Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני מתכנן לקנות רכב חדש ממשפחת המיני וקצת נתקל בהתלבטות. התקציב שלי הוא עד 70K למכונית

אני מתכנן לקנות רכב ידני .

חשב לי גם הצריכת דלק כמובן.

בהתחלה חשבתי על הקיה פיקנטו 1L אבל הבנתי שהיא שותה המון דלק ביחס למה שהיצרנים פירסמו ורמת איכות ירודה של הפלסטיקה והבדים

האם יש שחר לדברים ? ואכן כדאי לזנוח אותה ?

כרגע התלבטות שלי היא בין:

שברולט ספארק 1.2L

סקודה סיטיגו 60 כ"ס 1L, בסוכנות אמרו לי שה75 כ"ס לא נמכרת יותר בארץ,יש סיבה מיוחדת ?

פולקסווגן אפ, האחות התאומה של הסיטיגו רק שהיא עם ה- 75 כ"ס ועכשיו נפל האסימון למה הפסיקו עם סקודה 75 כ"ס.

הזמנתי גם נסיעות מבחן למכוניות האלו

הרכב מתוכנן להישאר לתקופה ארוכה 10 שנים לפחות.

וישמש בעיקר לנסיעות עירוניות גבעתיים- פ"ת

כך שגם רצוי שהרכב יהיה אמין מבחינה מכנית.

חוץ מהסוזוקי אלטו שמפסיקים את הייצור שלה

האם יש עוד רכבי מיני שכדאי לקחת בחשבון ?

תודה מראש על העזרה :)

פורסם

בתקציב המדובר ולדרישות שלך - יש לא מעט אופציות.

לדעתי האישית: הייתי ממליץ לך על הניסאן אקו מיקרה 1.2 ידני Visia (סופרמיני!), שברולט ספארק 1.2 ל' ידני LTZ או פיאט פנדה One 1.2 ידני.

על האופציות של הסיאט מיי/סקודה סיטיגו/פולסווגן אפ - הייתי מוותר כי מדובר ברכבים ישנים, ערומים יחסית, שמתומחרים גבוהה לערכם האמיתי (ול-2 הראשונות יש רק שנתיים אחריות).

הפיקנטו טובה אך כמו שציינת בשל צריכת דלק גבוהה לא הייתי ממליץ עליה.

פורסם

היי, גם אני התלבטתי בין הרכבים בקטגוריה הזו, אחרי נסיעת מבחן על i10 ירדתי ממנה,הרכב הרגיש כאילו לא סוחב(להזכירך יש לו 3צילינדרים) ולכן גם ירדתי מהפיקנטו שהיא גם 3 צילינדרים.

החלטתי ללכת על הספארק 1.2L.

סוזוקי קרוסאובר 2017 1.4 טורבו.

סקודה פאביה 2011 ידנית 1.2tsi

פורד פוקוס 2007.פגו' 205 1997.

יונדאי אקסנט 2000,פיאט אונו 1993.

פורסם (נערך)

בוקר טוב

יש לי פיקנטו ידנית 1.0 ואני מאוד מרוצה מהרכב.

לגבי הבדים היו מספר כתמים והם הוחלפו במסגרת האחריות.

לגבי צריכת הדלק דווקא הידני לא רע בכלל אמנם לא הכי טוב שיש.

הפלסטיקה ואבזור עולה על כולם בקטגוריה

צריכת הדלק שלי בעיר בתנאים קשים- מעלה אדומים וירושלים עומד לאחרונה על 14 עד 15 קמ"ל

בהתחלה היה פחות טוב בעד 20 %.

יש גם את האפשרות של הספורט שלוש דלתות מנוע 1.25 ליטר שבוודאי חזק יחסית אך יקרה יותר

אגב הסתכלת על סיאט מיי- נדמה לי שמוכרים 75 כ"ס

עריכה אחרונה על ידי vday
פורסם

אתה יכול לבדוק את הספארק אם היונדאי הרגישה לך חלשה,הייתי בודק גם את הקליאו,ראיתי פרסומת שהם נמכרות ב 74,והיא הרבה הרבה יותר עדיפה מהספארק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתחום המחיר שלך, ואם אתה מתעניין באלטו - בדוק את הסוזוקי ספלאש. מעין הכלאה של אלטו עם המנוע של הסויפט (1.2 ליטר, 94 כ"ס). בגרסה הידנית אמור לעלות כ-70 אש"ח.

אני נוהג בסויפט אוטומטית (מנוע כשל הספלאש), צריכת הדלק שלה נעה סביב 13 קמ"ל בשימוש מעורב, כולל די הרבה עליות (חיפה) ל-16 קמ"ל בבין עירוני טהור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה יכול לבדוק את הספארק אם היונדאי הרגישה לך חלשה,הייתי בודק גם את הקליאו,ראיתי פרסומת שהם נמכרות ב 74,והיא הרבה הרבה יותר עדיפה מהספארק.

הרנו נמכרת במחיר זה לחברים ב''הוט'' הסתדרות המורים, וזה לפני תוספות ואגרת רישוי. את הספארק lt 1.2 אפשר לקנות ב 60 כולל תוספות.

פורסם

תודה על התגובות

איך הצריכת דלק האמיתית של המיקרה ושל הספארק 1.2 ?

והאם הם אמינות מבחינה מכנית לאורך זמן כך שאחרי שנתיים שלוש אני אבלה איתה כל שני ושלישי במוסך ?

פורסם

יש כמה בעלים,לא נשמע משהו מיוחד,אבל שוב הספארק הכי ישנה 2011,לא ממש ישנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש כמה בעלים,לא נשמע משהו מיוחד,אבל שוב הספארק הכי ישנה 2011,לא ממש ישנה.

אכן,הספארק יחסית חדשה,גם אני לא שמעתי על בעיה מיוחדת פרט לגודל הצמיג שהיה קשה להשיג אותו(הבנתי שהבעיה נפתרה).

פורסם
הרנו נמכרת במחיר זה לחברים ב''הוט'' הסתדרות המורים, וזה לפני תוספות ואגרת רישוי. את הספארק lt 1.2 אפשר לקנות ב 60 כולל תוספות.

אין מה להשוות ביניהן, הקליאו מכונית הרבה יותר נוחה, מודרנית ומקטגורייה גבוהה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השוואה נעשה על בסיס המחיר בלבד ורק בגלל שהרנו הוצעה כאופציה נוספת,כמובן שהכל פונקציה של כסף.

פורסם

סבבה , תודה.

אכן הקניה היא בעיקרה על בסיס כספי ולצערי זה התקציב שיש לי לקניה. אחרת הייתי חושב לכיוון הפורד פיאסטה או הרנו הקליאו.

תודה על העזרה :)

פורסם

באזור ה 70K אתה יכול לעלות ליגה ולקנות קיה ריו ידנית במבצע חבר. אפשר לקבל את הרכב גם מסוכניות ליסינג אפס קמ במחיר די דומה

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני כרגע עם ספארק 2011

אם לוקחים בחשבון את כל המגרעות הברורות מאילו של הרכב (קטן, מנוע לא חזק במיוחד). אני מאוד מרוצה ממנו

• תוכן חדש...