Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוולוסטר 1.6 ידנית שלי סוגרת שנתיים אוטוטו, ובסוף השנה (אחרי כשנתיים וחצי) אני מתכנן להחליף למשהו חדש.

קריטריונים מרכזיים:

1. צריך להתאים למשפחה עם תינוקת + עגלה + תיקים (בקיצור בגאז' מעל 350 ליטר).

2. צריך להיות לה כוח (לוולוסטר 140 כ"ס, יהיה נחמד להישאר באותה רמה או אף לעלות).

3. חסכונית כמה שאפשר בדלק.

4. עדיפות גבוהה לגרסה ידנית.

5. אבזור פנימי עשיר בהחלט יהווה יתרון (בוולוסטר יש מסך מגע גדול, מערכת שמע לא רעה בכלל, כסאות חצי-ספורטיביים, דש-בורד מעוצב בצורה דיי מוחצנת וכו').

6. כמו הוולוסטר, אני מתכנן עליה לשנתיים וחצי-שלוש לכל היותר, לכן קריטי שתשמור על הערך שלה כמה שאפשר (לדוגמא: רנו לא בא בחשבון).

7. בהתחשב בעובדה שהיא תירכש באזור נובמבר14-פברואר15, כדאי לקחת בחשבון צפי למתיחות פנים צפויות לדגמים הנבחרים.

8. 5 דלתות (הצ'בק) או סטיישן בלבד. (סדאן לא בא בחשבון).

בגדול - אני מאוד מרוצה מהוולוסטר, ואפילו היעדר הדלת החמישית כמעט ולא מפריע (אבל 3 דלתות לא בא בחשבון בגלל הכסא תינוק).

אבל לקנות עוד וולוסטר פעם נוספת מרגיש לי קצת טיפשי.

כמו כן - מכיוון שיש לי "חבר", אז תזמון המבצעים גם מהווה שיקול משמעותי מאוד (הנחה של בין 7-13 אלף שקל למכוניות ברמת מחיר כזו).

האופציות שחשבתי עליהן:

1. יונדאי i30 - בעצם אותה גברת בשינוי אדרת, הכל מוכר, המנוע כמעט זהה, אופציה לטרייד אין, החסרון היחיד שאין גרסה חזקה בידני (רק 1.4 חלש).

2. קיה סיד - אותו כנ"ל, עיצוב מעניין, אבזור פנימי עשיר מאוד (אפילו קצת יותר עשיר מיונדאי לדעתי), אבל גם כאן אין ידנית.

3. מאזדה 3 2.0 - עיצוב נאה, שדרוג בעוצמה (165 כ"ס) אבזור עשיר, אבל אין גרסה ידנית.

4. פורד פוקוס 2.0 - אבזור עשיר, שדרוג בעוצמה (170 כ"ס), אבל אין גרסה ידנית חזקה ולמיטב ידיעתי שמירת הערך שלו מוטלת בספק, וכבר יש מתיחת פנים שעדיין לא הגיעה ארצה.

5. הונדה סיויק 1.8 - יש ידנית עם 140 כ"ס, אבזור עשיר, אבל העיצוב החדש (אחרי מתיחת פנים) מרגיש לי קצת אנמי, והדגם כבר בן שנתיים, אז לא ברור העתיד של מתיחת פנים הבאה לדגם.

6. סיאט לאון - בגירסת 5 דלתות, יש 180 כ"ס ב160 אש"ח (יקרה מדי), או 105 כ"ס לא רלוונטית כי היא חלשה.

אשמח לדעתכם,

על מה כדאי ללכת וכמובן מדוע?

ואם יש עוד אופציות מעניינות שפיספסתי, כמובן אשמח לשמוע!

בברכה!

