Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמלת הוצאת אישורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשני המשלוחים האחרונים ,שקבלתי מגרמניה באמצעות DHL, הופיע בחשבונית סעיף ובו רשום : - עמלת הוצאת אישורים בסך 125 ₪.

כשהודעתי לחברת השילוח שאין צורך באישור של משרד התחבורה מאחר והפריטים המיובאים הם לצורך אישי והם במעמד של "שחרור מהיר".

הם הודיעוני היום ש : - משרד התחבורה קבע שבכל מקרה יש להעביר את תיאור המשלוח לנציגו על מנת שיאשש שהפריטים אכן נמצאים בקטגורית ה"שחרור המהיר" ולכן הם גובים ממני , על כך, עמלה של 125 ₪.

והנה חזרנו שוב למשרד התחבורה שהכין רשימה לשחרור מהיר אבל מחייב שנציגו יאשש שאכן הפריטים הם במעמד זה ואנו משלמים את הקנס בדמות עמלה.

אם זה המצב שבו יש אישור עקרוני אבל צריך אישוש לאישור - מה הועילו המחוקקים בתקנתם.

אני חושב ששוב צריך לקיים מפגש עם משרד התחבורה על מנת לשחרר אותנו מעונשו של אישוש ומן העמלה.

על פריטים בערך של 38 אירו, לרבות תשלום על המשלוח, אני שלמתי כאן בישראל סכום של 370 ₪ (18 ₪ מכס + 60 ₪ מס קניה + 68 ₪ מע"מ רישומון ייבוא פרטני + 37 ₪ אחסנה בממ"ן + 35 ₪ עמילות + 125 ₪ עמלת הוצאת אישורים) - האם זה הגיוני ?

מצא משה

פורסם

מתי אנשים ילמדו ,

לא שולחים עם חברות שילוח מהיר,

דרך אגב 38 אירו אמור להיות גם פטור ממסים לפי התקנות (38 אירו זה פחות מ 53 דולר , )

בקיצור הם מזמברים בכל אפשרות

כך ש 18 ש"ח מכס , 60 ש"ח מס קניה ו 68 ש"ח מע"מ לא היית אמור לשלם. ואת זה לדעתי אתה יכול לנסות לדרוש

דרך אגב , המספרים שלך לא מסתכמים אבל העקרון נשאר זהה ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לאחרונה שלחתי לארץ מס' חלקים לאופנוע שלי מארה"ב ומאנגליה כולם בדואר רגיל

הכי זול, כל הפרטים הגיעו מהר וללא התערבות של שום גורם בדרך.

חלק מהמוכרים אפילו הודיעו לי שלא ציינו (מיוזמתם) את סוג הסחורה אלה משהו כללי

שמכסה את התכולה.

עכשיו אני משתעשע ברעיון להביא צמיגים לקרנף בדרך זו. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם (נערך)

לירון

ההנחייה לאישוש שעשה משרד התחבורה הינה הנחייה חדשה לחלוטין מלפני חודש.

עריכה אחרונה על ידי מצא

מצא משה

פורסם

לירון

כך עובד הספק הגרמני , הוא שולח עם DHL ולי היה נוח לקבל את החלקים בזריזות, אבל כשזה מתחיל לעלות יקר נוותר על זה.

השינוי נובע מהחלטה חדשה של משרד התחבורה מלפני כחודש ימים - הנחייה חדשה לחלוטין.

הסכומים מסתכמים ב -145 ש"ח פטור ממע"מ + 196 ש"ח חייב במע"מ ועל ה- 196 ש"ח יש להוסיף 35.30 ש"ח מע"מ וזה מביא ואותנו ל -377 ₪.

כן למדתי את הלקח ואבקש ממנו לשלוח מעתה בדואר רגיל - ובזאת יפסק הכייף בלקבל את החלקים בתוך שבוע ימים - אם זה המחיר אני אוותר על התענוג של קבלת חלקים בזריזות.

מצא משה

פורסם

מצא, עדיין לא הבנתי למה על חבילה עם ערך פחות מ 75 דולר כולל עלויות משלוח אתה משלם מיסים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כמו בפענוח של חידה בלשית, יש למצא מי נהנה מענין. קרי, למי הולכים ה125 ש"ח. בתוך עמי אני חי, ואני חושד תמיד בכך שפקידים ניכנעים לאניטרסים של בעלי ענין. כלומר- מה פתאום מצא לנכון משרד התחבורה לתקן את ענין האישוש? מי מרוויח מזה? ומי היה בעל ביזמה לכך

אריה

פורסם
לאחרונה שלחתי לארץ מס' חלקים לאופנוע שלי מארה"ב ומאנגליה כולם בדואר רגיל

הכי זול, כל הפרטים הגיעו מהר וללא התערבות של שום גורם בדרך.

חלק מהמוכרים אפילו הודיעו לי שלא ציינו (מיוזמתם) את סוג הסחורה אלה משהו כללי

שמכסה את התכולה.

עכשיו אני משתעשע ברעיון להביא צמיגים לקרנף בדרך זו. - רן

הרויאל מייל האנגלי לא שולח במשקל של יותר מ...2ק"ג

איך אפשר לעקוף זאת?

פורסם
כמו בפענוח של חידה בלשית, יש למצא מי נהנה מענין. קרי, למי הולכים ה125 ש"ח. בתוך עמי אני חי, ואני חושד תמיד בכך שפקידים ניכנעים לאניטרסים של בעלי ענין. כלומר- מה פתאום מצא לנכון משרד התחבורה לתקן את ענין האישוש? מי מרוויח מזה? ומי היה בעל ביזמה לכך

אריה

במקרה הזה - זו לא המדינה, אלא חברות השילוח. הן מצאו דרך להכפיל ולשלש את הרווחים שלהם באמצעות עמלות, אגרות, דמי טיפול, דמי אכסנה ועוד. ומה התירוץ הפופולארי מכולם? אין לנו את הדרך לדעת אם החלק פטור או לא, אז אנחנו בודקים. ״עמלת״ הבדיקה של עמיל המכס והאישור עולים בין 200-300 שקלים. בינתיים משלמים ״דמי אכסנה״. וכן, גם המדינה יוצאת מורווחת: מאחר וחברות השילוח מצהירות על הכל, אז חייבים לשלם מכס (אם צריך) ובל נשכח את המע״מ...

כך לדוגמא חלק שעלותו בחו״ל הייתה 35 פאונד והמשלוח עוד 65 פאונד (כלומר - 600 שקלים), כאשר הוא הגיע ארצה, נאלצנו להוסיף עוד כאלף שקלים(!!!) בגלל הקומבינה הזו.

אגב, נסו להעריך כמה חבילות נכנסות ארצה דרך חברות השילוח האלו, כמה חבילות ״מעוכבות״ בתואנות שונות ומשונות לכמה ימים ועכשיו תכפילו את המספר הזה בחמישה שקלים דמי אכסנה לכל יום... דיל קרוקודיל, נראה לי שרק מזה אפשר להיות מיליונר, לא?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תוכן חדש...