Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה המחיר שלה? (האופל)

וגם מישהו זוכר מתי בד"כ יש אופל ב"חבר"? (אם אני זוכר נכון זה אמור להיות לקראת סוף השנה)

בינתיים נראה כאילו היא המובילה בחבורה, עם תחרות רק מצד ההונדה (שאף אחד לא הזכיר כאן בינתיים).

רק שאני לא מוצא גירסת 5 דלתות שלה, וזאת של 4 דלתות עולה 145 אש"ח (המון מעל התקציב שלי).

כמו שציינתי - 4 דלתות לא בא בחשבון מבחינתי (תקראו לזה קיבעון אנטי ישראלי... לא רוצה סדאן).

למרות ההמלצות - על סיאט אני כמעט בטוח אוותר בסוף (לא יודע, משהו בVAG מטריד אותי, בעיקר בתחום האובדן ערך לאורך זמן, ובכללי אני לא כל כך מתחבר לתוצרת הזולה של VAG, היחידות שעושות לי את זה זה אודי).

עריכה אחרונה על ידי JMG

בברכה!

יונתן.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופל אסטרה 5 דלתות עולה 140k לידני ו150k לאוטומט.

פורסם

יונתן, במקום בלעסוק ב"נדמה" לי - סע בלאון 1.2TSI. אל תסתכל על הנתוני נייר (שד"א, יונדאי ידועים בתור יצרן עם נתונים שקריים. בפורומים של שקודה וסיאט בבריטניה, מדדו ל-1.2TSI הספקים אמיתיים של כ-110 עד 112 כ"ס) - תנהג ותבין את הפערים בעצמך. ה-1.2TSI מרגיש זמין ונמרץ יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסכים עם RS.המומנט אולי אותו מומנט שמופיע על הנייר אבל מציאות קצת שונה מדף נתונים.תראה באיזה סל"ד הוא מתקבל בכ 3000 סל"ד יותר מוקדם.זה מורגש המון במיוחד בעליות כפי שאתה מתעניין.עם קופסת "פלא" אתה מקפיץ את הנתון ל 130 סוסים ו 22 קג"מ וזה כבר הרבה "בשר".פה גם מנוע אטמוספרי בנפח 2.0 יתקשה לעמוד בקצב שלו.תעשה נסיעת מבחן

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

כפי שאמר CIVIC, גם אם נתון המומנט - על הנייר - דומה, הרי שבמציאות הדרך בה הוא מתקבל שונה לחלוטין. בפוקוס יש 16.8 קג"מ (קג"מ אחד פחות מאשר ב-1.2TSI) והוא מתקבל אי שם סביב 4500 סל"ד (לעומת 1550 סל"ד). בפועל פשוט מרגיש אחרת לגמרי - האטמוספרי רוצה וצריך להיות בסל"ד בינוני עד גבוה בכדי להיות יעיל, בעוד שה-1.2TSI מרגיש זמין כבר מ-1500 סל"ד ועד 4500 סל"ד (מעל זה הוא מאבד מכוחו).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בינתיים נראה כאילו היא המובילה בחבורה, עם תחרות רק מצד ההונדה (שאף אחד לא הזכיר כאן בינתיים).

רק שאני לא מוצא גירסת 5 דלתות שלה, וזאת של 4 דלתות עולה 145 אש"ח (המון מעל התקציב שלי).

כמו שציינתי - 4 דלתות לא בא בחשבון מבחינתי (תקראו לזה קיבעון אנטי ישראלי... לא רוצה סדאן).

בינואר קניתי הונדה סיווק האצ'בק ידנית כמעט חדשה (9000 ק"מ). מאז נהגתי בה 6000 ק"מ. לי היא מאוד מתאימה.

לדעתי עולה 126 אלף כחדשה וכנראה שיש מקום להתמקחות. חפש שוב באינטרנט.

ה 4 דלתות לא באה בידני והקשר היחיד שלה להאצ'בק הוא השם, הסמל והמנוע. כל השאר שונה. ה 4 דלתות יותר יקרה עקב שערי מט"ח והיותה אוטומטית. אמורה להיות זולה יותר, הגם שהיא גדולה משמעותית.

עיון חוזר בדרישות שלך מעלה שהיא עומדת בכולן, למעט בדרישת האבזור. אבזור בסיסי יחסית למקובל. עם זאת, לאחרונה הוצעה עם מערכת מולטמדיה שאולי משפרת את המצב.

קטנה מעט מהמקובל למשפחתיות. אבל תכנון פנימי נוח ו 400 ליטר נגישים של תא מטען. לנו עם שני כסאות בטיחות מאחור אין בעיה בכלל. אני 1.90 ואשתי 1.77. מי שמחפש רכב מרווח במיוחד יתאכזב. מניח שמרווחת מהוולוסטר הנוכחית של פות"ש.