יונתן.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסביבות המחיר הזה אפשר לקנות אופל אסטרא טורבו דיזל 2000סמ"ק ידנית 6 הילוכים, אף רכב מאלו שציינת לא מגרד את הגחון של מומנט שיש לרכב דיזל. כבונוס הרכב יהיה גם חסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי הלאון 1.2 הכי מתאימה לדרישות שלך - הסתכלות על נתון ההספק בלבד היא שטחית, למנוע ה-1.2 זמינות כח משמעותית יותר טובה ממה שהייתה לך בוולוסטר ואפילו נתון מומנט גבוה יותר (הזמין מ-1400 לעומת 4850 גבוהים ורועשים ביונדאי). אפילו נתון התאוצה הקלאסית ל-100, הלאון זריזה מעט יותר.ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לאון - היחידה עם טורבו (אתה רוצה את זה!) לצד גיר ידני. אפילו הדגם ה"חלש" יתן לך תחושת זריזות שלא נופלת מהוולסטר ולמעשה כנראה מתעלה עליה. היא מאובזרת בשפע אפילו בגרסאת הבסיס (ואם היא תספק אותך מבחינת כוח, חסכת לא מעט כסף).

:idea:
פורסם (נערך)

נהגתי בוולוסטר הרובוטית (של חבר - כותב כאן לא מעט). מול הפאביה / יטי 1.2TSI שהיו לי בזמנו, הוולוסטר לא הרגישה חזקה יותר - יתכן והיתרון הזה קיים ומגיע במהירויות תלת ספרתיות שאינן חוקיות במיוחד. ל-1.2TSI יתרון של זמינות כוח טובה מהותית מסל"ד אפסי (וכמובן יתרון מומנט). מעבר לכך, נגיד וכן תרגיש חוסר בכוח - תמיד תוכל להתקין קופסא (TMC) המעלה את ההספק לאיזור 130 כ"ס / 21 קג"מ, או לצרוב תוכנה לאיזור 145 סוסים / 23 קג"מ. ואז, בלי צל של ספק, הוולוסטר תרגיש לך חלושה / עייפה / עצלה מאשר ה-1.2TSI.

אם יש לך את הזמן להמתין לסוף השנה - אל הפוקוס המתוחה (ולקוות היטב שהיא תיובא ארצה בשידוך ל-1.0EB125 וה-1.5EB182), ואתה מודע למגרעות שלה (תא הנוסעים פחות מרווח משל מרבית המתחרות, כך גם לגבי תא המטען שלה - צנום ביחס לאלו של המתחרות), אז תמתין - תקבל יותר בסעיפי הנאה מנהיגה ונוחות הנסיעה. בנוסף, היא אמורה להגיע מעט מאובזרת יותר ולטעמי היא גם נאה יותר מהותית.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

"אבל לקנות עוד וולוסטר פעם נוספת מרגיש לי קצת טיפשי" מסכים איתך ואכן זה כייף לגוון , אבל למה לא לנסות ולרכוש וולוסטר גודשת ? תוכל לבצע טרייד ולחסוך הרבה כאבי ראש .

פורסם

את האמת שהצלחת להרגיז אותי, עם משהו מאוד שטותי שכתבת:

"6. כמו הוולוסטר, אני מתכנן עליה לשנתיים וחצי-שלוש לכל היותר, לכן קריטי שתשמור על הערך שלה כמה שאפשר (לדוגמא: רנו לא בא בחשבון)."

רנו שומרת על הערך בדגמים האחרונים דווקא בסדר גמור. פחות מ10% לשנה ירידה במחירון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגמריי מצטרף להמלצה על הלאון. אני בעצמי נוהג על הלאון 1.2tsi ידנית. נכון אמנם הסוסים לא בשמיים סה"כ 105 כ"ס, אבל הרכב מאוד זריז

המומנט מעולה 17.8 קג"מ שמתקבלים החל מ1550 סל"ד. 5 דלתות עם מראה של 3 שזה מאוד שימושי עבורך. בתא המטען תמצא 341 ליטר.

