Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורסם במקור ב"מאקו".

עד היום, לרוכשי רכבים משומשים לא היתה שום דרך לברר בצורה מסודרת פרטים לגבי ההיסטוריה של המכונית. כעת וצא לדרך פיילוט חדש של משרד התחבורה שאמור לסייע להשיג את הפרטים המלאים במטרה לצמצם את הקומבינות בשוק המשומשות

בשלב זה, השירות כאמור מוגדר כפיילוט וניתן לברר באמצעותו פרטים ומידע על הרכב - ממספר הבעלים של הרכב, האם מדובר בבעלויות פרטיות או שבעברו של הרכב הוא היה שייך לחברה, סוחר רכב או ליסינג, מספר הקילומטרים שעבר בכל שנה, האם הוטל עליו עיקול, מהו דירוג ואבזור הבטיחות שקיימים בו ועוד.

קישור לכתבה:

http://www.mako.co.il/cars-magazine/used-cars/Article-bcaa087933fd441006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

לדעתי זה ללא ספק צעד מבורך, ובהחלט בכיוון הנכון, אבל חסר לי באמת האופציה לבדוק עבר ביטוחי.

אם באמת האופציה הזאת תיכנס בהמשך, זה בכלל יהיה מעולה.

האם אפשר להגיד ברוך דיין האמת על כל סצנת הסוחרים שעובדים על אנשים תמימים בכל העניין של "האוטו של גיסתי" וכו'? לא נראה לי, כי תמיד יהיו כאלה שייפלו, אבל זה ללא ספק יקשה על חייהם של הרמאים.

בכל מקרה, לדעתי זה מעולה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

יוסי, אתה אופטימי. הרמאים ימצאו שיטות חדשות לרמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יפה מאוד. אגב זה אני עיוור או שאין בכתבה לינק לפיילוט? או שזה לא אינטרנטי וצריך לגשת למשרד התחבורה כדי לקבל את המידע? לא הבנתי כלום מהכתבה.

פורסם

אה, עכשיו ברור לי. הם לא נותנים לצפות בסרטון למי שיש חוסם פרסומות. אראה יותר מאוחר ב-IE.

פורסם
יוסי, אתה אופטימי. הרמאים ימצאו שיטות חדשות לרמות.

נכון, אבל זה לא אומר שצריך להרפות מלנסות ולסכל את הרמאויות שלהם.

הכי חשוב לדעתי זה שיתחילו למסור גם את העבר הביטוחי ככה.

נקווה שזה יקרה בקרוב.

Always go sideways

פורסם

מגניב, אבל הביצוע מעט עילג; מחמת פרטיות הם מגבילים את שליפת המידע לבעל הרישיון בפועל באותו רגע (בעל כרטיס אשראי של בעל הרכב), מה נעשה אם לבעל הרכב אין זמן להגיע לעמדה? או אם הרכב במגרש כרגע?..

טו נו, פיילוט, מקווה שיעבדו על זה בהמשך. זה כבר צעד בכיוון הנכון

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא הזכירו עלות, ומה אם לבעל הרכב אין כרטיס אשראי?

וכרגע המידע שהוזכר כאן, הוא מידע שכל מי שעיניים בראשו יכול לדעת, גם מבלי להדפיס את הטופס הנ״ל.

בהסברים נאמר שמעכשיו לא יהיה ניתן למכור את הרכב אחרי תאונה קשה כאילו הוא בונבוניירה, אך בפועל זה רעיון לעתיד שעדיין לא מומש כעת.

פורסם
לא הזכירו עלות, ומה אם לבעל הרכב אין כרטיס אשראי?

וכרגע המידע שהוזכר כאן, הוא מידע שכל מי שעיניים בראשו יכול לדעת, גם מבלי להדפיס את הטופס הנ״ל.

בהסברים נאמר שמעכשיו לא יהיה ניתן למכור את הרכב אחרי תאונה קשה כאילו הוא בונבוניירה, אך בפועל זה רעיון לעתיד שעדיין לא מומש כעת.

סוג בעלות קודמת לא תמיד נרשמת ברישיון הרכב. מניסיון.

כך בבואך לקנות רכב משומש תוכל לבקש מהמוכר את הטופס המדובר ולהיווכח בעצמך האם הוא דובר אמת או לא בנושא.

כשיתווסף העבר הביטוחי זה יהיה הרבה יותר יעיל אך בינתיים זה עדיף על כלום, לדעתי.

פורסם

לא המציאו דבר חדש

רק במקום ללכת למשרד הרישוי להוציא את המידע עכשיו ניתן להוציא אותו ברשיומט שלהם.

לידך צריך את בעל הרכב ( אבל הוא של גיסתי והיא נסעה בדיוק עכשיו לשבועיים לבקר את אחותה בתאילנד).

בדירה אתה מקבל נסח טאבו היסטורי של 200 שנה אחורה כאן שומרים על המידע כאילו מדובר באוצר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרעין מבורך, אבל הישום... גם בצעדי צב, לפי צורת העבודה במשרדי ממשלה יכול לקחת שנה-שנתיים למיחשוב יעיל של הנושא, ועדות, מומחים ומה לא.

הפרטים לא נותנים מידע על תאונות. אולי רק אם היה שיקום או קטסרופה קיצונית.

לא ברור לי למה מידע מהטאבו אפשר לקבל בכל מחשב, גם באמצע הלילה, בלי הבעלים ובלי טובות מאף אחד, ומידע על הרכב מותנה בכרטיס אשראי. עוןד מעט יתנו קוד זיהוי לכל בעלי רכב? ומה אם זהו רכב חברה?

יש מאגר תאונות, כבר היה בפורום דיון עליו. אישית גם חיטטתי בו.

לי לא ברור למה שאילתת הפרטים החדשה לא מחוברת למתן הפרטים הנ"ל. שיקחו תשלום קטן וסביר - ויחברו את כל הפרטים לשאילתא אחת.

אנשי המחשב שלהם יודעים לעשות דברים הרבה יותר מסובכים, אבל כנראה ההנחיות מלמעלה וקביעת המדיניות לוקה בניתוק מצרכי האנשים שחיים באותה מדינה.

יתכן ויש פה בעיה מסויימת של חשיפת מידע, כי לא כל אחד רוצה שמי שרואה את רכבו ברחוב ידע את שמו (ומזה קל להגיע לכתובתו ופרטי מידע אישיים נוספים).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

חייב את בעל הרכב ליד בגלל ענייני פרטיות.

אם לא חייב שהוא יהיה, ולא חייב שזה יהיה בכרטיס אשראי שלו, אז פשוט כל אחד יוכל לקחת מספר רישוי, לבדוק במחשב הזה, לקבל את השם של בעל הרכב, ומכאן ועד השגת הכתובת שלו הדרך מאוד מאוד קצרה.

זה יקל מאוד על גנבי רכב, זה יכול לגרום לערסים קטנים ומפגרים להתנקם לך באוטו אחרי שבטעות העזת לצחוק על הכובע אדידס שלו או משהו כזה, ועוד ועוד.

בקיצור, כרגע אני לא חושב שיש אופציה אחרת.

Always go sideways

פורסם

כמה שאני מבין ליוזמה הזאת מאוד מאוד רחוק מCARFAX שבה אפשר באמת לברר המון פרטים קריטיים על הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...