אני מניח שמה שכתבו לך לעניין עוצמת המנוע הטובה בסיאט 1.2 טורבו מדוייק. להונדה 142 כ"ס אבל הם זמינים בסלד גבוה. ביצועים מעט טובים ממשפחתית ממוצעת בגלל שמדובר ב 1.8 ליטר ידנית.

ההונדה מאוד חסכונית, אמורה להיות אמינה ושומרת על ערכה. עם זאת, מחיר רכישה לא זול.

הנה מה שכתבתי עליה בהודעה אחרת:

----------------------------------------------

אני קניתי סיויק 5 דלתות (צורה חדשה) מ 2012. היתה כמעט חדשה. נהגתי עליה כבר 4500 ק"מ.

יתרונות:

1. חסכונית בצריכת דלק. 1:13-15. בעיקר בינעירוני. בלי מאמץ לחסוך ועם לא מעט מזגן. אבל עם לחצן ה economy לחוץ. אני מניח שאם אתאמץ אוכל גם להגיע ל 1:16 או 1:17 בבינעירוני.

2. מנוע הונדה טיפוסי. שקט וחסכוני בטורים נמוכים. וגם די חלש בטורים נמוכים. אם שומרים על טורים גבוהים אז זריז ומתגמל. אבל אל תיפול בפרסומות של הונדה, זה לא כזה מנוע עוצמתי. ביצועים עדיפים על המשפחתית הממוצעת בעיקר בגלל ש 1.8 ולא 1.6 ליטר ותיבת ההילוכים הידנית. 9 שניות ל 100 קמ"ש זה נתון מרשים, (אבל העובדה שהשני מגיע עד ל 105 קמ"ש עוזרת להטות את הנתונים לטובה)

3. שלי ידנית. הילוכים וקלאץ' מצויינים! ממה שאני מבין אז התיבה האוטומטית מיושנת ודי מבאסת מי שמחפש את הטכנולוגיות החדשות. סביר שגם שותה יותר דלק. מה שכן גם בלי החסרונות של הרובוטיות.

4. אני אוהב את הצורה החיצונית

5. יחסית לגודלה מרווחת ומתוכננת נוח. תא מטען מפתיע בגודלו להאצ'בק. פתח מאוד נוח.

6. נוחה. אך לא חושב שחריגה בהיבט הזה.

7. מאוד שקטה בשיוט רגוע.

8. זריזה

חסרונות

1. קצת קטנה בהשוואה למשפחתיות (ראה 5 למעלה). אין בעי הלנהג. אני 1.90

2. הגה מאוד מבאס. אני לא חושב ששונה משאר המשחתיות הרגילות. אבל אני הגעתי מפוקוס דור 1 עם הגה משובח להפליא, אז הפער משמעותי.

3. אבזור בסיסי, בטח לאור כך שההונדות לא זולות.

4. אין בקרת שיוט. הייתי נעזר בזה בכבישים מהירים.

5. אני לא אוהב את התצוגה של המהירות. מפוצל מעל ההגה ובספרות. מטופש לגמרי.

6. פגושים תאורטיים. טרם "נעזרתי" בהם אבל די במבט אחד באחורי בכדי להבין שאין הרבה הגנה למרכב (ללא משמעות בטיחותית, רק כלכלית אם וכאשר תהיה מכה) .

7. לא סגור על הסכומים אבל 1.8 ליטר משמעו ביטוח וטסט קצת יותר יקרים מהמקובל.

הפלוס הגדול שאני מקווה שיתממש זו האמינות של הונדה. כאן אין לי התרשמות אישית בינתיים. דבר איתי עוד 5 שנים...

מבירורים עם לא מעט בעלי הונדה התחושה שנוצרה אצלי היא של רכב אמין ביותר. זו גם התמונה שעולה ממגוון סקרים ובדיקות וניתוחים בעולם.

מחיר ושמירת ערך. יש הרבה ביקורת שסתם מתומחרות יקר (לא רק בארץ), בטח בהתחשב באבזור. וגם מאיר לא מקיימים מכירות חיסול.

בהתחשב בזה שכמעט לא מוכרים לליסינג נראה שמדובר ברכב שיש לו קהל נאמן. בצדק או לא? לדעתי כן ולכן רכשתי.

שמירת ערך. גם בהיבט זה נטען לא אחת שסתם נמכרת במחירים גבוהים כמשומשת ושמדובר בקהל רוכשים/קונים שחי באשליות. לא יודע האם בצדק או לא אבל זה כנראה נכון שמדובר ברכב עם שמירת ערך טובה (כמובן שהיעדר הליסינג ומבצעים מאוד מסייע בעניין הזה).