הרכב מאובזר ומפנק וצריכת הדלק טובה מאוד יחסית לרכב גודש. בנסיעה רגועה ובנהיגה משולבת אני עושה בכיף 1:14.5

בשורה התחתונה הרכב מהנה לנהיגה ברמות.

פורסם

"6. כמו הוולוסטר, אני מתכנן עליה לשנתיים וחצי-שלוש לכל היותר, לכן קריטי שתשמור על הערך שלה כמה שאפשר (לדוגמא: רנו לא בא בחשבון)."

רנו שומרת על הערך בדגמים האחרונים דווקא בסדר גמור. פחות מ10% לשנה ירידה במחירון.

אתה בטוח שדגמים מקבילים של מאזדה/הונדה/פולקסווגן לדוגמה לא שומרים ערך יותר? (לא בדקתי)

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אתה בטוח שדגמים מקבילים של מאזדה/הונדה/פולקסווגן לדוגמה לא שומרים ערך יותר? (לא בדקתי)

קח דוגמה משפחתיות בנות 3, כולן בסביבות 80-85 אלף ש"ח, גם הרנו כך.

יוצאת הדופן היא הקורולה שלפעמים שומרת על איזור ה90 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הליאון אכן תתן את המענה הטוב ביותר לדרישותך.

ירידת הערך היא אולי הספק העיקרי כאן.

לגירסת ההצ׳בק עתידה להצטרף בקרוב גירסת סטיישן נאה ומרווחת.

לדעתי, לאון עם מנוע 1200 ידני או 1400 רובוטי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אין כרגע 1,400 סמ״ק רובוטי בלאון. וגם אין 1,400 סמ״ק האצ׳בק, שזה כנראה ה-דגם שפותח השרשור מחפש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ציינת ירידת ערך וחסכוניות בדלק כשיקולים משמעותיים.

צריכת דלק היא שיקול משמעותי רק אם אתה נוהג הרבה. או אם השיקול שלך הוא סביבתי ולא כלכלי.

ירידת ערך וצריכת דלק אלו שיקולים כלכליים סבירים ומקובלים. עם זאת, מי שאלו שיקולים משמעותיים עבורו לרוב לא מחליף רכב כל שנתיים וחצי-שלוש.

הכי לגיטימי להתפנק ולהחליף כל שלוש שנים אבל תהיה מודע לכך שכלכלית מדובר בהפסד גדול. ההבדלים בצריכת הדלק וירידת הערך בין החלופות זניחים לעומת העלות של ההחלפה כל 3 שנים.

בקיצור אם אתה בכל מקרה מחליף כל 3 שנים אז שיקולים אלו בד"כ זניחים.

אהבתי את ההצעה של האסטרה, אם דיזל מתאים לך. מנסיוני עם דיזל מודרני מדובר בתענוג גדול.

גם נראה לי שיש הרבה טעם בהמלצות על הליאון.

נראה שאתה מאוד מרוצה מהוולוסטאר שלך. אולי תשאר איתה? כי נראה שטרם מצאת חלופה מספקת. מספיק שתשאר איתה עוד שנתיים ובכסף שתחסוך יפתחו לך אופציות נוספות (ליאון 1.8 לדוגמא). וגם ייתכן שיגיעו מודלים אחרים מעניינים.

פורסם
בסביבות המחיר הזה אפשר לקנות אופל אסטרא טורבו דיזל 2000סמ"ק ידנית 6 הילוכים, אף רכב מאלו שציינת לא מגרד את הגחון של מומנט שיש לרכב דיזל. כבונוס הרכב יהיה גם חסכוני.

בהחלט אופציה מעניינת!

מהקצת שיצא לי לנהוג על דיזלים (בעיקר מסחריות), המומנט שלהן דיי ממכר,

יכול להיות שזו באמת תהיה אופציה.

רק לא הצלחתי למצוא אותה בקטלוג של אופל.

