני כדי שהכל יהיה נינוח.

אותה התחלת נסיעה ואות מצב גיר, רק שהפעם תיתן לחיצה בריאה על הדוושה- הרכב מיידית מתחיל נסיעה בהילוך ראשון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...