בניגוד למה שבטעות נהוג לחשוב, עבור רוכש הונדה יד שניה מדובר בחיסרון.

עוד דבר אחד. גירסת הסדאן חולקת שם, סמל ומנוע. בכל השאר מדובר ברכב אחר לגמרי. אמור להיות פחות איכותי, עם זאת מרווח בהרבה. אמור להיות זול יותר מה 5 דלתות אבל בפועל שיקולי מט"ח הופכים את ה 5 דלתות ליותר זולה.

-----------------------------

פורסם

אני נוהג על מגאן פריווליג' דיזל מהעבודה. הרכב חזק, חסכוני מאוד (1:14 בממוצע לא רגוע בכלל) ומאובזר בנדיבות. שווה בדיקה.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם ניתן קצת לחרוג מהתקציב אז גם אודי A1 (עם מנוע 1.4TSI) וסיטרואן DS3 (מנוע 1.6THP) יכולות לבוא בחשבון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תבדוק פורד פוקוס 1.6 טורבו סטיישן 180 כס הגיעו רק בידני.

אנרגטי מאוד מלא איבזור נח ומשפחתי מאוד

ללא ספק האופציה, אלא שצערנו הרב, אין במלאי - ולא ידוע אם יהיה בכלל.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כבר כתבתי כמה וכמה פעמים - הרגשות לחוד ומציאות לחוד. אז כן, המנוע מרגיש עצל ולא חזק מספיק כמו על הנייר, וכן כל מנועי הטורבו מרגישים נמרצים וזריזים. אבל לא, בפועל הם לא יותר מהירים ולא יותר נמרצים, מנסיון. אבל זה לא העניין כאן.

כמו קודמיי, גם אני ממליץ על האסטרה טורבו דיזל.

דרך אגב, ה-DS3 הייתה יכולה להיות מאוד אטרקטיבית אלא שהוא מחפש רכב עם יות מ-3 דלתות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
כבר כתבתי כמה וכמה פעמים - הרגשות לחוד ומציאות לחוד. אז כן, המנוע מרגיש עצל ולא חזק מספיק כמו על הנייר, וכן כל מנועי הטורבו מרגישים נמרצים וזריזים. אבל לא, בפועל הם לא יותר מהירים ולא יותר נמרצים, מנסיון. אבל זה לא העניין כאן.

כמו קודמיי, גם אני ממליץ על האסטרה טורבו דיזל.

דרך אגב, ה-DS3 הייתה יכולה להיות מאוד אטרקטיבית אלא שהוא מחפש רכב עם יות מ-3 דלתות.

שומי', אני יכול לומר לך בכנות רבה (אחרי לא מעט בדיקות וניסויים) שה-1.2TSI לא רק מרגיש בשרני יותר, הוא גם באמת כזה. התחום בו הוא הופך להיות עצל יותר וכוחו דועך הוא במהירויות התלת ספרתיות - שם הפוקוס (כשם השוואה לפאביה ויטי 1.2TSI שקדמו לה) מפתחת פער גדול וממשיכה לדחוף עד סוף כוחה. תוסיף ל-1.2TSI קופסא / תוכנה - והוא יברח לשנינו במהירויות התלת ספרתיות הגבוהות, בלי צל של ספק. מעבר ליתרון המומנט וזמינות כוח - שיגדלו.

נהגתם / נסעתם באסטרה מדוזלת? בגרמניה יצא לי לבלות כמה ימים איתה ובארץ יצא לי לסוע במונית כזאת (גם באינסינייה) מספר פעמים - וסבלתי מרמות הרעש הדיזלי שהיא מייצרת (האינסינייה סובלת מאותה תופעה - שאגב, גם לא אהבתי בפלואנס / מגאן המדוזלות). פאביה / ראפיד / אוקטביה 1.6TDI שקטות מהותית מהאסטרה (כמובן שגם ה-C / E 200 / 220 CDI). מעבר לזה - לא מת על תא הנוסעים ה"קרוזי" שלה. היא גם לא מבריקה במיוחד לנהיגה.

ה-DS3 משווקת בארץ עם תיבה ידנית רק ב-1.6T, והיא יקרה וחורגת לא מעט מהתקציב המוגדר. בזמנו ניסינו לבדוק הזמנה מיוחדת של ה-1.6 (הלא גודשת) עם תיבה ידנית, אך לא חזרנו אלינו מ"לובינסקי" עם תשובה בנושא - תנסה לראות מה עמדתם בנושא בימינו אלו, אולי הם יפתיעו.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...