לדעתי הלאון 1.2 הכי מתאימה לדרישות שלך - הסתכלות על נתון ההספק בלבד היא שטחית, למנוע ה-1.2 זמינות כח משמעותית יותר טובה ממה שהייתה לך בוולוסטר ואפילו נתון מומנט גבוה יותר (הזמין מ-1400 לעומת 4850 גבוהים ורועשים ביונדאי). אפילו נתון התאוצה הקלאסית ל-100, הלאון זריזה מעט יותר.ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן.

אני חייב לציין שאני אוהב את איך שהיא נראית מבחוץ,אבל בפנים כל הגרמניות תמיד מרגישות לי קודרות ומשעממות בטירוף. קצת פוגע בתחושה הכיפית כשנכנסים פנימה לרכב שחור ומרובע.

אפילו שכאן מרגישים שיפור ניכר בעיצוב פנים, עדיין הכל קצת "מרובע".

נהגתי בוולוסטר הרובוטית (של חבר - כותב כאן לא מעט). מול הפאביה / יטי 1.2TSI שהיו לי בזמנו, הוולוסטר לא הרגישה חזקה יותר - יתכן והיתרון הזה קיים ומגיע במהירויות תלת ספרתיות שאינן חוקיות במיוחד. ל-1.2TSI יתרון של זמינות כוח טובה מהותית מסל"ד אפסי (וכמובן יתרון מומנט). מעבר לכך, נגיד וכן תרגיש חוסר בכוח - תמיד תוכל להתקין קופסא (TMC) המעלה את ההספק לאיזור 130 כ"ס / 21 קג"מ, או לצרוב תוכנה לאיזור 145 סוסים / 23 קג"מ. ואז, בלי צל של ספק, הוולוסטר תרגיש לך חלושה / עייפה / עצלה מאשר ה-1.2TSI

אין ספק שהסוסים הקוריאניים קצת עייפים לעומת הגרמניים, במיוחד עם תיבה לא מבריקה שיש ביונדאי (גם הידנית), אבל בין זה לבין 35 כ"ס הבדל, על מומנט כמעט זהה (17 לעומת 17.8), לא נראים לי כמו רכב באותה רמת מרץ.

אם יש לך את הזמן להמתין לסוף השנה - אל הפוקוס המתוחה (ולקוות היטב שהיא תיובא ארצה בשידוך ל-1.0EB125 וה-1.5EB182), ואתה מודע למגרעות שלה (תא הנוסעים פחות מרווח משל מרבית המתחרות, כך גם לגבי תא המטען שלה - צנום ביחס לאלו של המתחרות), אז תמתין - תקבל יותר בסעיפי הנאה מנהיגה ונוחות הנסיעה. בנוסף, היא אמורה להגיע מעט מאובזרת יותר ולטעמי היא גם נאה יותר מהותית.

הבעיה המרכזית כאן - זה שמבצע חבר על פורד יש עכשיו, והבא כנראה עוד שנה, שזה ממש גבולי לזמן שתיכננתי להחליף רכב

"אבל לקנות עוד וולוסטר פעם נוספת מרגיש לי קצת טיפשי" מסכים איתך ואכן זה כייף לגוון , אבל למה לא לנסות ולרכוש וולוסטר גודשת ? תוכל לבצע טרייד ולחסוך הרבה כאבי ראש.

לא יכול להגיד שלא השתעשעתי באופציה הזו, אבל ההבדל במחיר עצום ולדעתי לא מספיק מוצדק. ה140 כ"ס בהחלט מספיקים לי, 40 כ"ס נוספים לא מצדיקים תוספת של עוד 50 אש"ח

אחרי שמכרתי רנו מגאן ב600 שקל, ואחרי שגיסי עם קליאו בת שנתיים (1.2 65 כ"ס) פשוט לא מוצא קונה, ואחרי כל המרור שאכלתי מרנו, לא חוזר לחברה הזו בזמן הקרוב (אם בכלל). חבל לפתוח את זה מעבר.

ציינת ירידת ערך וחסכוניות בדלק כשיקולים משמעותיים.

צריכת דלק היא שיקול משמעותי רק אם אתה נוהג הרבה. או אם השיקול שלך הוא סביבתי ולא כלכלי.

ירידת ערך וצריכת דלק אלו שיקולים כלכליים סבירים ומקובלים. עם זאת, מי שאלו שיקולים משמעותיים עבורו לרוב לא מחליף רכב כל שנתיים וחצי-שלוש.

הכי לגיטימי להתפנק ולהחליף כל שלוש שנים אבל תהיה מודע לכך שכלכלית מדובר בהפסד גדול. ההבדלים בצריכת הדלק וירידת הערך בין החלופות זניחים לעומת העלות של ההחלפה כל 3 שנים.

בקיצור אם אתה בכל מקרה מחליף כל 3 שנים אז שיקולים אלו בד"כ זניחים.

אני לא נוהג הרבה (הרכב הנוכחי עם פחות מ27K על השעון), אבל אני גר בחיפה, אז הרבה מהנסיעות כוללות טיפוס הרים, ולא בא לי רכב חלש מצד אחד, ומצד שני: הרים=בזבוז דלק מוגבר, לכן העדיפות היא לרכב קצת יותר חסכוני מהממוצע (לא מחפש חיסכון של אלטו, אבל בכל זאת).

אהבתי את ההצעה של האסטרה, אם דיזל מתאים לך. מנסיוני עם דיזל מודרני מדובר בתענוג גדול.

גם נראה לי שיש הרבה טעם בהמלצות על הליאון.

נראה שאתה מאוד מרוצה מהוולוסטאר שלך. אולי תשאר איתה? כי נראה שטרם מצאת חלופה מספקת. מספיק שתשאר איתה עוד שנתיים ובכסף שתחסוך יפתחו לך אופציות נוספות (ליאון 1.8 לדוגמא). וגם ייתכן שיגיעו מודלים אחרים מעניינים.

אכן אין כרגע רכב "מושלם" שאני סגור עליו 100%, מצד שני, אני מודע למגבלות, ולא נמצאים בשוק הרבה רכבים עם פוזה כמו של הוולוסטר, לצד שימושיות סבירה+ ורכב שלא קורע את הכיס ביומיום.

בקיצור - כמו שוודאי שמים לב,

אני מאוד אוהב את הוולוסטר שלי, וגם עם המגרעות - היא מבחינתי הטוב מכל העולמות (דיי אנרגטית, עם פוזה ולוק צעיר, לא קורעת מבחינת דלק, ושימושית יחסית עם בגז' גדול).

אני מחפש חבילה דומה, אבל עם הדלת החסרה. כך שהקטנטנה (שבינתיים גדלה בקצב מפחיד) תוכל להסתדר ברכב גם בעתיד הרחוק יותר, עם העגלה, והאופניים, והתיק, והבוסטר, וקופסת הצעצועים ועוד.... לא יודע איזה שטויות שצריך להכניס לרכב.

ואם בע"ה תגיע עוד אחת/ד מתישהו בשנתיים הקרובות, אז גם שזה לא יטריד אותי מבחינת מקום ברכב.

בברכה!

יונתן.

פורסם

+1 לאסטרה דיזל, עשיתי נסיעת מבחן לא מזמן- רכב נעים ונוח מאוד, המון כוח (בעיקר המון מומנט) ותגובה בריאה לכל לחיצה.

אין ספק שיהיה הרבה יותר "נמרץ" מכל וואגית tsi שלא תביא, גם 1.4.

שלא נדבר על האמינות והשקט, דיברתי עם כמה בעלי מוניות- הרכב נחשב אמין מאוד ללא תקלות מיוחדות.

• תוכן חדש...